Series

Aspe (2004 - 2014)

Mijn score:
12+ | +/- 50min | Drama, Misdaad
 Aspe
(2004) on IMDb

Het prachtige Brugge en haar omgeving vormt het decor voor het lokale politiekorps maar de uiterlijke schoonheid van deze stad staat in schril contrast tot de criminele dingen die er gebeuren. Hoofdinspecteur Pieter van In staat voor een moeilijke opgave al deze misdaden samen met zijn team op te lossen.

Afleveringen
Seizoen 1 (2004) 10 afleveringen
1. De Midasmoorden
Brugge wordt opgeschrikt door een bomaanslag. Hoofdinspecteur Pieter Van In en zijn rechterhand, inspecteur Guido Versavel, ontdekken een internationaal complot van reisorganisatoren en vastgoedmakelaars. Die willen van Brugge een toeristisch Disneyland maken. Hun plan: de Bruggelingen uit de binnenstad verdrijven en hun huizen verbouwen in hotels of verkopen aan rijke buitenlanders.
2. De Kinderen van Chronos
In de tuin van haar pas gerestaureerde hoeve heeft Leen Vermast een skelet opgegraven. Hoofd-inspecteur Pieter Van In en substituut Hannelore Martens krijgen de zaak toegewezen. Het spoor leidt naar betonkoning Lodewijk Vandaele, die via zijn hulporganisatie voor behoeftigen, meisjes ronselt. Wanneer de autopsie uitwijst dat het skelet van een transseksueel is, ontdekken Van In en Martens een uitgebreid prostitutienetwerk.
3. Het Vierkant van de Wraak
Bij de vooraanstaande juwelier Ludovic Degroof is ingebroken. De dieven hebben evenwel niets meegenomen. Ze hebben wel alle juwelen opgelost in een bokaal Koningswater. In de kluis hebben ze een brief achtergelaten met daarop een vreemd vierkant. Het lijkt een banaal voorval, waaraan Pieter Van In dan ook niet veel aandacht besteedt. Hij heeft trouwens wat anders aan zijn hoofd: Hannelore is zwanger.
4. De Vierde Gestalte
Pieter Van In krijgt van commissaris Dekee journaliste Saartje Maes naast zich. Zij maakt een stuk over de nieuwe politiestructuur en zal met de hoofdinspecteur meelopen. Van In onderzoekt de moord op Trui Andries, een jonge vrouw die banden had met een sekte, en hij wil niet dat er over zijn schouder gekeken wordt. Maar procureur Beekman fluit Van In terug. Samen met Saartje gaat de hoofdinspecteur dus op zoek naar de persoon achter sekteleider Venex.
5. Het Dreyse Incident
De schatrijke beursgoeroe Patrick Claes wordt in zijn villa neergeslagen. De gangsters verdwijnen met zijn collectie antieke pistolen, waarbij een cd-rom zit met daarop al zijn transacties met de Russische maffia. Als bovendien Judith, de sexy echtgenote van Claes, verwijnt en het spoor naar een seksclub leidt, komt Pieter Van In in een wespennest terecht. En hij krijgt nog meer te verduren. Hannelore promoveert tot onderzoeksrechter, wat betekent dat zij vanaf nu zijn baas is. Als Hannelore op het terrein onderzoek doet, komt ze oog in oog te staan met een huurmoordenaar van de maffia.
6. Blauw Bloed
Hannelore Martens is aangenaam verrast wanneer haar jeugdliefde Valentijn Heydens na negen jaar weer in haar leven opduikt. Hij vraagt haar hulp omdat zijn vader met de dood bedreigd wordt. Valentijns vrees is terecht, want ondertussen wordt in het landgoed van de familie Heydens het lichaam van Marcus gevonden. Op het eerste gezicht lijkt de magistraat zelfmoord te hebben gepleegd, maar de sporen van kneuzingen aan de polsen sluiten die theorie uit. Pieter Van In leidt het onderzoek en hij is razend wanneer aan het licht komt dat Valentijn dankzij Hannelore een sluitend alibi heeft. De relatie van het koppel komt hierdoor in een crisis terecht.
7. Dood Tij
Pieter Van In en Guido Versavel worden naar het strand gestuurd, waar het lijk van een man is aangetroffen. Hij is ingegraven tot aan zijn nek en in zijn mond zit een rubberen smoorbal, een speeltje dat in SM-kringen gebruikt wordt. Het slachtoffer wordt geïdentificeerd als Carlos Minne, een gewezen adjunct-kabinetchef bij het ministerie van justitie en tot voor kort lid van de commissie voorlopige invrijheidstelling. De avond voor zijn dood had Minne een schoolreünie. Dit feestje werd ook bijgewoond door de malafide advocaat Michel Arnould, deurwaarder Dobbelaere en zakenman Roger Daems.
8. Zoenoffer
Op de terugwandeling van het galabal van de jonge Brugse balie stoten Pieter Van In en Hannelore Martens in het Minnewaterpark op Jos Viaene. De jongeman is zwaar toegetakeld en wordt meer dood dan levend naar het ziekenhuis overgebracht. Jos lijkt het slachtoffer van een aanranding, ware het niet dat in zijn fietstas het veiligheidsplan van het Groeninge Musuem zit. En op dat plan staan verschillende cijfercodes en de naam Jaime Ruiz geschreven. Deze Spanjaard werkt als vice-rector van het Europacollege naast het museum, maar beweert Viaene niet te kennen.
9. Vagevuur
Hannelore's nichtje Merel komt enkele dagen logeren. Zij is een actrice die een paar jaar geleden naar Amerika verhuisde in een poging om beroemd te worden. En ze is doorgebroken. Merel bevindt zich samen met haar vriend Silvio, een Chileens regisseur, in Brugge voor de première van "Vagevuur", de Nederlandstalige versie van "Inferno" waarmee ze op Broadway een succès fou hadden. Pieter Van In interesseert zich hoegenaamd niet in modern toneel en concentreert zich op de pink, die op de parking van het Concertgebouw is gevonden. Zijn speurwerk wordt doorkruist door commissaris De Kee, die eist dat de hoofdinspecteur bijkomend onderzoek doet naar de home- en carjacking bij Paul Verfaille.
10. De Vijfde Macht
Thierry Steen, eigenaar van een reclamebedrijf, wordt vermoord op zijn eigen bruiloft. Even later pleegt Koen Verhelst, kaderlid van Big NV, het grootste reclamebureau van het land, zelfmoord. Pieter Van In ontdekt een complot tussen de reclamewereld en het grootkapitaal om te infiltreren in de media. Tijdens zijn zoektocht wordt Pieter voor de voeten gelopen door Linda Tensen, een pseudo televisie-presentatrice die zich graag als ernstige journaliste voordoet. Wanneer ook een plaatselijk politicus in zijn bad verdronken wordt is het duidelijk dat Pieter Van In en Hannelore Martens op zoek moeten naar een explosief document.
Seizoen 2 (2006) 13 afleveringen
1. Het Liefdesnest
Het naakte, levenloze lichaam van de jonge Debbie Wostyn wordt aangetroffen in een chique, maar onbewoond appartement aan de dijk van Zeebrugge. Debbie volgde studies verpleging en was het enige kind uit een bijzonder godsdienstig gezin. Op het eerste zich lijkt er dus geen vuiltje aan de lucht. Inspecteur Van In en zijn medewerkers staan dan ook voor een raadsel.
2. IJskoningin
De getalenteerde kunstschaatsster Virginie Patou wordt dood teruggevonden in de coulissen van de schaatsbaan. Ze zou deelnemen aan het prestigieuze "Brugse IJsfestijn" en dit voorval komt bijzonder ongelegen voor de organisatoren. Men vraagt dan ook een discrete aanpak van de zaak, maar dat is buiten Van In gerekend. De autopsie wijst uit dat Virginie kort voor haar dood seksuele gemeenschap heeft gehad. Het aantal verdachten loopt echter aan sneltempo op.
3. Botenbusiness
We komen terecht in de toeristische sector van Brugge waar de families Persyn, Goeminne en Yperman al jaar en dag instaan voor de plezierbootjes in Brugge. Op een dag wordt Jeanine Persyn, één van de uitbaatsters, vermoord teruggevonden in haar boothuis. Ze is aan haar voeten opgehangen met het hoofd in het water en de billen bloot. Dat laatste blijkt zo zijn reden te hebben.
4. Moord op de Antiquair
Eén van de vele amoureuze avonturen van onderzoeksrechter Hannelore Martens en hoofdinspecteur Pieter Van In wordt verstoord door een telefoontje. De schatrijke antiquair Felix Vermandere werd vermoord teruggevonden in zijn woning door zijn schoondochter Yvette. De schoondochter wijst met een verwijtende vinger in de richting van Nine Swart, de jonge echtgenote van Felix. Volgens Yvette is ze met Felix getrouwd omwille van zijn geld.
5. Kinderen van de Nacht
Het lijk van de 17-jarige Denise Vercruyft wordt aangetroffen op de binnenplaats van een gerespecteerde school. Men gaat er wat te makkelijk van uit dat ze van het dak is gevallen. Het zou gaan om een veelgebruikte vluchtweg, die de studenten gebruiken wanneer ze ongemerkt de bloempjes willen gaan buitenzetten.
6. Corpus Delicti
De welvarende bouwondernemer Baardemaker wordt vermoord en krijgt vervolgens een lading beton over zich geen. Aan vijanden blijkt er geen tekort, maar geen van alleen heeft een motief om hem te vermoorden. Wanneer ook het lijk van rechter Schoeters wordt teruggevonden, gaat Van In aan het graven in het archief. Hij stoot op een zaak waarbij ook commandant De Kee betrokken was. Het ziet ernaar uit dat De Kee ook in nauwe schoentjes zal komen te staan, als Van In en zijn team niet snel ingrijpen.
7. Kaviaar & Spelen
Een bende gauwdieven teistert Brugge en Van In en co staan onder druk om de daders zo snel mogelijk bij de kraag te vatten. De interesse van Van In gaat echter meer uit naar de moord op trucker Mike Van Hees, wiens lijk uit de zee werd opgevist. Onderzoek wijst uit dat Van Hees in dienst stond van een bende mensensmokkelaars. Dat spoor leidt de politie naar de gauwdieven, want het blijkt om een aantal Oost-Europeanen te gaan die Van Hees in Zeebrugge heeft gedumpt.
8. Free Willy
Tijdens een persconferentie in een hotel, zakt de Amerikaanse miljonair O'Reilly in elkaar. De autopsie toont aan dat O'Reilly vergiftigd werd met rattengif. De miljonair stond op het punt een overeenkomst te sluiten met het dolfinarium voor de overname van een aantal dolfijnen. O'Reilly wilde de dolfijnen inzetten in een wetenschappelijk project en dat plan stuitte op behoorlijk wat tegenkantingen.
9. Voetbalgeheimen
Brugs voetbaltalent Jan Somers wordt na een feestje van zijn fiets gereden door een jeep. Aanvankelijk gaat men uit van een vluchtmisdrijf, maar al snel blijkt dat er meer aan de hand is. Somers was net overgestapt van Cercle naar Club Brugge. Zijn manager en een aantal van zijn oude ploegmaats waren het niet eens met die transfer.
10. Laatste Avondmaal
Kristel Fimmers doet een vreselijke ontdekking. Nadat ze haar man en dochter ’s morgens heeft uitgewuifd, loopt ze nog even langs het huis van de buren. Het gaat om haar zus Linda, schoonbroer Joris en hun kinderen Tim en Sarah. Het gezin zit levenloos rond de tafel, vergiftigd.
11. De Orpheusfactor (deel 1)
Twee drugshoertjes worden vermoord aangetroffen: een zaak voor Van In en Versavel. Van hogerhand krijgen ze echter de opdracht zich te concentreren op de internationale drugstrafiek die de haven van Zeebrugge teistert. Hoofdcommissaris Van In en zijn equipe krijgen hiervoor versterking van hun Nederlandse collega Freek Dullens. Van In en Dullens kunnen van bij de start slecht met elkaar opschieten, en de sfeer wordt al vlug grimmig. Gelukkig komt er vanuit Brussel een oude studiemakker van Van In opdagen, commissaris Desmet van de Federale Drugsbrigade. Van In en Desmet halen al snel de oude vriendschapsbanden weer aan.
12. De Orpheusfactor (deel 2)
Van In tracht vooruitgang te boeken in de zaak van de vermoorde drugshoertjes, maar op zijn hoofdgetuige wordt een aanslag gepleegd. Opnieuw wordt Van In duidelijk gemaakt dat hij voorrang moet verlenen aan de zaak van de internationale drugstrafiek. Volgens Van In tonen beide zaken echter onderlinge verbanden . Stilaan wordt duidelijk dat Dullens meer weet dan hij loslaat; en Van In en Versavel beginnen dan ook ernstige verdenkingen te koesteren. Omgekeerd heeft Dullens meer en meer twijfels over de vakkennis en loyauteit van de Brugse politie.
13. Tot de Dood ons Scheidt
Het nachtelijke Brugge wordt opgeschrikt door een op hol geslagen paardenkoets. In de koets wordt het lijk van Claude Callewaert aangetroffen, één van de drie eigenaars van het textielimperium Beltex. Van In en zijn team ontdekken dra dat Claude in onmin leefde met de andere eigenaars, én dat hij op het punt stond een grote fraudezaak aan het licht te brengen. Maar Claude blijkt tevens een playboy pur-sang geweest te zijn, en hij hield er een vrij liederlijke levensstijl op na. En aan vijanden ontbrak het hem niet.
Seizoen 3 (2007) 13 afleveringen
1. Avondrood
Als Antje Swaegers, verpleegster in het bejaardentehuis Avondrood, 's morgens Fernand Quagebuer wil wekken, vindt ze zijn levenloze lichaam in de badkamer. Hartstilstand besluit de dokter, maar Antje vermoedt kwaad opzet. Hoofdinspecteur Pieter Van In komt er al snel achter dat Fernand werd vermoord door een overdosis hartmedicijn en start een onderzoek.
2. De Webcammoord
De achtentwintigjarige Sofie Plessers voert als Vanessa naaktshows op voor haar webcam. De firma 3X4U van directeur Maarten Box, gespecialiseerd in online erotainment, biedt de beelden aan op het internet en daar kunnen klanten haar en andere meisjes tegen betaling bekijken. Tijdens zo'n sessie wordt Sofie voor het oog van enkele verbijsterde klanten gewurgd door een gemaskerde man. Na wat aandringen krijgt hoofdinspecteur Pieter Van In de lijst met klanten die op het moment van de moord ingelogd waren bij 3X4U. Daar blijken zelfs buren en kennissen van het gezin Plessers bij te zijn.
3. Rijke Stinkerds
Onder leiding van Frank, de vriend van Guido Versavel, worden archeologische opgravingen gedaan in een Brugs klooster. Wanneer de loodzware deksteen van een middeleeuwse graftombe wordt gelicht, komen ze tot een onthutsende ontdekking: een lijk dat slechts een tiental jaren oud is. Het blijkt te gaan om de stoffelijke resten van abt Praets, die tien jaar geleden plots verdwenen is uit het klooster. Vermoord met arsenicum zo blijkt. Van In en Versavel komen er al snel achter dat niet veel paters tuk waren op Praets. Hij leidde het klooster dan ook als een echte dictator en had meer vijanden dan vrienden, waaronder huidig abt Emile Frappez en dokter Gijsbrechts, die ook de dirigent is van het voormalige koor.
4. Het Lelijke Eendje
Van In en Hannelore genieten van elkaar en van een romantisch weekendje Parijs. Met de hoofdinspecteur afwezig, neemt Versavel de leiding over een moordonderzoek. De lichamen van de tweelingbroers Stef en Jan Geraerts zijn gevonden in de Damse vaart. Beiden werden neergeschoten. Jan was op slag dood, maar Stef heeft het overleefd. Hij ligt zwaargewond in het ziekenhuis en blijkt aan geheugenverlies te lijden. Carine Neels kan het duidelijk wel vinden met Stef en het is voor haar geen opgave om hem dag en nacht te bewaken. Versavel begint intussen te twijfelen aan Stefs amnesie, zeker nadat er een grote lading gestolen goederen bij hem thuis is gevonden.
5. Jeanne
Frans Looiers komt op het politiekantoor de verdwijning van zijn gehandicapte zus Jeanne Looiers aangeven. Hoofdinspecteur Van In en zijn team bellen alle ziekenhuizen en mortuaria in de streek, maar dat levert geen resultaat op. Uit het buurtonderzoek blijkt alleen dat Frans een doodbrave en geduldige ziel is en Jeanne een zeer norse en vervelende vrouw, die op alles en iedereen commentaar heeft. De zaak lijkt toch nog in een stroomversnelling te komen wanneer uit het Boudewijnkanaal lichaamsdelen van een oudere vrouw worden opgevist.
6. De Verborgen Agenda: Deel 1
Tussen Hannelore en Van In gaat het de laatste tijd niet zo goed. Ze communiceren vooral via achtergelaten post-it briefjes omdat Hannelore te druk bezig is met een grote zaak waarover ze niets mag zeggen. Guido Versavel worstelt ook met schuldgevoelens tegenover Van In. Hij weet immers niet hoe hij aan zijn chef en trouwe partner moet vertellen dat hij hoofdinspecteur in Kortrijk kan worden bij commissaris Verstrepen.
7. De Verborgen Agenda: Deel 2
Aan de woning van uitgever Leo Komijn komen Van In en Hannelore tot de vaststelling dat ze met hetzelfde dossier bezig zijn. Hannelore beslist om haar echtgenoot van de zaak te halen, aangezien deze te groot en te complex is geworden voor de Brugse lokale politie. Van In pikt dit niet. Hij geeft bewust verkeerde informatie door aan de procureur-generaal en daarop wordt hij door commissaris De Kee geschorst. Maar zelfs dan is Van In niet te stoppen: hij voert dan maar een clandestien onderzoek. Guido Versavel trekt zijn stoute schoenen aan en hij vertelt aan zijn chef en goeie vriend dat hij in Kortrijk gaat werken, waar hij hoofdinspecteur wordt. Van In reageert totaal anders dan voorzien.
8. Godsgeschenk
Hannelore sleept Pieter tegen zijn zin mee naar een modeshow van topontwerpster Annick Verniers. Eregast van de avond is Alex Dieudonné, maar die komt niet opdagen. Met reden zo blijkt, want Van In krijgt een telefoontje dat de zakenman vermoord is teruggevonden. Hij werd afgemaakt met drie schoten in de borst. Aan verdachten is er geen gebrek. Dieudonné was de grootste aandeelhouder van Verviers' modebedrijf en hij was ook de eigenaar van Trendy, het modeblad dat wordt uitgegeven door Lea en Walter Verdonck. Annick, Lea en Walter waren niet opgezet met de plannen van hun aandeelhouder. En dan was er ook nog de ruzie tussen het slachtoffer en zijn echtgenote Denise Vindevogel waarvan huishoudster Nancy Van den Broeck getuige was.
9. Vogelzang
Het Vogelzangbos wordt al 135 dagen bezet door een hoop jongelui, die zich verzetten tegen Deltacom, een bedrijf van Roger Van Camp, dat het natuurgebied wil omvormen tot een grote industriezone. De leiders van "De Redders van het Vogelzangbos" zijn Joris Van Eynden en Sandrine Van Camp, de rebellerende dochter van Roger Van Camp. Wanneer Jan Grimon, één van de bezetters, vermoord wordt teruggevonden in het Vogelzangbos zijn Deltacom en Roger Van Camp voor Van In meteen de hoofdverdachten. De hoofdinspecteur legt de industrieel het vuur aan de schenen, tot grote ergernis van commissaris Dekee die geëist had om deze zaak met de nodige tact en discretie te behandelen.
10. Schone Schijn
Dokter Degucht, een bekend plastisch chirurg, is op een zeer wrede manier omgebracht in zijn eigen operatiezaal. Twaalf jaar geleden richtte hij samen met zijn collega dokter Banninckx een kliniek op voor esthetische chirurgie. Maar de laatste tijd deden de twee artsen niets anders dan ruzie maken over de honoraria. Het slachtoffer stond tevens bekend als een echte vrouwenloper, die regelmatig een scheve schaats reed. Ook enkele patiënten hadden redenen om misnoegd te zijn over het werk van de omstreden chirurg. Het lijstje verdachten is dan ook behoorlijk lang, maar toch komt Van In telkens weer uit bij dokter Banninckx als waarschijnlijke dader. Er is maar één probleem: de man heeft een ijzersterk alibi.
11. Laatste Adem
Brugge wordt sinds kort overspoeld door daklozen. Waar ze vandaan komen en waarom ze plots allemaal in de stad opduiken, is een raadsel. De Kee wil dat er werk van wordt gemaakt, maar Van In heeft dringender zorgen. Op verschillende plaatsen in Brugge zijn er menselijke lichaamsdelen in plastic vuilniszakken gevonden. Na onderzoek blijkt het om de stoffelijke resten te gaan van een oudere man, Roger Laenen.
12. Gestolen Dood
Van In en zijn team worden naar de villa geroepen van Margot Van der Lindt (Barbara Sarafian), echtgenote van de vastgoedmakelaar Reinhard. Toen ze thuiskwam, nadat ze de nacht had doorgebracht in het buitenverblijf in Doornik, trof ze de kluis leeg aan in de studeerkamer en een plas bloed aan het bureau. Van haar man geen spoor. De meest waarschijnlijke hypothese is een ontvoering en alle maatregelen worden getroffen in afwachting van een vraag om losgeld. Die komt er ook, maar Margot Van der Lindt weigert ook maar iets te betalen als ze eerst geen bewijs krijgt dat haar man nog leeft. Als vervolgens het lijk van Reinhard wordt teruggevonden in een park, begint Van In te vermoeden dat er meer aan de hand is.
13. Hoog Spel
De Nederlander Simon Kuitenbrouwer krijgt een hartaanval in nachtclub La Toya en sterft. Niets verdachts aan de hand vindt de Brugse politie, tot commissaris De Kee weet te melden dat Kuitenbrouwer een informant was van de Nederlandse politie. Via hem stonden de Nederlandse collega's en de Federale op het punt een bende cannabissmokkelaars op te rollen. Kuitenbrouwer werd bovendien vergiftigd en dus gaat het om moord. Van In moet nu samenwerken met Arie Schipper van de Nederlandse recherche en met Paul Kenis van de Federale en dat bevalt hem allerminst.
Seizoen 4 (2008) 13 afleveringen
1. Brugse Bruine
De spoedafdeling van het Brugse AZ wordt overrompeld door patiënten met een ernstige voedselvergiftiging. Al snel wordt duidelijk dat ze allemaal hetzelfde streekbier hebben gedronken: Brugse Bruine van de lokale brouwerij Verbeke. Van In snapt niet waarom de politie zich hiermee zou moeten bezig houden, maar dat verandert wanneer de volgende ochtend het lijk van Thierry Verbeke, de zaakvoerder van de brouwerij, uit het Minnewater wordt gevist. Thierry is de zoon en opvolger van stichter Vader Verbeke. Onderzoek wijst uit dat de man al dood was voor hij in het water belandde: moord dus. Volgens Commissaris De Kee is er minstens één partij die voordeel haalde uit de problemen bij Verbeke.
2. Eeuwige Vriendschap
Gravin Helene Veldmans de Valet wordt vermoord teruggevonden in haar buitenverblijf in Zeebrugge. Een uit de hand gelopen homejacking of een huurmoord? Volgens graaf Simon de Valet, de broer van het slachtoffer, bestaat er weinig twijfel: zijn zus is uit de weg geruimd in opdracht van haar echtgenoot, de beruchte advocaat Nico Veldmans. Beiden waren in een vechtscheiding verwikkeld, en Nico heeft ook een maîtresse: Maya Verbeeck. Van In is het niet eens met de theorie van de graaf en dat heeft zo zijn redenen.
3. Requiem
Erik Maertens kijkt door het raam zijn bezoeker na, die met de wagen wegrijdt, wanneer hij plots door de knieën zakt, braakt en sterft. Maertens is vergiftigd en alles wijst er op dat hij amper vijf minuten voor zijn dood nog thee gedronken heeft met zijn moordenaar. Marijke Delanoye is erg aangeslagen door de plotse dood van haar man en kan nauwelijks geloven dat hij vermoord werd. Erik had immers geen vijanden en ook maar één echte vriend, zijn collega Dirk Devroe, die al even onder de indruk is. Ook bij drukkerij Offset, waar Erik werkte als boekhouder, kende men hem als een stille teruggetrokken man die met niemand problemen had. Dat laatste blijkt echter niet te kloppen.
4. Oud Zeer
Op het commissariaat wordt de negenjarige Stephen achtergelaten door de juf. Zijn moeder, Maggie, is hem niet komen afhalen op school en ze is ook niet te bereiken via gsm. Dedecker gaat op zoek en vindt de vrouw thuis koelbloedig afgemaakt met twee kogels in de borst. Alles lijkt op een passionele moord: geen sporen van een inbraak of van een vechtpartij. Stephen vertelt de speurders dat Walter Pletinck, de eigenaar van het huis dat Maggie huurde, soms kwam babysitten. Pletinck geeft toe dat hij af en toe seks had met Maggie, maar beschikt wel over een alibi. De zaak krijgt een nieuwe wending wanneer er heroïne wordt gevonden in de woning.
5. Rien ne va Plus
In het holst van de nacht wordt een lijk gedumpt in een park. Het slachtoffer is Bertin De Ridder, een geslaagd zakenman, afgemaakt met een kogel door het hoofd. Buurtonderzoek levert niets op. Een jong koppel dat nochtans vlakbij woont, heeft niets gezien of gehoord. De weduwe van Bertin is in alle staten. Ze vertelt de speurders dat haar man ontvoerd was. Uit schrik heeft ze niets aan de politie durven te vertellen. Maar ze heeft wel het losgeld betaald in samenwerking met Jeannine De Graef, de vennoot van haar man in de souvenirwinkel. Waarom hebben ze haar man dan toch nog vermoord?
6. De Barbiemoorden: Deel 1
Van In wordt geconfronteerd met zijn ergste nachtmerrie: een seriemoordenaar. Op enkele dagen tijd worden twee blonde receptionistes vermoord. De manier waarop is identiek. Zonder geweld of sporen van inbraak geraakt de moordenaar binnen in het appartement van de jonge vrouwen. Hij wurgt zijn slachtoffers en schminkt ze daarna zeer opzichtig. De stad staat in rep en roer. Een specialist van de federale wordt erbij gehaald, maar de speurders vinden geen enkele bruikbare aanwijzing. Rest hen enkel het bange afwachten tot de psychopaat opnieuw toeslaat. En dat gebeurt ook. In een tijdsspanne van amper een half uur worden twee meisjes vermoord.
7. De Barbiemoorden: Deel 2
Brugge is volledig in de ban van de seriemoordenaar die inmiddels vier jonge, blonde vrouwen heeft vermoord. Het voorlaatste slachtoffer is een secretaresse van het parket. De andere meisjes werkten alle drie als receptioniste bij een bedrijf. Deze overeenkomst is een eerste bruikbare aanwijzing voor de speurders en langzaam sluit het net zich rond de moordenaar. Al is Van In er niet helemaal van overtuigd dat alle moorden door één en dezelfde man werden gepleegd. Maar die bekommernis moet voorlopig wijken voor de absolute prioriteit: de dader vatten voor er een nieuw slachtoffer valt.
8. Bijna Beroemd
Roger Brouwers wordt vermoord teruggevonden in een hotelkamer, de kop ingeslagen met een kandelaar. Het slachtoffer - hoofdredacteur van een magazine dat vooral bekend is voor de schaars geklede babes op de cover – had meer vijanden dan hem lief was. Verdachten genoeg dus. Zo zijn er de zeer jaloerse echtgenote van Brouwers, Nathalie Brouwers, en zijn adjunct-hoofdredacteur Sigurd Verhoeff. De voornaamste verdachte is echter Nadine Verschaert, babe 2007 van het blad. Zij was immers nog op de kamer van Brouwers voor die vermoord werd. Wanneer de speurders ontdekken dat Nadine een callgirl service leidt en dat Brouwers dit wou uitbrengen, lijkt ook het motief voor de moord gekend.
9. Het afscheid: Deel 1
Drie mannen vallen 's morgens een villa binnen. Ze gijzelen moeder en zoon en nemen de vader, bankdirecteur Tony Dekkers (Hans Van Cauwenberghe), mee naar zijn kantoor. Tiger kidnapping. Door een toevallige politiepatrouille loopt de overval op de bank echter in het honderd. Eén van de agenten wordt neergeschoten en de overvallers verschansen zich in de bank met de aanwezige bedienden en klanten als gijzelaars. Onder die gijzelaars ook Frank, de vriend van Versavel. Hij kan via sms de politie nuttige informatie doorspelen. De overvallers eisen een vluchtwagen en een vrije aftocht en om hun eisen kracht bij te zetten wordt een eerste gijzelaar vermoord.
10. Het afscheid: Deel 2
Guido Versavel is een gebroken man na de dood van zijn vriend en levensgezel Frank. Ook Van In en Hannelore zitten in zak en as. Terwijl een intern onderzoek wordt gestart naar de omstandigheden van de schietpartij, gaat de zoektocht naar de overlevende overvaller echter onvermoeibaar voort. De gangster blijkt nog steeds in Brugge te zitten want er moeten nog een paar rekeningen vereffend worden. Versavel heeft niet de kracht om zich met het onderzoek in te laten, maar dat verandert wanneer de al eerder gevluchte chauffeur Dirk Bastiaens van de bende hem contacteert en hem in ruil voor een wederdienst naar de moordenaar Marcel 'Cel' Govaerts van Frank wil leiden. Guido beslist het recht in eigen handen te nemen.
11. Teambuilding
De medewerkers van het succesvolle bedrijfje GPS Solutions worden getrakteerd op een weekend teambuilding. Erg heilzaam voor de groepssfeer is het echter niet: de bedrijfsmanager wordt tijdens een paintball-spel dood teruggevonden. Hij werd neergestoken met een groot zakmes. Van In is vastbesloten om tegen de volgende ochtend deze moord uit te klaren, dus hij laat de acht verdachten in het hotel blijven waar ze het weekend doorbrachten. Dat het al laat is en iedereen emotioneel kapot is, trekt hij zich niet aan: hij gaat heel de nacht door als het nodig is. Van In begint meteen met een ondervragingsronde en ontdekt dat bijna iedereen iets verbergt.
12. Broederschap: Deel 1
Iemand schoot vechtersbaas Gerard Peeters twee kogels in de buik en één in het hoofd. Peeters was berucht in het portiersmilieu en dus gaat Van In uit van een professionele afrekening. De broers van Gerard, Mon en Lei Peeters, zweren wraak. Ze weigeren Van In te vertellen wie ze verdenken, maar willen wel graag inzage in het onderzoeksdossier. De broers leiden een schimmig beveiligingsbedrijf en De Kee vreest een portiersoorlog. Ook Jan Van Dam, zaakvoerder van Van Dam Security en concurrent van de clan Peeters, gaat er van uit dat de broers zich tegen hem zullen keren en hij treft voorbereidingen. Maar is Jan Van Dam zelf wel zo zuiver op de graat?
13. Broederschap: Deel 2
De politie vindt het lijk van Kevin Lacoste en is nu wanhopig op zoek naar zijn tienjarig dochtertje Britney. Ze vrezen dat haar leven in gevaar is. Tegenover Van In licht dancing uitbater Didier Mahot een tip van de sluier, maar het bekomt hem slecht. Hij wordt kort nadien neergeschoten. Van In en De Kee besluiten om de broers Peeters én Jan Van Dam dag en nacht te schaduwen, maar de advocaten van de gangsters slaan terug en De Kee moet de operatie afblazen. Intussen probeert Irene De Mesmaeker, een jonge prostituee en vriendin van Kevin, met Britney het land uit te vluchten. Maar wat heeft Britney gezien dat de gangsters haar ten koste van alles te pakken willen krijgen?
Seizoen 5 (2009) 13 afleveringen
1. Geen Post Vandaag
Postbode Maurice Heylants is op ronde als hij koelbloedig wordt neergeschoten. Hij kreeg één kogel recht door het hart en één kogel in de buik. De ondervraging van Mathilde Dekoninck, de buurtbewoonster die het lichaam vond, levert alleen op dat de postbode nog niet lang geleden werd overgeplaatst op deze route. Annie Heylants is erg aangeslagen door de dood van haar broer. Ze vertelt dat Maurice een brave alleenstaande man was, die op zichzelf leefde en met niemand problemen had. Wie zou zo iemand kwaad willen doen? De postmeester kan evenmin het onderzoek in een stroomversnelling brengen, hoewel hij toegeeft dat Maurice niet te spreken was over zijn nieuwe ronde in de binnenstad.
2. De Wraakengel
Lange slanke vrouwenbenen dalen de trap af. Een knappe jongedame verlaat de riante villa. Remco en Robert, twee bodyguards, grijnzen. Als mevrouw niet thuis is laat hun baas wel eens een luxe callgirl komen om zijn SM-fantasieën bot te vieren. Even later gaat de bel en voor de deur staat een ander hoertje. De bodyguards spurten naar boven en vinden het levenloze, zwaar toegetakelde lichaam van Richard Moens. Wie was die vorige bezoekster? Als enige erfgenaam is mevrouw Esther Moens, een ex-Miss België, hoofdverdachte. Zeker als blijkt dat ze op de hoogte was van de smerige spelletjes van haar man. Er is maar één probleem, ze heeft een waterdicht alibi.
3. De Ongenode Gast
De familie Cuyvers zit aan het ontbijt als de politie onder leiding van David Peeters, van de cel georganiseerde misdaad, bij hen binnenvalt. Nico Cuyvers was jarenlang boekhouder en leidde de witwaspraktijken van topgangster Reinhard Stievus. Nu hij alles aan de politie wil opbiechten is zijn gezin in gevaar. De familie wordt ondergebracht in een vluchthuis, zeer tegen de zin van dochter Jana die er dan ook onmiddellijk vandoor gaat. Van In en co zoeken en vinden de dochter, maar Jana wil niet meer naar huis. Carine Neels besluit het meisje onderdak te bieden voor de nacht. Geen goed idee zo blijkt, want nog diezelfde nacht worden ze allebei ontvoerd.
4. Een Goede Buur
Mitch Dedecker krijgt op kantoor telefoon van Rudy De Roo, een bejaarde man die buurtwachter speelt en om de haverklap aangifte doet voor de kleinste futiliteit. Dit keer duurt het gesprek nauwelijks enkele seconden, want Rudy wordt neergeslagen terwijl hij aan de lijn hangt. Een patrouille wordt meteen naar zijn woning gestuurd en vindt zijn levenloze lichaam in de keuken. De agenten vinden ook sporen van geweld. Wie heeft er baat bij de dood van deze eenzame man? Niemand en iedereen, want Rudy De Roo werkte flink wat buurtbewoners op de zenuwen met zijn aanklachten. Er zit voor de speurders niets anders op dan de alibi's van de hele wijk te controleren en uit te zoeken wie een passend motief voor de moord kan hebben.
5. Kunstminnaars
In het Memlingmuseum zijn de portretten van 'Willem Moreel' en 'Barbara Van Vlaenderberch' gestolen. De verdwijning is een ramp voor de museumdirectrice, Mia Demeyer. Volgens haar moet het een diefstal op bestelling geweest zijn, want de werken zijn heel bekend en dus onverkoopbaar. Alleen een collector kan wat met de Memlings aanvangen. De nachtwaker wordt al snel hoofdverdachte wanneer blijkt dat de opnames van de bewakingscamera werden onderbroken en dat het alarm werd afgezet voor de roof. Van In is belast met deze diefstal, maar maakt zich niet erg druk over een paar verdwenen doeken. Mia Demeyer zet daarop zelf een zoekactie op het getouw en wordt hierbij geholpen door verzekeringsagent Leo Sanders.
6. Zinloos Geweld
De zeventienjarige Mario Mollinari wordt op de terugweg van school neergestoken in het park. De speurders vermoeden dat het om een afrekening in het drugsmilieu gaat, maar als een ooggetuige Mario's dealer vrijpleit, loopt dat spoor dood. Journaliste Betty Engelen zet extra druk op de ketel voor de inspecteurs, als ze enkele vernietigende artikels schrijft over hun onderzoekswerk. Er zit niets anders op dan Mitch Dedecker undercover naar de school te sturen. Al snel komt Mitch enkele verdachte zaken op het spoor, maar dan wordt hij door gemaskerde mannen in elkaar geslagen. Wie heeft er liever geen pottenkijkers in de buurt?
7. De Stalker
Helena Van Zand ondergaat al jaren de pesterijen en doodsbedreigingen van haar ex-man, bajesklant Gary Verstraeten. Onder druk van haar zoon Elvis en haar vader, Gustaaf Van Zand, stapt ze nogmaals naar de politie. De inspecteurs slagen er niet in harde bewijzen te verzamelen, maar commissaris De Kee is persoonlijk geraakt door dit dossier en zet een bewakingspatrouille voor de deur van Verstraeten. Die nacht wordt er een nieuwe, bijna fatale aanslag gepleegd op Helena maar de patrouille heeft Gary z'n huis niet zien verlaten. Toch wordt hij gearresteerd. Tot grote woede van de commissaris laat onderzoeksrechter Hannelore Martens de kerel bij gebrek aan bewijsmateriaal terug vrij.
8. Eerlijk Duurt het Langst
Een wijndegustatie ter gelegenheid van de verjaardag van Chantal Schokkaert draait uit op een drama als het feestvarken tijdens het feest vermoord wordt. Haar inwonende zus Nora is er het hart van in. Toen hun ouders om het leven kwamen in een auto-ongeluk, werd Chantal beheerder van de erfenis. Zij keerde Nora een maandelijkse dotatie uit, maar voor wat extra zakgeld kluste die bij in de exclusieve club Flaubert. Chantal ontdekte dit en ook dat Nora een verhouding had met de getrouwde uitbater van de club, Jeroen Peeters. Het feit dat Jeroens vrouw Tamara in een rolstoel zit als gevolg van een door hem veroorzaakt ongeval, maakt alles nog erger. Van In ontdekt dat Chantal ermee dreigde de geldkraan dicht te draaien en Tamara in te lichten. Hij heeft meteen twee hoofdverdachten.
9. De Caryatismoorden
Eline Vaesen bijt in een witte Caryatispraline en zijgt dood neer. Eén van de Brugse handelsmerken blijkt giftig te zijn. Het labo van wetsdokter Leo Vanmaele treft een te hoge dosis botergeel aan in de vergiftigde praline. Is het toeval dat haar echtgenoot Walter deze doos pralines kocht of is het moord met voorbedachte rade? De speurders zoeken en vinden een motief voor Walter, maar Van In is niet helemaal overtuigd. Terecht zo blijkt want in de straten van Brugge valt een toeriste dood neer na het eten van alweer een Caryatispraline. Brugge staat in en rep en roer en in allerijl wordt een persconferentie georganiseerd.
10. Het Proces
Het assisenproces tegen politie-inspecteur Ivo Verbruggen voor de moord op Gary Verstraeten is van start gegaan. Heel deze zaak laat het speurdersteam niet onberoerd en ook tussen Van In en Hannelore is de spanning al een tijdje te snijden. De magistratuur wil Verbruggen achter de tralies voor moord, maar zijn advocaat, Werner Van Hove, tracht de jury te overtuigen dat zijn cliënt handelde uit een onweerstaanbare dwang om levens te redden. Ook Hannelore wordt op het proces zwaar op de rooster gelegd voor haar bijdrage in de vrijlating van Gary Verstraeten. Als ze bij Van In niet terecht kan, zoekt en vindt ze steun bij haar collega onderzoeksrechter Van Steenkisten.
11. De Perfecte Moord
Tine Engelen wordt door haar moeder dood aangetroffen in haar woonkamer. De 23-jarige hostess werd gestikt met een kussen. Onder haar nagels vindt wetsdokter Vanmaele enkele bruine haren. Volgens Ignace Dewael, de zaakvoerder van D'Hulst Hostess Service, was huisfotograaf Nick Van Avermaet tot over z'n oren verliefd op Tine en beloofde hij haar een internationale modellencarrière. Maar Tine ging niet in op z'n avances. Ze had haar hart gegeven aan een getrouwde man, over wie ze de laatste dagen behoorlijk mysterieus deed. Nick wordt gearresteerd. Hoewel z'n DNA overeen komt met de haren die werden gevonden, blijft hij hardnekkig ontkennen.
12. Het Groot Lot
Hannelore heeft aan Van In toegegeven dat ze een verhouding heeft gehad met Van Steenkisten. Hoewel ze veel spijt heeft van haar misstap, trekt Van In het huis uit. Veerle Debacker doet intussen een lugubere ontdekking. Ze treft haar buurman, Jean Versmissen, dood aan in z'n traphal. Hij overleed ten gevolge van een hoofdtrauma, maar niet door een val van de trap. Hij werd neergeslagen en daarna verplaatst. Iemand wou het dus op een ongeluk doen lijken. Neels en Meijer vinden tijdens de huiszoeking een vliegticket naar Singapore en achterhalen dat Jean een affaire had met twee vrouwen. Onze weduwenaar zocht contact via een advertentie in de krant 'Lottowinnaar zoekt vaste relatie'. Maar Jean won nooit de lotto...
13. Doodvonnis
Er breken spannende tijden aan voor de speurders wanneer Van In na een nachtje stappen vermist wordt. Het wordt al snel duidelijk dat dit geen gewone verdwijning is: Van In is ontvoerd. Hannelore zit na haar verhouding en door de ontvoering in zak en as, maar dan krijgt ze bezoek dat als een geschenk uit de hemel komt. Guido Versavel is terug in het land. Enkele getuigen kunnen de speurders ondertussen op de juiste weg zetten. Het blijkt immers dat een vrijgelaten pedofiel, Yves Bauwens, op wraak belust is. Van In zorgde ervoor dat hij tien jaar geleden achter de tralies verdween. Het wordt een race tegen de klok om de hoofdinspecteur uit de klauwen van Bauwens te krijgen.
Seizoen 6 (2010) 13 afleveringen
1. Nieuw Leven
Neels en Meijer onderzoeken een ietwat vreemde klacht. Een man beweert dat het ziekenhuis de lever die bestemd was voor zijn doodzieke vrouw, gestolen heeft. Hun zoon Jeroen is er het hart van in. Dokter Isabelle Maerschalck en directeur Demeester ontkennen in alle talen dat het ziekenhuis schuld treft. Voor Neels en Meijer het goed en wel beseffen worden ze bijgestaan door Rob Demaeght, hun nieuwe collega bij de LOD.
2. Jong Verdriet
In het bos wordt het lijk aangetroffen van de 16-jarige Laura. Na ondervraging van haar ouders, Raf en Ingrid Vanhee, blijkt dat het van kwaad naar erger ging met de band tussen hen en hun puberende dochter. Haar vader is ervan overtuigd dat haar foute vriendje Ryan Leeman haar de dood heeft ingesleurd, maar die ontkent in alle talen. Een babbel met Laura's goede vriend Bart Stijnen werpt een nieuw licht op de zaak. Zo is er het feit dat Laura al vier weken zwanger was.
3. Cold Case
Tijdens graafwerken op een bouwwerf worden de stoffelijke resten van gangster Rudy Bagnette aangetroffen. Niet veel later ontdekt men ook het lijk van zijn voormalige kompaan Gino Bonte. Van In is ervan overtuigd dat de moorden te maken hebben met een grote diamantroof van een aantal jaar geleden en er nog een derde man in het spel is. Alle sporen leiden naar cafébaas en voormalig crimineel Marcel Loenhout, maar dan duikt ook de naam van Jos Oprins op. Gino was het ex-vriendje van Jos' dochter én had een affaire met zijn vrouw Danielle. Werd Bonte vermoord om het geld of de liefde? Of was er nog meer aan de hand?
4. Schuld en Boete
Berend De Vliet ontvangt sinds korte tijd verschillende bedreigingen. Door zijn beroep als deurwaarder heeft hij meer dan één vijand en is het voor Van In en zijn team dan ook gissen naar de dader. Eén van de eerste verdachten is Tom Sioen, de zoon van één van de 'slachtoffers' van deurwaarder De Vliet. Wanneer De Vliet plots vermoord wordt, krijgt de zaak een heel andere wending en worden een heleboel intriges blootgelegd. Zo had De Vliet's vrouw nog maar pas ontdekt dat haar echtgenoot een affaire had met zijn secretaresse Sophie De Jongh. Daarnaast blijkt de deurwaarder ook een aardige cent opzij te hebben gehouden op een geheime bankrekening. Blijkbaar was De Vliet niet helemaal zuiver op de graat en speelde hij een smerig spelletje samen met financier Alain Venneman en rechter Louis De Gucht.
5. Oog om Oog
Twee hooligans van de 'Blue Devils' worden in het ziekenhuis opgenomen met ernstige brandwonden, nadat ze gefolterd werden. Uit grote schrik wil geen van beiden informatie kwijt. Als blijkt dat de 'Blue Devils' net het café van de rivaliserende 'East Siders' kort en klein hebben geslagen zou er wel eens sprake kunnen zijn van een wraakactie. Ivan Baetens, de cafébaas, wordt aan de tand gevoeld, maar blijkt over een alibi te beschikken. Intussen begint er tussen Dedecker en Kim Vanmaele iets moois te bloeien, maar als hij de macho begint uit te hangen, en in elkaar geslagen wordt door een razende Baetens, krijgt Kim haar twijfels. Commissaris Dekee wordt in het ziekenhuis opgenomen, dus neemt Van In het roer over op het commissariaat, met alle gevolgen vandien...
6. De Valkenier
Op het kasteel van de familie de Forceville heeft zich een drama afgespeeld. Valkenier Joppe Devroe is te pletter gestort vanuit het zolderraam. Van In heeft meteen het gevoel dat het zaakje stinkt en legt een heleboel intriges bloot. Vooral het opgezette huwelijk tussen Joppe's ex-vriendin Amber de Forceville en Cedric Schots, zoon van een rijke industrieel, zit hem dwars. Baron Henri de Forceville is niet te spreken over de hele kwestie en dreigt ermee zijn hogere connecties aan te spreken indien het onderzoek niet onmiddellijk wordt stopgezet.
7. Monstermoord
Een rustige buitenwijk wordt opgeschud als het lijk van Patrick Neirinck, een veroordeelde pedofiel, wordt gevonden. De buurt lijkt opgelucht met dit nieuws, want wie wil er nu dat er een pedofiel in z’n straat woont? Davy Pellemans wordt al gauw hoofdverdachte als blijkt dat hij vroeger door Neirinck misbruikt werd en hij geen sluitend alibi heeft voor het tijdstip van de moord. Maar misschien waren er nog wel meer buurtbewoners die voordeel kunnen halen uit de dood van Neirinck... Leo Vanmaele is in z’n nopjes nu z’n dochter en Dedecker eindelijk hun relatie hebben bekend gemaakt.
8. De Klasreünie
Wanneer op korte tijd twee mannen op exact dezelfde wijze vermoord worden, komt het team van Van In tot de schrikwekkende vaststelling dat er een seriemoordenaar aan het werk is. Een vriend van de slachtoffers leidt de speurders naar een nieuwe hoofdverdachte, maar die lijkt van de aardbodem te zijn verdwenen. Mitch schakelt de hulp in van Tom Smeekens, een bevriende inspecteur van de Computer Crime Unit. Hij leidt Mitch naar de moordenaar, met fatale gevolgen...
9. Een Dodelijk Geheim
Onze inspecteurs krijgen niet veel tijd om te rouwen na het verlies van Mitch, als het lichaam van de 18-jarige Hendrik Demeuter op het strand van Zeebrugge komt aandrijven. Hendrik was zwaar gedrogeerd en kreeg een zware slag op z'n achterhoofd. Bij z'n vader, Erwin Demeuter, de conservatieve kandidaat-burgemeester, komt het nieuws als donderslag bij heldere hemel. Hij heeft het de laatste tijd te druk gehad om oog te hebben voor de problemen van z'n zoon. Na ondervraging van Hendrik z'n ex-lief geraakt het onderzoek in een stroomversnelling en dan blijkt dat Hendrik nog meer geheimen had die de campagne van zijn vader zouden kunnen schaden. Rob De Maegd ontdekt dat hij z'n tienerdochter zelf wat beter in de gaten moet houden.
10. Blinde Liefde
Een rendez-vous in een ’hotel de passage’ loopt voor Linde De Roeck fout af want ze wordt vermoord teruggevonden in het bubbelbad. Maar met wie had Linde afgesproken? Haar echtgenoot, Lars De Roeck, had geen enkel vermoeden van het dubbelleven dat Linde leidde, en op haar computer kunnen onze speuders geen mails of afspraken terugvinden... Via de bestellijst van de roomservice kunnen ze een zekere Kris Kras, of Kris Van Gool, op het spoor komen. Uit een dossier in het verleden blijkt dat Kris al eens betrokken was in een moordzaak, ook een date met een dodelijke afloop... Intussen zit De Maegd thuis met de handen in het haar want met z’n dochter Machteld gaat het de verkeerde kant op.
11. Zwijgplicht
Als 1ste meester Reggie Vlemminckx niet op het ochtendappel op de marinebasis van Zeebrugge verschijnt, is dit meteen een onrustwekkende verdwijning en wordt de federale politie erbij gehaald. Wat later spoelt in de haven het lijk van Reggie aan, een nieuwe zaak voor onze inspecteurs van de lokale politie. Zowel Van In en de federale politie onder leiding van hoofdinspecteur Luc Kenis, een oude bekende, tracht elk deze zaak zo snel mogelijk op te lossen. Als aan het licht komt dat Reggie z’n collega, Kristof Landuyt, en hijzelf jacht maakten op dezelfde vrouw vermoeden ze dat het om een liefdeskwestie gaat. Intussen proberen Neels en haar nieuwe partner Tom Smeekens, een grote drugslevering te onderscheppen.
12. De Architect: Deel 1
In een villawijk wordt de 8-jarige Juliette De Baetselier op een nacht ontvoerd. Meteen worden verschillende pistes onderzocht, en in afwachting van mogelijk nieuws van de ontvoerders houden onze speurders elk om beurt de wacht in de woning van de De Baetseliers. Als de helderziende, Mario Soetaert, vrijwillig zijn diensten aan de ouders komt aanbieden, komt de zaak in een stroomversnelling. Hij weet de speurders op het goede spoor te zetten door zijn visioenen. De sceptische Van In vertrouwt Soetaert niet en vermoed dat hij misschien zelf met de zaak iets te maken heeft. Intussen is Hannelore Martens bezig met de aanhouding van een belangrijk zakenman, Wilfried Machiels, die verdacht wordt van het illegaal dumpen van gevaarlijk afval in ontwikkelingslanden.
13. De Architect: Deel 2
Na ontvangst van de dvd met beelden van Juliette is het duidelijk dat de arrestatie van Wilfried Machiels de aanleiding is voor de ontvoering. Als de ontvoerder, die zichzelf ’de Architect’ noemt, de vrijlating van Machiels eist wordt Hannelore van hogerhand onder druk gezet, zij willen koste wat kost Machiels voor de raadkamer zien verschijnen. Hannelore wil echter het leven van Juliette niet op het spel zetten en kan Machiels z’n arrestatie nog maar met enkele uren verlengen. Onze inspecteurs moeten dus tegen de klok werken om Juliette terug te vinden. Als de pers te weten komt dat er tijdens het onderzoek een blunder is gebeurd moeten er koppen rollen en wordt Van In van de zaak gehaald. Maar koppig als hij is, zet hij z’n onderzoek op eigen houtje verder...
Seizoen 7 (2011) 13 afleveringen
1. Zwarte Anjers
Als Lode Verfaille de verdwijning aangeeft van zijn verloofde Elke Naegels starten de inspecteurs onverwijld een onderzoek. Toevallig komen ze op het spoor van de veroordeelde seks deliquent Simon D'Heer en vinden het lichaam van Elke bij hem. Maar als dan 2 andere mannen de verdwijning van dezelfde vrouw melden, blijkt dat er veel meer aan de hand te zijn. Terwijl Neels op zwangerschapsverlof is loopt inspekteur Smeekens er een beetje verloren bij en zoekt een nieuwe partner in Commissaris De Kee. Na haar geschil met procureur Lansier wordt de herbenoeming van Hannelore als onderzoeksrechter onzeker. Haar collega Van Steenkiste biedt een mogelijke oplossing, maar de vraag is hoe ver Hanne wil gaan voor haar werk.
2. De Krotkoningin
Het verminkte lichaam van de Albanees Besnic Fishta is gevonden in een steegje. Omdat Besnic en zijn jongere broer Adhem enkele maanden achterstonden met het betalen van hun huur, vermoeden de inspecteurs dat eigenares Thérèse D'Auregem bullebak Daerdien op haar huurders heeft afgestuurd. Wanneer Thérèse later dood aangetroffen wordt en alle sporen naar Adhem wijzen, vermoedt Van In dat de jongen het recht in eigen handen nam. Of is het opgezet spel? De relatie tussen Hannelore en Van In komt onder druk omdat Hanne voor haar herbenoeming nog steeds wil gebruik willen maken van het belastend materiaal tegen rechter Kaasdeckers.
3. De Zaak Christiaenen
Wandelaars ontdekken in het bos het skelet van een jonge vrouw. Het blijkt Margaux Christiaenen te zijn die vijftien jaar geleden verdween. Van In en Co heropenen het onderzoek van haar verdwijning en komen al snel tot dezelfde conclusie als hun voorgangers : haar voormalige leraar Frans Rik D'Hollander is de eerste verdachte. Helaas hebben ze geen concrete bewijzen tegen de man, maar ze doen wel andere verrassende ontdekkingen. Ondertussen krijgt Hannelore slecht nieuws: ze is niet herbenoemd als magistraat. Ze is woedend en wil wraak nemen op Kaasdeckers.
4. Dodelijke Ambitie
De zeventig jaar oude Jean Peeters wordt dood aangetroffen op zijn kleine boerderij. Zijn huishoudster Kelly Boonen vond het lichaam. Op het eerste zicht wijst alles op een overval. Smeekens en Neels zoeken naar ontbrekende spullen en komen zo toevallig bij een oude vriend terecht. Wanneer de resultaten van de DNA-test toekomen blijkt de zeventien jaar oude Lore Andries erbij betrokken te zijn. Het meisje verdween twee weken eerder na een huiselijke ruzie. Van In en De Maegd starten onmiddellijk een zoektocht naar Lore en komen uiteindelijk in het porno circuit terecht.
5. Fataal Bedrog
Het verminkte lijk van de knappe hoer Daniëlle Verelst is gevonden in een hotelkamer. De inspecteurs gaan direkt naar haar ex-pooier Arne De Ridder. Een afrekening lijkt mogelijk, omdat volgens een vriendin Daniëlle haar pooier had opzij geschoven nadat zij een rijke man had leren kennen: Peter Taelman, CEO van een groot bedrijf. Als blijkt dat Taelman en Daniëlle de nacht van de moord samen in een hotel waren, wordt hij onmiddellijk de eerste verdachte. Na de zelfmoord van Kaasdeckers, krijgt Hannelore het heel moeilijk op de rechtbank in Brugge. Procureur Lansier maakt haar een verleidelijk voorstel, maar de gevolgen zijn niet onbelangrijk.
6. Vendetta
Kevin Tuypers en Arend Van Hoogten zijn beiden lid van de neo-nazi club "Bloed en Bodem “ en werden beiden gedood op dezelfde manier. Federale commissaris Alain Devroe is al een tijdje op jacht naar neo-nazi's en wil het onderzoek naar zich toe te trekken, maar Van In is het daar niet mee eens. Hij en zijn collega's ontdekken al snel dat beide slachtoffers vernoemd worden in een oud dossier, de moord op een zeventienjarige jongen. Ook een derde compagnon, ene Jason Vanhee, lijkt hierbij betrokken te zijn. Voor Van In is het duidelijk dat iemand het recht in eigen handen heeft genomen en wordt het een race tegen de tijd om Jason te vinden, voordat ook hij wordt vermoord.
7. Angel Dust
Een tienermeisje met een overdosis werd gedumpt bij een ziekenhuis. Als blijkt dat ze de beste vriendin is van Machteld, de dochter van inspecteur Robert De Maegd, breekt de hel los. Een gesprek met Mike De Sutter, de vriend van het slachtoffer, lijkt vruchteloos te zijn. Tot Machteld begint te praten en het team op het spoor brengt van de jonge drugsdealer David Roox.
8. In Brugge
Het team moet het stellen zonder inspecteur Tom Smeekens. Die maakt zijn filmdebuut in de Nederlandse thriller "In Brugge". De opnames eindigen in een tragedie wanneer het vrouwelijke hoofdpersonage Shirley Veenstra dood wordt gevonden. Na het verhoor van de filmploeg ontdekken Van In en zijn team dat Shirley ruzie had met zowel directeur Sjaak Van Ruyten als met actrice Julie Brouwers. Producenten Carlo Kerstens en Kristien Corijn zijn ervan overtuigd dat de dood van Shirley een ongeluk was en willen het project voort zetten ten koste van alles.
9. Oude Vrienden
In het midden van de nacht wordt Rudy Vermeulen, de autistische conciërge van de West-Vlaamse politieschool, opgepakt naast het lichaam van zijn vermoorde baas. Hij verklaart onschuldig te zijn en ook leraren Peter Noels en Marianne Vissers zien hem niet als een moordenaar. Ze wijzen met beschuldigende vinger naar assistent-directeur John Daniels, die blijkbaar aasde op de baan. Echter, hoofdinspecteur Pieter Van In vindt het moeilijk om te geloven dat zijn oude makker een koelbloedige moordenaar zou zijn.
10. De Afscheidspremie
Op klaarlichte dag loopt de onlangs ontslagen Ivan Naegels de desbetreffende onderneming binnen en gijzelt de leidinggevenden. Pieter Van In en zijn team worden bijgestaan door onderhandelaar Marianne Vissers. Na een kort gesprek met zijn vrouw Irene, vereist Naegels dat Vissers en Van In de medewerkers, van het bedrijf ondervragen om hem in ere te herstellen. Volgens hem hebben directeur Marcus Van Schoonbeeck en zijn assistent Guido Bosmans een complot tegen hem gesmeed en hem beschuldigd van het verkrachten van receptioniste Claire. De vreemde verklaring van secretaresse Suzanne Claes werpt een ander licht op de zaak en drijft Naegels tot het ergste.
11. A Charge
Een jonge student wordt vermoord aangetroffen. De verdenking valt meteen op haar vriend Guillaume, met wie ze, volgens buurman Vincent Jacques, een slaande ruzie had. Plotseling neemt de zaak een andere wending wanneer alle sporen naar zedendelinquent Frank Mariman leiden. Pieter Van In denkt echter dat zijn team een andere piste moet volgen en begint de jacht tegen Ignace Roosevelt, de vader van Guillaume, die een bekende en stinkend rijke strafpleiter is.
12. Apocalyps: Deel 1
Tussen het afval, wordt het lichaam van de vrijgesproken crimineel Herman Rogiers gevonden. Niet veel later, nadat ook een tweede en een derde slachtoffer gevonden wordt, lijkt het duidelijk dat Pieter Van In en zijn team met een seriemoordenaar te maken hebben. Alle sporen leiden naar magistraat Diederik Wijmeersch, tot Van In een telefoontje krijgt van zijn ex-collega Ivo Verbruggen. Ivo is er absoluut van overtuigd dat zijn voormalige celgenoot Senne Dillis iets te maken heeft met de zaak.
13. Apocalyps: Deel 2
Het team wordt in de klopjacht op seriemoordenaar Senne Dillis bijgestaan door profiler Marianne Vissers en gloednieuwe onderzoeksrechter Andrea Kosinsky. Dillis heeft de moeder en de baby van inspecteur Carine Neels ontvoerd en het is een race tegen de tijd om hen te redden. Neels krijgt opeens een telefoontje van Dillis en besluit om het recht in eigen handen te nemen.
Seizoen 8 (2012) 13 afleveringen
1. De Patrouille: Deel 1
Politieagenten Timo Janssens en Ronald Veekens betrappen op heterdaad een inbreker tijdens hun nachtelijke patrouille. Ronald loopt de inbreker Dimitri Polak achterna, maar wordt later gevonden stervend in de armen van zijn partner Timo. Tijdens het moordonderzoek wordt Van In geconfronteerd met de harde mentaliteit van het team van hoofdinspecteur Didier Vreebos. Van In vindt een bondgenoot in de vrouwelijke inspecteur Jelle Cockx, maar ze worden al snel tegengewerkt door Cois Ketels en Barbara Delnaets van Binnenlandse Zaken. Plotseling vindt er een tweede moord plaats, met Van In als nieuwe hoofdverdachte.
2. De Patrouille: Deel 2
Van In is gearresteerd op verdenking van moord en begint snel te bekennen. Zijn collega's kunnen niet geloven dat hij iets te maken heeft met de zaak en zetten het onderzoek verder. Ze komen terecht bij Philippe Cornu, zaakvoerder van een transportbedrijf, en bij Danny Buyens, hoofd beveiliging van de zaak. Ondertussen is Cois Ketels vastbesloten om wraak te nemen op het team van de LOD. Van In ontsnapt en brengt een bezoek aan Didier Vreebos. Dit loopt al snel uit de hand.
3. Publiek Geheim
In het midden van de nacht, wordt het dode lichaam van Lieve Op de Beeck, een vermiste moeder van twee kinderen, overreden door een vrachtwagen. De onderzoekers beschouwen dit aanvankelijk als zelfmoord, maar volgens echtgenoot Paul Deswert is dat bijna onmogelijk. Jelle Cockx gaat undercover in Lieve’s sportcentrum. Ze vraagt subtiel aan vaste klant Loes over de reguliere ruzies tussen eigenaar Dirk Pauwels en zijn vrouw. Het lijkt erop dat Dirk zijn vrouwelijke klanten meer biedt dan alleen maar sport.
4. Two Funerals and a Wedding
Marlies, een jong tienermeisje, verdwijnt na een avondje uit. Haar vader, de rijke zakenman Carlos Vermeire, roept onmiddellijk de politie. Volgens Van In is de verdwijning nog niet zorgwekkend. Hij begint een low profile onderzoek, maar dat is niet genoeg voor Vermeire, die vraagt de pers om hem te helpen. Vanaf dat moment beginnen de dingen onvermijdelijk uit de hand te lopen. Inmiddels vindt de politie een verkoold lichaam in de bossen. Inspecteur Tom Smeekens is klaar voor zijn huwelijk, maar dan gebeurt er iets dat een domper of de festiviteiten zet.
5. Lüger
Ralph Schepens, een plaatselijke crimineel, wordt doodgeschoten met een zeldzaam, tachtig jaar oud, pistool dat werd gestolen bij de rijke joodse diamantair Ari Kahn. Van In denkt dat Kahn iets verbergt, totdat zijn team ontdekt dat Schepens onlangs de dochter van drugsdealer Ali Silva had gedrogeerd en verkracht. Van In brengt dan ook een bezoek aan Brenda, de dochter van Schepens. Het is een publiek geheim dat ze vaak werd betast door haar vader. Moeder en echtgenote Charlotte Dondeyne lijkt zich de hele situatie niet echt aan te trekken. Ondertussen krijgen Kahn en zijn vrouw onverwachts bezoek.
6. Swingers
Tijdens een bankoverval, wordt dader Serge Muyters neergeschoten door de manager. Zijn metgezel loopt weg voordat de hulpdiensten arriveren. Serge overleeft, maar wordt later vermoord teruggevonden in zijn ziekenhuiskamer. Zijn ontroostbare broer en moeder zijn erg boos op de politie. Van In voelt zich schuldig en verzekert hen dat zijn team de moordenaar zal vinden. Het onderzoek leidt hen naar de parenclub van crimineel Daniël De Greef, waar inspecteurs Cockx en De Maegd een undercover operatie starten. Dingen dreigen vreselijk mis te gaan wanneer Cockx haar dekking verliest.
7. Bloedmooi
De avond voor zijn vernissage, wordt de geëerde Alain Serneels dood gevonden naast een van zijn moderne kunstwerken. Zijn vrouw Indira Brouwers en galeriehouder Ernst Van Doren denken dat hij zelfmoord heeft gepleegd. Van In komt er al snel achter dat er een vete tussen Serneels en zijn collega Adriaan De Wolf was. Hij ontdekt ook dat Serneels een homoseksuele affaire had met Carinus De Starck, Ernst Van Doren's vriendje.
8. Trauma
Op klaarlichte dag wordt Joerie Corneels, werknemer van de lokale slachthuis, doodgeschoten. Van In ontdekt dat slechts een week eerder Corneels zijn baas Francis Steegmans ontvoerde en martelde. Het is duidelijk dat hij dit niet had kunnen doen zonder een partner. Aan het huis van Steegmans merkt Van In dat de zoon Sean ruzie heeft met zijn vader en zijn jonge vriendin. Het team is ervan overtuigd dat de jonge man meer weet over de hele zaak, maar plotseling neemt alles een andere wending wanneer nieuwe sporen leiden naar dierenrechten activist Marijke Lierman. Ondertussen staat in de gevangenis, Van In’s vroegere collega-inspecteur Ivo Verbruggen op het punt om te worden vrijgelaten.
9. Vigilante
Van In en zijn team onderzoeken de bizarre moord op een garagehouder. Als kort daarop een tweede moord plaatsvindt, vermoeden ze dat dit het werk van een seriemoordenaar is. Alle sporen leiden naar Hendrik Meersman, een vader die zijn dochter verloor nadat ze was aangereden door dronken bestuurder Peter Van Kerkhoven. De man zweert dat hij sindsdien geen enkele druppel alcohol heeft gedronken, maar Meersman beweert het tegenovergestelde.
10. De Slimste Mens
Op een ochtend ontdekt Jens Paulussen, een psychiatrische patiënt, het dode lichaam van een van de inwoners van zijn instelling. Onderzoeksrechter Andrea Kosinsky ontdekt dat directeur Ludo Van de Vijver een vermoedelijke oplichter is, maar Van In is zeker dat dit niets te maken heeft met de zaak. Hij wil de andere patiënten, zoals Tijl en Lily ondervragen, maar wordt tegengewerkt door de twee toezichthouders van de instelling: Simone Buts en Kurt Vervaet.
11. De Cabriocase
Brugge wordt geplaagd door een reeks carjackings. Wanneer een van de slachtoffers wordt vermoord, krijgt de zaak prioriteit. Weinige tijd later geraakt ook Magda, de vrouw van commissaris De Kee, betrokken. Alle sporen leiden naar Ivo Verbruggen, maar Van In weigert te geloven dat zijn voormalige partner iets te maken heeft met de zaak.
12. Beau Monde: Deel 1
Een gevoelige moordzaak brengt de promotiekansen van commissaris De Kee in het gedrang. Wanneer informatie naar de pers wordt gelekt , begint Van In te vermoeden dat zijn collega-inspecteur Tom Smeekens de mol is. De zaak neemt een plotselinge wending wanneer een tweede slachtoffer wordt gemaakt in Tongeren, het district van Van In’s ex-vrouw Hannelore Martens.
13. Beau Monde: Deel 2
Als inspecteur Tom Smeekens ernstig gewond geraakt bij een bomaanslag proberen Van In en zijn team wanhopig om de zaak op te lossen. Hannelore Martens besluit terug te keren naar Brugge om te helpen. Uiteindelijk zal ze diegene zijn die de zaak oplost, maar daardoor brengt ze haar leven ernstig in gevaar.
Seizoen 9 (2013) 13 afleveringen
1. De Lijfwacht
De dochter van vastgoedontwikkelaar Dirk Van Santvoort wordt brutaal ontvoerd en haar persoonlijke lijfwacht wordt doodgeschoten. Wanneer het team ontdekt dat Isabelle een affaire had, begint Van In te vermoeden dat haar eigen man een samenzwering heeft opgezet. Hij verandert echter van gedacht wanneer hij ontdekt dat de familie Van Santvoort bepaalde vijanden heeft.
2. Romeo & Julia
Na een vermoedelijke zelfmoord wordt Van In en zijn team betrokken in een vete tussen twee families die in Brugge een koetsenbedrijf bezitten. Het lijkt erop dat de dochter Emma Lenaerts werd verboden om een relatie te hebben met de rivaliserende zoon Willem Michiels. Ondertussen probeert inspecteur Robert De Maegd wanhopig om de waarheid te achterhalen over de dood van zijn eigen vrouw.
3. Bedgeheimen
Na het ontvangen van meerdere bedreigingen komen toekomstige burgemeester Therèse Desmedt en haar man Dirk Verplancke hulp vragen aan Van In en zijn team. De meest evidente motieven zijn politiek, maar via de verklaring van Therèse’s assistent Anton Maertens begint Van In te geloven in een romantische plot. Als het team op het punt staat de zaak op te lossen gebeurt er plotseling een moord
4. De Weddenschap
Een man sterft wanneer een indringer de deur van zijn sauna vergrendelt. De politie ondervraagt zijn vriend en zakenpartner Paul Van Doren, evenals Lesley Donckers, de eigenares van een SM-bordeel dat de twee mannen vaak bezochten. Maar dan vallt er een tweede en zelfs een derde slachtoffer waar door Van In denkt dat er een wraakzoekende seriemoordenaar aan het werk is.
5. Knock-out
Een vrouwelijke bokser wordt verkracht na haar training. Ze heeft echter geen zin om een klacht in te dienen tegen haar twee aanranders, waar door Van In denkt dat haar vader - een voormalige zware crimineel - het recht in eigen handen zal nemen. Ondertussen ontmoet inspecteur Robert De Maegd de man waar zijn overleden vrouw Patricia een affaire mee had.
6. De Zaak 'De Maegd'
Roeland Pieters, de minnaar van De Maegd's overleden vrouw Patricia, is doodgeschoten na zijn wekelijkse squash praktijk. Wanneer zijn collega Serge Bastijns tegen de politie vertelt over een gevecht tussen Pieters en De Maegd, wordt de inspecteur verdachte nummer een. Het verhaal wordt nog ingewikkelder, wanneer de echtgenoot van onderzoeksrechter Andrea Kosinsky betrokken lijkt te zijn.
7. Au Pair
Van In en zijn team onderzoeken de moord op de vader van een gemengd gezin. Het feit dat hij een affaire had met de nanny Jana lijkt het belangrijkste motief. Maar als de politie haar plotseling moet redden van een zelfmoordpoging, ontdekken ze dat ze zwanger geraakte. Na de werkuren verstoort een dronken Andrea Kosinsky een ontmoeting tussen Van In en zijn nieuwe liefde Eva.
8. Verdwenen
Fred Sermont neemt samen met nog drie andere proefkonijnen deel aan een experiment om een nieuw medicijn te testen. Op een nacht verdwijnt hij uit het ziekenhuis, zonder enig spoor na te laten. Aanvankelijk hecht het team van Van In weinig belang aan de zaak, tot Karel Sermont, Freds tweelingbroer, komt vertellen dat er meer aan de hand is. Smeekens laat zich overhalen om met Linde naar een opvoering van 'Wachten op Godot' te gaan kijken. Om indruk te maken bereidt hij zich voor. Van In van zijn kant vindt de tijd rijp om te laten zien dat hij echt om Eva geeft. De avond verloopt echter niet zoals gepland en daar zit commissaris De Kee voor iets tussen.
9. In Eigen Handen
Ex-paracommando Ben Van Marcke staat terecht voor de moord op zijn vrouw Elke De Jong. Van Marcke, die van in het begin zijn onschuld heeft staande gehouden, slaagt erin om nog voor het proces te ontsnappen. Van In raakt steeds meer overtuigd van Van Marckes onschuld en vreest nu dat die op zoek zal gaan naar de echte dader. De zaak brengt de speurders in een gevaarlijk parket. Voor inspecteur De Maegd loopt het bijna verkeerd af wanneer hij met de ex-para wordt geconfronteerd. Van In heeft Eva's geheim ontdekt en dat zorgt voor spanningen.
10. From Bruges with Love
Het team van Van In wordt opgeroepen voor een moordzaak in het Europacollege in Brugge. Hans Van Acker, een van de studenten, is op zijn kamer dood aangetroffen met ingeslagen schedel. Maar dan blijkt Hans Van Acker helemaal niet te bestaan. De bal gaat pas echt aan het rollen wanneer de Staatsveiligheid het onderzoek naar zich wil toetrekken. Dat is uiteraard buiten Van In gerekend. Hij komt al snel in een kluwen van overspel en spionage terecht. Smeekens zou een carrière bij de Staatsveiligheid wel zien zitten. Maar Linde denkt daar duidelijk anders over. Cockx is terug van een korte vakantie met haar vriend, waarop blijkbaar van alles is gebeurd.
11. Hoogmoed Komt voor de Val
Een zanger ontvangt meerdere doods bedreigingen, maar het lijkt hem minder te schelen dan de politie. Zij geloven echter snel dat het gewoon een schijnvertoning is, omdat een cameraploeg hem 24/7 volgt voor een reality tv-show. Van In heeft andere dingen aan zijn hoofd, nu Hannelore is teruggekeerd naar Brugge en op de hoogte is van zijn nieuwe relatie.
12. Troebel Verleden: Deel 1
Een enorme lading cocaïne wordt gestolen uit een container in de haven. Drugsbaron Antoon Coninckx is woedend en beveelt zijn mannen de verantwoordelijke te vinden en te elimineren. Al snel wordt duidelijk dat ook de familie van inspecteur Tom Smeekens vriendin Linde is betrokken. Na de werkuren, vraagt Van In aan Eva een tweede kans…
13. Troebel Verleden: Deel 2
Van In doet er alles aan om de ontvoerde Linde Swaegers en Machteld De Maegd op te sporen. Drugsbaron Antoon Coninckx kan zijn oren niet geloven als hij erachter komt wie hem heeft verraden, zodat hij een drastische beslissing neemt. Het is op dat moment dat de inspecteur Jelle Cockx op de verkeerde plaats is op het verkeerde moment.
Seizoen 10 (2014) 13 afleveringen
1. Represaille
Na de dodelijke aanslag op Thiery Konings, de zoon van drugsbaron Antoon Konings, ligt inspecteur Cockx met zware verwondingen in het ziekenhuis. Van In en zijn team zetten alles op alles om de daders van de aanslag te vinden. Daarnaast voeren ze ook een onderzoek naar de moord op de boekhouder van Victor Speliers, een concurrent van Antoon Konings. De speurders vrezen dat in Brugge een ware drugsoorlog is uitgebarsten. Doordat Smeekens veel tijd doorbrengt aan het ziekbed van zijn collega, komt zijn relatie met Linde Swaegers zwaar onder druk te staan. Ondertussen hebben de dokters minder goed nieuws.
2. Leven na de Dood
Van In en zijn team onderzoeken de verdwijning van Sara Degroot. De jonge vrouw was in volle voorbereiding van een verhuis naar het buitenland wanneer ze plots van de aardbodem verdwijnt. De zaak wordt nog vreemder als ondertussen haar huis wordt verkocht en een bankbediende getuigt dat hij Sara Degroot nog in levenden lijve heeft gezien. Omdat de speurders onderbemand zijn, beslist commissaris De Kee een team te vormen met Van In. Dat zorgt uiteraard voor de nodige problemen. Smeekens heeft ondertussen zijn relatie met Linde Swaegers afgebroken. Als de toestand van Cockx kritiek wordt en er nog steeds geen donornier is, neemt hij een drastische beslissing...
3. De Zaak Vanmaele
Zakenman Armand Verbeeck wordt dood aangetroffen in zijn thuiskantoor. Op het eerste gezicht lijkt het een ordinaire roofmoord, maar dan ontdekken de speurders dat Verbeeck een zwaar conflict had met enkele familieleden. De zaak wordt nog complexer wanneer de weduwe van Verbeeck een affaire blijkt te hebben met wetsdokter Leo Vanmaele. Smeekens kan niet wennen aan de lege stoel van inspecteur Cockx. Commissaris De Kee beseft dat hij voor de moeilijke taak staat een opvolger te zoeken.
4. Ersatz
De tienjarige Sofie Bynens wordt op klaarlichte dag ontvoerd op weg naar school. Er zijn voorlopig geen getuigen. Vreemd is dat op dezelfde plaats zes jaar eerder ook al een tienjarig meisje werd ontvoerd. Het onderzoek komt in een stroomversnelling terecht wanneer er toch een getuige blijkt te zijn, een zwaar autistisch meisje. Commissaris De Kee stelt trots de nieuwe medewerker voor: inspecteur Dirk Vereecke, een ex-motard van de Brugse politie. De samenwerking met inspecteur De Maegd verloopt in eerste instantie niet zo vlot. Van In wordt verrast door het bezoek van Hannelore. Zij heeft groot nieuws.
5. Onvoltooid Verleden
In het Astridpark wordt het lijk gevonden van een 20-jarige jongeman. Uit een eerste analyse blijkt dat het om een druggebruiker gaat. Onderzoek in het drugsmilieu levert echter niets op. Dankzij een internationaal opsporingsbericht komt wat later aan het licht dat het gaat om Arthur Monbaillu, een jonge Fransman. Inspecteur Vereecke blijkt een aanwinst te zijn voor het team. Toch gaat de relatie met inspecteur De Maegd van kwaad naar erger. Zeker wanneer blijkt dat Vereecke een groot geheim verbergt.
6. Het Wonderkind
Eric Daelman, de coach van zwembelofte Wendy Cremers, wordt dood teruggevonden in het Olympiabad te Brugge. De eerste analyse wijst in de richting van zelfmoord, maar dan ontdekken de speurders dat Daelman een conflict had met de vader van een andere zwemkampioene. Commissaris De Kee stelt andermaal een nieuwe collega voor, inspecteur Rudy Snels. Inspecteur De Maegd heeft een afspraak met Dagmar Vereecke, uitbaatster van een superette. Eva beseft dat met Hannelore een geduchte concurrente is opgedoken.
7. Stille Getuige
Dirk Stappers, zaakvoerder van computerbedrijf CID, raakt zwaargewond tijdens een carjacking. Bijna tegelijkertijd wordt zijn secretaresse bij haar thuis vermoord aangetroffen. Het onderzoek wijst in de richting van Stappers, maar de speurders kunnen hem niet verhoren, want hij ligt in coma. Rudy Snels, de nieuwe collega, blijkt absoluut geen aanwinst te zijn. Van In zegt een lunchafspraak met Eva af om bij Hannelore en de kinderen te zijn. Eva voelt Van In tussen haar vingers wegglippen. Hannelore heeft haar eigen problemen: Thomas Dewael, een oude bekende uit Tongeren, is haar gevolgd naar Brugge en laat haar niet met rust.
8. Puntgaaf
Langs een verlaten weg wordt het levenloze lichaam gevonden van Barbara Moens, een 42-jarige pianolerares. In de buurt vinden de speurders nog twee vrouwenlichamen. Wellicht werden zij alledrie het slachtoffer van een seriemoordenaar. De speurders zoeken ook een verband met een oudere zaak. Na de mislukte passages van inspecteurs Vereecke en Snels stelt commissaris De Kee een nieuwe collega voor: Carine Neels. Zij wil haar carrière bij de LOD Brugge opnieuw oppikken. Rob De Maegd houdt er ondertussen twee jobs op na. Naast zijn politiewerk helpt hij ook in de superette van zijn vriendin Dagmar. Dat is echter niet altijd even eenvoudig.
9. De Verloren Zoon
De 17-jarige Jolan Vermeulen sterft aan een overdosis cocaïne tijdens een optreden van de rockgroep van zijn vader. Wanneer blijkt dat de drugs waren versneden met een zwaar gif, kunnen de speurders niet anders dan besluiten dat Jolan werd vermoord. Voorlopig kunnen ze echter niemand vinden met een motief. Eva beseft dat Hannelore nog altijd gevoelens heeft voor Van In. Ze gaat de confrontatie aan en maakt duidelijk dat ze zich niet zo gemakkelijk gewonnen zal geven.
10. Sleutel op de Deur
Bertrand Deroo, topman van Finvest, wordt vermoord aangetroffen in zijn hotelkamer. Het onderzoek wijst uit dat Deroo de avond voordien had deelgenomen aan een sleutelparty, georganiseerd door Marc Verhaegen, de manager van het hotel. Al snel blijkt dat Verhaegen de speurders niet alles heeft verteld. Het team van de eerste dagen is herenigd, maar alles verloopt zeker niet vlekkeloos. Versavel is zwijgzaam over zijn verblijf in Afrika en over de reden van zijn terugkeer, Neels wordt geconfronteerd met de vader van haar kind en Van In staat voor een verscheurende keuze: Eva of Hannelore.
11. Vrije Val
De 20-jarige Ellen Wesenbeek wordt dood aangetroffen in de tuin van een appartementsgebouw. Op het eerste gezicht lijkt het zelfmoord, maar dan blijken er toch voldoende aanwijzingen te zijn om de zaak grondiger te onderzoeken. Vooral het spoor van de jaloerse stiefmoeder lijkt veelbelovend. Omdat het team van Van In nog altijd onderbemand is, stelt commissaris De Kee een nieuwe collega voor: Eric Franckx. Franckx is een afgestudeerde criminoloog en zal een team vormen met inspecteur Neels. Van In heeft zijn twijfels over Versavel: er is iets met hem aan de hand.
12. De Duivel en de Maagd: Deel 1
Dokter Depuydt, kandidaat-directeur van het AZ Sint-Jan, verdrinkt tijdens het kitesurfen. Het team van Van In ontdekt dat het geen ongeval was. Guido Versavel is compleet overstuur als in een krakerspand het lichaam wordt gevonden van Karolien Dergent, de 17-jarige dochter van een collega met wie hij heeft samengewerkt in Afrika. Versavel kan niet langer verzwijgen dat hij al een hele tijd bezig was met het onderzoek naar de verdwijning van Karolien. Commissaris De Kee heeft verrassend nieuws, terwijl Van In geen idee heeft van het drama dat hem en Hannelore te wachten staat.
13. De Duivel en de Maagd: Deel 2
Van In en zijn team zetten alles op alles om Sarah terug te vinden. Hun vastberadenheid en doorzetting worden zwaar op de proef gesteld en iedereen zal tot het uiterste moeten gaan. Voorlopig is er echter geen spoor van haar of haar ontvoerders. Het onderzoek leidt de speurders naar de Orde van Halewijn, een geheim genootschap. Eénmaal per jaar, op 31 oktober, houden zij een ritueel waarbij een jonge maagd wordt 'geofferd'. Iedereen beseft dat Sarah mogelijk het volgende slachtoffer zal zijn.
top cast
Adriaan Van den Hoof Tom Smeekens
Francesca Vanthielen Hannelore Martens
Herbert Flack Pieter Van In
Herman Boets Leo Vanmaele
Hilde De Baerdemaeker Jelle Cockx
Lucas Van den Eynde Guido Versavel
Ludo Hoogmartens Robert De Maegd
Maaike Cafmeyer Carine Neels
Mathias Coppens Mitch Dedecker
Michel Van Dousselaere Roger De Kee
Fotogalerij
Video's
Weetjes

De serie is gebaseerd op de boeken van Pieter Aspe.

Het eerste seizoen van 'Aspe' kenmerkte zich door de lange afleveringen en de grote, gecompliceerde plots die gebaseerd waren op de boekenreeks. Met ingang van het tweede seizoen zijn de afleveringen ingekort en niet meer rechtstreeks op de boeken gebaseerd.

Pieter Aspe dook in het eerste seizoen zelf geregeld op als figurant.

Het tweede en derde seizoen werden eerst in Nederland uitgezonden, vooraleer ze in Vlaanderen te zien waren.

© 2020-2023 VFDb.be
Wij gebruiken cookies voor een optimale surfervaring

Welke cookies gebruiken we en waarom?
We gebruiken cookies op vfdb.be. Sommige zijn noodzakelijk voor een optimale gebruikerservaring, andere leren ons hoe anonieme bezoekers de website gebruiken. Ten slotte zijn er marketing cookies om advertenties via Facebook en Google relevant te houden en om inhoud uit social media te tonen. De gemeten gegevens worden altijd anoniem verwerkt en nooit doorgegeven aan derden.
Wij gebruiken cookies voor een optimale surfervaring (stap 1/5)

Noodzakelijke cookies
Deze functionele cookies garanderen je een optimale surfervaring. Zonder deze cookies zou onze site niet goed werken.
Wij gebruiken cookies voor een optimale surfervaring

Analytische cookies (stap 2/5)
De analytische cookies laten ons toe om het surfgedrag van grote groepen (anonieme) bezoekers beter te begrijpen. Op basis hiervan maken we de informatie op onze website efficiënter en toegankelijker.
Belangrijk: we gebruiken de cookies van Google Analytics maar delen geen gegevens met Google!
Wij gebruiken cookies voor een optimale surfervaring

Advertentiecookies (stap 3/5)
Deze cookies zorgen ervoor dat advertenties voor jou geoptimaliseerd worden op basis van je surfgedrag. Als je deze cookies niet aanvaardt, krijg je nog steeds advertenties te zien. Alleen zullen deze niet aangepast zijn aan jouw surfgedrag.
Wij gebruiken cookies voor een optimale surfervaring

Cookies voor marketing (stap 4/5)
Cookies van YouTube, Instagram en Facebook zijn noodzakelijk om inhoud (zoals filmpjes) van deze social media te bekijken.
Wij gebruiken cookies voor een optimale surfervaring

Je cookies wijzigen? (stap 5/5)
Dat kan op elk moment. Klik onderaan op "Cookie instellingen" en pas je instellingen zo aan.
Toegevoegd aan uw favorieten!
Mijn favorieten
Toegevoegd aan uw kijklijst!
Mijn kijklijst