Series

Auwch_ (2016 - 2020)

Mijn score:
+/- 25min | Komedie, Mockumentary
 Auwch_
(2016) on IMDb

Axel Daeseleire en Ben Segers, die samen een eigen productiehuis hebben opgericht, raken voortdurend in gênante situaties terecht, met de gekende ongemakkelijke stiltes tot gevolg. De schijnbare onmogelijkheid van mannen om vrouwen te begrijpen, staat daarin dikwijls centraal, maar ook de onhandigheid in omgang met vrienden en met collega-BV’s in hun professionele leven.

Afleveringen
Seizoen 1 (2016) 10 afleveringen
1. Hoer in huis
Axel en Ben zijn samen met Gert op zoek naar een nieuw format voor Studio 100. Gert heeft een etentje met Véronique, dus vraagt hij aan Ben of hij zijn vest mag lenen. Vif, een vriendin van Elke, komt een poosje bij Ben en Elke logeren nadat ze uit elkaar is gegaan met haar vriend. Wanneer Ben verneemt dat Vif heeft gewerkt als escorte, slaat de fantasie van hem en Axel op hol.
2. Stomme Hollander
Na een partijtje tennis komen Ben en Axel een oude schoolvriendin van Ben tegen, die in de afvalcontainers zit te snuffelen. Ze zegt dat ze haar horloge is verloren en nodigt Ben en Elke uit om eens te komen eten. Door een misverstand krijgen Ben en Axel ruzie met een Nederlander. Ben en Elke hebben hun meest sjofele kledij aangetrokken voor het etentje, en hebben zelf eten meegebracht. Wanneer Inge de deur opendoet blijkt dat zij en haar man - de Nederlander van de tennisclub - steenrijk zijn.
3. Tettenman
Koen geeft een feestje ter ere van zijn pasgeboren zoon. Ben, Axel, Peter en Manou zijn ook van de partij wanneer de stripteaseuse het beste van zichzelf geeft. Ben geniet ten volle en krijgt de naam "Tettenman". Dit wordt nog eens bevestigd wanneer hij de borsten van Koens vrouw aanstaart tijdens het geven van borstvoeding. Ben probeert het goed te maken met een etentje. Het loopt mis wanneer hij vlees moet lenen uit de diepvries van zijn onderbuur, die in het mortuarium werkt.
4. Rode Kruis
Elke weet Ben te overtuigen om mee te helpen bij een geldinzameling voor het Rode Kruis. Axel heeft een meeting geregeld met Luk en Michiel, voor een nieuw VIER-programma te maken. Ben moet het ingezamelde geld gebruiken om zich uit de nesten te werken bij enkele Marokkanen, en vraagt de hulp van zijn Marokkaanse buurman op het kantoor van Ben en Axel. De man wil enkel helpen als hij een rol krijgt in het nieuwe programma.
5. Strakke voorhuid
Ben heeft last van een strakke voorhuid en moet besneden worden. Hij vermoedt dat de dokter gevoelens heeft voor Elke en wil dat Elke een andere dokter zoekt. Ondertussen probeert Jan Ben en Axel te lanceren in Hollywood. Bens vader komt op bezoek en vraagt aan zijn zoon of die voor hem een blowjob kan regelen.
6. Fal doot
Wanneer Elke en Ben terugkomen van vakantie, komt het tot een discussie tussen Ben en zijn groentenleverancier. Dankzij de hulp van buurman Herbert wordt de schuld afgeschoven op de koerier. Via Bartel weten Ben en Axel een vrije val te regelen. Ze besluiten voor een solo-sprong te gaan, maar wanneer blijkt dat de koerier bij de club werkt en Bens parachute heeft geprepareerd, wil Ben een duo-sprong doen.
7. Geen strippers meer
Het blijkt dat het graf van Bens moeder wordt verplaatst. Via de nabestaanden van een ander graf probeert Ben een beter plaatsje te versieren, maar daarvoor wil het koppel wel een meet and greet met Axel. Ben heeft beloofd de organisatie van de mannenlunch op zich te nemen, waaronder een stripteaseuse regelen en Filet d'Anvers afhalen. Alles loopt in het honderd wanneer Ben twee urnes moet kopen voor de as van zijn moeder en de Filet d'Anvers in te doen.
8. Godfather of Drugs
Elke en Anneke gaan een weekendje weg, dus Axel organiseert een feestje in zijn mancave. Ben heeft Elke beloofd Tristan mee te nemen, tot ongenoegen van Axel. Ook Koen en Maurice zijn van de partij. Via Maurice komen ze op het idee om heroïne te nemen, maar uiteindelijk is het enkel Tristan die een shot laat zetten. Ze moeten er de dokter van Ben bijhalen, die zelf aan de cocaïne zit, wanneer Anneke onverwacht thuis komt. Tristan biecht alles op aan zijn vrouw, die 's anderendaags aan de deur van Ben en Elke staat.
9. Diep in het Zwarte Woud
Ben komt te weten dat Elke naar een masturbatie-workshop gaat, gegeven door Veerle. Ook Anneke volgt deze workshop, maar Axel vindt dit helemaal niet erg. Ben en Axel besluiten te gaan spioneren. Ze komen te weten dat ook Koen een aparte hobby heeft.
10. Hoe is het met je piemel?
Ben, Elke, Axel en Anneke gaan een weekendje naar zee. Door een ruzie tussen Axel en Anneke over het feit dat zij een kind van hem wil, rijden de mannen en vrouwen apart. Onderweg pikken de mannen twee jonge meisjes op, die ook naar zee moeten. Elke is aan het ovuleren dat weekend, dus willen zij en Ben voor een kindje gaan. Wanneer de mannen gaan zwemmen met de twee meisjes, krijgt Ben een kwallenbeet in zijn piemel. Anneke blijkt haar pil uit te hebben gespuwd.
Seizoen 2 (2017) 10 afleveringen
1. De affaire Jean-Marie Pfaff
Ben en Axel hebben via Jean-Marie Pfaff VIP-tickets kunnen bemachtigen voor een wedstrijd van de Rode Duivels, maar hun secretaresse is vergeten de uitnodiging te bevestigen.
2. Ik heb niks tegen gehandicapten
Livia is door een hersenbeschadiging veroordeeld tot een leven als een plant en dat is iets wat Ben echt niet kan aanzien. Zijn mening over gehandicapten wordt hem alvast niet in dank afgenomen. Ondertussen slaat bij hem ook de twijfel toe wanneer Elke aangeeft dat ze niet echt onder de indruk is van zijn 'orale techniek'. Maar gelukkig heeft Axel een goede tip.
3. De Thaise au pair
Tot verbazing van Ben en Axel, wordt hun vriend Tom Audenaert gelauwerd tot ereburger. Wanneer Tom in de problemen komt omdat hij net iets te ver is gegaan, smeden ze met hun drie een plan om het voorval uit de media te houden en zo de carrière van Tom te redden. Ondertussen hebben Ben en Axel hun oog laten vallen op een knalrode Ford Mustang uit 1966, die nog van Daan Stuyven is geweest. En daar hangt een gênante anekdote aan vast.
4. De favoriete pen van Ben
Ben en Axel hebben een belangrijke meeting met Studio 100-bazen Gert Verhulst en Hans Bourlon in het restaurant van sterrenchef Wout Bru. Maar door toedoen van hun secretaresse loopt het mis met deze afspraak. Ze besluiten haar te ontslaan tot ze horen dat ze borstkanker heeft. Bens vrouw Elke werd verkozen tot hofleverancier van het Belgisch koningshuis en krijgt hoog bezoek over de vloer.
5. Broek vol Zaad
Ben en Elke willen kinderen. Voor de beste kans op slagen, wil Elke enkel nog vrijen wanneer ze haar volgende ovulatie heeft. Een opoffering die Ben maar met moeite kan opbrengen. Wanneer ze op een avond het bezoek krijgen van Herman Brusselmans met zijn nieuwe en veel jongere vriendin, dreigt er één en ander uit de hand te lopen. Axel van zijn kant heeft dan weer interesse in de nieuwe, en eveneens veel jongere, medewerkster van de supermarkt om de hoek.
6. Zwarte Piet
Axel heeft als investering, en met het geld van de zaak, het paard Biggie Black gekocht voor een slordige tweehonderdvijftigduizend euro en hoopt op vele prijzen, maar eerst moeten ze nog een ruiter zoeken. Deze vinden ze in de nieuwe vriend van Kirsten Janssens. Wanneer Elke aan Ben vertelt dat ze ooit nog een zwart vriendje heeft gehad, krijgt het zelfvertrouwen van Ben een flinke deuk.
7. London Kashmir
Even leek het erop dat Elke zwanger is, maar de ontgoocheling is groot wanneer de dokter laat weten dat de gebruikte test onbetrouwbaar bleek. Hij raadt hen aan om in groepstherapie te gaan om het verlies te verwerken. Tot grote verbazing van Ben stemt Elke in. Ben probeert ondertussen op voorspraak van Axel lid te worden van The Old Lads, een fanatieke supportersclub van voetbalclub Antwerpen.
8. Arme, arme Lutgarde
Axel woont op hotel, nu Anneke en hij uit elkaar zijn. Wanneer hij en Ben Josje van K3 ontmoeten, wil Axel graag met haar op date. Als lokmiddel belooft hij haar een grote rol in 'Ben XL', een musical met Stany Crets als regisseur. Ben vindt het hoog tijd om een poetsvrouw aan te nemen. Zijn vrienden raden hem Lutgarde aan, een dame die de huizen van bijna alle BV's in Antwerpen en omstreken schoonmaakt.
9. Snuiven en aambeien
De voorbereidingen voor de musical 'Ben XL' draaien op volle toeren en Stany Crets heeft Marijn 'Boma' Devalck kunnen overhalen om zijn schouders onder het project te zetten. Uiteindelijk stelt Marijn zijn eisen en dreigt Ben de hoofdrol in zijn eigen musical kwijt te spelen. Ondertussen heeft Ben ook nog eens last van aambeien. Wanneer hij bij zijn dokter komt, blijkt die op vakantie te zijn en vervangen door een ex-vriendin van hem.
10. De Smurfen-cd
Tijdens een redelijk uit de hand gelopen feestje wil een dronken Ben een CD met Smurfen-muziek uit zijn wagen halen, maar net op dat ogenblik komt de politie aangereden. De alcoholtest is positief en hij moet zich voor de rechtbank verantwoorden voor openbare dronkenschap en rijden onder invloed. Ben en Elke hebben ondertussen interesse in een pittoresk buitenverblijf en besluiten een bod te doen, maar ook Koen De Graeve en zijn vrouw Ariane willen hetzelfde zomerhuis kopen.
Seizoen 3 (2018) 6 afleveringen
1. Steendood
Tijdens een partijtje bowlen met Jan en Michael zien Ben en Axel hoe Jan plots in elkaar zakt en overlijdt aan een hartaanval. Axel bedenkt een plan om van zijn dood een iets klassevoller verhaal te maken. Ondertussen moet Elke in therapie voor haar kleptomanie. Ben ontdekt dat ook Hilde in therapie is. Tijdens het voorlezen van het testament van Jan blijkt dat Ben niets van hem erft, in tegenstelling tot Axel. Wanneer Ben dan ook nog eens de rekening krijgt voor de bowlingschoenen van Jan die nooit zijn teruggegeven, besluit hij om ze te zoeken en terug te brengen. Tijdens de begrafenis blijkt het polshorloge van Jan verdwenen te zijn.
2. Kempischen Boecht
Ben en Axel gaan op weekend naar Arendonk in de Kempen, waar Ben is opgegroeid en dat weekend een lezing moet geven. Ze logeren bij de vader van Ben. In de plaatselijke krant zien ze een advertentie van een tweedehands zijspan uit 1953 die te koop staat, waar ze onmiddellijk op ingaan. Axel heeft het moeilijk om zich aan te passen aan de Kempische mentaliteit. Het duo komt verschillende keren in de problemen, onder andere met een aangereden wolf, in een Thais massagesalon en met een vermeende pedofiel.
3. Melk bij de Poes
Elke gaat met Koen en Ariane mee op tangoles. Ben wil aanvankelijk niet, tot hij van Koen hoort hoe passioneel de lesgever José danst met Elke, die haar lustgevoelens duidelijk doet opwakkeren. Axel gaat wijn verhandelen met Wesley. Ben wil graag mee om zijn idool te kunnen ontmoeten. Hij maakt per ongeluk een kleiafdruk stuk, dat werd gemaakt na Wesley's allereerste voetbalmatch. Ben moet dringend op zoek naar een kindervoetje om een nieuwe afdruk te kunnen maken.
4. Muiskozijnen
Ben en Elke willen een kind adopteren maar ze hebben daarvoor een aanbeveling nodig. Tom en zijn vriendin stemmen toe om deze te schrijven en nodige Ben en Elke bij hen uit. Daar krijgen ze het voorstel van Tom en Valerie of ze het eventueel zouden zien zitten om te swingen. Ben en Elke bedanken vriendelijk. Wanneer Ben per ongeluk de stekker van de broodmachine heeft uitgetrokken om de waterkoker op te zetten, wordt Tom boos. Ben mag ook het Kabouter Plop-pak van Tom niet meer gebruiken om op te treden voor de kinderen van de schermclub, waar hij indruk wou maken op de dame van het adoptiebureau. Wanneer Ben in de papieren van het adoptiebureau snuffelt om te weten te komen welk geslacht hun toegewezen kindje heeft, worden ze verzocht het gebouw te verlaten.
5. Mega Yolo
Tristan gaat trouwen met Livia. Ben is samen met de collega's van Tristan verantwoordelijk voor zijn vrijgezellenfeestje. Wanneer Ben en Tristan Axel zien kussen met een andere vrouw, ziet Axel zich verplicht om toch in te gaan op de uitnodiging van Tristan om mee te gaan op vrijgezellen en het huwelijksfeest. Wanneer Tristan iets te dronken wordt tijdens zijn eerste opdracht, begint hij over Axel en de vrouw. Tijdens een wedstrijdje paintball neemt Axel wraak door Tristan van dichtbij neer te schieten. Wanneer de mannen thuiskomen zien ze dat Elke en Anneke een stripper hebben geregeld voor de vrijgezellen van Livia. Axel slaat een ruit in om binnen te geraken, maar loopt daarbij een diepe snee op. Hij herstelt maar heeft bloed nodig. Tristan is de enige die hem kan helpen met hun zeldzame bloedgroep AB-.
6. Vochtige Doekjes
Axel doet auditie voor een rol in Bad Boys for Life van Adil en Bilall. Tijdens een avondje uit met Axel rijdt Ben in een dronken bui een scheve schaats. Hij is er helemaal kapot van, maar Axel neemt hem onder zijn hoede. Axel verneemt dat hij een halfbroer heeft, Wim. Tijdens de ontmoeting zegt Wim dat hij een loodgieter is, wat niet in goede aarde valt bij Axel die vreest dat dit zijn rol in Bad Boys kan kosten. Ben vraagt Wim of hij eens bij hem kan langskomen om naar zijn kapotte lavabo te komen kijken. Het komt tot een confrontatie tussen Axel en Wim, waarbij Axel een slag op zijn neus krijgt. Hierdoor worden Axel en Ben buitengezet bij hun managementbureau.
top cast
Ann De Keersmaecker Ann De Keersmaecker
Axel Daeseleire Axel Daeseleire
Ben Segers Ben Segers
Elke Van Mello Elke Van Mello
Naomi Monson Naomi
Fotogalerij
Video's
Weetjes

'Auwch_' is een remake van de Deense serie 'Klovn'.

© 2020-2022 VFDb.be
Wij gebruiken cookies voor een optimale surfervaring

Welke cookies gebruiken we en waarom?
We gebruiken cookies op vfdb.be. Sommige zijn noodzakelijk voor een optimale gebruikerservaring, andere leren ons hoe anonieme bezoekers de website gebruiken. Ten slotte zijn er marketing cookies om advertenties via Facebook en Google relevant te houden en om inhoud uit social media te tonen. De gemeten gegevens worden altijd anoniem verwerkt en nooit doorgegeven aan derden.
Wij gebruiken cookies voor een optimale surfervaring (stap 1/5)

Noodzakelijke cookies
Deze functionele cookies garanderen je een optimale surfervaring. Zonder deze cookies zou onze site niet goed werken.
Wij gebruiken cookies voor een optimale surfervaring

Analytische cookies (stap 2/5)
De analytische cookies laten ons toe om het surfgedrag van grote groepen (anonieme) bezoekers beter te begrijpen. Op basis hiervan maken we de informatie op onze website efficiënter en toegankelijker.
Belangrijk: we gebruiken de cookies van Google Analytics maar delen geen gegevens met Google!
Wij gebruiken cookies voor een optimale surfervaring

Advertentiecookies (stap 3/5)
Deze cookies zorgen ervoor dat advertenties voor jou geoptimaliseerd worden op basis van je surfgedrag. Als je deze cookies niet aanvaardt, krijg je nog steeds advertenties te zien. Alleen zullen deze niet aangepast zijn aan jouw surfgedrag.
Wij gebruiken cookies voor een optimale surfervaring

Cookies voor marketing (stap 4/5)
Cookies van YouTube, Instagram en Facebook zijn noodzakelijk om inhoud (zoals filmpjes) van deze social media te bekijken.
Wij gebruiken cookies voor een optimale surfervaring

Je cookies wijzigen? (stap 5/5)
Dat kan op elk moment. Klik onderaan op "Cookie instellingen" en pas je instellingen zo aan.
Toegevoegd aan uw favorieten!
Mijn favorieten
Toegevoegd aan uw kijklijst!
Mijn kijklijst