Series

Bompa (1989 - 1994)

Mijn score:
+/- 25min | Komedie
 Bompa
(1989) on IMDb

Jos 'Bompa' Vleugels wordt een dagje ouder. Zijn kinderen vinden dat hij niet langer alleen mag blijven. Hij trekt in bij zijn kleinzoon Leo en diens 2 zonen.

Regisseur: Ruud De Ridder, ...
Scenario: Ruud De Ridder
Afleveringen
Seizoen 1 (1989) 12 afleveringen
1. Aflevering 1
Bompa wordt een dagje ouder. Zijn kinderen vinden dat hij niet langer alleen mag blijven en houden een familieraad.
2. Aflevering 2
De familieraad is geen succes geworden. Paul en Josée zijn boos naar huis teruggekeerd en ten huize Roger Vleugels is de sfeer ook ver zoek. Frieda denkt er niet aan Bompa te laten inwonen, terwijl zowel haar man Roger als haar zoon Leo dat wel de beste oplossing vinden.
3. Aflevering 3
Frieda heeft haar koffers gepakt en is met de auto van Roger vertrokken. Bompa komt op bezoek en beseft helemaal niet dat zijn verhuis een familieruzie heeft ontketend. Hij wil het liefst bij Roger inwonen, want in de stad valt meer te beleven van in de sjieke villawijk van zijn andere zoon.
4. Aflevering 4
Bompa verneemt dat Frieda's afwezigheid alles te maken heeft met zijn komst. Hij wil zich dan ook extra verdienstelijk maken door mee voor het huishouden te zorgen. Hij neemt de keuken voor zijn rekening. Frieda neemt contact op, maar weigert nog altijd naar het echtelijke huis terug te keren.
5. Aflevering 5
In Zoersel, in de koude weekendbungalow, komt Frieda tot de conclusie dat ze verkeerd heeft gehandeld. Ze pakt haar spullen en keert naar huis terug. Ondertussen maakt Bompa kennis met Sonja, de vriendin van Leo. Het klikt meteen tussen hen. Samen knappen ze de huiselijke karweien op en gaan ze winkelen in de supermarkt. Wanneer Frieda thuiskomt, wordt ze direct door buurvrouw Nicole opgevangen.
6. Aflevering 6
Frieda keert naar huis terug. Ze schrikt wanneer ze Sonja in de keuken ziet. Leo wil met haar gaan samenwonen, maar eerst moeten ze trouwen van Frieda en Roger. Paul en Josée willen dat bompa in april twee weken bij hen komt wonen.
7. Aflevering 7
Na de terugkeer van Frieda wordt er gepraat over de toekomst van Leo en Sonja. Bompa vindt dat ze de kans moeten krijgen om samen te wonen. Aanvankelijk zijn Roger en Frieda daar niet voor te vinden, maar Bompa weet ze te overtuigen. Wanneer Paul en Josée er zich ook nog mee bemoeien, beslist Bompa samen met het jonge paar te verhuizen naar het huis dat hij nog in het Antwerpse bezit.
8. Aflevering 8
Bompa heeft erg veel aandacht nodig. Voor Leo en Sonja betekent dat concreet dat ze zelden of nooit samen kunnen zijn zonder een babbelende, organiserende Bompa naast hen. Van het avondje film dat ze dan toch van hem hebben kunnen afdwingen, komt niets terecht. Eerst komen Roger en Frieda op bezoek, daarna bellen Paul en Josée aan.
9. Aflevering 9
Terwijl Leo naar de werf is om zijn vader in te lichten over de vreemde verliefdheid van Bompa op de postbode, krijgt Sonja het echte verhaal te horen. Bompa is inderdaad verliefd, maar dan wel op een vrouw van 62 die hij tijdens zijn eerste avondje stappen heeft ontmoet. Roger en Leo bezoeken Bompa en proberen over zijn verliefdheid te praten. Het lukt hen niet zo best.
10. Aflevering 10
Nu Bompa verliefd zou zijn op de postbode vinden Roger, Paul en Josée dat hij toch maar naar een instelling moet. Een rusthuis of wie weet zelfs een psychiatrische kliniek. Maar dan krijgen ze te horen dat een zekere Hélène de nieuwe vlam is van Bompa. Het stelt hen nauwelijks gerust, want nu staat een 'jonge' vrouw van 52 als eerste in de rij voor de latere erfenis. Bompa spreekt al van trouwen.
11. Aflevering 11
Josée wil bompa in een rusthuis laten opnemen. Ze probeert Roger te overtuigen om hiervoor te tekenen. Ondertussen beleeft bompa zijn tweede jeugd. Hij koopt een nieuw kostuum en gaat op stap met zijn grote vlam. Samen met Helena gaat hij iets drinken en naar de zoo. Na een paar borreltjes wordt er ook gedanst.
12. Aflevering 12
Bompa heeft beslist dat hij geen tweede keer wil trouwen. Sonja helpt hem over zijn liefdesverdriet heen. Maar Bompa kent daar zelf de nodige middeltjes voor: een volière bouwen met een vijvertje er middenin. Roger en Leo helpen en natuurlijk verloopt het werk niet zonder gekibbel. Ondertussen durft Paul eindelijk tegen zijn Josée te reageren.
Seizoen 2 (1990) 17 afleveringen
1. Aflevering 13
Sonja is drie maanden zwanger. Bompa verheugt zich op de komst van een achterkleinkind, maar zou Leo en Sonja graag getrouwd zien. Zij voelen daar voorlopig niets voor. Als Bompa hen over de rechten van een kind van ongehuwde ouders vertelt, gaat Sonja toch twijfelen.
2. Aflevering 14
Bij Roger en Frieda staat het huis op stelten, want ze zijn de living aan het behangen. Bompa komt zijn zoon ongevraagd helpen. Roger is daar niet blij mee omdat Bompa altijd het hoge woord zal willen voeren en dat hij het slaafje zal zijn. Sonja en Leo zoeken haar ouders op om hen van hun trouwplannen op de hoogte te brengen.
3. Aflevering 15
Bompa vindt dat hij aan zijn toekomst moet denken en begint Arabisch te studeren. Roger gaat nu echt twijfelen aan de geestelijke vermogens van zijn vader. Sonja, inmiddels vijf maanden zwanger, steunt Bompa. Roger wil ook absoluut zijn zin doordrukken in verband met het nakende huwelijk. Terwijl de postbode met de eerste verrassing uitpakt, komt Leo op de proppen met een tweede.
4. Aflevering 16
Bompa heeft weer wat nieuws ontdekt: hij wil gezonder leven en eist dat ook van de rest van de familie. Sonja is op visite bij Roger en Frieda en toont hen de huwelijksaankondigingen. Roger is boos als hij vaststelt dat ze geen kerkelijke plechtigheid wensen en dat er van een feest evenmin sprake is. Leo en Bompa amuseren zich kostelijk wanneer een woedende Roger bij hen binnenstormt.
5. Aflevering 17
Bompa wil dat iedereen vanaf nu gezond eet. Hij koopt een fruitpers en gaat naar de markt om dagverse groenten en fruit. Leo mag zelfs geen koffie meer drinken aan de ontbijttafel. Ondertussen gaat Sonja langs bij Roger met de uitnodiging voor de huwelijksdrink. Roger steigert bij het woord drink en eist dat zij en Leo voor de kerk trouwen én een onvergetelijk feest geven.
6. Aflevering 18
Bompa is zijn gedacht gaan zeggen bij de ex-echtgenoot van Julia en brengt daarover verslag uit ten huize Roger en Frieda. Hij heeft ook beslist de zolderverdieping van zijn huis op te knappen voor Julia. Roger moet hem daarbij helpen. De werkzaamheden verlopen moeizaam.
7. Aflevering 19
De huwelijkswijnlijst van Sonja en Leo is niet alleen origineel, ze kent ook een enorm succes. Bompa heeft zichzelf tot keldermeester uitgeroepen en neemt de organisatie van de geschenken voor zijn rekening, net zoals het proeven. Inmiddels is de ochtend van de huwelijksdag aangebroken. Iedereen is zenuwachtig en vooral Roger kan het moeilijk verwerken.
8. Aflevering 20
Bompa wordt door de hele familie onder handen genomen. Liters water brengen hem weer op de been. De huwelijkstaxi's zijn er niet en Leo vindt op het laatste nippertje een oplossing. Aan het stadhuis zorgen de vrienden van Bompa voor een extra verrassing. Burgemeester Bob Cools begint veel te laat met de plechtigheid die volgens Roger en Bompa veel te vlug voorbij is.
9. Aflevering 21
'Dokter' Bompa vindt dat het tijd wordt dat Sonja zwangerschapsverlof neemt, al wordt de baby pas over vijf weken verwacht. Bovendien maakt hij zich kwaad omdat Julia al enkele dagen bij tante José is blijven logeren. Alsof zijn zolderkamer niet goed genoeg zou zijn. Op de bouwwerf maakt Roger een stomme fout, die hem het leedvermaak en de spot van zijn collega's en vrienden oplevert.
10. Aflevering 22
De beslissing van Bompa om Sonja thuis en beneden te houden, kent de normale gevolgen. Familieleden komen op bezoek om naar haar toestand te informeren. Tante Josée maakt van de gelegenheid gebruik om Bompa met Julia te verzoenen. Invalide Roger laat zich verzorgen en bedienen als een prins. En dan krijgt Bompa te horen dat hij een reis voor twee personen heeft gewonnen.
11. Aflevering 23
Bompa wil Sonja liever niet alleen laten, maar beslist uiteindelijk toch naar Amerika te vertrekken. Leo mag met hem meereizen. Tante Jose maakt de nodige bedenkingen bij deze beslissing. De ochtend van het vertrek sleurt Bompa voor dag en dauw zijn koffers naar beneden. De familie doet Bompa en Leo uitgeleide en het avontuur kan beginnen. Julia neemt een gedurfde beslissing.
12. Aflevering 24
Het is zover! Leo heeft zijn hoogzwanger Sonja naar het ziekenhuis gebracht. Bompa zit eenzaam op nieuws te wachten. Julia wordt erbij geroepen, maar via tante Jose wordt de hele familie op de hoogte gebracht. Met alle gevolgen van dien. Op de kraamafdeling is Leo zijn zenuwen niet meer de baas. De komst van Roger helpt ook niet, integendeel. Hij wordt trouwens verzocht het pand te verlaten.
13. Aflevering 25
Bompa heeft een achterkleinzoon en Roger is Bompa geworden. Dat de kleine Joske zal heten naar Bompa, vindt Roger maar niks, ook al omdat niemand hem om zijn mening vroeg. Albert doet eveneens een duit in het zakje. Het peterschap van de kleine staat bovenaan de dagorde, maar Sonja en Leo hebben ook daar een eigen mening over. Na de thuiskomst van Sonja houdt het gevecht tussen de bompa's aan.
14. De crèche
Sonja wil terug gaan werken en Joske naar de crèche brengen. Bompa Roger is niet opgetogen met dit idee. Bompa Albert ziet het wel zitten, maar "den Bompa" laat duidelijk voelen wie van de drie bompa's de baas blijft.
15. Ardennen (deel 1)
Bompa Albert trakteert met een weekendje in de Ardennen. Samen met Bompa Roger en Frieda worden er allerlei plannen gesmeed. Maar al spoedig blijkt dat "den Bompa" en Leo als redders in nood moeten optreden.
16. Ardennen (deel 2)
Terwijl Frieda en Francine een toeristische uitstap maken met een stoomtreintje, staan Roger en Albert als echte forelvissers in de Semois.
17. Plots alleen
Frieda wil uit werken gaan, maar Roger ziet dat niet zitten. Bompa en Leo bemiddelen om een koude oorlog te vermijden. Dan slaat het noodlot toe...
Seizoen 3 (1991) 10 afleveringen
1. Het plan van Bompa
Bompa is ingetrokken bij Roger. Hij zal ervoor zorgen dat elk lid van de familie de man één avond zal opvangen. Maar Roger is van het hele plan niet op de hoogte.
2. Verliefd???
Roger voelt zich aangetrokken tot tante Josée. Hoe moet hij het tegen Bompa vertellen? En hoe zal Leo reageren?
3. Bowlen
Bompa, Roger en Albert gaan bowlen. De volgende dag heeft Albert geen stem meer. Terwijl hij hiermee probeert om te gaan, beleeft de rest van de familie zalige momenten.
4. De vriend van Julia
Julia breekt uit haar isolement en maakt een afspraak met een collega. Bompa maakt een heerlijk gerecht klaar maar vindt geen vrijwilliger om ervan te proeven.
5. Bompa is jarig
Bompa wordt 75 jaar en dat mag natuurlijk niet ongemerkt voorbij gaan. Sonja en tante Josée organiseren een feestje.
6. Stoppen met roken
Roger hoest zich te pletter. Bompa vindt het de hoogste tijd dat hij stopt met roken. Om iets aan hun conditie te doen, richt hij samen met Leo een wielerploeg op.
7. Roger ziet een rivaal
Roger is stapelverliefd op Josée. Maar zij nodigt een oude jeugdvriend uit bij haar thuis...
8. Het ontslag
Albert wordt ontslagen. Iedereen wil hem helpen, maar dat is niet zo eenvoudig. De postbode wil naar Amerika trekken. Wanneer Bompa dit hoort, nodigt hij zichzelf uit.
9. Workaholic
Leo werkt zich te pletter. Sonja is hiermee niet opgezet en wil dat hij meer tijd met haar en Joske spendeert.
10. Kerstfeest
De familie Vleugels heeft het in de kerstperiode ontzettend druk. Ze houden immers van de speciale sfeer die aan Kerstmis vasthangt en proberen het feest zo goed mogelijk voor te bereiden. Alleen Sonja deelt niet in het enthousiasme. Zij voelt zich eenzaam omdat haar man Leo nog steeds voor zijn werk in Amerika verblijft.
Seizoen 4 (1992) 22 afleveringen
1. De dansschool
Josée droomt van salondansen en ziet Roger als haar perfecte danspartner. Roger, die helemaal niet kan dansen, vraagt Ward om hulp. Hij geeft Roger de raad om naar een dansschool te gaan. Een demonstratie wil Ward ook wel zelf geven.
2. De volkstuintjes
De firma waar Roger werkt, heeft de opdracht gekregen om een reeks flatgebouwen op te trekken. Het gekozen terrein wordt nu echter bewerkt door tuiniers die er hun volkstuintje hebben. Ook Florent, de vader van Frans de postboce heeft daar z'n tuintje. Hij dreigt dit nu te verliezen maar dat is buiten den bompa gerekend.
3. Joske is ziek
Albert en Francine willen met Joske een dagje naar de zee gaan maar deze is ziek. Aanvankelijk denkt de familie dat het niet ernstig is, maar Bompa ontdekt al snel dat Joske dringend naar het ziekenhuis moet.
4. Inbraak bij Josée
Julia verdiept zich in magische krachten en in het occulte. Josée verklaart haar voor gek en roept er heel de familie bij. Bompa is de enige die Julia begrijpt en verdiept zich ook in de bovennatuurlijke verschijnselen. Wanneer de familie bijeenkomt om de situatie te bespreken, wordt er bij tante Josée thuis ingebroken.
5. Thuiskomst van Leo
Sonja wil een klein autootje kopen omdat ze met de auto van Leo niet durft rijden omdat die te groot is. Roger vindt dat flauwekul, hij zal Sonja wel met die wagen laten rijden. Leo komt terug uit Amerika en heel de familie is op post. Dat veronderstelt hij toch, maar als hij op de luchthaven staat is er niemand te bespeuren.
6. De affaire
Benny wil naar het leger maar durft dit niet tegen Albert zeggen. Hij vraagt raad aan Roger maar deze heeft het zelf druk met zijn eigen zoon Leo. Die is nog maar net terug uit Amerika en hij is het middelpunt van alle belangstelling. Tante Josée vindt dat hij zijn "American way of live" ver doordrijft als zij hem met een jong blond meisje ziet dineren.
7. Karnaval
Frans de postbode verkoopt kaarten voor een carnavalbal aan de familie. Roger en Josée kunnen niet komen, want zij gaan al naar een bal. Sonja vindt het een superleuk idee maar zij komt in conflict met Leo, die een hekel heeft aan carnaval.
8. De trouwring (deel 1)
Roger heeft pijn aan zijn ringvinger en ontdekt dat zijn trouwring vastzit. Bovendien zou hij het juweel niet eens uit willen doen, moest het lukken, omdat die ring hem nog steeds doet denken aan Frieda. Bompa vindt dat dit niet kan tegenover Josée.
9. De trouwring (deel 2)
Roger heeft last van hallucinaties, hij ziet Frieda overal. Het wordt zo erg dat de familie dient gealarmeerd te worden. Roger gelooft namelijk meer en meer dat het zien van Frieda geen hallucinatie is maar zuivere realiteit.
10. Verhuizen
Roger vindt dat hij te groot woont en dat het beter zou zijn om te verhuizen naar een klein appartement. Francine overtuigt Albert ervan om in een huis te gaan wonen. Samen bespreken ze hun problemen en misschien kunnen ze elkaar wel helpen.
11. Karate
Albert neemt karatelessen voor zijn beroep als veiligheidsagent. Roger vindt dat het gedaan moet zijn met de opschepperij van Albert en besluit om samen met Ward ook karateles te nemen om voorgoed af te rekenen met de grote mond van Albert.
12. Baron Bompa
Bompa ontdekt dat de familie Vleugels afstamt van rijke adel. Philippe, de zoon van tante Josée, komt uit Frankrijk en brengt een bezoekje aan de familie waar hij voor veel opschudding zorgt. Sonja heeft haar aangetrouwde neef namelijk nog nooit gezien.
13. De kaartersclub
Om de eenzame avonden wat op te vrolijken, stelt Ward aan Roger voor om een kaartersclub op te richten. Alle mannen van de familie zijn voor het idee te vinden. Maar hoe reageren de vrouwen daarop? Frans de postbode heeft liefdesverliefd. Julia is verliefd geworden op Philippe, de zoon van tante Josée.
14. Geef bloed
Bompa wil dat de hele familie bloed geeft omdat verschillende ziekenhuizen tekort aan bloed hebben. Tante Josée krijgt een brief vanuit Australië van haar ex-man. Hij vraagt of zij hem geen tweede kans wil geven. Philippe, haar zoon, wil niets liever hebben dan dat de twee terug bij elkaar komen.
15. Pasen aan zee
Bompa is ziek en kan dus niet meegaan met de familie wanneer zij paaseieren gaan rapen aan zee. Albert en Francine vinden het een stom idee en verstoppen hun eieren thuis voor Joske. Wanneer Albert Joske gaat afhalen aan de crèche, slaat zijn hart op hol voor een kinderverzorgster. Maar zijn geweten speelt hem parten.
16. De auditie
Julia speelt toneel bij een amateursvereniging en krijgt er haar eerste grote rol. Maar wanneer een van haar medespelers plots ziek wordt, moet de voorstelling afgelast worden. Julia gaat koortsachtig op zoek naar een vervangacteur. Zou zij die niet in haar familie vinden?
17. De ballonvaarders
Bompa wil al lang eens een ballonvaart maken. Eindelijk is het dan zover. Leo is staat te popelen om mee te vliegen, maar ook Bompa wil mee opstijgen. Roger is als de dood voor zo'n vlucht en wil zijn vader overtuigen om het niet te doen.
18. J.R. Vleugels
Achmed vraagt aan Roger om een waterput te graven in zijn tuin. Zij stoten op een oliebron. Roger en Achmed zijn in de wolken en beginnen te dromen van hun rijkdom. Albert verhinderd een hold-up. Uiteraard volgt er een hele demonstratie van zijn heldendaden.
19. De Wereldkampioen
Albert doet mee aan een wielerwedstrijd, met een mooie geldprijs als hoofdprijs. In het geheim begint Roger aan een supertraining, die hem tot in Olen brengt. Tante Josée heeft de rol van coach op zich genomen. Voor haar zal en moet Roger winnen. Wie zal de rit winnen? Bompa lawaait of de groten Bompa?
20. Ieder zijn geloof
Na haar zoveelste tegenslag in de liefde, besluit Julia als volgeling van Krishna haar verder leven door te brengen. Roger kan zijn oren niet geloven en begrijpt zijn dochter niet. Frans de postbode, dreigt zijn grote liefde te verliezen en is ten einde raad.
21. Fietsclub op reis
Met de gewonnen premie van de kermiskoers trakteert Roger de fietsclub op een uitstap naar de Ardennen. Ze rijden met de trein tot in Matloie en vandaar gaat het verder per fiets. Onze renners uit het vlakke land worden hier geconfronteerd met de echte cols. Ondertussen genieten tante Josée en Sonja van een lekkere Orval in de schaduw van de beroemde abdij.
22. Fietsclub op reis (deel 2)
Roger voelt zich in zijn nopjes. Hij kent de streek van Herbeumont op zijn duimpje. Achmed wil beslist het kasteel van Godfried Van Bouillon bezoeken. Frans gaat op zoek naar Julia om haar te overtuigen mee terug naar Antwerpen te gaan. Tante Josée neemt de beslissig van haar leven: ze zal met Roger in het huwelijk treden. Maar wie komt daar roet in het eten gooien?
Seizoen 5 (1993) 18 afleveringen
1. Bill & Lizzy
Roger komt van tante Josée te weten waarom ze hun huwelijk voorlopig wil uitstellen. Haar broer Bill en zijn vrouw Lizzy komen uit Zaïre naar België. Blijven ze maar een paar weken en keren ze daarna terug? Bompa wil niet mee verhuizen met Leo en Sonja omdat hij hen niet tot last wil zijn.
2. Verhuizen
Leo en Sonja verhuizen naar Aartselaar en iedereen heeft zo zijn eigen idee over hoe dit het best gebeurt. Bompa kiest voor de goedkoopste oplossing: alles zelf doen.
3. Heimwee
Alles gaat zijn normale gang in de nieuwe woning van Leo en Sonja. Bompa heeft wel een beetje last van heimwee, niet zozeer naar zijn oude buurt maar wel naar Frans de facteur. Het klikt niet zo goed tussen Roger en Bill en Lizzy.
4. De Bompa-brigade (deel 1)
Frans de facteur heeft het erg naar zijn zin op zijn nieuwe ronde, tot hij wordt overvallen. Zowel Frans als de buurtbewoners stellen zich vragen bij de veiligheid in hun wijk. Bompa komt met een oplossing: de oprichting van 'De Bompa Brigade'. Ondanks dit initiatief wordt hij zelf het slachtoffer van een overval.
5. De Bompa-brigade (deel 2)
De 'Bompa-brigade' bedenkt een plan om de aanrander te pakken te krijgen. Roger voelt zich fitter dan ooit dankzij zijn roze wonderpillen. Bill en Lizzy bereiden een Afrikaans diner.
6. Stand-in kaartster
Francine pikt het niet langer dat ze niet wordt toegelaten tot de kaartersclub. Sonja raakt helemaal geobsedeerd door het striptekenen. Astrid komt babysitten op Joske, maar een vreemde man belt aan en dringt de woning binnen.
7. Het afscheid
Bill en Lizzy vertrekken terug naar Zaïre, maar Astrid blijft bij tante Josée wonen. Bompa en Leo organiseren een afscheidsfeestje. Bompa heeft de gekste ideëen. Het moet een geslaagd themafeestje worden en dit mag best wat geld kosten.
8. Vleugels & Partners
Leo wordt benaderd door Verpoorten, een man die hem een aanlokkelijk voorstel doet om voor een andere firma te werken. Bompa vindt het hele zaakje maar verdacht. Francine droomt van haar eigen supermarkt.
9. Het masker met de 1000 ogen
Leo en Sonja ontvangen een grote kist uit Zaïre. Het is een cadeautje van Bill en Lizzy dat tot ieders verbazing duistere krachten blijkt te bezitten. Tante Josée is opnieuw de reddende engel wanneer Francine bij haar komt aankloppen. Roger is vertederd door de lieve Astrid.
10. Vrouwen in opmars
Dankzij tante Josée heeft Francine vanaf volgende maand haar eigen supermarkt. Sonja wil toetreden tot de wielerclub maar Leo ziet dit absoluut niet zitten. Hij vindt het veel te gevaalijk voor haar, maar zijn bezorgdheid wordt door de andere leden van de club weggelachen.
11. Barbecue
Bompa Lawaait nodigt iedereen uit voor een barbecue. Alleen heeft hij er de ruimte niet voor, dus nodigt hij zijn gasten bij Leo en Sonja uit. Roger leest Bompa's overlijdensbericht in de krant.
12. Jamboree
Vleugels & Partners organiseren een concert, maar Bompa beledigt de hoofdsponsor. Leo vreest dat het toch niet zo'n goede keuze was om Bompa in de zaak te laten meedraaien.
13. De gijzeling
Bompa Lawaait zegt alleen nog het hoogst noodzakelijke tegen Francine. Haar supermarkt zit hem zo hoog dat hij op een avond niet meer naar huis komt. De familie is doodongerust en vraagt zich af wat er met hem gebeurd zou kunnen zijn.
14. Lederen Roger
Roger neemt zonder reden ontslag bij de fietsclub en hij gedraagt zich erg geheimzinnig. Bompa lawaait heeft de stripwoede te pakken.Wanneer de fietsclub op uitstap gaat naar Scherpenheuvel, gaat Roger wel mee, maar niet met de fiets.
15. Schattenjacht
Bij een lekkere trappist in Westmalle haalt Bompa herinneringen op, maar plots wordt hij lijkbleek. Hij herinnert zich plots dat hij in zijn oude huis in de kelder een doosje met een half miljoen heeft ingemetseld. Operatie schattenjacht kan beginnen.
16. De zwemkampioen
Niemand heeft tijd om met Joske te gaan zwemmen. Enkel Roger heeft een vrije dag, maar niemand weet dat hij niet kan zwemmen. Hij schaamt zich, maar wil tegelijk dolgraag met zijn kleinzoon gaan zwemmen.
17. De verpleegster
Bompa heeft een vekeerde beweging gemaakt tijdens het fietsen. De huisdokter stelt voor om een verpleegster te laten inwonen om hem te verzorgen. Ze palmt hem volledig in, waardoor de rest van de familie hem nog nauwelijks te zien krijgt.
18. Droomhuwelijk
Benny, de zoon van Bompa Lawaait en Francine, komt thuis omdat hij tijdens zijn legerdienst zijn been heeft gebroken. Roger wil absoluut met tante Josée trouwen. Omdat hij vreest dat ze dit zal weigeren, is Roger er steeds obsessiever mee bezig. Het wordt zelfs zo erg dat hij er een nachtmerrie over heeft.
Seizoen 6 (1994) 21 afleveringen
1. Vader, ik ga
Roger Vleugels heeft belangrijk nieuws en wil dit dringend aan iemand van de familie kwijt. Iedereen heeft het echter te druk om naar zijn verhaal te luisteren. Bompa gaat op zwier met twee dames, maar dit lijkt verkeerd af te lopen.
2. Bompa achter tralies
De hele familie staat op stelten want Bompa zit in de gevangenis. Leo en Sonja trachten hem vrij te krijgen. Ondertussen past Achmed op Joske. Na twee dagen treuzelen haalt Albert een brief van nonkel Karel boven.
3. De sleutelfiguur
Bompa heeft als voorzitter van de fietsclub goed nieuws voor de mannen. Roger geeft Bompa echter niet de kans om uit te spreken. Meneer Boonen, de huurder van Bompa, zit met een groot probleem: hij heeft water in de kelder. Nu is het aan Bompa om een oplossing te zoeken.
4. Bompa clown
Albert is gevallen met zijn fiets. Maar niet iedereen neemt zijn pijn au sérieux. Jef wil zijn goed hart laten zien in een kinderziekenhuis, maar hij heeft zijn compagnon nodig.
5. Nonkel Karel
Roger kookt van woede door de vergetelheid van Jef Bulkens. Bompa maakt kennis met nonkel Karel en krijgt het een en ander te horen over Albert. Hij belooft te zwijgen, maar dat is niet makkelijk.
6. Karel moet weg
Albert en Francine willen nonkel Karel weg. Bompa wordt ingeschakeld om hem te overtuigen naar huis te gaan. André wil er alles aan doen om het tekenatelier van Sonja in orde te krijgen. Volgens hem zal dit maar een paar dagen duren, maar Leo vreest dat het een operatie van maanden wordt.
7. Tenerife
Albert mag terug fietsen, maar moet het kalm aan doen van de dokter. Leo heeft ervoor gezorgd dat de leden van de fietsclub een week naar Tenerife gaan, maar dat valt niet bij iedereen in goede aarde.
8. Een proper job
Ward is het metsen beu. Zijn werkmakker Roger begrijpt dit niet en vraagt vrienden om raad. Leo heeft liever niet dat André op zaterdag bij hen komt werken, maar ontsnapt er toch niet aan.
9. Bwana Bulkens
Leo en Bompa zijn in hun nopjes want ze hebben voor Ward de perfecte job gevonden. Jef Bulkens wil naar Zaïre, maar dat zint Astrid niet. Ze heeft er alles voor over om hem in België te houden.
10. Slapeloosheid
Het is volle maan, maar dat is niet de reden van Sonja's slapeloosheid. Ook Roger heeft slaapproblemen. Astrid raadt hem aan een dokter te raadplegen.
11. Joske II
Is Sonja nu zwanger of niet? Komt er een tweede kindje? De hele familie Vleugels staat in rep en roer. De auto van Roger is gestolen en Bompa Lawijt kan zich moeilijk verstaanbaar maken.
12. Ardennen
Albert krijgt een uitnodiging voor een weekend in de Ardennen. Eigenlijk zijn alle leden van de club welkom, maar zal hij dit ook aan de anderen vertellen of trekt hij er alleen op uit met zijn vrouw? Roger is dolgelukkig wanneer Astrid met Bulckens breekt.
13. Ardennen II
Iedereen wil Albert en Francine verrassen, maar niet iedereen vindt het leuk om op zaterdag vroeg op te staan. Terwijl de hele bende in Herbeumont vertoeft, wordt Astrid thuis gestoord door meneer Boonen. Gelukkig heeft ze een oplossing.
14. Naar het pretpark
Achmed is door zijn vrouw aan de deur gezet en zoekt tijdelijk onderdak. Josée is bezorgd om Astrid en haalt de dokter erbij. Zij wil dat de arts ook Roger onderzoekt. Albert wil met Joske naar de Meli en niets of niemand kan hem op andere gedachten brengen.
15. Vaas van tante Del
Sonja en Leo hebben een rustig avondje gepland, maar dat duurt niet lang. André komt langs om gereedschap te lenen en stoot de vaas van tante Del om. Iedereen stelt alles in het werk om het voorval voor Bompa te verstoppen.
16. Eindelijk
André heeft de vaas van tante Del gebroken. Gelukkig is Bompa niet boos, maar hij wil wel de vaas houden, gebroken of niet. Het huwelijk van Roger en Josée staat voor de deur. Het is dus de hoogste tijd om geschenken te kopen. Ook Roger wil zijn bruid iets geven, maar heeft iemand nodig om te helpen beslissen.
17. Gelukkige verjaardag
De baas van Albert geeft een feestje en Francine mag niet mee. Dat valt niet in goede aarde bij haar. Roger is jarig en vreest dat iedereen het zal vergeten. Er wordt echter wel een verrassingsfeestje georganiseerd en hij is niet de enige die zal schrikken.
18. Verandering van spijs
Albert is erg slecht gezind en hij heeft daar alle reden toe. Dit is voor Bompa natuurlijk de ideale gelegenheid om Albert te plagen. Ward leert steeds beter koken in de avondschool en pakt hier dan ook mee uit. Leo huurt hem in om in zijn plaats te koken, maar dat loopt niet zo goed af.
19. Wat doen we met Joske
Bompa gaat naar New York voor zaken. Roger is er niet gerust in, hij vindt Bompa te oud en wil het idee zo snel mogelijk uit zijn hoofd praten. Leo en Sonja gaan ook naar Amerika. Zij moeten eerst nog regelingen treffen voor de oppas van Joske. En dat is niet zo makkelijk want iedereen wil voor Joske zorgen.
20. Dubbelspel
Bompa's typische aanpak om contracten in de wacht te slepen maakt Astrid nerveus. Hij belooft een mogelijke klant heel wat, maar moet daarna zijn woorden intrekken. Josée en Roger beslissen om te gaan tennissen, maar wel ergens waar niemand hen kent.
21. Het testament
Bompa vertelt iedereen dat hij niet lang meer gaat leven. Paniek alom dus. De dokter wordt erbij gehaald, maar die vindt niks. Bompa laat daarop nog een laatste keer zijn testament wijzigen en zorgt ervoor dat iedereen het goed zal hebben als hij naar de hemel gaat.
top cast
Anke Helsen Julia Vleugels
Bernard Verheyden Albert Van Acker
Denise Zimmerman Francine Van Caneghem
Guy Coremans Paul Vleugels
Ivo Pauwels Roger Vleugels
Jane Peter Josée Clinckhamers
Linda De Ridder Sonja Van Acker
Luc Philips Jos 'Bompa' Vleugels
Nick Verberckmoes Joske Vleugels
Ruud De Ridder Leo Vleugels
Sven De Ridder Benny Van Acker
Fotogalerij
Video's
Weetjes

Pas vanaf aflevering 26 werden er echte titels gegeven aan elke aflevering.

Het verhaal gaat verder in de serie 'Chez Bompa Lawijt'.

De reeks is gebaseerd op verschillende toneelstukken van het Echt Antwaarps Teater. Luc Philips hernam zijn rol als Bompa die hij ook in de toneelstukken had gespeeld.

De titelmelodie werd gezongen door De Strangers.

© 2020-2022 VFDb.be
Wij gebruiken cookies voor een optimale surfervaring

Welke cookies gebruiken we en waarom?
We gebruiken cookies op vfdb.be. Sommige zijn noodzakelijk voor een optimale gebruikerservaring, andere leren ons hoe anonieme bezoekers de website gebruiken. Ten slotte zijn er marketing cookies om advertenties via Facebook en Google relevant te houden en om inhoud uit social media te tonen. De gemeten gegevens worden altijd anoniem verwerkt en nooit doorgegeven aan derden.
Wij gebruiken cookies voor een optimale surfervaring (stap 1/5)

Noodzakelijke cookies
Deze functionele cookies garanderen je een optimale surfervaring. Zonder deze cookies zou onze site niet goed werken.
Wij gebruiken cookies voor een optimale surfervaring

Analytische cookies (stap 2/5)
De analytische cookies laten ons toe om het surfgedrag van grote groepen (anonieme) bezoekers beter te begrijpen. Op basis hiervan maken we de informatie op onze website efficiënter en toegankelijker.
Belangrijk: we gebruiken de cookies van Google Analytics maar delen geen gegevens met Google!
Wij gebruiken cookies voor een optimale surfervaring

Advertentiecookies (stap 3/5)
Deze cookies zorgen ervoor dat advertenties voor jou geoptimaliseerd worden op basis van je surfgedrag. Als je deze cookies niet aanvaardt, krijg je nog steeds advertenties te zien. Alleen zullen deze niet aangepast zijn aan jouw surfgedrag.
Wij gebruiken cookies voor een optimale surfervaring

Cookies voor marketing (stap 4/5)
Cookies van YouTube, Instagram en Facebook zijn noodzakelijk om inhoud (zoals filmpjes) van deze social media te bekijken.
Wij gebruiken cookies voor een optimale surfervaring

Je cookies wijzigen? (stap 5/5)
Dat kan op elk moment. Klik onderaan op "Cookie instellingen" en pas je instellingen zo aan.
Toegevoegd aan uw favorieten!
Mijn favorieten
Toegevoegd aan uw kijklijst!
Mijn kijklijst