Series

Buiten De Zone (1994 - 1996) Aantal seizoenen: 2

Mijn score:
KT | +/- 25min | Komedie, Jeugd
Buiten de Zone (1994–1996) on IMDb

Vijf jonge, enthousiaste vrijwilligers die bij jeugdhulpdienst 'de jongerenfoon' werken moeten telefoontjes van jongeren met problemen beantwoorden maar dat blijkt niet altijd even gemakkelijk. Daarnaast ontvangen ze maar zelden echte oproepen en zijn het meestal grappenmakers. Het grootste deel van hun tijd spenderen ze uiteindelijk aan dagdromen.

Afleveringen
Seizoen 1 (1994) 10 afleveringen
1. De Jongerenfoon
Vier jonge mensen houden als vrijwilliger voor de Jongerenfoon: een hulplijn voor tieners met problemen. De lijn is echter zo slecht gepromoot dat zij zelden of nooit telefoon krijgen. En als ze er dan al eentje binnenkrijgen geeft dit aanleiding om hun fantasieën de vrije loop te laten. Dromen die al snel een eigen grappige wending nemen. Dan krijgen ze plots een telefoon die de rust in de centrale helemaal verstoort.
2. Betere Tijden
Merel tracht in de centrale van de Jongerenfoon haar geschiedenisles te leren. Dat wordt moeilijk wanneer Roxanne ondertussen voor school een fotoreportage over de seventies wil maken. De anderen fantaseren ondertussen hoe het met geweest zijn om in een andere tijd te hebben geleefd. Ze dromen al snel weg naar hele bizarre situaties. Een alcoholcontrole in de Middeleeuwen, de telefoon in de zestiende eeuw, een inbrekersbetoging, AIDS in het jaar 2000 en seksuele opvoeding bij u thuis.
3. Beroemd
De Jongerenfoon heeft dringend wat publiciteit nodig. Roxanne krijgt de geniale inval om bekende mensen in te schakelen voor hun project. En dit geeft aanleiding tot allerlei fantasieën. Hoe zou het voelen om een bekende Vlaming te zijn, herkend te worden op straat, mee te doen in spelletjesprogramma’s. Maar beroemd zijn is één probleem, het worden is een ander.
4. Avontuur
Verveling slaat toe op de Jongerenfoon. Merel herinnert zich een vreemde droom over een waarzegster die haar waarschuwde voor groot onheil, seks en oorlog. En dan krijgen ze plots een vreemde oproep binnen. En die oproep sleept hen mee in de wildste avonturen van Indiana Jones tot James Bond, van seks tijdens de kruistochten tot het verzet tijdens de Tweede Wereldoorlog. En wie is toch die knappe, donkere vreemdeling?
5. Geld
Raf oefent op de centrale voor zijn praktisch rijexamen. Roxanne heeft vreselijke tandpijn. Een oproep over zakgeld zet de vijf aan het werk. Maar al snel beginnen ze te fantaseren over glitter en glamour, rijkdom en bankovervallen. En zoals gewoonlijk lopen hun dromen lichtjes uit de hand.
6. Angst
De vijf moeten noodgedwongen de nacht in de telefooncentrale doorbrengen. Buiten woedt een hevige storm en binnen is alle stroom uitgevallen. Maar het wordt pas echt griezelig wanneer ze onder het schijnsel van kaarslicht één voor één over hun diepste angsten vertellen. En dan is er nog het vreemde buurmannetje dat door de gangen van het gebouw waart…
7. Talent
Raf oefent als goochelaar voor het verjaardagsfeestje van zijn neefje. Wanneer Roxanne vertelt dat ze een filmaanbieding gekregen heeft van een charmante regisseur, wordt Raf overbezorgd. Hij vertrouwt het zaakje niet en besluit haar te volgen, samen met de kinderen van het verjaardagsfeestje. Robin doet ondertussen verwoede pogingen om een interimjob te krijgen. Hij droomt zichzelf al in allerlei spannende beroepen.
8. Eeuwig Leven
Rafs grootmoeder is overleden. Merel vindt dat ze hem moet opvangen. Maar hoe? Al snel beginnen ze te filosoferen over het leven, de dood en het leven na de dood. Dat voert hen via de wildste omzwervingen naar de hemel, waar ze een ontmoeting hebben met de man met de zeis. Vinden zij het antwoord in het hiernamaals? En mogen ze nog terug?
9. Liefde
Merel moet een originele huistaak maken over ‘De Liefde’. Samen met Roxanne besluit ze een videoreportage te maken à la Jambers over het liefdesleven in Vlaanderen. Robin en Ubi hebben daar zo hun bedenkingen bij. Raf, die ondertussen vreselijk verliefd is geworden op Roxanne, tracht haar op de meest bizarre manieren zijn liefde te verklaren. Wanneer hij plots hulp krijgt uit een totaal onverwachte hoek, loopt alles anders dan hij had kunnen vermoeden…
10. Vriendschap
Net nu de telefooncentrale goed begint te lopen, krijgen de vijf vrijwilligers een zware klap te verwerken: de Jongerenfoon wordt opgedoekt. Is er leven na de Jongerenfoon, of is dit het einde? Zal hun vriendschap blijven standhouden? En wat met de hooligans, huurmoordenaars, sprookjesfiguren, getuigen van Jehova en kannibalen die in deze aflevering rondlopen? Zullen zij ervoor kunnen zorgen dat de Jongerenfoon zal blijven bestaan?
Seizoen 2 (1996) 10 afleveringen
1. The Next Generation
De Jongerenfoon is na twee jaar weer opgestart. Maar blijkbaar is er een en ander misgelopen, want niet iedereen is komen opdagen. Raf en Merel moeten samen met drie onbekwame vrijwilligers de boel draaiende houden. Terwijl Raf op zoek gaar naar Ubi, Roxanne en Robin tracht Merel de vrijwilligers te ontmoedigen met vragen over drugs, seks en aanverwanten. En dan krijgt ze hulp uit een totaal onverwachte hoek…
2. Kitsch en Kunst
Robin repareert op de centrale een karaoketoestel, net op het moment dat Roxanne een geslaagde auditie komt vieren. Dat levert enkele verwarrende momenten op, vooral wanneer iedereen begint weg te dromen over wilde avonturen. Vlaamse boerenfilms, gevaarlijke stunts en Elvis Presley, kortom over goede en slechte smaak.
3. Kennis
Robin verjaart en krijgt van de Jongerenfoon een gezelschapsspel met quizvragen cadeau. Zijn intellectuele bagage blijkt echter zwaar tegen te vallen. Wanneer de rest niet voor elkaar willen onderdoen ontstaat er een bitsige weddenschap. Raf gaat ondertussen solliciteren voor een parttime job. Wat eerst op een gewoon gesprek lijkt, ontaardt al gauw in een heuse nachtmerrie.
4. Sensatie
Het Centrum voor Kritische Jongerenvorming heeft een nieuw project gelanceerd de Jongerenfoon op huisbezoek. Raf, Merel en Robin trekken met heel veel tegenzin en in hippe fluoriserende pakjes naar hele bizarre probleemgevallen. Ubi tracht wanhopig een gast te vinden voor zijn talkshow op de universiteit en wordt daarbij geholpen door Roxanne. Wanneer hij onbewust een grote fout maakt, moet de ploeg van de Jongerenfoon noodgedwongen in actie schieten.
5. Gevaar
De vrijwilligers van de Jongerenfoon worden getipt dat er een controle op stapel staat. Maar er is per ongeluk een cake met drugs op de centrale terecht gekomen en ze beginnen één voor één te hallucineren. Tot overmaat van ramp heeft ook Roxanne een stuk meegenomen naar de rijles. En haar rijkunst is al niet zo denderend. Alleen Raf is nog bij zijn volle verstand. Maar dat begint hij stilaan te verliezen wanneer het uur van de controle nadert.
6. Spanning
Robin heeft zich ingeschreven in een boekenclub. Hij vraagt aan de rest van de ploeg tips voor interessante literatuur. Maar het spreekt vanzelf dat niet iedereen dezelfde smaak. Ze dromen algauw weg naar de wereld van 1001 nachten, misdaadverhalen, nachtelijke politiecontroles en Bijbelse taferelen. Daardoor merken ze niet dat Roxanne krampachtig een geheim tracht te verbergen.
7. Verleiding
Robin is verliefd. De rest van de ploeg heeft zo met hem te doen dat ze een plan uitdokteren om van hem de perfect minnaar te maken… Wat eerst als een romantische gedachte begint, draait al snel uit tot een intrige van misverstanden en ongelukken. En dan zijn er nog zes bizarre personages die roet in het eten komen strooien. Gelukkig is er nog de cursus grieten versieren met Raf Willems.
8. Nostalgie
Het Centrum voor Kritische Jongerenvorming heeft per ongeluk promotie gemaakt voor de Jongerenfoon in het basisonderwijs. Dat betekent dat de centrale geplaagd wordt met neptelefoontjes. Raf heeft er in ieder geval een baantje als babysitter aan overgehouden. Maar ook dat beklaagt hij zich al gauw… De telefoontjes geven in ieder geval aanleiding voor de rest van de ploeg om terug te dromen naar de tijd toen ze zelf klein waren.
9. Toekomst
Robin valt iedereen lastig met zijn nieuwe hobby: de toekomst voorspellen met tarotkaarten. Merel vindt het eerder griezelig, zeker wanneer twee merkwaardige heren komen aanbellen. Ubi daarentegen vindt het eerder lastig gezien hij zwaar aan het blokken is voor een belangrijk examen. En natuurlijk droomt ieder over een rooskleurige toekomst en die blijkt dan weer totaal onvoorspelbaar te zijn.
10. Afscheid
Raf heeft geen zin om naar Frankrijk te vertrekken waar hij monitor moet spelen voor een bende wilde kinderen. Roxanne en Merel hebben kaarten kunnen bemachtigen voor de Chippendales. En daar heeft Ubi weer heel wat kritiek op. Hij besluit het tweetal te volgen. Robin is druk in de weer met de voorbereidingen voor een feestje. Daar komen heel wat onverwachte gasten op af. En dan gebeurt er iets waardoor alles een onverwachte wending krijgt.
cast
Bart De Pauw
...
Raf Willems
Danny Timmermans
...
Robin Laureys
Elise Bundervoet
...
Roxanne Seynaeve
Mathias Sercu
...
Ubi Stevens
Reinhilde Van Driel
...
Merel Van Outrive
Alice Toen
...
eenzame oude dame
Bob De Moor
...
Brabo Staes
Chris Van den Durpel
...
Bart Kaëll / ...
Daan Hugaert
...
rij-instructeur
David Davidse
...
man in Hash Ultra reclame
Dirk Roofthooft
...
Ludo
Dirk Van Vaerenbergh
...
man in bank
Frans Van der Aa
...
regisseur
Fred Van Kuyk
...
werkman
Guy Segers
...
politieagent
Hans De Munter
...
politieagent
Jaak Van Assche
...
bakker
Jan Van Rompaey
...
2de man in politie line-up
Karel Baetens
...
zoon Benny
Karin Tanghe
...
zuster
Koen Van Impe
...
verborgen camera-slachtoffer
Kurt Van Eeghem
...
zichzelf
Lucas Van den Eynde
...
Dr. De Waele / ...
Luk D'Heu
...
inbreker
Machteld Weyts
...
dochter Katja
Neel Van Ishoven
...
moeder van Patrick
Nolle Versyp
...
beul
Peter Van Asbroeck
...
zwarte ridder
Rita Smets
...
dame in apotheek
Robbie Cleiren
...
Patrick
Sien Eggers
...
moeder Irma
Sjarel Branckaerts
...
vader Roger
Staf Coppens
...
jongen
Tom Lenaerts
...
Johannes de evangelist
Fotogalerij
Leuke weetjes

De reeks haalde in haar eerste seizoen maar weinig kijkers. Het programma werd namelijk als een jongerenprogramma geadverteerd en dit stootte een hoop mensen af. Bovendien werd de doelgroep niet echt bereikt, doordat de reeks op vrijdagavond na 22 uur werd uitgezonden, na het grote kijkcijferkanon van die dagen: 'De Droomfabriek'. Geleidelijk aan ontstond er echter toch een kleine schare fans. Toen in 1996 het tweede seizoen op de buis kwam (op exact hetzelfde tijdstip en opnieuw na 'De Droomfabriek'), groeide via mond-tot-mondreclame de fanbasis toch aan en werd het al gauw een cultprogramma. Later, toen de reeks herhaald werd en door het succes van 'Schalkse Ruiters' meer mensen Bart De Pauw kenden, trok 'Buiten De Zone' veel meer kijkers en werd het populairder dan het in eerste instantie was.

In het tweede seizoen van 'Het Geslacht De Pauw' gaat Bart De Pauw met zijn (fictieve) familie op restaurant en komt daar toevallig Mathias Sercu, Reinhilde Van Driel, Elise Bundervoet en Danny Timmermans tegen die blijkbaar zonder hem hadden afgesproken om eens bij te praten.

Quotes

"Allo? Een kieken op ne velo!"

"Moesjemarremarremarre, 't Is ni omda 'k wijs da ge moet kijken hé?"

"Blaast dan maar eens in het frietzakske!"

Nominaties en awards

Het programma won Humo's Pop Poll-medaille voor "Beste Nationale Televisieprogramma 1996" en datzelfde jaar ook de HA! van Humo.

Reacties
© 2020-2021 VFDb.be
Wij gebruiken cookies voor een optimale surfervaring

Welke cookies gebruiken we en waarom?
We gebruiken cookies op vfdb.be. Sommige zijn noodzakelijk voor een optimale gebruikerservaring, andere leren ons hoe anonieme bezoekers de website gebruiken. Ten slotte zijn er marketing cookies om advertenties via Facebook en Google relevant te houden en om inhoud uit social media te tonen. De gemeten gegevens worden altijd anoniem verwerkt en nooit doorgegeven aan derden.
Wij gebruiken cookies voor een optimale surfervaring (stap 1/5)

Noodzakelijke cookies
Deze functionele cookies garanderen je een optimale surfervaring. Zonder deze cookies zou onze site niet goed werken.
Wij gebruiken cookies voor een optimale surfervaring

Analytische cookies (stap 2/5)
De analytische cookies laten ons toe om het surfgedrag van grote groepen (anonieme) bezoekers beter te begrijpen. Op basis hiervan maken we de informatie op onze website efficiënter en toegankelijker.
Belangrijk: we gebruiken de cookies van Google Analytics maar delen geen gegevens met Google!
Wij gebruiken cookies voor een optimale surfervaring

Advertentiecookies (stap 3/5)
Deze cookies zorgen ervoor dat advertenties voor jou geoptimaliseerd worden op basis van je surfgedrag. Als je deze cookies niet aanvaardt, krijg je nog steeds advertenties te zien. Alleen zullen deze niet aangepast zijn aan jouw surfgedrag.
Wij gebruiken cookies voor een optimale surfervaring

Cookies voor marketing (stap 4/5)
Cookies van YouTube, Instagram en Facebook zijn noodzakelijk om inhoud (zoals filmpjes) van deze social media te bekijken.
Wij gebruiken cookies voor een optimale surfervaring

Je cookies wijzigen? (stap 5/5)
Dat kan op elk moment. Klik onderaan op "Cookie instellingen" en pas je instellingen zo aan.
Toegevoegd aan uw favorieten!
Mijn favorieten