Series

Cordon (2014 - 2016) Aantal seizoenen: 2

Mijn score:
+/- 50min | Drama
Cordon (2014– ) on IMDb

In de binnenstad van Antwerpen komt het leven van iedere dag plotseling tot stilstand, wanneer de buurt hermetisch wordt afgesloten van de buitenwereld. Oorzaak is een besmettelijk en dodelijk virus, dat zich als een lopend vuurtje verspreidt. Tientallen mensen worden op zichzelf aangewezen. Het allerbeste in hen komt naar boven, maar ook het allerslechtste...

Scenario: Carl Joos
Montage: Bert Jacobs
Muziek: Senjan Jansen
Producent: Eyeworks
Afleveringen
Seizoen 1 (2014) 10 afleveringen
1. Aflevering 1
Wanneer in het NIIZA, het Nationaal Instituut voor Infectieziekten Antwerpen, een besmetting wordt vastgesteld, neemt directeur Cannaerts geen enkel risico: hij laat de buurt voor 48 uur afsluiten. Dat is pech voor juf Katja, die er net op dat moment met haar klasje op schooluitstap is. Maar dit is ook slecht nieuws voor Jana, die net op het punt stond te verhuizen en voor alle mensen die in de drukke stadsbuurt wonen, werken of aan het winkelen zijn.
2. Aflevering 2
De bewaking van het Cordon verloopt voor commissaris Lex Faes zonder veel incidenten. De mensen die gedurende 48 uur vastzitten, reageren op zijn Belgisch: plantrekken en foeteren op de overheid. Jana's collega's bouwen zelfs een feestje. Ze hebben geen benul wat er boven hun hoofden beslist wordt op het crisiscentrum waar regeringsambtenaar Sabine Lommers de plak zwaait. Juf Katja twijfelt of ze met haar klasje in het NIIZA moet blijven.
3. Aflevering 3
Het cordon is verlengd met 72 uur. Al na drie dagen beginnen bepaalde voedingsproducten schaars te worden. Lex coördineert een voedselbedeling aan de sluiscontainer, en daar blijkt hoe weinig er nodig is om de situatie te laten exploderen. In het NIIZA maakt juf Katja zich zorgen om de symptomen van een van haar kinderen. Journalist Gryspeerts vermoedt dat de overheid iets verzwijgt en krijgt informatie van binnen het cordon.
4. Aflevering 4
Juf Katja is kapot van de dood van een leerling en zoekt steun bij Jokke. Bij de rellen tijdens de voedselbedeling zijn er heel wat mensen besmet. Het NIIZA kan de toevloed moeilijk aan. Voor de bewaking van het cordon, krijgt Lex versterking van het leger. Jana moet van haar hart een steen maken wanneer een collega onverantwoorde risico's neemt. Journalist Gryspeerts spuit kritiek op de overheid en wordt teruggefloten.
5. Aflevering 5
Normen en beschaving vervagen. Lex verijdelt enkele ontsnappingspogingen die van buiten uit gestuurd worden. Daarop besluit Lommers om het gms- en internetverkeer lam te leggen. Jokke merkt dat enkele criminelen de voedselbedeling overnemen, maar kan er niets tegen beginnen. Gryspeerts blogt dat het virus mogelijk werd verspreid als terreurdaad.
6. Aflevering 6
De terreurtheorie leidt tot rellen wanneer Afghanen worden geviseerd. Gryspeerts kan Lex ervan overtuigen dat de overheid zaken verzwijgt en achtergehouden bewakingsbeelden lijken dat te bevestigen. Op straat worden zowel Jana als Bert aangevallen door losgeslagen krapuul. Een vrouw met ijlkoorts stort zich op één van Katja's leerlingen en dit zet een reeks ondoordachte acties in gang. Ondertussen test Cannaerts met succes een vaccin.
7. Aflevering 7
Op Jana's kantoor wordt de sfeer grimmig: Jana en Sam willen absoluut weg. Lex vindt sporen van een ontsnappingspoging. Als daardoor ook het crisiscentrum in alarmfase gaat, krijgt Lommers het erg benauwd. Ondertussen wordt Gryspeerts bedreigd in zijn speurtocht naar de oorzaak van de besmetting. Juf Katja is bij het incident met de bus besmet geraakt. Maar Jokke is hoopvol: er zijn experimentele vaccins onderweg.
8. Aflevering 8
Jokke heeft het gehad met het NIIZA en vertrekt. Lex wil weten wat Lommers verbergt en breekt in in haar bureau: wat hij daar vindt over het cordon is zo explosief dat Gryspeerts het niet zomaar durft te publiceren. Jokke stuurt de hoogzwangere Ineke naar Jana's veilige labo. Maar Inekes ruige vrienden gaan mee en die hebben heel andere plannen met het labo.
9. Aflevering 9
Na de brutale raid op het lab wil Jana maar één ding: weg. Ook Ineke, die net bevallen is, wil haar baby zo snel mogelijk buiten het cordon. Dan biedt zich een kans aan. Lex en Gryspeerts krijgen bevestiging dat Lommers en Cannaerts liegen over het cordon. Maar Lommers slaat terug. Jokke helpt Lien om haar broer Tyl op te sporen.
10. Aflevering 10
Totaal ontmoedigd laat Jana zich meeslepen in een ontsnappingspoging. In het NIIZA gaat Jokke tot het uiterste om de waarheid over het virus boven te spitten. Lex en Nald ontdekken een gat in het cordon en gaan het dichten. Wat ze daarbij vinden, wordt voor Lex het moeilijkste moment uit zijn leven.
Seizoen 2 (2016) 10 afleveringen
1. Aflevering 1
Lex is met zijn grote liefde Jana mee het cordon in gegaan, met het risico om besmet te worden. In het cordon krijgen ze echter al snel spijt van hun beslissing. Inspecteur Nald wordt gewond uit de ruien gered en schildert zichzelf af als held, en Lex als crimineel. De wereld op zijn kop. Dokter Cannaerts, die besmet is na de doodskus van Jokke, wil om het even wat proberen om te overleven. In de gevangenis binnen het cordon, smeden twee geliefden een riskant plan.
2. Aflevering 2
De ontploffing in het cordon heeft desastreuze gevolgen. Militair Idriss wil weer orde in het cordon, maar botst op gewelddadig verzet. Een van de virusremmers die Cannaerts probeert, biedt uitstel van executie. Toon beseft hoeveel kracht mensen halen uit hun geloof en hij besluit het over een andere boeg te gooien. Buiten het cordon trekt regeringsambtenaar Lommers Nalds verhaal in twijfel. Maar Lommers ligt zelf onder de microscoop.
3. Aflevering 3
Idriss wordt in mekaar geslagen door Mike en zijn kompanen, maar dat maakt zijn voornemen om met Jokke het cordon te zuiveren enkel sterker. Hij vindt een vreemde bondgenoot in de predikant en zijn volgelingen. Ineke, die hersenschade heeft geleden door het virus, wil haar dochtertje Ellie terughalen bij Micheline en Bert.
4. Aflevering 4
Wie twee keer negatief test mag over naar de transitzone, een tussenstation tussen het cordon en de buitenwereld. De personen die onbeslist testen, kunnen zich daar echter moeilijk bij neerleggen. Ondertussen misbruiken gevangenen de tests om te ontsnappen en hun buit naar buiten te smokkelen. Suzy wordt zwaar ontgoocheld in haar liefde voor Dennis. Nald ruikt zaakjes en passeert Lommers om chef beveiliging van de transitzone te worden. Dduizenden mensen betogen uit bezorgdheid tegen het openzetten van de transit: zij willen niet dat mensen uit het cordon terug binnen komen.
5. Aflevering 5
Het wordt verpleegster Cynthia stilaan duidelijk wat men met Tyl, die immuun was voor het virus, van plan is. De transitperiode loopt af en dus mogen de eerste mensen weldra uit het cordon. Maar de buitenwereld protesteert uit angst. Nald merkt te laat dat ook Jana zal worden vrijgelaten. De spanning is te snijden. En dan loopt het grondig mis...
6. Aflevering 6
Toon heeft de vrijlating uit de transitzone verknald van zij die slaagden voor de dubbeltest. De hele transit, tests incluis, moet dus opnieuw gebeuren. Jana beseft dat Nald haar wou uitschakelen, maar ze wil toch uit het cordon geraken om Lex' naam te zuiveren. Denise wil koste wat het kost haar kleindochter Ellie bij Micheline weghalen. Jokke is er slecht aan toe, en het ziet er naar uit dat hij ook Idriss besmet heeft.
7. Aflevering 7
Cynthia ontdekt dat Tyl wordt leeggetapt om van zijn bloed een onbetaalbaar vaccin te maken, dat enkel bestemd is voor de superrijken. Ze zet haar carrière op het spel om dit openbaar te maken. Ondertussen organiseert men een tweede poging om de sluizen open te zetten en de gezond verklaarde mensen die in de transitzone zaten, terug vrij te laten. Jana is doodsbang dat Nald haar zal spotten. De politie en de overheid hebben alles in het werk gesteld om een nieuw debacle te voorkomen. Er moet immers maar één zot zijn.
8. Aflevering 8
Nu dokter Cannaerts op de hoogte is van het bestaan van het wondergeneesmiddel NeoTyline dwingt hij een vaccin af voor zichzelf, in ruil om te zwijgen. Maar een diefstal in het NIIZA gooit roet in het eten. Wanneer Jokke en Idriss op zoek gaan naar de dieven, ontdekken ze vreemde praktijken. Ondertussen gaat Jana voluit om Lex' naam te zuiveren en Nald aan de schandpaal te nagelen. Wanneer Jana Duchamp aanklampt om de waarheid aan het licht te brengen, voelt ook Lommers zich bedreigd, die Nald in bescherming nam.
9. Aflevering 9
Op Jana heeft Nalds dreiging het omgekeerde effect. Ze gaat nog verbetener achter hem aan en begint zijn verleden uit te spitten. Suzy koestert argwaan wanneer Dennis zijn remmers niet komt ophalen. Tyl beseft dat hij niet de enige patiënt is in de beveiligde medische faciliteit. Lommers doet de onthulling van NeoTyline op de blog van The Horseman af als onzin en probeert ook Gryspeerts daarvan te overtuigen. Hij gaat echter achter de hacker van zijn blog aan om de waarheid te weten te komen. Een gevaarlijke onderneming, want Gryspeerts voelt de hete adem van Lommers en Nald in zijn nek.
10. Aflevering 10
Jana wil Nald koste wat het kost van zijn sokkel halen en daar is hij zich maar al te goed bewust van. Het virus zelf zorgt voor een onverwachte wending, die het cordon misschien overbodig maakt. Nald en Lommers panikeren, want als Cannaerts en Jokke buiten komen, komt de waarheid misschien ook buiten. Lommers stelt Nald een oplossing voor, die alle verbeelding tart.
cast
Brit Van Hoof
...
Gabriela
Carry Goossens
...
Robert
Darya Gantura
...
Irina
Frank Vercruyssen
...
Jacques Degelin
Frieda Pittoors
...
Micheline
Gene Bervoets
...
Dirk Maes
Greet Verstraete
...
Suzy Van Hoeylandt
Greg Timmermans
...
Dennis
Ikram Aoulad
...
Sakina
Inge Paulussen
...
Denise
Jan Bijvoet
...
Luc Blyweerts
Jan Hammenecker
...
buschauffeur
Jelte Blommaert
...
Quinten
Johan Van Assche
...
Dr. Walter Cannaerts
Joke De Bruyn
...
Veerle
Jurgen Delnaet
...
Herman
Katelijne Verbeke
...
Cynthia Rubens
Koen De Bouw
...
Bob Blyweerts
Koen De Sutter
...
Leo Gryspeerts
Liesa Van der Aa
...
Jana Snyders
Maïthé Foucher
...
Britney
Manou Kersting
...
Mike
Marthe Schneider
...
Lien
Mathias Sercu
...
Olivier Duchamp
Michaël Pas
...
redactiechef
Mieke De Groote
...
Sabine Lommers
Nabil Mallat
...
Idriss
Nico Sturm
...
Dr. Luc Devreese
Ricko Otto
...
Tyl Smeets
Robbie Cleiren
...
Karl
Steve Geerts
...
Toon
Sven De Ridder
...
Nald De Poorter
Tibo Vandenborre
...
Mees
Tom Dewispelaere
...
Lex Faes
Veerle Baetens
...
Katja
Vincent Van Sande
...
Chris
Warre Borgmans
...
directeur
Wouter Hendrickx
...
Jokke Deelen
Zoë Thielemans
...
Ineke
A'an Yayak
...
inspecteur
Abbas Shirafkan
...
Rokhan
Alex Pauwels
...
heler
Amanda De Staelen
...
besmette vrouw
Andreas Perschewski
...
lange man
Anne Van Hoorick
...
verpleegster
Annemie Tweepenninckx
...
journaliste
Antoine Janssens
...
hotdogverkoper
Bart Hollanders
...
winkeldief
Begir Memeti
...
bewakingsagent
Bent Simons
...
Thomas
Bert Huysentruyt
...
dokter
Bert Jacobs
...
omroeper
Bert Kettermans
...
teamlid
Bert Want
...
kletskop
Birgit Van Mol
...
nieuwslezer
Brigitte Dethor
...
hamsteraarster
Carl Joos
...
ondervrager
Christof De Bruyne
...
verkoper
Danny Bouman
...
Maarten
Daphne Wellens
...
Greta
Denis De Voeght
...
teamlid
Denise De Groof
...
omstaander
Diane Vandebroek
...
Christine Lomax
Ehsan Hemat
...
Sepehr
Elise De Vliegher
...
moeder van Tyl
Elke Pattyn
...
nieuwsanker
Ellen Verest
...
scharrel
Eshan Hemat
...
Sepehr
Felix Meyer
...
Theo
fenna Thoen
...
baby
Fernando Da Silva
...
gevangene
Filip Hebbrecht
...
militair
Flor Decleir
...
Remco
Frank Mercelis
...
Vranckx
Gaston Van Mele
...
Guido
Gerd De Ley
...
Van Camp
Gert Jochems
...
Vertongen
Gert Winckelmans
...
Nico
Gitte Nuyens
...
secretaresse
Greg Landt
...
snob
Günther Lesage
...
Wim
Guy Bleyaert
...
zakenman
Guy Verhoeven
...
Simons
Herman Somers
...
man met bloedneus
Ine Wenmaekers
...
reporter
Ivana Noa
...
klasgenoot
Jakob Verbruggen
...
politieman
Jan Van Saet
...
man met hond
Jan Vergote
...
patiënt
Jasper F. Lok
...
soldaat
Jelle Van Lysebettens
...
brandweerman
Jo Jochems
...
Frank Meersman
Jo Nachtergale
...
buurman
Johan Albert
...
Afrikaan
Joke Sluydts
...
journaliste
Jorgen Cassiers
...
burgemeester
Joris Gulders
...
laborant
Jurgen Van Haver
...
buurtbewoner
Kaat Hellings
...
verpleegster
Karel Vingerhoets
...
politieman
Katrien Van Houdt
...
shopster
Ken Van Leekwyck
...
motard
Kevin Van Doorslaer
...
teamlid
Kim Hertogs
...
Ingrid
Kim Hofmans
...
professor
Kobe Humblet
...
baby
Leyon Ringoot
...
baby
Lien De Graeve
...
zieke vrouw
Louis Janssens
...
Cedric
Ludo Verloo
...
ambulancier
Madina Hamidi
...
vrouw van Rokhan
Marc Van Dijck
...
triestige man
Marc Verbruggen
...
zakenman
Marcel Van Passel
...
dakloze
Mark Vandenbos
...
Servaes
Maya Peeters
...
meisje
Mia Van Roy
...
Monique
Mohamed El Katrani
...
Sharaf
Mokhallad Rasem
...
Anwar Utman Kel
Noah Van Laethem
...
baby
Nor Vanderveken
...
teamlid
Oscar Willems
...
Joris
Pauline Jamaels
...
Anneleentje
Pepa Paulin
...
gevangene
Pieter Genard
...
Stefan
Rember Lutz
...
professor Lalit Singh
Ronny Cuyt
...
teamlid
Roos Van Vlaenderen
...
Antje Dumont
Rudolph Segers
...
bokser
Rune Verbilt
...
Ben
Sari Veroustraete
...
jongedame
Sergej Lopouchanski
...
gevangene
Stef Wauters
...
nieuwsanker
Stefan Declerck
...
vader van Tyl
Steven De Kerf
...
ontsmetter
Steven Graauwmans
...
teamlid
Tanja Oostvogels
...
buurvrouw
Taunya L. Martin
...
professor Spinoza
Tine Roggeman
...
Chandra
Tom De Hoog
...
Yvan
Tom Ternest
...
Benjamin Beenhakker
Véronique Seghers
...
transit
Victor Peeters
...
Werner De Coster
Vince Publie
...
baby
Walter Van Vlerken
...
teamlid
Werner Adriaensen
...
man in wagen
Werner De Nijs
...
kolonel
Werner Gielis
...
omstaander
Willy De Greef
...
gevangene
Wouter De Boer
...
journalist
Yarno Verbeeck
...
Rens
Fotogalerij
Video's
Leuke weetjes

Op 2 februari 2015 bestelde de Amerikaanse zender The CW een pilotaflevering van een remake voor de Amerikaanse markt. Op 8 mei 2015 maakte Eyeworks, het bedrijf dat de Vlaamse reeks produceerde, bekend dat er een volledig seizoen besteld werd.

Reacties
© 2020-2021 VFDb.be
Wij gebruiken cookies voor een optimale surfervaring

Welke cookies gebruiken we en waarom?
We gebruiken cookies op vfdb.be. Sommige zijn noodzakelijk voor een optimale gebruikerservaring, andere leren ons hoe anonieme bezoekers de website gebruiken. Ten slotte zijn er marketing cookies om advertenties via Facebook en Google relevant te houden en om inhoud uit social media te tonen. De gemeten gegevens worden altijd anoniem verwerkt en nooit doorgegeven aan derden.
Wij gebruiken cookies voor een optimale surfervaring (stap 1/5)

Noodzakelijke cookies
Deze functionele cookies garanderen je een optimale surfervaring. Zonder deze cookies zou onze site niet goed werken.
Wij gebruiken cookies voor een optimale surfervaring

Analytische cookies (stap 2/5)
De analytische cookies laten ons toe om het surfgedrag van grote groepen (anonieme) bezoekers beter te begrijpen. Op basis hiervan maken we de informatie op onze website efficiënter en toegankelijker.
Belangrijk: we gebruiken de cookies van Google Analytics maar delen geen gegevens met Google!
Wij gebruiken cookies voor een optimale surfervaring

Advertentiecookies (stap 3/5)
Deze cookies zorgen ervoor dat advertenties voor jou geoptimaliseerd worden op basis van je surfgedrag. Als je deze cookies niet aanvaardt, krijg je nog steeds advertenties te zien. Alleen zullen deze niet aangepast zijn aan jouw surfgedrag.
Wij gebruiken cookies voor een optimale surfervaring

Cookies voor marketing (stap 4/5)
Cookies van YouTube, Instagram en Facebook zijn noodzakelijk om inhoud (zoals filmpjes) van deze social media te bekijken.
Wij gebruiken cookies voor een optimale surfervaring

Je cookies wijzigen? (stap 5/5)
Dat kan op elk moment. Klik onderaan op "Cookie instellingen" en pas je instellingen zo aan.
Toegevoegd aan uw favorieten!
Mijn favorieten