Series

Danni Lowinski (2012 - 2013)

Mijn score:
+/- 40min | Drama, Komedie, Romantisch
 Danni Lowinski
(2012) on IMDb

Danni Lowinski is een jonge vrouw van vooraan de dertig, die enkele jaren de kost verdiende als kapster. Ze keert terug naar de schoolbanken en behaalt een advocatendiploma, maar blijkt nergens aan de bak te komen. Ze laat het hoofd niet hangen en verovert een standplaats in een winkelcentrum in het centrum van Genk, waar ze de gewone man goedkope juridische bijstand verleent.

Muziek: Kate Nash
Producent: Sultan Sushi
Afleveringen
Seizoen 1 (2012) 13 afleveringen
1. Nieuw leven
Danni Lowinski studeerde na haar baan als kapster rechten. Nu ze eindelijk advocate is, komt ze tot haar grote frustratie nergens aan de bak. Ze besluit een eigen praktijk te beginnen in een winkelcentrum, waar ze gewone mensen tegen één euro per minuut juridisch advies geeft. Danni wordt gesteund door haar kreupele vader en haar beste vriendin Bieke en het concept slaat verrassend goed aan.
2. Geen thuis
Ludo Galle, die in een elektrozaak op de tweede verdieping van het shoppingcenter werkt, roept Danni’s hulp in wanneer hij aangeklaagd wordt door Jeugdzorg. Na een klacht van zijn buurvrouw dat Ludo niet naar zijn drie kinderen omkijkt, wil de dienst de alleenstaande vader de voogdij over Judith, Jonas en Nina ontnemen. Danni wint de zaak. Maar wanneer de advocate daarna ontdekt dat Ludo toch geen goede vader is, beslist ze om dit keer tegen hem te pleiten. Ondertussen wil een straatprostituee zonder verblijfsvergunning dat Danni ervoor zorgt dat ze het land niet wordt uitgezet.
3. Schoon voor een dag
De twintigjarige Nicky komt juridische informatie inwinnen bij Danni. Het meisje lijdt aan een aandoening die ervoor zorgt dat Nicky spastisch is en niet lang meer te leven heeft. In de tijd die haar rest, wil Nicky mooi door het leven gaan maar het ziekenfonds weigert te betalen voor een gezichtscorrectie en een beenoperatie, omdat dit cosmetische ingrepen zijn. Danni is vastberaden er alles aan te doen om Nicky’s wens in vervulling te laten gaan, maar daarvoor moet ze tegen haar zin advies inwinnen bij topadvocaat Olivier Smets. Ook een koppel dat wil scheiden doet beroep op Danni’s diensten.
4. Een Betrouwbare Bank
Danni geeft Mieke, een bedelaarster die kampeert voor het winkelcentrum, 5 euro. Iets daarna zit Mieke verrassend genoeg rechtover Danni: de advocate kan haar 5 euro terugverdienen door juridisch advies te geven. Een tijd terug is Mieke in een dronken bui gevallen en opeens werd ze wakker in het ziekenhuis, met een geamputeerde arm. Volgens professor Van Prael, die de operatie uitgevoerd heeft, was Miekes schouder volledig verbrijzeld en werd tijdens de operatie een ongeneeslijke tumor in haar schoudergewricht vastgesteld. Er was bijgevolg geen andere optie dan amputatie. Wanneer Danni en Mieke benaderd worden door advocaat Olivier Smets, met een voorstel voor een minnelijke schikking, weten de dames dat er iets niet pluis is.
5. Klassenstrijd
Danni krijgt het bezoek van Karim, een tiener die van school is geschorst omdat zijn lerares, mevrouw Vanderhaege, hem ervan heeft beschuldigd agressief uit de hoek te zijn gekomen. Volgens Karim is daar echter niets van waar en hij vraagt de advocate zijn schorsing aan te kaarten bij de schooldirectie. Tijdens die vergadering beweert mevrouw Vanderhaege plots dat Karim haar verkracht heeft en wordt de allochtone jongen gearresteerd. Danni twijfelt, wie moet ze geloven? Ook haar vrienden in het winkelcentrum houden er tegenstrijdige meningen op na.
6. Een blok aan het been
Wanneer de echtgenoot van Eline Cuypers sterft, blijft zij alleen achter met hun achtjarige zoon en een berg achterstallige betalingen voor de hypotheek. De bank is steenhard: Eline's huis zal openbaar verkocht worden. Wanneer Danni ontdekt dat de instantie haar onderzoeks- en advliesplicht heeft verzuimd, gaat ze op zoek naar andere gedupeerden, maar dat zorgt voor problemen tussen haar en Katia De Boosere, de eigenares van het winkelcentrum. Zij dreigt ermee de advocate op straat te zetten. Ook Freddy Bols zoekt hulp bij Danni.
7. Onder de armen
Monique Ceuleers zoekt Danni op in het winkelcentrum. Omdat de vrouw aan multiple sclerose lijdt en haar man hun gezin jaren geleden in de steek heeft gelaten, moet hun zoon Sven van het OCMW opdraaien voor alle ziektekosten. Hierdoor kan hij zijn grote droom niet waarmaken. Monique zet Danni onder druk om haar man Dirk op te sporen, en dreigt ermee anders uit het leven te stappen zodat ze haar zoon niet tot last is. Thuis krijgt Danni ruzie met haar vader Roman, waarop die een paar nachten op rij niet thuiskomt.
8. De zwarte madam
Bieke en Danni lopen Madeleine Swartenbroeckx tegen het lijf, de uitbaatster van de krantenwinkel vlakbij hun vroegere middelbare school. ‘De zwarte madam’, zoals de vriendinnen de vrouw noemen, wil dat Danni haar vertegenwoordigt als advocate. Het huurcontract van haar krantenwinkel werd immers opgezegd omdat een supermarktketen zich ter plekke wil vestigen, maar Madeleine wil niet wijken. Ook kapster Jolien doet beroep op Danni’s diensten. Zij wil scheiden van haar man Frederik. Danni moet het opnemen tegen de sexy advocaat Olivier, die de verdediging van Frederik op zich neemt.
9. De ontvoogding
Tot grote verbazing van Danni en haar beste vriendin Bieke, komt Danni’s ex onverwacht, gewapend met pralines, langs. Wat wil hij van Danni? En hoe zit het nu eigenlijk tussen die twee? Zelfs de advocate lijkt niet goed te weten wat ze ervan moet vinden. En Roman, die is maar al te blij dat zijn verloren schoonzoon terug is van weggeweest. Naast haar woelige privéleven, heeft Danni uiteraard ook nog werk te doen. Ze trekt naar het jeugdparket om een dwanghuwelijk te voorkomen voor de Turkse Zenyep. Haar vader wil het meisje naar Turkije sturen om haar daar te laten trouwen met haar neef, maar Zenyep heeft er geen oren naar.
10. De neveneffecten
Sinds Frankie Hoste tegen betaling nieuwe medicijnen heeft getest, lijdt hij aan maculadegeneratie. Zijn netvliezen zijn aan het afsterven en de jongeman is goed op weg blind te worden. Danni zoekt dokter De Weert op, de verantwoordelijke van het experimenteel onderzoek, om hem ermee te confronteren dat hij de testen niet heeft stopgezet na het optreden van de nevenverschijnselen, wat nochtans bij wet verplicht is. Hij beweert dat er geen causaal verband is, dus Danni trekt op onderzoek uit om haar gelijk te halen.
11. Verliefd, verloofd, getrouwd?
Een avontuurtje met haar ex in de toiletten van haar stamcafé komt Danni duur te staan, wanneer Andy hun snelle wip tegen haar gebruikt in de rechtszaal wanneer hun scheiding voorkomt. Omdat Danni te emotioneel bij de zaak betrokken is om zichzelf te kunnen verdedigen, biedt topadvocaat Olivier Smets zijn collega aan om haar te vertegenwoordigen.
12. Een hondenleven
De hond van Danni's vroegere buren, moet wegens agressief gedrag uit huis geplaatst worden. Danni kent de hond niet als gewelddadig en gaat uitzoeken wat hier precies aan de hand is. Niels ontdekt een pistool in Fuats fietsenwinkel.
13. Volle gas
Danni is op dreef met de grootste zaak van haar carrière wanneer ze ontdekt dat een motorfabrikant fabricage fouten heeft gemaakt bij de productie van voorvorken. Niets lijkt een grote overwinning in de weg te staan, tot een tegenstander uit onverwachte hoek opduikt
Seizoen 2 (2013) 13 afleveringen
1. De worstencase
Het is ondertussen acht maanden geleden dat Danni Lowinski de kaas van haar brood liet eten door haar vriend en advocaat Olivier Smets. Hij snoepte een zaak van haar af, waardoor Danni een klein fortuin aan haar neus zag voorbijgaan. Danni's woede is nog steeds niet bekoeld en dat mag Sven, de veiligheidsagent van het winkelcentrum, van dichtbij meemaken. Danni, Bieke en Niels maken kennis met Dries, een jonge gast die de fietsenwinkel uitbaat nu Fuat naar Amerika is verhuisd. In het winkelcentrum krijgt Danni een nieuwe cliënt over de vloer.
2. Terminus
Johan Rappe heeft acht jaar gespaard om zijn moeder Clara in het graf naast zijn vader te kunnen begraven. Vijf weken geleden is de vrouw gestorven, maar de directie van het rusthuis liet na hem te verwittigen. Bovendien hebben ze Clara laten begraven op een anonieme rustplaats. Een zaakje dat stinkt en dus grondig moet worden onderzocht, vindt Danni. Roman komt vast te zitten in de lift van het appartementsgebouw, in het niet zo fijne gezelschap van een vandaal.
3. Het weeskind
Marianne Cools, de directrice van een weeshuis, zoekt Danni op, samen met een wolk van een baby. Momo's mama, een asielzoekster uit Somalië die al lange tijd in ons land verbleef, is vorige week overleden na een auto-ongeluk. Aangezien de vader van Momo onbekend is en haar grootouders in Somalië haar dichtste verwanten zijn, wordt de baby uitgewezen. Danni is vastberaden daar een stokje voor te steken, want in Somalië zal het kindje weinig kansen krijgen. De koppige advocate gaat met de hulp van Niels, Bieke en Dries, op zoek naar de papa van Momo. Sven vraagt Danni uit voor een avondje biljart, maar zij weet niet of ze hier op in moet gaan.
4. Miss Cosmos
Sylvie, het nichtje van Bieke, wint juridisch advies in bij Danni. Het meisje won de maandelijkse missverkiezing in de club Rio en heeft dus recht op het prijzengeld. Wat Sylvie echter niet had gelezen in het contract, waren de kleine lettertjes: siliconenborsten zijn niet toegelaten. Ze kan dus fluiten naar haar geld. Maar volgens Sylvie praatte Tony Vroman, de baas van de Rio, haar die borstvergroting zelf aan. Wanneer de vriendengroep haar uitdaagt om zelf mee te doen aan de volgende missverkiezing, wil Danni bewijzen dat ze de confrontatie met de afgetrainde tienermeiden aandurft.
5. Coma
Niels heeft de hele nacht in het winkelcentrum gestudeerd voor zijn doktersexamen. Danni zit ermee dat Sven haar een gedumpte vrouw heeft genoemd. Zij heeft Olivier immers aan de kant gezet en niet omgekeerd. De advocate wordt opgezocht door de jonge Laura. Haar vriend Sébastien heeft haar enkele maanden geleden ten huwelijk gevraagd, maar kort na zijn aanzoek heeft hij een beroerte gekregen, waardoor de jongeman in coma ligt. Toch wil Laura nog steeds met hem trouwen, maar zijn ouders dwarsbomen deze plannen. Sven excuseert zich bij Danni en wil dat zij hem verdedigt in de rechtbank. Hij wordt voor slagen en verwondingen aangeklaagd door een winkeldief.
6. Taboe
Danni gaat af op geschreeuw in het winkelcentrum. Jasmien Schollier beweert dat haar man Stefaan over een vuilzak is gestruikeld, maar Katja Deboosere, de baas van het winkelcentrum, beweert dat Jasmien haar man tegen de grond heeft geslagen. Ook al bevestigt Stefaan dat hij gewoon gevallen is, toch gelooft Danni er niets van. Zij wil koste wat het kost bewijzen dat Jasmien haar man mishandelt. Bieke, Niels en Dries krijgen het aan de stok met meneer Vermaele, een oude man die het huisreglement van het winkelcentrum nogal strikt neemt.
7. Genkgate
Roman ontdekt een oude videocamera in de kast en wil nog eens een familiefilm maken, zoals vroeger. Maar Danni is niet echt enthousiast. Ze krijgt het ervan op haar heupen dat haar vader haar continu filmt, zelfs op het werk. Een jonge vrouw beweert dat haar werkgever haar geslagen heeft en wil een rechtszaak aanspannen. Ze vraagt Danni om haar juridisch bij te staan.
8. Alles moet weg
Danni ontvangt een brief met slecht nieuws. Romans uitkering wordt verlaagd. Danni verdient namelijk te veel en moet als gevolg hiervan meer voor Roman betalen. De advocate ontdekt in de toiletten van het winkelcentrum een vrouw en haar dochter die zich aan het wassen zijn. Een immomakelaar heeft hun huis en de winkel die ze huurden gekocht, heeft hun huurcontract opgezegd en is meteen met de werken begonnen. Danni tekent verzet aan tegen de opzegging van het huurcontract. Niels maakt nieuwe kruidenmengsels, maar dat experiment loopt verkeerd af. Sonja, de wc-mevrouw uit het winkelcentrum, dreigt haar baan te verliezen.
9. Monster
Enkele cliënten hebben ongeveer gelijktijdig hun facturen betaald en Danni wil dat geld spenderen aan de opwaardering van haar werkplek. Maar Roman heeft zijn zinnen op iets anders gezet. Danni wordt opgezocht door Rik Vandevenne. Sinds zijn buren hebben ontdekt dat hij in de gevangenis heeft gezeten voor verkrachting, terroriseren ze hem. Danni besluit de verdediging van de man op zich te nemen, maar dat is dik tegen de zin van Roman, Sven, Niels, Dries en Bieke. Deze laatste heeft echter ook andere zaken aan haar hoofd, wanneer ze bloemen krijgt en wordt uitgenodigd voor een date door een anonieme aanbidder.
10. Het daklozen WK
Hugo is de trainer van de nationale voetbalploeg en wil meedoen aan het WK. Het WK voor daklozen, welteverstaan. Binnenkort zijn het de kwalificatierondes, maar net dan dreigen de mannen zonder voetbalveld komen te zitten. Nu trainen ze immers op het voetbalveld van de bank, maar die wil er binnenkort een parkeerplaats van maken. Danni probeert te bemiddelen, maar dat loopt niet van een leien dakje. Ondertussen heeft ze grote zorgen aan haar hoofd. Niet alleen ontdekt ze dat Sven liegt over zijn verleden. Ook stoot ze op een foto waarop Sven poseert samen met een vrouw en een kind. Ze vreest dat haar nieuwe vriend er een dubbelleven op nahoudt.
11. Het moederskindje
Danni denkt dat ze misschien zwanger is en trekt naar de apotheker, maar daar blijkt dat ze haar portefeuille vergeten is. Bieke raadt Danni aan het risico te nemen want zij denkt dat Sven een erg goede papa en partner zou zijn. De vijftienjarige Stefanie wil dat Danni haar verdedigt. Het jonge meisje heeft een dochtertje, Sterre, maar die werd door Bijzondere Jeugdzorg bij pleegouders geplaatst. Stefanie is er zeker van dat ze dag en nacht voor Sterre wil en kan zorgen, en vraagt Danni om haar dochter terug te winnen.
12. Verkeerde keuze
Er komt een winkelruimte vrij waarin Danni haar intrek kan nemen. Roman is trots op zijn dochter en vergezelt haar op haar eerste dag in haar eigen kantoor. Dat kantoor blijkt niet de ruimte te zijn waar Danni met Olivier ooit stond voor te dromen, maar een bezemhok er tegenover. Kantoor of niet, Danni moet alweer aan het werk, want een nieuwe zaak dient zich aan. Een lerares blijkt hiv-positief na een bloedtransfusie die ze kreeg toegediend na een ongeval. Haar man wil nu het ziekenhuis aanklagen, maar de dokter beweert dat de kans dat ze besmet is bij een transfusie miniem is. Hij suggereert dat de lerares haar man misschien beter iets kan opbiechten.
13. Laatste wedstrijd
Danni wordt in het winkelcentrum opgezocht door haar neef Stanny die ze al elf jaar niet meer heeft gezien. Sinds hij weg is bij het Belgisch leger kan hij niet meer slapen, omdat hij wordt getergd door de gruwel die hij in Afghanistan heeft gezien. Hij heeft de hulp nodig van een psycholoog, maar het leger weigert dit te vergoeden. Danni vecht voor haar neef, maar kan moeilijk opboksen tegen de staat. Wanneer de situatie volledig uit de hand loopt, komt het zelfs tot een gijzeling in het winkelcentrum. Bieke staat op bevallen en Niels moet zijn doktersexamen halen.
top cast
Kürt Rogiers Olivier Smets
Marianne Devriese Bieke Storme
Mathias Sercu Niels Deburchgraeve
Michel Van Dousselaere Roman Lowinski
Nathalie Meskens Daniëlla 'Danni' Lowinski
Raouf Hadj Mohamed Fuat Karaca
Rik Verheye Dries Boonen
Rudy Morren Sven Vernieuwe
Fotogalerij
Video's
Weetjes

Gebaseerd op de gelijknamige Duitse reeks.

© 2020-2022 VFDb.be
Wij gebruiken cookies voor een optimale surfervaring

Welke cookies gebruiken we en waarom?
We gebruiken cookies op vfdb.be. Sommige zijn noodzakelijk voor een optimale gebruikerservaring, andere leren ons hoe anonieme bezoekers de website gebruiken. Ten slotte zijn er marketing cookies om advertenties via Facebook en Google relevant te houden en om inhoud uit social media te tonen. De gemeten gegevens worden altijd anoniem verwerkt en nooit doorgegeven aan derden.
Wij gebruiken cookies voor een optimale surfervaring (stap 1/5)

Noodzakelijke cookies
Deze functionele cookies garanderen je een optimale surfervaring. Zonder deze cookies zou onze site niet goed werken.
Wij gebruiken cookies voor een optimale surfervaring

Analytische cookies (stap 2/5)
De analytische cookies laten ons toe om het surfgedrag van grote groepen (anonieme) bezoekers beter te begrijpen. Op basis hiervan maken we de informatie op onze website efficiënter en toegankelijker.
Belangrijk: we gebruiken de cookies van Google Analytics maar delen geen gegevens met Google!
Wij gebruiken cookies voor een optimale surfervaring

Advertentiecookies (stap 3/5)
Deze cookies zorgen ervoor dat advertenties voor jou geoptimaliseerd worden op basis van je surfgedrag. Als je deze cookies niet aanvaardt, krijg je nog steeds advertenties te zien. Alleen zullen deze niet aangepast zijn aan jouw surfgedrag.
Wij gebruiken cookies voor een optimale surfervaring

Cookies voor marketing (stap 4/5)
Cookies van YouTube, Instagram en Facebook zijn noodzakelijk om inhoud (zoals filmpjes) van deze social media te bekijken.
Wij gebruiken cookies voor een optimale surfervaring

Je cookies wijzigen? (stap 5/5)
Dat kan op elk moment. Klik onderaan op "Cookie instellingen" en pas je instellingen zo aan.
Toegevoegd aan uw favorieten!
Mijn favorieten
Toegevoegd aan uw kijklijst!
Mijn kijklijst