Series

De Zonen van Van As (2012 - 2021)

Mijn score:
+/- 25min | Drama, Komedie
 De zonen van Van As
(2012) on IMDb

Frans Van As leidt al zijn hele leven een firma in afbraakwerken, maar beseft niet dat andere tijden om andere regels vragen. Hij moet gedwongen met pensioen, maar ziet geen van zijn zonen in staat om het familiebedrijf over te nemen. Uiteindelijk zet Frans dan toch een stap opzij en komt Eddy, eigenlijk de minst bekwame zoon, aan de leiding. Hij wil meteen een aantal grondige veranderingen doorvoeren, maar dat blijkt gemakkelijker gezegd dan gedaan.

Afleveringen
Seizoen 1 (2012) 13 afleveringen
1. Bom
Bij graafwerken op een werf stoot Frakke op een bom. De werken worden stilgelegd en Frakke moet noodgedwongen zijn baas Frans inschakelen. Om zo weinig mogelijk tijd te verliezen, stelt die voor om de bom zelf onschadelijk te maken: een klus die Frakke maar al te graag op zich neemt. Dat idee stuit op verzet van zijn collega's.
2. Wanbetaler
Bij het natellen van een flinke som zwart geld komt Frans tot een onthutsende vaststelling: zijn beste klant Marcel heeft hem te weinig betaald. Dat laat Frans niet zomaar gebeuren. Hij springt op de verreiker en onderschept de vermeende wanbetaler net voor die wil wegrijden. Frans tilt Marcel met zijn auto zo'n vijf meter de lucht in.
3. Ophef
Eddy is nu officieel de baas van 'Van As & Zn', maar Frans gaat gewoon door op zijn elan. Hij slaat groen uit wanneer hij constateert dat een concurrerende aannemer werken uitvoert in 'zijn' gemeente. Frans eist tekst en uitleg van Victor, het hoofd van de gemeentelijke technische dienst, maar die is niet meteen onder de indruk.
4. Vrijdag de 13de
Nu Linde de functie van boekhoudster heeft geweigerd, gaat Eddy op zoek naar een nieuwe werkkracht om Rita te vervangen. Een tweede punt op zijn agenda is de herinrichting van het kantoor van Frans. Terwijl hij de sollicitanten aan de tand voelt, verhuist Frakke een groot aquarium van zijn privéwoning naar het kantoor.
5. Gitte
Eddy en Dick onderhandelen met een nieuwe potentiële klant, Stan. Ondertussen maakt Herman de nieuwe boekhoudster Gitte wegwijs in het bedrijf, maar wanneer ze 'een toerke' met de heftruck maakt, ramt ze per ongeluk de exclusieve auto van Stan. Herman wil onder geen beding de onderhandelingen van zijn broer ondermijnen en besluit dan maar om de auto zo snel mogelijk zelf te herstellen.
6. Kliefhout
Frans en Jempie ontdekken dat de gestolen auto van Kevin op het internet te koop wordt aangeboden. Ze zijn vastberaden de auto terug te halen en rekenen hiervoor op de hulp van Frakke. Eddy en Herman hebben ondertussen andere katten te geselen. Ze starten de onderhandelingen met Rafaël Kliefhout, een nieuwe belangrijke klant voor 'Van As & Zn'.
7. Illegaal
Kevin is gestraft en moet Frakke helpen op een afbraakterrein op de luchthaven van Zaventem. Door een misverstand tussen Herman en Frakke doorboort een van de arbeiders een hoogspanningskabel, waarbij hij ernstig geëlektrocuteerd wordt. Zoals het spreekwoord zegt, komt een ongeluk nooit alleen. De man verblijft namelijk illegaal in het land en is bijgevolg niet ingeschreven bij Van As & Zn.
8. Yoruba
Frans wil zijn Indonesische vriendin Mahida een verjaardagsgeschenk geven en vraagt Dick om voor haar een zwembad te graven. Hij moet echter discreet te werk gaan, want Mahida is de uitbaatster van nachtclub Yoruba. Frans wil niet dat zijn zonen lucht krijgen van zijn escapades, maar wanneer de postbode ongelukkig met zijn brommer in de put voor het zwembad rijdt, gaan de poppen aan het dansen.
9. Jempie en Frakke
Jempie en Frakke hebben na hun uren een oprit aangelegd. De klant, Jos Gepts, weigert echter te betalen omdat de werken naar zijn mening slecht zijn uitgevoerd. Frakke is ervan overtuigd dat de man van slechte wil is en besluit hem een bezoekje te brengen met de bandenkraan. Dat laat indruk na op Jos, maar niet op diens vader Laurent. Hij haalt zijn jachtgeweer boven en eist dat Frakke vertrekt.
10. De hormonen van Van As
De Van Assen maken zich op voor de maandelijkse karaokeavond in hun stamcafé. Nu de kantoren er verlaten bijliggen, maakt Martine van de gelegenheid gebruik om stiekem het zwarte kasboek in te kijken. Omdat het nieuwe planningsprogramma in de soep draait, komt Eddy onverwacht toe op het bureau, en hij is niet alleen.
11. Septische put
Frans' grote liefde Mahida wordt afgeperst door Maurits, de flamboyante eigenaar van een luxebordeel in de buurt. Frans wil dit niet zomaar laten gebeuren en gaat met de man praten. Zijn bezoek maakt echter weinig indruk op Maurits, dus besluit Van As een versnelling hoger te schakelen. Hij laat Frakke en Jempie de riolering van het bordeel openleggen en saboteert de septische put van het huis.
12. Frakke en Jempie smeden snode plannen
Frakke zit in de problemen. Victor eist een fikse schadevergoeding nadat Frakke hem heeft aangevallen aan het bordeel van Maurits. Frans stelt voor om de zwarte kas van het bedrijf hiervoor aan te wenden, maar stuit op verzet van Eddy. Gelukkig heeft Jempie een lumineus idee. Hij stelt voor om het hondje van Victor te ontvoeren en nadien losgeld te vragen.
13. De voorlopig laatste 'De Zonen van Van As'
De familie Van As verzamelt op de begrafenis van een tante. Eddy heeft echter andere redenen om bittere tranen te wenen, want Gitte heeft hun relatie beëindigd. Martine kan niet langer zwijgen en informeert Rita over Eddy's scheve schaats. Rita confronteert Eddy op haar beurt met de feiten.
Seizoen 2 (2014) 13 afleveringen
1. Het overnamebod
Frans heeft op slinkse wijze een grote opdracht binnengehaald van de Vlaamse Watermaatschappij. Daan Renders, een concurrent, pikt het niet dat hij is gepasseerd. Hij geeft Rita, die nu de leiding heeft bij 'Van As & Zn', een dikke enveloppe zwart geld in ruil voor de werf. Rita is geneigd om te plooien, maar Frans gaat dwars liggen.
2. Valentina
Victor doet op café zijn beklag bij Herman en Dick: de plannen voor de nieuwe ringweg liggen stil omdat advocaat Bertels een bouwvallige schuur wil laten klasseren. Zolang de procedure loopt, kunnen ze niets doen. De eerste de beste storm en de schuur ligt om. Dick begrijpt de voorzet: wat als Van As nu eens voor die storm zorgt?
3. Krakers
De firma Van As & Zn moet een oud gebouw afbreken. Een routineopdracht, ware het niet dat drie krakers het pand hebben ingenomen en niet van plan zijn om zonder strijd te vertrekken. Wanneer de onderhandelingen van Frans beantwoord worden met een betonblok is voor Frakke de maat vol. Martine zet Herman onder druk: nu Rita er de brui aan gegeven heeft, is het zijn moment om baas te worden.
4. Roofing
Herman is officieel baas van Van As & Zn. Martine heeft haar job in de supermarkt opgezegd en doet de receptie, zo kan ze haar man steunen. Vanaf de eerste dag doet ze veel meer dan dat, want door haar grote mond moet Herman een dure dakwerker engageren. Frans vindt het zotte kosten, want Frakke en Jempie kunnen ook roofing branden. Eddy beseft dat het water nog heel diep is tussen hem en Rita.
5. Laat me met rust
Valentina heeft haar werk opgezegd en is ingetrokken in de caravan van Jempie. Dat is echter buiten haar Oekraïense werkgever gerekend: Valentina mag het bed delen met wie ze wil, maar werken doet ze voor hem. Jempie en Kevin schudden de man af, maar daarmee is het probleem niet opgelost.
6. Goud
Tijdens graafwerken vinden Frakke en Jempie een schedel en een paar gouden munten. Wellicht ligt er nog meer onder de grond. Ze moeten rustig kunnen zoeken met een metaaldetector, maar weten dat Frans de werf nooit zal willen stilleggen. Eddie lijkt eindelijk te beseffen dat hij te zwaar in de fout is gegaan om de brokken met Rita gelijmd te krijgen.
7. Afvalverwerking
Een oude en louche connectie van Frans, Plitter, wil snel enkele vaten industrieel afval laten verdwijnen en vraagt aan Herman om de klus te klaren in ruil voor een pak zwart geld. Herman is niet geïnteresseerd, maar Kevin wil deze gouden zaak niet laten schieten en gooit het in het geheim op een akkoordje met Plitter.
8. Bubbels
Linde en haar vrienden plannen een verrassing voor Iris' verjaardag. Ze kijkt er echt naar uit, want ze kan met haar nieuwe firmawagen Jasper oppikken en voor hem heeft ze een ferme boon. Net wanneer Linde vertrekkensklaar staat, houdt Frans haar tegen en vraagt haar om met de bestelwagen een chemisch toilet en andere spullen naar een werf te brengen.
9. Combine
Martine doet niet langer de receptie bij Van As & Zn, maar is vanaf nu de chauffeur van Dick. De vertegenwoordiger is zes weken zijn rijbewijs kwijt en Martine moet hem rondrijden. Door haar nieuwe job is ze getuige van de louche werkwijze van Frans en Dick om een opdracht binnen te halen. Ze komt tot de conclusie dat de twee het bedrijf naar de vaantjes helpen en trekt aan de alarmbel.
10. Renoveren
Jempie heeft een huisje gekocht en is het volop aan het verbouwen. Zijn verlof is echter op en het huis is rot. Valentina zakt zelfs door het plafond. Ondertussen nadert hun trouwdag met rasse schreden en is er geen geld om een feest te geven. Een mens zou van minder stress hebben en lichtgeraakt zijn.
11. Het huwelijk
Jempie en Valentina stappen vandaag in het huwelijksbootje. Linde heeft het feest georganiseerd en Frans betaalt de factuur. De dag zou dan ook perfect moeten verlopen, ware het niet dat de bruidegom veel meer volk heeft uitgenodigd dan was afgesproken. Alsof dat nog niet genoeg is, wil Herman uitgerekend op het trouwfeest de confrontatie met Dick aangaan.
12. De interimmer
Martine biecht aan Herman op dat ze een verhouding heeft gehad. Hij zit in zak en as en zij wil zich voorlopig niet meer vertonen bij Van As & Zn. Met Rita en Eddy gaat het veel beter: hun relatie zit terug op het goeie spoor en ook op professioneel vlak gaat het hen voor de wind. Eddy staat zelfs op het punt de deal van zijn leven te sluiten met zakenmannen uit Qatar.
13. De zwarte kas
De zwarte kas van Van As & Zn is leeg en dat zal Dick geweten hebben. Zijn commissie wordt vanaf nu anders berekend en er komt een limiet op zijn onkosten. Voor de vertegenwoordiger is dit een brug te ver en hij stapt op bij Van As & Zn. Ook Jempie wil weg: hij is woest omdat zijn caravan weggesleept is, terwijl hij in Oekraïne op huwelijksreis was.
Seizoen 3 (2017) 13 afleveringen
1. Dynamiet
Frakke komt in tijdnood bij de afbraak van een groot gebouw. Frans verplicht hem om tijdens het weekend door te werken. Maar dat is een streep door Zjempies rekening. Het duo moet dat weekend immers een terras aanleggen bij een particulier en Zjempie heeft dringend zwart geld nodig. Frakke besluit daarop om het wat te laten vooruitgaan, met een tiental oude staven dynamiet.
2. Bambi
Frans neemt een nieuwe werkkracht aan, Bambi. Bambi is de broer van Martine, hij is opgestapt bij zijn vorige werkgever en loopt niet hoog op met 'bazen'. Bambi heeft niet meteen een hoge dunk van de firma van As en komt zo in conflict met Frakke.
3. Grote controle
Frakke moet naar een werf vertrekken, maar er zijn vier zieken en alleen met Bambi krijgt hij het werk nooit gedaan. Frans belooft Frakke extra mankracht en hij vertrekt meteen naar Brussel. Een uurtje later arriveert Frans met vier zwarten, van wie geen één Nederlands spreekt, wel Frans of Swahili. Frakke maakt er het beste van, maar uitgerekend dan komt er controle toe.
4. Een leren salon
Frans krijgt een hartaanval en wordt afgevoerd naar het ziekenhuis. De familie is in alle staten. Herman is ervan overtuigd dat het getreiter van de burgemeester de oorzaak is. Jempie zit ook in de problemen: Valentina is zijn eeuwige beloftes beu en wil nu eindelijk een deftig salon in de living.
5. NV Lidi
Bambi is in alle staten: zijn Harley Davidson is in beslag genomen, omdat zijn ex de afbetalingen gestopt heeft. Bambi doet zijn beklag bij Frakke. Hij en Bambi besluiten de vrouw een koekje van eigen deeg te geven. Linde en Dick kunnen het steeds beter met elkaar vinden.
6. Crisismaatregel
Er is minder en minder werk bij Van As. Herman en Eddie beseffen dat ze iets moeten ondernemen om het tij te doen keren. Ze schrappen de overuren, laten Dick op zelfstandige basis werken en geven Linde een parttime job. Hun crisismaatregelen schieten bij velen echter in het verkeerde keelgat. Ook Jempie wordt hard getroffen.
7. De kluis
Frans is terug op post en probeert de ravage die zijn zonen hebben aangericht te herstellen. Tot overmaat van ramp komt Maïda met een blauw oog melden dat de kluis met zwart geld is gestolen. Frans stuurt Frakke op pad om het probleem op te lossen. Jempie botst toevallig op zijn ex Belinda.
8. De poutrelle
De firma Van As dreigt naast een groot contract van de gemeente te pakken. De deal zou naar hun grote concurrent Daan Renders gaan, maar daar laat Van As het niet bij zitten. Wanneer ze te weten komen dat Daan 's avonds een afspraak heeft met de burgemeester, installeren ze stiekem een camera in zijn bureel. Ze hopen hen te kunnen betrappen, maar hun plan loopt niet zoals verwacht.
9. Burenruzie
Wanneer Frans zondagochtend bij de bakker is, vangt hij toevallig een gesprek op van Dennis, zijn buurman. Dennis is ervan overtuigd dat Mariette zich in haar graf zou omdraaien moest ze weten dat Frans een nieuwe affaire heeft. Frans zint op wraak, hij heeft trouwens nog een oude rekening openstaan met Dennis. Herman verneemt dat zijn dochter iets met Dick heeft.
10. Bbq
Het is de jaarlijkse familie-BBQ aan de vijver. Eddie wil de chalet graag kopen, maar weet niet hoe zijn broer en schoonzus zullen reageren. Herman zit ook met een ei, zijn broer is nog niet op de hoogte van de relatie tussen Dick en Linde en mogelijk komen ze langs. Frans heeft een romantische verrassing voor Maïda.
11. Opgelicht
Wanneer de werkmannen 's maandags op de werf toekomen is er een verreiker verdwenen. Frakke wil meteen Frans bellen, maar Bambi houdt hem tegen. Hij wil Frans vandaag met rust laten, want hij trouwt vandaag. Bambi neemt Frakke in vertrouwen, hij had de verreiker in het weekend stiekem verhuurd, maar hij had al terug moeten zijn. Frakke en Bambi gaan de huurder opzoeken.
12. Rudolf
Frans is op huwelijksreis en Eddy en Herman besturen ondertussen het bedrijf. Eddy probeert in de gunst te komen van Tim Van Ravensteen, eigenaar van een grote Nederlandse bouwfirma, en is wat blij als hij Tim mag helpen met de afbraak van een groot gebouw.
13. De verhuis
Na het debacle met de afbraak wil Frans de firma failliet laten gaan om opnieuw op te starten, maar dan met Dick en Linde aan het hoofd. Eddie en Herman beseffen dat ze uitgerangeerd zijn, maar ze geven zich niet zomaar gewonnen.
Seizoen 4 (2018) 13 afleveringen
1. Dimitri
Frakke moet van Frans de nieuwe werkkracht onder zijn vleugels nemen: Dimitri. Frakke neemt daarop Dimitri tegen zijn zin mee naar een afbraakpand. In een afgesloten gedeelte stoten ze op tientallen splinternieuwe elektronische toestellen, wellicht de buit van een dievenbende.
2. Gas
De Rode Duivels spelen tijdens de werkuren en Frans belooft een oogje toe te knijpen. Iedereen kijkt blijgezind uit naar de match tot de opdrachtgever op de werf de puntjes op de i komt zetten, omdat ze al ver achter op schema liggen. De mannen kunnen niet anders dan een tandje bijsteken, maar willen de wedstrijd toch niet missen.
3. Zjang
Er wordt een nieuwe kracht aangenomen om Jempie te vervangen: Zjang. Tijdens zijn eerste werkdag kan Zjang al meteen tonen wat hij waard is: er moet dringend een kraan naar een werf vervoerd worden, en Zjang neemt die klus voor zijn rekening.
4. Het clubhuis
Frakke en zijn collega's moeten een perceel bouwklaar maken. Maar een vrouwenvereniging gebruikt het gebouw dat erop staat als clublokaal en de dames weigeren het pand te verlaten. Frakke wil er korte metten mee maken, maar Bambi stelt de diplomatieke aanpak voor.
5. De goldwing
Bambi koopt voor een zacht prijsje een tweedehands Goldwing bij de Dockxen. Er zit dus een luchtje aan en Bambi zet de motor daarom voorlopig achteraan in de remise bij Van As. Wanneer Herman dit toevallig ontdekt, heeft hij een geweldig idee: hij wil Martine verrassen met een ritje.
6. Belinda
Frans werft Belinda aan als truckchauffeur. Frakke begrijpt er niks van: een vrouw hoort thuis in de keuken en niet achter het stuur van een vrachtwagen. Hij is vastberaden haar werk te dwarsbomen, maar het draait helemaal anders uit.
7. Bloemen voor Belinda
Zjang zit in slechte papieren. Via een tussenpersoon heeft hij een geweer verkocht aan een malafide figuur en die man zet hem nu onder druk om nog eens vijf geweren te leveren. Zjang vreest dat er een criminele misdaadbende achter zit en wil zijn sporen uitwissen. Hij roept de hulp in van Frakke.
8. De poetsvrouw
Kevin is net terug uit Australië en het gaat hem voor de wind. Hij heeft een handeltje opgezet in illegale koralen en het zwart geld stroomt binnen. Wat hij niet beseft, is dat de douane hem op de hielen zit.
9. Het portret
Frakke raakt het maar moeilijk gewend zonder zijn moeder. Valentina komt hem helpen bij zijn huishouden. Ze vindt dat Frakke een vrouw mist in zijn leven. Frakke begrijpt de suggestie van Valentina echter helemaal verkeerd.
10. Frakke op vrijersvoeten
Frakke is in de wolken: hij heeft een lief, Joske en herbeleeft zijn puberteit. Hij stelt haar aan iedereen voor. Maar een van de werkmakkers denkt dat hij Joske kent van in Maïda's bordeel.
11. De incentive
Dick wil, als nieuwe CEO, de sfeer onder het personeel verbeteren en plant daarom een uitstap naar de Ardennen. Maar niet iedereen heeft evenveel zin om mee te gaan. Frakke heeft problemen met Joske, Herman met Dick en Linde met haar zwangerschap.
12. Taxatiefraude
Frans heeft al zijn spaarcenten gestoken in de aankoop van een groot bouwperceel. Hij is er van overtuigd dat hij er flink aan zal verdienen, omdat hij het op een akkoordje met de burgemeester gegooid heeft. Maar Dick heeft gehoord dat de burgemeester ook met de concurrentie van Frans aan het onderhandelen is.
13. Eind goed, al goed
De firma Van As zit in het oog van de storm. De schuldenlast dreigt hen kopje onder te duwen en tot overmaat van ramp stuurt de gemeente een deurwaarder. Herman schiet in een kramp en probeert te redden wat te redden valt. Hij wil al het rollend materiaal in veiligheid brengen.
Seizoen 5 (2020) 13 afleveringen
1. Eddy's aquarium
Frakke en zijn ploeg moeten met hun zware materiaal door een maïsveld om een beek te saneren. Dat is niet naar de zin van de eigenaar, een vetmester. En het aquarium van Eddy van As moet weg uit het hoofdkantoor, zeer tegen de zin van Herman. Bambi en Belinda ontfermen zich over deze taak. Dat blijkt moeilijker dan verwacht.
2. De wurlitzer
Zjang verzuipt in de schulden en denkt met een verhuis aan zijn schuldeisers te ontsnappen. De boete voor het afbreken van het oude college is teruggestort. Herman en Martine zouden graag een deel hiervan opstrijken. Maar daar steekt Dick een stokje voor. Wanneer die dan nog een jukebox installeert in het hoofdkantoor zijn de rapen gaar voor Herman.
3. Het poolhouse
De mannen van Van As moeten een poolhouse installeren bij de 'vriendin' van burgemeester Jos Broeckx. Maar dat dreigt helemaal mis te lopen wanneer zijn echtgenote hiervan lucht krijgt. Tegelijk probeert de familie onder de hoge factuur van advocaat Jean-Jacques weg te komen.
4. Bambi on board
De firma zoekt iemand om de technische dienst mee te ondersteunen. Herman en Martine pushen Bambi tegen de zin van Dick in. Ook het werkvolk is niet opgezet met deze nieuwe gang van zaken. De burgemeester komt zijn beloftes niet na en wordt door Kevin en Frans in de tang genomen. Maar dat draait anders uit dan verwacht.
5. De jobstudent
Martine wil haar bazin van de superette een plezier doen: Herman zorgt ervoor dat de zoon bij Van As als jobstudent kan komen werken. Op het bedrijf zelf begint alles vierkant te draaien. Bambi voldoet niet echt. Herman loopt op zijn tippen. En wanneer Rita geen verlof krijgt, dreigt ze met ontslag.
6. Sung Si
Sung Si, de ex-vriendin van Zjang duikt opnieuw op. Ze zit in een zeer moeilijke situatie met haar nieuwe vriend. Frakke en Zjang helpen haar. Belinda rijdt 's ochtends op een werf met haar vrachtwagen een dure brievenbus van de buren plat. Ze wil absoluut niet dat dit uitkomt.
7. Kelly
De firma blijft groeien. Iedereen wordt door zijn dak geduwd. Herman wordt er depressief van. Linde schuift op naar de boekhouding en Kelly, de bloedmooie vriendin van Kevin wordt aangeworven om de desk te doen. Een werf moet dringend klaar. Er worden interimmers ingeschakeld.
8. Federale controle
De ploeg van Frakke trekt op een werf een telefoonkabel over. Ze schakelen een kennis in om dat voor een zacht prijsje op te lossen. Op dat moment arriveert er federale werfcontrole. Dick en Kevin moeten naar een bedrijfsbezoek in Frankfurt.
9. Burn out
Een rijhuis moet volledig worden gestript. Op de werf krijgt Frakke te maken met een lastige buurvrouw die hoogsensitief is. Een klant van Van As probeert hen voor tweeduizend euro zwart geld op te lichten. Dat is zonder de doortastendheid van Frans Van As gerekend.
10. Twee Chinezen
Een groot oud boerenhof moet worden afgebroken. Tussen de oude landbouwmachines staan nog twee oldtimers. De Dockxen wordt gevraagd om de wagens op hun waarde te schatten. Diezelfde dag geeft Dick zijn ontslag: hij gaat voor Rafaël Kliefhout werken.
11. Op de poef
Zjang kan het niet laten: hij heeft zware schulden gemaakt in een bordeel. De bordeelhouder zet Zjang onder druk en schakelt hem in voor een louche deal. Kelly komt erachter dat Kevin in Frankfurt wel heel erg de bloemetjes heeft buitengezet.
12. Rijverbod
Belinda wordt met haar vrachtwagen aan de kant gezet door de politie. Ze wil absoluut niet dat Van As erachter komt dat ze nog dronken was van de dag voordien. Ondertussen probeert Rafaël Kliefhout Herman tegen Kevin op te zetten om de aandelen van de firma Van As te verwerven.
13. Aandelendans
Frakke maakt op eigen initiatief van een eenrichtingsweg een tweerichtingsweg. Anders kan hij niet met de vrachtwagens passeren. Maar de buurt reclameert. Een ambtenaar van de gemeente legt de werken stil. Martine wil dat Herman zijn aandelen aan Kliefhout verkoopt.
top cast
Ben Segers Dick Raymaeckers
Els Beatse Rita
Gökhan Girginol Bilal Tekin
Jaak Van Assche Frans Van As
Jan Van Looveren Eddy Van As
Jonas Van Geel Kevin Van As
Maaike Cafmeyer Belinda Bailleul
Peter Thyssen Herman Van As
Peter Van den Eede Jean-Pierre 'Jempie' Dirix
Rilke Eyckermans Linde Van As
Sam Louwyck Jean 'Zjang' De Pesser
Sid Van Oerle Dimitri Brepols
Tania Kloek Martine Baels
Wouter Bruneel Jan 'Bambi' Baels
Fotogalerij
Video's
Weetjes

Oorspronkelijk was Barbara Sarafian gevraagd om de rol van Rita te vertolken, maar zij moest verstek geven omdat ze het op dat moment te druk had met andere projecten.

Tijdens de opnames voor het eerste seizoen kwam acteur Carry Goossens zwaar ten val. Ook bij de opnames van het tweede seizoen verwondde Goossens zich op de set: tijdens een hete zomerdag verbrandde hij zijn lichaam aan de roofing van een dak waarop zijn personage aan het werk was.

In het tweede seizoen speelde acteur Michel Van Dousselaere een gastrol als schepen. Zijn personage zou in het derde seizoen weer worden opgepikt in de terugkerende rol van burgemeester. Toen bij Van Dousselaeres eerste opname voor het derde seizoen bleek dat zijn acteervermogen door een chronische ziekte was afgenomen, werd hij vervangen door Ludo Hoogmartens.

© 2020-2023 VFDb.be
Wij gebruiken cookies voor een optimale surfervaring

Welke cookies gebruiken we en waarom?
We gebruiken cookies op vfdb.be. Sommige zijn noodzakelijk voor een optimale gebruikerservaring, andere leren ons hoe anonieme bezoekers de website gebruiken. Ten slotte zijn er marketing cookies om advertenties via Facebook en Google relevant te houden en om inhoud uit social media te tonen. De gemeten gegevens worden altijd anoniem verwerkt en nooit doorgegeven aan derden.
Wij gebruiken cookies voor een optimale surfervaring (stap 1/5)

Noodzakelijke cookies
Deze functionele cookies garanderen je een optimale surfervaring. Zonder deze cookies zou onze site niet goed werken.
Wij gebruiken cookies voor een optimale surfervaring

Analytische cookies (stap 2/5)
De analytische cookies laten ons toe om het surfgedrag van grote groepen (anonieme) bezoekers beter te begrijpen. Op basis hiervan maken we de informatie op onze website efficiënter en toegankelijker.
Belangrijk: we gebruiken de cookies van Google Analytics maar delen geen gegevens met Google!
Wij gebruiken cookies voor een optimale surfervaring

Advertentiecookies (stap 3/5)
Deze cookies zorgen ervoor dat advertenties voor jou geoptimaliseerd worden op basis van je surfgedrag. Als je deze cookies niet aanvaardt, krijg je nog steeds advertenties te zien. Alleen zullen deze niet aangepast zijn aan jouw surfgedrag.
Wij gebruiken cookies voor een optimale surfervaring

Cookies voor marketing (stap 4/5)
Cookies van YouTube, Instagram en Facebook zijn noodzakelijk om inhoud (zoals filmpjes) van deze social media te bekijken.
Wij gebruiken cookies voor een optimale surfervaring

Je cookies wijzigen? (stap 5/5)
Dat kan op elk moment. Klik onderaan op "Cookie instellingen" en pas je instellingen zo aan.
Toegevoegd aan uw favorieten!
Mijn favorieten
Toegevoegd aan uw kijklijst!
Mijn kijklijst