Series

Dennis (2002 - 2003)

Mijn score:
+/- 20min | Drama, Komedie
 Dennis
(2002) on IMDb

Dennis Denissen werkt als arts in een ziekenhuis, waar hij de meest diverse patiënten over de vloer krijgt. Daarbuiten houdt hij er een turbulent liefdesleven op na, al is de relatie van zijn schoonzus Nadine met zijn beste vriend Fredje des te ingewikkelder. Daar ze allen in hetzelfde flatgebouw wonen, kruisen hun paden voortdurend en raken ze meer dan eens verstrengeld in elkaars problemen.

Afleveringen
Seizoen 2 (2003) 13 afleveringen
1. Madame Zouzou
Nadine wil zelf aan het werk als paragnost. Ze heeft een advertentie in de krant geplaatst en sindsdien staat de telefoon niet meer stil. Frederik is daar allesbehalve gelukkig mee. Hij vindt Nadine een oplichtster. Na nog maar eens een ruzie trekt hij in bij Dennis. Frederik vindt dat Dennis dringend toe is aan een nieuwe relatie en voelt zich geroepen zijn vriend daarbij te helpen. Hij regelt een afspraakje met Lieselot, z’n knappe, maar nog erg jonge nichtje.
2. Sinterklaas
Dennis moet tijdens het Sinterklaasfeestje in het ziekenhuis de rol van de heilige man spelen en daar kijkt hij helemaal niet naar uit. Dennis is er immers van overtuigd dat kinderen niet van hem houden. Hij moet ook op zoek naar een Zwarte Piet en iedereen vindt wel een excuus om niet mee te moeten doen. Zelfs Frederik laat het dit keer afweten. Frederik vindt een nieuwe baan als vertegenwoordiger. Zijn eerste kandidaat-klant is Nathalie.
3. Sabrina
Frederik maakt zich zorgen om z’n vriend Dennis. Hij huurt professionele hulp in om het seksleven van de arts nieuwe impulsen te geven. Nadine vindt een nieuwe baan als receptioniste in een fitnesscenter en vindt de zaakvoerder meer dan gewoon aantrekkelijk. Walter krijgt een nieuwe kamergenoot in het ziekenhuis en hij is daar helemaal niet blij mee.
4. Frederik is jarig
Nadine heeft een feestje georganiseerd ter gelegenheid van Frederiks verjaardag waarop allerlei ‘verrassingsgasten’ zijn uitgenodigd. Walter maakt ruzie met z’n nieuwe kamergenoot in het ziekenhuis. Er groeit wat tussen Nadine en haar nieuwe werkgever…
5. Dennis moet kiezen
Cor en Mia besluiten enkele dagen langer te blijven logeren bij hun dochter Nadine en haar vriend Frederik. Deze laatste trekt, moe getergd, opnieuw bij Dennis in. Nathalie vindt dat Dennis nu eindelijk maar eens moet kiezen. En Dennis krijgt in het ziekenhuis bezoek van Louis Somers, de vader van Nathalie.
6. Freddy Snok
Frederik wil zijn liefdesrivaal wel eens zien en hij duikt in de fitnessclub op. Tot zijn grote verbazing is de nieuwe vrijer van Nadine niemand minder dan zijn oud-klasgenoot Jan Van Babylon. Nathalie dringt bij Dennis aan om zijn erectieprobleem aan te pakken.
7. Fredjes nachtmerrie
Frederik heeft nog altijd een probleem met Nadines nieuwe relatie. Elke nacht wordt hij badend in het zweet wakker omdat hij alweer zijn liefdesrivaal heeft vermoord. Frederik vindt van zichzelf dat hij een gevaar voor de maatschappij is en hij zoekt psychiatrische hulp. De sessie levert verrassende resultaten op. Dennis is het flink beu dat de vrouwen in zijn leven er van overtuigd zijn dat hij alleen maar aan seks denkt.
8. Cor is verliefd
Mia komt onverwacht, ongelegen en danig in paniek op bezoek: Cor is verliefd. Cor heeft volgens Mia een andere vrouw, ze heeft hem horen bellen met een zekere Suzy. Het blijkt om Nathalie te gaan. Nadine geeft Jan de bons en Frederik wil haar daarvoor danken met een feestje en een persoonlijk geschenk.
9. Ramona
De psychiater raadt Nadine en Frederik aan om een gemeenschappelijke hobby te zoeken. Het koppel besluit te gaan tangodansen. Dennis is van zijn stuk wanneer hij in het ziekenhuis Ramona terugziet. Zij was zijn eerste lief en hij is haar nooit vergeten. Tijdens een etentje proberen ze de voorbije zeventien jaar in te halen. Aan tafel realiseert Dennis zich dat Ramona in alle opzichten zijn droomvrouw is, maar onbereikbaar…
10. Anneleentje
Fredje heeft het telefoonnummer opgespoord van Anneleentje, het eerste meisje met wie hij gezoend heeft. Zijn dag kan niet meer stuk wanneer ze akkoord gaat om samen te gaan eten. Er is wel een probleem: Nadine mag niet weten dat hij achter haar rug met zijn eerste lief afgesproken heeft. Zou boezemvriend Dennis zich willen opofferen en de avond met Nadine doorbrengen?
11. Nathalie wacht niet langer
Nadine vangt enkele dagen een vriendin op, die door haar echtgenoot op straat is gezet. Fredje heeft hier geen probleem mee, tot hij verneemt dat Alex van vrouwen houdt. Wat als deze Alex verliefd wordt op Nadine? Tussen Dennis en Nathalie zit het helemaal niet snor. En daar heeft haar nieuwe bedvriendje, de luidruchtige automonteur Tommy, alles mee te maken. Dennis probeert haar om te praten.
12. Dennis is jaloers
Hoewel Dennis het niet met zoveel woorden wil toegeven, is hij jaloers op de relatie van Nathalie met Tommy. De arts krijgt een unieke kans om revanche te nemen wanneer de automonteur een ziektebriefje komt vragen. Fred is niet van plan om zijn Nadine te laten inpikken door de lesbische Alex en hij bakent zijn territorium af.
13. Connie weet raad
Nathalie en Fred zitten met hetzelfde probleem. Ze hebben allebei ontzettend veel zin om te vrijen, maar met hun partners wil het niet zo goed lukken. Dennis kampt met erectiestoornissen en Nadine heeft sinds de komst van Alex geen zin meer. Zouden Nathalie en Fred mekaar kunnen helpen?
Seizoen 1 (2002) 10 afleveringen
1. Aflevering 1
Dennis is dokter maar het is zijn droom om een carrière uit te bouwen als auteur. Hij krijgt het manuscript van zijn erotische roman “Lichten doven in het luchtkasteel” echter aan de straatstenen niet kwijt. Alle gecontacteerde uitgevers zijn het er over eens dat het boek patserig is, de taal vulgair en het onderwerp oninteressant. Dennis richt nu al zijn hoop op Bompa, die toevallig nog een uitgever kent. Nadine en Frederik zijn al bijna een half jaar samen. Voor haar is dit een record en ze maakt zich zorgen. Hebben ze wel een toekomst samen? Een paragnost moet haar twijfels wegnemen.
2. Aflevering 2
Nadine is er zeker van dat haar schoonbroer Dennis verliefd op haar is. Waarom anders bekijkt hij haar met een geile blik en waarom anders speelt zij de hoofdrol in zijn erotische roman? Haar onrust stijgt tot ongekende hoogtes en ten einde raad consulteert ze een psychiater. Dennis’ opa ligt al tien dagen in het ziekenhuis. Naar goede gewoonte heeft hij niet stilgezeten. Hij heeft de nachtwaker een zonnebank zonder lampen aan de hand gedaan én hij heeft Dennis’ baas opgezadeld met 250 kilogram nat houtskool. Nadine en Michelle delen bedgeheimen.
3. Aflevering 3
De biologische klok van Nadine slaat in overdrive en haar rusteloosheid ook. De paragnost moet haar nu meteen vertellen of zij en Frederik samen kinderen zullen krijgen en op welke termijn. Terwijl ze er toch zit, laat ze de man ook de foto’s van Michelle en Dennis bestuderen. Dennis krijgt zijn Bompa op consultatie. Hij heeft een vreemd gevoel in de buik, het lijken wel vlinders. De arts vindt het grappig, tot hij verneemt wie de nieuwe liefde is. Walter is officieel gescheiden en viert dit samen met zijn dokter.
4. Aflevering 4
Hoewel Nadine geen enkele reden tot ongerustheid heeft, vraagt ze zich opeens af of haar vriend Frederik wel te vertrouwen is. De paragnost moet haar vertellen of ze al dan niet bedrogen zal worden. Feit is dat Fredje zich almaar minder op zijn kop laat zitten door zijn dominante vriendin. Wanneer hij verkozen wordt tot verkoper van de maand gaat hij zelfs een glas drinken. En bij Dennis en Michelle vertelt hij honderduit over het knappe meisje van de boekhouding. Zoveel lef, dat moet hem zuur opbreken…
5. Aflevering 5
Om tien uur ’s avonds krijgt Frederik twee keer kort na mekaar telefoon. Telkens is het een oud madammeken, dat verkeerd verbonden is. Geen enkele vrouw die dat gelooft en Nadine zeker niet. Het vertrouwen in haar vriend is volledig zoek en ze schakelt een detectivebureau in om uit te vissen of Frederik een ander heeft. Michelle verklaart haar zus voor gek en is er zeker van dat ze hier spijt van zal krijgen. Dennis heeft er een probleem mee dat Michelle gaat stappen met een ex-lief. Het feit dat Thomas nu een overtuigd homo is, kan de dokter niet geruststellen.
6. Aflevering 6
De blonde stoot Nathalie vindt dat haar achterwerk te dik is. Waarom anders staren mannen en vrouwen haar na? Ook Nadine is geobsedeerd door haar lijn. Ze is er zeker van dat Frederik haar heeft laten zitten omdat ze te dik is en ze propt zich uit frustratie nog voller. Zuslief Michelle onderneemt een poging om de echte reden van de breuk duidelijk te maken, maar zonder resultaat. Nadine is er trouwens nog altijd van overtuigd dat Dennis verliefd op haar is en met haar zou willen vrijen.
7. Aflevering 7
Alarm! De ouders van Michelle en Nadine komen voor een paar dagen naar België en nodigen zichzelf uit voor het diner. Dennis en de zussen weten dat de avond een ramp zal worden en lopen op de toppen van hun zenuwen. Fredje is de enige die Mia en Corneel niet kent en hij vindt het wel fijn om zijn aanstaande schoonouders te ontmoeten. Nadine heeft haar zoveelste sollicitatiegesprek. Ze wordt naar een reclamebureau gestuurd, waar er een telefoniste gezocht wordt. Tijdens de babbel toont ze zich van haar meest assertieve kant…
8. Aflevering 8
Aan de ontbijttafel onthult Cor dat hij en Mia twee keer in de week de liefde bedrijven. Frederik en Dennis horen het in Keulen donderen. Hun seksleven draait op een veel lager pitje. Aan hen ligt het niet, maar wel aan Michelle en Nadine. Voor de ene is het altijd te warm en de andere is constant moe. De heren zoeken samen naar oplossingen om hun seksleven nieuwe impulsen te geven. Nadine heeft haar zoveelste sollicitatiegesprek.
9. Aflevering 9
Dennis raakt in een zeer persoonlijk gesprek verwikkeld met zijn patiënte Nathalie en laat zich zelfs verleiden om samen te gaan lunchen. Allemaal heel onschuldig, ware het niet dat Nadine weet krijgt van de lunchafspraak. Zij is er zeker van dat Dennis en Nathalie een verhouding hebben en vindt dat haar zus Michelle de waarheid moet weten. En het verhaal belandt niet in dovemansoren. Frederik is ontslagen. Hij vreest dat dit het einde van zijn relatie met Nadine betekent en moet zich moed indrinken om haar het slechte nieuws op te biechten.
10. Aflevering 10
Michelle snapt zichzelf niet. Hoewel ze gelukkig getrouwd is met Dennis, zoent ze toch haar baas Filip tijdens het etentje. Mist ze dan toch iets? De schuldgevoelens steken meteen de kop op en ze bekent alles aan Dennis. Een echtelijke ruzie kan niet uitblijven. Ook tussen Nadine en Frederik zit het niet snor. Zij heeft hem betrapt terwijl hij aan het masturberen was en kan daar absoluut niet mee om. Een bezoek aan de relatietherapeut dringt zich op.
top cast
Axel Daeseleire Dennis Denissen
Jaak Van Assche Walter Waterschoot
Katrien De Ruysscher Michelle Muys
Stefan Perceval Frederik Van Loon
Tania Kloek Nathalie Somers
Tiny Bertels Nadine Muys
Fotogalerij
Weetjes

De afleveringen uit het eerste seizoen zijn voorzien van een lachband. Bij de afleveringen van het tweede seizoen wordt die niet meer gebruikt.

© 2020-2022 VFDb.be
Wij gebruiken cookies voor een optimale surfervaring

Welke cookies gebruiken we en waarom?
We gebruiken cookies op vfdb.be. Sommige zijn noodzakelijk voor een optimale gebruikerservaring, andere leren ons hoe anonieme bezoekers de website gebruiken. Ten slotte zijn er marketing cookies om advertenties via Facebook en Google relevant te houden en om inhoud uit social media te tonen. De gemeten gegevens worden altijd anoniem verwerkt en nooit doorgegeven aan derden.
Wij gebruiken cookies voor een optimale surfervaring (stap 1/5)

Noodzakelijke cookies
Deze functionele cookies garanderen je een optimale surfervaring. Zonder deze cookies zou onze site niet goed werken.
Wij gebruiken cookies voor een optimale surfervaring

Analytische cookies (stap 2/5)
De analytische cookies laten ons toe om het surfgedrag van grote groepen (anonieme) bezoekers beter te begrijpen. Op basis hiervan maken we de informatie op onze website efficiënter en toegankelijker.
Belangrijk: we gebruiken de cookies van Google Analytics maar delen geen gegevens met Google!
Wij gebruiken cookies voor een optimale surfervaring

Advertentiecookies (stap 3/5)
Deze cookies zorgen ervoor dat advertenties voor jou geoptimaliseerd worden op basis van je surfgedrag. Als je deze cookies niet aanvaardt, krijg je nog steeds advertenties te zien. Alleen zullen deze niet aangepast zijn aan jouw surfgedrag.
Wij gebruiken cookies voor een optimale surfervaring

Cookies voor marketing (stap 4/5)
Cookies van YouTube, Instagram en Facebook zijn noodzakelijk om inhoud (zoals filmpjes) van deze social media te bekijken.
Wij gebruiken cookies voor een optimale surfervaring

Je cookies wijzigen? (stap 5/5)
Dat kan op elk moment. Klik onderaan op "Cookie instellingen" en pas je instellingen zo aan.
Toegevoegd aan uw favorieten!
Mijn favorieten
Toegevoegd aan uw kijklijst!
Mijn kijklijst