Series

Drie mannen onder één dak (1991 - 1994)

Mijn score:
+/- 30min | Komedie
 Drie mannen onder een dak
(1989) on IMDb

De zestienjarige Danny Fierens leeft samen met zijn moeder en zijn tweede vader Lucien. Hij heeft zijn biologische vader, Max Fierens, nooit gekend. Hij besluit Max op te zoeken in de hoop hem eventueel beter te leren kennen. In het begin verloopt het contact heel stroef, Danny en Max zijn immers vreemden voor elkaar. Lucien heeft Danny opgevoed maar hij was reeds een zestiger en ook vrij conservatief. Danny besluit om zijn moeder en Lucien te verlaten en bij Max in te trekken. Lucien voelt zich verlaten en mist Danny enorm. Hij stelt voor om bij de twee mannen in te trekken. Een nieuw gezin is geboren.

Regisseur: Jan Verbist
Scenario: Ruud De Ridder
Producent: Amusement NV
Afleveringen
Seizoen 1 (1991) 13 afleveringen
1. Piloot
Voor de buitenwereld vormt de zestienjarige Danny Fierens samen met zijn moeder Nancy en zijn stiefvader Lucien het ideale gezin. Toch wil Danny het huis verlaten. Na de zoveelste ruzie met zijn moeder, heeft hij vernomen dat zijn natuurlijke vader Max Fierens nog leeft. Danny besluit zijn vader op te zoeken. Max is geen vaderfiguur en ziet een hereniging met zijn zoon niet zitten. Lucien daarentegen is in paniek en vreest Danny te verliezen.
2. De Nieuwe Woonst
Lucien en Danny zijn voor een maand naar Ierland getrokken, waar ze een gemeenschappelijke hobby uitgeoefend hebben. Lucien heeft van de tijd gebruik gemaakt om over alles nog eens na te denken en hij heeft een beslissing genomen. Hij wil scheiden van Nancy en bij Max en Danny intrekken. Ondertussen richt Max hun nieuwe woonst in.
3. Terug Naar School
De eerste schooldag nadert en Danny wil dichterbij huis les volgen. Lucien stelt voor een school voor Danny te zoeken, maar Max vindt dat de jongen oud en wijs genoeg is om dat zelf te doen. Voor het eerst komen beide vaders hierdoor lijnrecht tegenover mekaar te staan. Danny maakt kennis met Van Baelen, een leraar die een nachtmerrie betekent voor elke leerling.
4. De Huishoudster
Danny, Lucien en Max ondervinden dat een huis onderhouden niet zo evident is. John, vriend en uitbater van het café, raadt hen aan een poetsvrouw te zoeken. Max plaatst een advertentie en Lucien probeert via een andere weg een werkster te vinden, maar zonder succes. Uiteindelijk vindt John de reddende engel: Gilberte.
5. Een Nieuwe Outfit
Danny wordt op school nog steeds als een vreemde eend in de bijt bekeken. Hij kleedt zich namelijk, net zoals Lucien, heel klassiek. Danny vindt de blikken van de anderen vervelend en besluit zijn imago een oppepper te geven. Ria Maes stelt zich aan de klas voor als de nieuwe leerkracht geschiedenis.
6. Om 12 Uur Thuis
Danny wil naar een feest van enkele vrienden. Van Lucien mag hij niet gaan, omdat die het resultaat van Danny's eerste rapport wil afwachten. Deze oude redenering ontlokt bij Max veel commentaar. Samen met Gilberte zet met Max een plan op om Danny toch te laten gaan.
7. Vriendin of Lief?
Max heeft problemen met Sofie en zoekt troost bij Vicky. Danny heeft ook liefdesproblemen. Hij moet kiezen tussen Margot en Zoë. Lucien kan al die amoureuze perikelen niet meer volgen. Hij blijft dan ook van mening dat Max een slechte invloed heeft op Danny.
8. Een Slecht Rapport
Danny's eerste rapport is slecht. Lucien is in alle staten. Max vindt dat allemaal niet zo erg. Lucien noemt die houding pedagogisch onverantwoord en eist dat Max hem vergezelt naar de ouderavond. Daar wordt Max geconfronteerd met de klastitularis meester Van Baelen.
9. De Bromfiets
Danny verjaart binnenkort en wordt dan zeventien. Zijn verlanglijstje is uiterst kort en bevat enkel een bromfiets. Lucien en Danny's moeder hebben beiden hun bedenkingen hierover. Alleen Max ziet het wel zitten en probeert zijn zoon te helpen.
10. Alcohol
Gilberte vindt op Danny's kamer lege flessen alcohol. Ze toont haar ontdekking aan Lucien en Max die meteen in paniek zijn. Heeft Danny een drankprobleem? Ze willen er met hun zoon heel voorzichtig en tactvol over praten. Maar hoe doe je dat?
11. Love Is in the Air
Lucien is verliefd op de nieuwe secretaresse en wil haar uitnodigen voor een romantisch etentje op de loft. Hij moet dan wel Max en Danny het huis zien uit te krijgen. Op allerlei manieren probeert hij zijn levensgezellen buiten te werken.
12. Een Week Zonder Danny
Danny gaat voor een week op schoolreis naar Engeland. Lucien en Max vinden geen van beiden dat het appartement zo leeg lijkt zonder hun tienerzoon en reageren dit op elkaar af.
13. Familieproblemen
Nancy is jarig en natuurlijk wordt ze verwend door de drie mannen in haar leven. Max is heel tevreden omdat zijn boek eindelijk af is. Margot ontdekt dat ze geadopteerd werd en Hugo's ouders overwegen een scheiding. Alleen voor Max, Danny en Lucien is het leven op dit ogenblik een lolletje.
Seizoen 2 (1992) 18 afleveringen
1. Een Nieuwe Start
Max gaat voor drie weken op reportage naar Canada. Danny heeft een gevoel dat hij weer in de steek gelaten wordt en vraagt zich af of Max na die drie weken terugkomt. Lucien daarentegen maakt van de gelegenheid gebruik om heel de loft in een ander kleedje te steken.
2. Midlife Crisis
Lucien eet zich de laatste tijd te pletter. Max heeft last van opvliegendheid. Volgens John zitten beide heren in een midlifecrisis. Geen van beide wil dit toegeven en op de koop toe maken ze ruzie met elkaar.
3. De Nieuwe Huishoudster
Een nieuwe huishoudster dringt zich op bij de drie mannen. Probleem is: waar vinden ze een vervangster voor Gilberte? Danny heeft problemen met Van Baelen die nu directeur ad interim van de school is geworden.
4. Griep
Zowel Danny als Lucien zijn geveld door een griepvirus. Max, die voor beide mannen verpleger speelt, is ook van plan om de lessen van Danny bij te wonen omdat hij niet achterop zou raken met zijn leerstof. Van Baelen denkt echter dat Danny zijn school verzuimt.
5. Geesten
Nancy vraagt aan de drie mannen of ze niet bij hen mag overnachten, er werd namelijk bij haar ingebroken en zij is te bang om terug naar haar appartement te gaan. Aanvankelijk zou ze maar een nacht blijven maar na enkele dagen stellen de drie mannen haar aanwezigheid minder en minder op prijs. Er wordt besloten om Nancy buiten te werken op een diplomatische manier.
6. De Party
Na veel gezeur mag Danny naar aanleiding van Ann's verjaardag een party geven in de Loft. Lucien heeft die avond een afspraak met een grote scheepsmagnaat Van Coppenolle. Door de party moet Lucien noodgedwongen zijn vergadering plaats laten vinden in het café van John. Max, die anders zo'n fuifbeest is, wil verder werken aan zijn tweede boek over John.
7. Vakantieplannen
Lucien wil koste wat het kost de zomervakantie doorbrengen in Frankrijk. Max daarentegen wil niets liever dan naar England gaan. Danny zit tussen twee vuren want de twee kemphanen willen beiden Danny met zich meenemen.
8. Hobby's
Lucien heeft geen zin meer om te gaan werken en denkt aan prepensioen. Hij wil zich bezighouden met zijn hobby's: elektrische treinen, schilderen en biljarten. Max wordt gek van Lucien zijn kinds gedrag en vraagt zich af wat de volgende stap zal zijn. Van Baelen heeft ook een nieuwe hobby: vliegtuigen... Max en Danny krijgen een lumineus idee om hem eens goed beet te nemen.
9. Sexuele Voorlichting
Lucien vindt dat de generatie van nu veel te veel aan seks denkt, zelf heeft hij nog nooit met Danny over seksuele voorlichting gepraat. Ze vinden dat hij er nu wel de leeftijd voor heeft, maar weten niet goed hoe ze het hem duidelijk moeten maken. Volgens hen leeft Danny er maar op los met zijn vriendinnetjes en dat kan niet langer.
10. Streepkens Voor van Baelen
Van Baelen heeft de school in twee groepen gesplitst; de bollen en de strepen. De bollen zijn de Van Baelen aanhangers, de strepen zijn de rebellen aangevoerd door Danny. Lucien wil van een muiterij niets weten en verzet zich tegen het gedrag van zijn zoon. Max denkt dat de tijd aangebroken is om Van Baelen zelf eens streepjes te geven.
11. John Gaat op Reis
John is een zenuwinzinking nabij, hij weet met zichzelf geen blijf meer. Hij zit dagen na elkaar bij de drie mannen thuis zich te vervelen. Danny stelt voor dat John eens voor een week op vakantie gaat, Lucien zal het café wel overnemen. Lucien vervult vol overtuiging zijn rol als barman, maar dat gebeurt niet zonder de nodige rampen.
12. Isabel
Danny is smoorverliefd op de adelijke Nederlandse schone Isabel. Hij wordt volledig ingepalmd en gaat zich snobistisch gedragen. Hij wil koste wat het kost zijn "verloofde" uitnodigen op een dinertje thuis. Max vindt dat bekakt gedoe maar niks, Lucien ziet echter een toekomstige schoondochter in haar.
13. Nancy Wil Hertrouwen
Nancy heeft terug een man gevonden met wie ze wil trouwen. Maar ze wil eerst de toestemming krijgen van haar "drie mannen". Max, Danny en Lucien geven hun zegen totdat ze de man, Honore van Balthussen, voor het eerst te zien krijgen.
14. De Hond
Max wordt achtervolgd door een hond, hij besluit het dier mee naar huis te brengen. Dit tegen de zin van Lucien die een hekel heeft aan honden en zeker als het om zo'n groot beest gaat. Danny en Max kunnen het niet over hun hart krijgen om de viervoeter naar een asiel te doen.
15. Tupperware
Lucien is in zijn nopjes want binnen een paar dagen is er een voetbalmatch die beslissend is voor de Belgische ploeg. Lucien is een groot voetbalfan en wil die dag koste wat het kost als een echte supporter voor zijn tv zitten. Max heeft diezelfde avond een groepje mensen uitgenodingd om een tupperwaredemonstratie te houden.
16. Oscar
Danny en Max worden al een paar dagen achtervolgd door een man in zwarte kleren. Geen van beide durft er iets van tegen Lucien te zeggen. Als Danny vertelt dat hij een voetbalmatch gaat spelen bij een ploegje van een van zijn vrienden is Lucien in de wolken en maakt hij grootse plannen om van zijn zoon een profvoetballer te maken. Ondertussen blijft de man hen schaduwen...
17. De Slechte Vriend
Ten huize van Hugo is de situatie niet al te best en Danny vraagt of hij niet een paar dagen bij hen wil komen wonen totdat zijn ouders wat afgekoeld zijn. Lucien en Max worden in het nauw gedreven door de opdringerige Hugo en als op de koop toe nog spullen verdwijnen in het huis beginnen Max en Lucien zich af te vragen of Hugo wel die eerlijke jongen is die hij lijkt te zijn.
18. Nieuwjaar
Danny wil met oudejaarsavond thuis een feestje geven met zijn klasgenoten. Lucien wil samen met Reinhilde Rubens feestvieren maar deze kan helaas niet dus stelt Danny voor dat zijn twee vaders samen met Sofie, John en Oscar nieuwjaar vieren bij Nancy thuis. Als de twee mannen samen het diner voorbereiden is er weinig van een vredige oudejaarssfeer te bespeuren.
Seizoen 3 (1993) 18 afleveringen
1. Schoolmoe
Danny is de school kotsbeu. Hij heeft dagelijks ruzie met Van Baelen en nu beginnen zelfs de directeur en zijn klasgenoten op hem te vitten. Hij wil schrijver worden zoals Max. Lucien vindt dat hij zijn school moet uitdoen. Van Max mag Danny doen wat hij wil, het is ten slotte zijn school. Danny blijft dagen weg van school en schrijft in het geheim een artikel voor de krant.
2. Babysit
Vicky die al weken haar Max wil ontmoeten krijgt hem eindelijk te pakken en vraagt of hij geen kind van haar wil. Max, die geen vaste relatie wil, weet niet hoe hij moet reageren want de laatste tijd droomt hij steeds meer van al zijn vriendinnen die hem om een kind vragen.
3. De Kineast
Danny krijgt van Nancy een videocamera cadeau. Dit had ze beter niet gedaan, want alles wat er nu ten huize van de drie mannen gebeurt wordt vastgelegd op film. Max krijgt het idee om een film te maken over Antwerpen. Sofie is de regisseur, Max schrijft het verhaal, Danny filmt en Lucien is script-girl.
4. Zanger
Margot is zwanger van Danny. Zij wil dat Max de eerste is die het weet, want ze kan met haar probleem nergens anders naartoe. Danny weet niet hoe hij het moet verwerken, hij dacht nog lang niet aan trouwen en een gezin. Als Lucien het nieuws verneemt slaan zijn stoppen door. Ten einde raad gaat Danny met zijn probleem naar Reinhilde Rubens, de vriendin van Lucien.
5. De Echtscheiding
De grote dag: Lucien gaat scheiden van Nancy. Max en Danny willen niets aan het toeval overlaten en maken Lucien veel te vroeg wakker.Lucien krabbelt precies een beetje terug, maar dit geldt zeker niet voor Nancy.
6. De Butler
Max en Lucien sluiten een weddenschap af. Als Lucien verliest moet hij een hele week butler 'James' spelen voor Max. Danny speelt in dit spelletje de diplomatische scheidsrechter.
7. Anti-hond
Noch Max, noch Danny vinden de tijd om zich om Georges te bekommeren. En Lucien denkt dat het niet aan hem is om voor hond te zorgen. Sofie lukt erin de twee vaders mee te krijgen om Danny alleen te laten om te studeren ... Met Ann.
8. Het Schoolbal
Lucien is in een romantische bui en wil een gezellig dia-avondje. Maar daar zijn Max en Danny niet voor te vinden.Waar ze alle drie wel voor te vinden zijn, is het verkleed schoolbal. Maar wie gaat hun kleren maken?
9. Boooooooing!
Danny leert George om geen eten aan te nemen van vreemde mensen. Het vlot vrij goed tot er ansjovis bij te pas komt. Lucien heeft een plezante verrassing voor Max en Danny. En voor de buurman...
10. Horoscoop
Nancy heeft haar toekomst laten voorspellen; ze zou opnieuw trouwen met een van haar ex-mannen. Lucien en Max doen al het mogelijke om geen enkel voorteken van haar voorspelling te laten uitkomen. Wie zal haar man worden?
11. Bollekens Voor Nancy
Sinds Nancy met van Baelen, klastitularis van Danny, vrijt, zijn de schoolresultaten van Danny opmerkelijk goed. Lucien, Max en Danny willen zo vlug mogelijk een eind maken aan hun relatie, Sofie echter is stik jaloers op hun 'romance'.
12. In Conditie
Danny is plotseling sportief geworden. Max en Lucien betrouwen het zaakje niet en gaan op onderzoek uit. Ze ontdekken dat Danny andere redenen heeft om in conditie te zijn...
13. Hittegolf
Max is nog maar pas lid van de Frank Sinatra club en wordt al verkozen tot erelid. Zijn vreugde kan niet op. Danny studeert keihard voor zijn rijbewijs. Lucien wil hem de praktijk van het autorijden leren.
14. De Lift
Danny gaat naar een vrijgezellenfuif. Hij komt veel te laat en veel te zat thuis volgens Lucien en krijgt huisarrest. Maar hiervoor heeft Max de oplossing gevonden: een vrijgezellenfuif op een loft!
15. Roderick
Het is veel te warm. De drie mannen doen alles om het een beetje koeler en aangenamer te maken. Tot Lucien een briefje krijgt dat aangenaam bezoek voorspelt.
16. Vrijgezellenfuif
De lift is kapot. Niets is onhandiger voor de drie mannen. Danny moet een dag gaan werken in een computerbedrijf in Brussel, maar hij vergeet de boterhammen die Lucien speciaal had klaargemaakt. Lucien wil hem achterna gaan en stapt in de lift die ondertussen gemaakt is.
17. Sinatra
Er komt een man logeren bij Max. Sofie wordt in vertrouwen genomen en Max vertelt wat een persoon hij eigenlijk is. Lucien en Danny krijgen een heel ander verhaal te horen, maar ze vertrouwen het zaakje niet.
18. Valentijn
Zaterdag is het Valentijn en Lucien wil eenetentje voor de drie koppeltjes. Max en Danny zijn er eerst niet voor te vinden, maar Lucien kan ze overhalen. Alleen cadeautjes vinden, is een groot probleem. Of toch niet echt?
Seizoen 4 (1994) 5 afleveringen
1. John Hollywood
Het tweede boek van Max wordt voorgesteld aan de pers. Het hele gebeuren was een succes, daarom wordt er gevierd met pizza's en champagne voor de hele bende. Maar Danny blijkt allergisch te zijn aan pizza's.
2. Overwerkt
Max is volop bezig aan het scenario voor zijn film en werkt eraan op de onmogelijkste uren. Lucien werkt zeven dagen op zeven en heeft ook amper tijd om te slapen. Danny maakt zich zorgen, onterecht vinden zijn vaders.
3. Vissen met John
Max gaat forel bakken en vergeet iedereen, behalve John, uit te nodigen. John en Max plannen om samen te gaan vissen, Lucien plant om met Reinhilde naar de Ardennen te gaan. Wat met er met Danny en George gebeuren?
4. Jimmy Delcroix
Sofie is haar LAT-relatie met Max bue, ze wil zekerheid. Ze trekt eruit om bij een zekere Jimmy Delcroix te gaan wonen. Max ziet het zonder Sofie helemaal niet zitten en is ontroostbaar.
5. Het Einde
Voor Max is de hemel te rijk, Sofie is terug. Hij beslist met haar te trouwen. Lucien en Danny hebben ook verhuisplannen. De loft komt leeg te staan en Schramme is de enige die het niet ziet zitten.
top cast
Ruud De Ridder Max Fierens
Sven De Ridder Danny Fierens
Fotogalerij
Video's
Weetjes

In 2011 sloot Het Echt Antwaarps Teater zijn seizoen af met de voorstelling 'Drie mannen onder één dak: 20 jaar later' waarin hoofdacteurs Ruud De Ridder, Sven De Ridder en Frans Van De Velde nog een laatste keer hun rol hernamen uit de populaire televisiereeks.

© 2020-2022 VFDb.be
Wij gebruiken cookies voor een optimale surfervaring

Welke cookies gebruiken we en waarom?
We gebruiken cookies op vfdb.be. Sommige zijn noodzakelijk voor een optimale gebruikerservaring, andere leren ons hoe anonieme bezoekers de website gebruiken. Ten slotte zijn er marketing cookies om advertenties via Facebook en Google relevant te houden en om inhoud uit social media te tonen. De gemeten gegevens worden altijd anoniem verwerkt en nooit doorgegeven aan derden.
Wij gebruiken cookies voor een optimale surfervaring (stap 1/5)

Noodzakelijke cookies
Deze functionele cookies garanderen je een optimale surfervaring. Zonder deze cookies zou onze site niet goed werken.
Wij gebruiken cookies voor een optimale surfervaring

Analytische cookies (stap 2/5)
De analytische cookies laten ons toe om het surfgedrag van grote groepen (anonieme) bezoekers beter te begrijpen. Op basis hiervan maken we de informatie op onze website efficiënter en toegankelijker.
Belangrijk: we gebruiken de cookies van Google Analytics maar delen geen gegevens met Google!
Wij gebruiken cookies voor een optimale surfervaring

Advertentiecookies (stap 3/5)
Deze cookies zorgen ervoor dat advertenties voor jou geoptimaliseerd worden op basis van je surfgedrag. Als je deze cookies niet aanvaardt, krijg je nog steeds advertenties te zien. Alleen zullen deze niet aangepast zijn aan jouw surfgedrag.
Wij gebruiken cookies voor een optimale surfervaring

Cookies voor marketing (stap 4/5)
Cookies van YouTube, Instagram en Facebook zijn noodzakelijk om inhoud (zoals filmpjes) van deze social media te bekijken.
Wij gebruiken cookies voor een optimale surfervaring

Je cookies wijzigen? (stap 5/5)
Dat kan op elk moment. Klik onderaan op "Cookie instellingen" en pas je instellingen zo aan.
Toegevoegd aan uw favorieten!
Mijn favorieten
Toegevoegd aan uw kijklijst!
Mijn kijklijst