Series

F.C. De Kampioenen (1990 - 2011)

Mijn score:
KT | +/- 35min | Komedie
F.C. De Kampioenen (1990–2020) on IMDb

De Kampioenen vormen de klungeligste voetbalploeg van Vlaanderen. Toch is het steeds een leuke boel in het clubcafé met figuren als Boma, Marcske, Pascalleke en Xavier. Maar DDT, BTW en Fernand Costermans steken daar maar al te graag een stokje voor.

Afleveringen
Seizoen 1 (1990) 13 afleveringen
1. De nieuwe truitjes
We maken kennis met voetbalploeg F.C. De Kampioenen en hun buurman en tevens vijand, de garagist Dimitri De Tremmerie (DDT). Wanneer er opnieuw een ruit gesneuveld is, besluit DDT om wraak te nemen. Met nagebootste stem van Pico telefoneert hij naar de tegenstander met de melding dat de wedstrijd niet doorgaat wegens de zogezegd slechte staat van het voetbalveld. Boma heeft ondertussen de pers uitgenodigd, want hij heeft nieuwe truitjes voor de Kampioenen gekocht. Wanneer blijkt dat er niet gespeeld wordt, omdat de tegenstander heeft afgezegd, nodigt Boma de pers uit in DDT zijn garage. Hier staat namelijk een busje dat hij aan de Kampioenen wil geven. Dit geeft problemen voor DDT, omdat de tegenstanders ook bij hem een busje besteld hadden.
2. Koopjes
Pascale koopt, zonder dat Oscar het weet, een antieke kast. Oscar koopt, zonder dat Pascale het weet, een videocamera. Wanneer de kast arriveert verkoopt Pico, zonder het te beseffen, deze aan DDT voor een spotprijs. Xavier, die in het leger werkt, leent een jeep van het leger om de doelen recht te trekken. Als het hele gedoe rond de kast aan het licht komt, eindigt de jeep tijdelijk in DDT zijn garage. Hierdoor krijgt DDT problemen met de militaire politie.
3. Vogelvrij
Doortje en Pico hebben ruzie over Pico's bijverdienste: het herstellen van tv's. Pico steekt namelijk te veel tijd in het voetbal, waardoor zijn bestellingen vaak blijven liggen. Doortje moet dan de ontevreden klanten opvangen, omdat Pico er niet is. Tevens hebben Carmen en Xavier ruzie, omdat Xavier alweer gezakt is voor zijn bevorderingsexamen bij het leger. Pico en Xavier besluiten samen iets te drinken in het café om te ontsnappen aan hun boze vrouwen. Vanuit het café zien ze dat DDT een groot reclamebord voor zijn garage langs het veld plaatst.
4. Het record
Oscar betrapt Boma wanneer hij Pascale probeert te verleiden. Oscar wordt razend en zegt dat hij en de ploeg Boma en zijn geld niet nodig hebben. Om dit te bewijzen laat hij Pico een poging doen om het plaatselijk fietsrecord te verbeteren. Boma vraagt tevergeefs aan DDT om de recordpoging te saboteren. Tevens loopt Marcs reportage op Radio Hallo verkeerd af.
5. Doortje
Xavier heeft voor de Kampioenen een wedstrijd geregeld tegen een ploeg van het leger. Pico arriveert echter in vuile kleren, omdat Doortje weigert zijn voetbalspullen te wassen. DDT zoekt tegelijkertijd iemand voor de job van de secretaresse. Carmen en Pascale moedigen Doortje aan die job te nemen, aangezien vrouwen volgens hen veel zelfstandiger horen te zijn.
6. Transfer
Pico kan een contract tekenen bij een ploeg uit eerste provinciale. Boma is aan het onderhandelen met hun manager, maar Oscar is tegen de transfer; hij beschouwt Pico als essentieel voor de ploeg. Bieke hoort een deel van het gesprek en vertelt de rest van de ploeg over de transfer. De manager moet een andere speler in ruil geven voor Pico. Pascale ziet ondertussen de nieuwe speler steeds meer als de ideale man voor haar dochter Bieke.
7. Carmens wasmachine
De wasmachine van Carmen gaat stuk bij het wassen van de voetbaltruitjes. Er is echter geen geld voor een nieuwe en Oscar moet hem repareren. Xavier moet van Carmen zorgen voor een bijverdienste en gaat tijdelijk werken bij DDT. Hij vraagt wel om discretie, want hij wil liever niet dat de hele ploeg weet dat hij bij de vijandige buurman werkt. Oscar laat de wasmachine intussen herstellen bij DDT, waardoor Xavier zijn eigen wasmachine moet herstellen en er nog voor betaald wordt ook. Boma brengt een kapotte autoradio binnen bij Pico. Pico heeft hier echter geen tijd voor, dus brengt hij de radio naar DDT. Hierdoor komt Pico erachter dat Xavier nu bij DDT werkt.
8. De ster
Bieke wordt uitgenodigd voor een optreden op de televisie. Boma besluit zijn sponsoring van F.C. De Kampioenen stop te zetten en zijn plannen voor een vrije televisie met dit geld uit te werken. Hiervoor huurt hij de garage van DDT. Alle spelers van F.C. De Kampioenen mogen solliciteren bij Boma's vrije televisie om geld te verdienen.
9. Crisis
In de krant staat dat F.C. De Kampioenen niet in staat is om nog een match te winnen en dat de trainer Oscar hier niks aan kan veranderen. Marc neemt een interview af bij Boma die hierin zegt dat Oscar ontslagen zal worden indien ze hun volgende match niet winnen. Pascale voelt zich hierdoor vernederd. Ondertussen betrekken Doortje en Carmen Pascale bij hun plannen om hun mannen harder aan te pakken. De Kampioenen verliezen de volgende match en Oscar wordt ontslagen. Pascale trekt uit schaamte voor Oscar bij Boma in.
10. Voetbalploeg zoekt trainer
Nu de Kampioenen geen trainer meer hebben, roept Boma ze samen bij Xavier thuis. Ze besluiten daar om op zoek te gaan naar een nieuwe trainer. Oscar is ondertussen depressief door zijn ontslag en het intrekken van Pascale bij Boma. Hij gaat op zoek naar een nieuwe ploeg om te trainen. Bieke verzint echter een list, waardoor de Kampioenen en Oscar terug samenwerken in een match. Ze winnen en Pascale trekt vervolgens terug in bij Oscar. Hij wordt opnieuw trainer van de ploeg en de ruzies worden bijgelegd. Boma's voorzitterschap heeft echter wat deuken opgelopen.
11. Het geld of het veld
Carmen en Pico ontdekken dat Boma het veld wil verkopen. Carmen en Xavier gaan bij Pascale smeken om haar charmes te gebruiken op Boma, zodat hij het veld niet verkoopt. Pico weet niks van Carmens plannen af en organiseert intussen een betoging voor het veld en tegen Boma. Het grote probleem is echter dat Boma het veld al beloofd heeft aan DDT.
12. Verkiezingen
Pico voert aan dat Boma niet langer voorzitter kan blijven wegens alle negatieve dingen die hij heeft gedaan in de voorgaande afleveringen. Zowat iedereen is het ermee eens, dus worden er verkiezingen gehouden om een nieuwe voorzitter te kiezen. Pascale moedigt Oscar aan om mee te doen en Boma hoopt herverkozen te worden. Ondertussen vinden de vrouwen ongewone vuiligheid tussen de spelers hun was. Ze verdenken DDT en gaan hem om uitleg vragen. DDT blijkt bezoek te hebben van zijn uiterst strenge moeder. Wanneer zij hoort over de voorzittersverkiezing dwingt ze haar zoon om zich ook kandidaat te stellen. Uiteindelijk wint Oscar, maar hij draagt zijn macht over aan Boma.
13. Omkoopschandaal
Carmen en Doortje willen nieuwe kleren kopen. Pico geeft Doortje ondertussen een voicerecorder voor haar werk bij DDT. Via deze voicerecorder komen ze erachter dat DDT en de Kampioenen betrokken zijn bij een omkoopschandaal. Hierdoor is er dus genoeg geld voor nieuwe kleren, maar het omkopen lukt niet echt meteen.
Seizoen 2 (1991) 13 afleveringen
1. Alleen is maar alleen
DDT zoekt een vrouw via een advertentie. Xavier komt hier achter vlak nadat DDT met hem een grap heeft uitgehaald. Uit wraak geeft Xavier zich via de telefoon uit voor een vrouw om DDT een poets te bakken.
2. Bekers
De Kampioenen organiseren onder leiding van Boma een voetbaltoernooi met een wisselbeker. Boma wil op het voetbaltoernooi niet alleen de wisselbeker uitreiken, maar ook een Bomaworst-bokaal voor de beste speler. Deze bokaal is hij echter vergeten, waardoor Boma uiteindelijk aan Xavier wat geld geeft om vlug een beker te kopen. Dit vlot echter niet en Xavier besluit om een beker te gebruiken die hij op een vogeltentoonstelling gewonnen heeft.
3. Naar Amerika
Bieke kan voor een jaar naar Amerika. Haar ouders gaan hier echter niet zomaar mee akkoord; ze vinden het te ver weg en het kost te veel geld. De Kampioenen organiseren een benefietmatch ten voordele van Biekes reis. Onverwachts kan DDT een beroemde keeper regelen: Jean-Marie Pfaff staat in het doel voor de Kampioenenmatch. Uiteindelijk gaat Bieke naar Amerika.
4. De streep
Carmen en Xavier worden niet toegelaten op het bal van het leger, omdat Xavier slechts de graad van korporaal heeft. Carmen verplicht Xavier om te slagen voor zijn bevorderingsexamen. Boma zal proberen om dit te regelen door kolonel van de Sijpe te contacteren. Uiteindelijk wordt Xavier sergeant met de stiekeme hulp van Boma, Pico, Oscar en DDT.
5. Carmen rukt op
Nu Xavier sergeant is, wordt Carmen steeds arroganter. Ze wil bij DDT een zeer dure auto bestellen en dwingt Xavier om over te stappen naar De Streepjes, de militaire voetbalploeg. Deze ploeg speelt toevallig dezelfde week tegen de Kampioenen.
6. FC Toneel
De Kampioenen hebben meer geld nodig voor hun kas. Ze komen dus vervolgens een idee om een toneelstuk te spelen ten voordele van de club. Ondertussen komt Sabine (een nichtje van Pascale) logeren. Doordat Bieke naar Amerika is, is haar kamer nog altijd vrij.
7. De vriendin
Boma heeft een nieuwe vriendin genaamd Chantal de Graaf. Ze hebben elkaar leren kennen bij een dom auto-ongeluk. Chantal heeft echter niet zulke goede bedoelingen en wil Boma geld aftroggelen. Wanneer ze haar auto laat herstellen bij DDT vertelt ze dat Boma weleens het veld aan hem zou verkopen. Ze komt pas echt in de problemen wanneer ze de mannen probeert te verleiden en ze de vrouwen kwaad maakt.
8. Bieke's auto
Bieke keert vervroegd terug uit Amerika. Ze gaat meteen op zoek naar een job en een auto. Uiteindelijk gaat ze werken bij de krant Publi-Time. Ondertussen heeft DDT net een auto gekocht die hij voor een veel te hoge prijs aan Bieke wil verkopen. Doortje komt hier achter en probeert Bieke te waarschuwen.
9. Operatie Parkiet
Carmen laat blijken dat ze de parkieten van Xavier grondig beu is. Terwijl Xavier op verplichte oefening is met het leger, logeren de diertjes ergens anders, omdat hij vreest dat Carmen ze iets zou aandoen. Bieke biedt aan om de vogeltjes mee naar huis te nemen. Pascale blijkt echter allergisch te zijn voor de vogeltjes.
10. De ooievaar
Doortje wordt zwanger en gaat naar de dokter. DDT denkt daardoor dat Doortje mishandeld wordt door Pico. Ondertussen belt Doortje Pascale op om te zeggen dat ze zwanger is, met het verzoek dit voorlopig geheim te houden. Oscar hoort echter een deel van het gesprek, waardoor hij verkeerdelijk denkt dat Pascale zwanger is. Hierdoor geeft hij extra zorg aan Pascale.
11. De controleur
Er komt een belastingcontroleur langs bij de Kampioenen. Boma kan nog net op tijd DDT waarschuwen. Iedereen maakt zich zorgen. Doortje is ongerust over Pico zijn tv-herstelwerken. Oscar is ongerust over de in-zwart-aangekochte bomaworsten en Carmen vreest voor haar zwartwerk als schoonmaakster bij Boma. Uiteindelijk blijkt de controleur Biekes nieuwe vriendje te zijn, waardoor hij alle aanklachten laat vallen.
12. Xavier gekwetst
Boma is de slechte verdediging van de ploeg beu en gaat bij Oscar klagen. Hij klaagt vooral over de slechte prestaties van Xavier als keeper. Tijdens een training trapt Xavier per ongeluk de bal in de maag van DDT. Die trapt de bal razend tegen Xavier zijn hoofd terug. Vervolgens valt Xavier tegen de doelpaal en blijft even liggen. Daarna doet Xavier alsof hij zijn verstand kwijt is.
13. Verliefd
Boma is op zoek naar een nieuwe speler voor de Kampioenen en is aan het onderhandelen voor Tony Vanleer met de ploeg KV Vlam. Bieke blijkt een nieuw lief te hebben over wie ze niet veel lijkt te willen zeggen. Dit blijkt Tony Vanleer te zijn. Tony gaat ook bij DDT werken, terwijl hij eigenlijk niks van een auto kent. Ondertussen verleidt hij ook nog Doortje en Carmen. Dit loopt uiteindelijk allemaal verkeerd af.
Seizoen 3 (1992) 13 afleveringen
1. De nieuwe Kampioen
Doortje is nog steeds zwanger en denkt steeds onterecht dat ze weeën heeft. Ondertussen gaan de Kampioenen op verplaatsing spelen bij F.C. Stomp. Oscar krijgt hoofdpijn doordat hij zich zorgen maakt over de wedstrijd. Ondertussen moet Carmen ook naar het ziekenhuis nadat ze haar teen bezeert tijdens het schoonmaken bij Boma. Wanneer Doortje plotseling moet bevallen, moeten ze Pico terughalen van de wedstrijd. Ondertussen blijken ze Carmen nog te kennen in het ziekenhuis. Uiteindelijk bevalt Doortje van haar zoon: Billie.
2. Depressief
Doortje veinst een post-partumdepressie om ervoor te zorgen dat Pico zich om haar bekommert. Vervolgens komt Carmen erachter dat Doortje eigenlijk alsof doet. Hierdoor komt Carmen op het idee om ook een depressie te veinzen zodat ze eindelijk een hond krijgt. Hier droomt ze namelijk al heel lang van. Uiteindelijk krijgt Carmen dus haar hond: Nero.
3. De elfde man
Het is jaarmarkt in het dorp van de Kampioenen. DDT organiseert daarom een opendeurdag. Eigenlijk zou hij zijn garage graag geschilderd zien, maar DDT vindt dit te veel werk. Pascale wil ondertussen de woonkamer behangen om een goede indruk te maken op haar zus Madeleine. Boma heeft ondertussen een schepen genaamd Liliane Verhoeven uitgenodigd om naar de match te komen zien. Doordat sommige spelers afbellen, zijn de Kampioenen maar met tien en komen ze dus een man tekort. Boma maakt zich hier uiteraard kwaad in en belooft om zelf voor een elfde speler te zorgen. Dit blijkt uiteindelijk DDT te zijn.
4. De schat
DDT vindt langs het veld een koffertje met geld. Hij pikt het stiekem in, maar Bieke en Doortje hebben het gezien. Hij dwingt Doortje om te zwijgen, terwijl Bieke vindt dat iedereen het moet weten. De Kampioenen claimen het geld, maar DDT wil niet toegeven. Het blijkt om misdaadgeld te gaan dat later verbrand wordt.
5. Besmet!
Xavier moet van sergeant De Kroet een gevaarlijk virus vervoeren naar het militaire ziekenhuis. Hij valt in panne voor de deur van DDT. Boma valt daar ook toevallig in panne. Doortje geeft hierdoor Boma,Xavier en DDT een kopje van haar thee. Wanneer DDT thee morst op de doos met het virus, ontstaat er rook. De Kampioenen denken dat er een giftig gas ontsnapt. Ze worden in quarantaine geplaatst. Later blijkt de doos met het virus bevroren kreeften te bevatten.
6. De haptonoom
Boma komt in contact met een Nederlandse haptonoom genaamd Pieter Paul Pereboom. Hij wordt prompt de assistent van Oscar. Pereboom wil het moreel van de ploeg opkrikken. Oscar is ondertussen bang om zijn trainerspost opnieuw te verliezen en weigert mee te doen met de psychologische tests. DDT is ondertussen onder de indruk van Pereboom zijn verkooptechnieken en wil nu ook mee doen.
7. Weekend aan zee!
Carmen wint een prijsvraag bij Radio Hallo. Ze wint een weekend naar zee voor 4 personen. Carmen besluit met Pascal, Doortje en Bieke te gaan. Nu de vrouwen weg zijn, organiseren de mannen een feestje in het café. Boma belooft echter een vriendin mee te brengen, maar niemand is vrij. Dus belt hij naar een escort bureau. Tegelijkertijd heeft Ma DDT een vrouw naar DDT gestuurd. Bovendien komen de vrouwen op de verkeerde plaats terecht.
8. Stank voor dank
De Kampioenen hebben last van geurhinder. Xavier krijgt hoofdpijn en Nero heeft een druipneus. Juist daarvoor plaatste DDT een nieuwe benzinepomp. Iedereen denkt onterecht dat DDT's benzinepomp de oorzaak is. Later blijkt de stank afkomstig te zijn van het vleesbedrijf van Boma.
9. Miss Knalpot
DDT krijgt bezoek van een afgevaardigde van een uiterst belangrijk automerk. Deze afgevaardigde stelt hem voor om plaatselijk filiaalhouder te worden. Dit levert DDT heel wat geld op, maar daarvoor moet de garage eerst uitgebreid worden. Dus het voetbalveld moet verkocht worden aan hem. Ze besluiten om de vrouwen tegen elkaar op te zetten om tweedracht te zaaien. DDT doet dit door middel van het organiseren van missverkiezingen.
10. Kiescampagne
Er zijn gemeenteraadsverkiezingen. Boma en Pico zijn kandidaat bij verschillende lijsten. Beide proberen om DDT aan hun kant te krijgen omdat hij voorzitter van het kiesbureau is. Boma gebruikt zijn Radio Hallo met Marc om een dure campagne te voeren, terwijl Pico Bieke inschakelt voor een gewonere campagne. De verkiezingen worden uiteindelijk ongeldig verklaard omdat DDT, als voorzitter van het kiesbureau, de mensen liet stemmen met een blauwe balpen in plaats van een rood potlood.
11. Tango d'Amore
Carmen is bijna jarig en verwacht dat Xavier het zal vergeten zoals elk jaar. Dit jaar is hij het echter niet vergeten en daarom heeft hij stiekem aan Doortje tangolessen gevraagd. De Tango d'Amore is Carmen haar lievelingsdans. Doortje moet zwijgen, want dit moet uiteraard een verrassing blijven.
12. DDT niet OK
De zaken gaan moeilijk bij DDT. Een grote garage in de buurt pakt veel klanten af. Doortje is bang om haar werk te verliezen, dus vraagt ze aan de Kampioenen om DDT te steunen. De Kampioenen maken echter plannen over wat ze zouden kunnen doen met de garage als DDT verdwijnt.
13. Betrapt
Pico flirt met een collega op het bal van zijn school. Doortje komt hierachter en zoekt 's nachts troost bij Pascale en Oscar, want ze wil niet thuis slapen. Pico is zwaar dronken en op zoek naar Doortje. Hij kan haar echter niet vinden en Pico blijft dus bij Carmen thuis op de zetel slapen. Wanneer Xavier thuiskomt denkt hij dat Pico een relatie heeft met Carmen.
Seizoen 4 (1993) 13 afleveringen
1. De motorfiets
Carmen haar auto is opnieuw kapot. Wanneer ze in de garage van DDT een motorfiets ziet staan, wil ze hem absoluut kopen. Ondertussen heeft Boma een mascotte voor de Kampioenen geregeld: een beertje genaamd Jefke. Vervolgens raakt Carmen al haar rijbewijs voor de motorfiets kwijt op haar eerste dag. Dus verkoopt Carmen de motorfiets terug aan DDT. Vervolgens wil Pico hem kopen, maar Doortje is daartegen. Wanneer hij wil bewijzen dat de motorfiets ongevaarlijk is, loopt dit fout. Hierdoor staat het terug bij DDT. Daarna koopt Bieke de motorfiets, maar die komt uiteindelijk terug bij DDT terecht. Op het einde koopt Boma de motorfiets, maar die wordt ingepikt door een motorbende.
2. FC Championettes
Nadat de mannen weer eens verloren hebben, worden ze uitgelachen door de vrouwen. De mannen dagen hen dan uit voor een wedstrijd. De vrouwen richten dus een eigen voetbalploeg (F.C. De Championettes) op om te tonen dat ze beter kunnen voetballen dan de mannen. DDT sponsort de vrouwenploeg en Pascale wordt de trainster. Bovendien vervangt Boma Oscar tijdelijk als trainer voor de wedstrijd tegen de vrouwen.
3. Verwisselingen
Boma zoekt een secretaresse. Carmen is daar furieus over, omdat ze vindt dat zij dit zou moeten worden als promotie. Doortje is niet langer meer tevreden bij DDT en solliciteert bij Boma. Pascale doet hetzelfde. Carmen wordt nog kwader wanneer ze dit verneemt. Dus gaat Carmen als secretaresse bij DDT werken.
4. Rode vlekjes
De Kampioenen hebben last van vlooien. Wanneer de ouders van de nieuwe vriend van Bieke op bezoek komen, ontstaat er opschudding door de vlooien. Nero wordt onterecht verdacht als oorzaak, waardoor iedereen zijn huis ontsmet. De oorzaak van het ongedierte blijkt uiteindelijk de schapenvellen van DDT te zijn.
5. De aanranding
Er is een dief in de buurt van de Kampioenen aan het werk. Dit loopt uit de hand wanneer de gemaskerde dief Pascale aanrandt. Ze ontsnapt echter en bezorgt de aanrander een blauw oog. Tegelijkertijd heeft DDT een ongeluk met een koekoeksklok waardoor hij een blauw oog krijgt. DDT wordt dus meteen verdacht. Later verdenken ze Boma, maar uiteindelijk blijkt de dief een dubbelganger van Boma te zijn.
6. Cinema, cinema
Een oud-klasgenoot van Oscar, Gentil De Schepper, komt op bezoek met een filmpje van een wedstrijd van de beloften van de Rode Duivels waarin Oscar zo erg blunderde(own goal) dat hij uit de ploeg gezet werd. Hij doet dit uit wraak omdat hij vroeger eens de vragen van een examen gestolen had en Oscar dit heeft doen uitlekken. Hierdoor moest hij zijn jaar overdoen. Hij zal het tonen in de garage van DDT. Oscar vindt echter tussen zijn dossiers een dossier van DDT van het RINO(zijn oude school). Hieruit blijkt dat DDT een slechte leerling was die enkel zijn diploma kreeg omdat zijn moeder de directeur bedreigde. Met deze informatie chanteert Oscar DDT om de voorstelling te saboteren terwijl Gentil hem al betaald heeft hiervoor. Hierdoor wordt DDT de garage uit gejaagd door de Kampioenen, die denken dat Oscar het geweldig deed en DDT jaloers is. In de chaos gooit Oscar het filmpje met DDT zijn dossier in de motorolie, waardoor het vernield is.
7. Bieke solo
Bieke is haar ouders beu en wil uit huis gaan. Eerst vraagt ze bij Pico om daar te komen logeren. Doortje is het daar echter niet mee eens. Wanneer DDT hoort dat Bieke een nieuwe plaats zoekt om te wonen, overweegt hij om een zolder die nog opgeknapt moet worden, te verhuren. Ze gaat echter bij Carmen wonen en uiteindelijk gaat Bieke terug naar haar ouders.
8. Liefdesverdriet
Marc – de reporter van radio Hallo – hoort dat het uit is tussen Bieke en haar nieuwste vriend. Bieke is de stoere mannen beu en zegt in Marc zijn bijzijn dat ze zelfs met hem nu een relatie zou overwegen. Marc denkt er dus over na om zijn kansen te wagen bij Bieke. Hij vraagt hulp aan haar vader Oscar, maar hij denkt dat het over voetbal gaat en adviseert hem om direct aan te vallen. Dit loopt verkeerd af waarbij Oscar en Bieke te weten komen dat Marc verliefd is op Bieke. Vervolgens draait Marc op de radio een liefdesliedje speciaal voor Bieke. Wanneer Oscar doorheeft dat Marc een kans maakt bij Bieke, vraagt hij Xavier en Pico om dit te saboteren. Later vraagt hij hulp aan Boma, maar die denkt door een misverstand dat Marc verliefd is op Pascale. Hij vraagt later hulp aan DDT en die geeft hem de raad om ze te negeren om de aandacht te trekken. Hij vraagt Doortje ook om hulp waardoor DDT denkt dat hij ook iets met Doortje heeft. Ondertussen geven Xavier en Pico Marc slechte raad zodat het zeker mislukt. Oscar en Pascale besluiten ook om samen een praatje met Marc te slaan om hem het uit het hoofd te praten. Hierbij komt aan het licht dat Marc voor dokter aan het studeren is, waardoor Pascale in hem opeens de perfecte vriend voor Bieke ziet. Na al deze misverstanden komen Marc en Bieke uiteindelijk in deze aflevering toch samen met volledige steun van Pascale.
9. Het jubileum
Oscar en Pascale zijn 25 jaar getrouwd. Ze denken echter beide van elkaar dat de andere het vergeten is. Daardoor kopen ze uit wraak vreemde cadeaus voor elkaar. Intussen bereidt Bieke een verrassingsfeest voor voor haar ouders hun jubileum en krijgt ze tegelijkertijd ruzie met haar ouders omdat ze niet een weekend weg mag met Marc. De garage van DDT wordt gebruikt om het feest voor te bereiden. DDT gaat akkoord daarmee zodat hij kan eten van de hapjes. Uiteindelijk komt alles goed op het feest.
10. De scheidsrechter
DDT volgt een cursus voetbalscheidsrechter bij de strenge scheidsrechter Charlie Degroot. Wanneer hij zijn licentie krijgt, krijgt hij een waarschuwing over zich niet laten om te kopen. Wanneer de Kampioenen vervolgens absoluut moeten winnen om niet te degraderen in een wedstrijd waarin Degroot scheidsrechter is, stelt DDT voor om eens met Degroot te praten want hij kent hem zogezegd heel goed. Dit is uiteraard in ruil voor bepaalde cadeaus. Pascale stelt voor aan Oscar om de voetbalbond te verwittigen met een opgezette val om te bewijzen dat Degroot corrupt is. DDT heeft dit echter verzonnen, Degroot is een eerlijke scheidsrechter. Bieke vraagt vervolgens aan Marc om ook zoiets te doen, maar dit gesprek op te nemen. Ondertussen koopt Boma DDT om maar niet om iemand in de val te lokken. Pico en Xavier stellen vervolgens ook hetzelfde voor aan DDT met dezelfde bedoelingen als Boma. Doortje hoort dit echter en samen met Carmen saboteert ze Pico en Xavier hun opzet. Dan gaan Oscar, Marc en Bieke samenwerken en gaan ze naar DDT met de bedoeling Degroot in de val te lokken. Deze opname mislukt echter dankzij een vergetelheid van Marc. Vervolgens belt DDT Degroot af. Hij belt de voetbalbond en DDT wordt dan de scheidsrechter in die match. Carmen en Doortje vernemen dit echter dankzij een brief bestemd voor Boma van de bond. Ze hebben direct door dat Degroot een eerlijke scheidsrechter is en laten hem naar de match komen. DDT zorgt ervoor dat de Kampioenen onterecht winnen. Degroot neemt vervolgens DDT zijn licentie af. De match wordt de week erna opnieuw gespeeld met Degroot als scheidsrechter. De frigo die als cadeau voor DDT diende, wordt door Boma aan Marc en Bieke gegeven.
11. Radiosterren
Radio Hallo heeft nu een extra uur zendtijd. Er zijn echter meerdere kandidaten voor die zendtijd. Marc belooft de zendtijd aan Bieke. DDT wil dat extra uur zendtijd om reclame te maken voor zijn garage. Carmen wil zoals altijd een ster worden en wil dus ook die zendtijd. Oscar wil echter ook al de zendtijd om een programma over voetbal te maken. Boma maakt er dan uiteindelijk een wedstrijd tussen deze 4 van. DDT wint deze wedstrijd. Er belt echter een bedrijfsleider vlak na de wedstrijd naar Boma om te zeggen dat hij niet betaalt voor zijn reclame op Radio Hallo als DDT het gratis mag doen. Dus ziet Boma geen andere optie dan DDT te laten betalen. Hij weigert dit echter waardoor hij het vrijgekomen uur niet zal gebruiken. Er komt dus uiteindelijk niks extra op de radio.
12. Here we come
Een Engelse voetbalploeg (Nottingham Hotspurs) wil een wedstrijd spelen tegen de Kampioenen. Iedereen(zelfs DDT) wil mee naar Engeland. Er ontstaat een misverstand over de afspraken en regelingen met de tegenstander door de zuinigheid van letters van DDT. Uiteindelijk komen de Engelsen naar België.
13. Love Story
Doortje wordt ontslagen wanneer Ma DDT binnenkomt en zij neemt haar plaats in als secretaresse. Oscar krijgt bezoek van zijn vader die een goochelaar is in zijn vrije tijd. De vrolijke man maakt Oscar belachelijk. Ma DDT en de vader van Oscar blijken het goed te kunnen vinden. Ze krijgen zelfs een relatie. DDT en Oscar willen echter geen stiefbroers worden en saboteren de relatie waardoor ze uiteen gaan. Deze aflevering heeft 2 verschillende eindes.
Seizoen 5 (1994) 13 afleveringen
1. De nieuwe start
Pico is vertrokken met zijn nieuwe vriendin: Ria De Stekker. Oscar, die op het einde van reeks 4 vertrok naar Tenerife, is niet meer teruggekomen. Hij verblijft nu bij de Hare Krishnas, een sekte in Kathmandu. Pol De Tremmerie, een neef van DDT die 5 jaar in Afrika werkte als ontwikkelingshelper, komt in België wonen. Boma wordt tijdelijk trainer-voorzitter. Zijn strenge bewind zorgt voor veel problemen. Xavier wordt de nieuwe trainer. Marc vervangt hem in doel. Pol wordt spits.
2. De huwelijksmakelaar
Pascale wint een cruise voor 2 personen. Ze gaat op zoek naar een partner. Carmen wil haar koppelen aan Alex Cooremans, een voetbaltrainer.
3. Liefde is blind
DDT en Boma zijn uit op dezelfde vrouw: Lea De Wilde.
4. Overtijd
Wanneer Bieke "over tijd" is met een artikel, denken de Kampioenen dat ze zwanger is. Door een misverstand denkt Marc dat Bieke zwanger is van een andere man en denkt Bieke dat Marc een andere vrouw heeft zwanger gemaakt.
5. Vrouwenhandel
DDT wil in de verkoop van exotisch vlees stappen. De Kampioenen denken echter dat hij in de vrouwenhandel beland is.
6. De filmster
Er wordt een promotiefilmpje voor het leger opgenomen. Iedereen wil meespelen.
7. Boma's list
Doortje wil een relatie met Pol. Boma wil een relatie met Pascale. Wanneer duidelijk antwoorden van hun geliefden uitblijven, doen Boma en Doortje alsof ze een koppel zijn.
8. De stagiare
Pascale wil van het café een taverne maken. Bieke wil niet meer meehelpen. Als alternatief wil Pascale een stagiaire aannemen.
9. Marc Macho
Marc volgt een workshop zelfvertrouwen. Hij keert als een echte macho terug maar niet iedereen is even blij met deze metamorfose.
10. De steward
De Kampioenen nemen een steward aan. Hij blijkt een ex van Carmen te zijn. Carmen maakt plannen om Xavier te verlaten.
11. De clubkas
De Kampioenen organiseren een succesvolle tombola. Pol heeft geen geld om een Valentijnscadeautje te kopen voor Doortje. Wanneer de clubkas leeg blijkt te zijn, verdenkt men Pol van diefstal.
12. De aardstralen
Carmen spoort aardstralen op met een wichelroede. Ze denkt dat de slechte uitslagen van de Kampioenen en de slaapproblemen van Pascale daaraan te wijten zijn.
13. DDT getrouwd
Ma DDT heeft de ideale vrouw voor DDT gevonden. DDT en Pascale doen alsof ze een relatie hebben om Ma DDT te misleiden.
Seizoen 6 (1995) 13 afleveringen
1. Mijnheer Constant
Boma wordt op zijn nieuwe draagbare telefoon opgebeld door een zekere "Meneer Constant" van Anderlecht die voorstelt om een vriendenmatch te spelen. Boma denkt dat het om Constant Vanden Stock gaat, de leading man van RSC Anderlecht. Een misverstand blijkt later. Pol verhuist ondertussen naar het appartement van Doortje.
2. De bakvis
De Kampioenen discussiëren over het menu voor het jaarlijkse smulfestijn: worst of mosselen? Pascale wordt verliefd op een zekere dokter Mercier.
3. Boem!
Nadat er een bal in de garage geschopt werd, neemt DDT wraak door mollen op het veld los te laten. De Kampioenen maken DDT wijs als wraak dat er ooit een Romeinse villa op de plaats van zijn garage stond. DDT begint verwoed te graven naar kunstschatten.
4. Blauwhelmen
Seppe en Xavier verkleden zich als blauwhelmen om gratis bier te krijgen op de bierfeesten. De Kampioenen denken dat Xavier op vredesmissie moet en organiseren een afscheidsfeest. DDT denkt dat het feest voor zijn 40ste verjaardag is.
5. De sympathiekste
DDT probeert de prijs van sympathiekste garagist (100 000 frank) in de wacht te slepen. Pol en Doortje komen in de loft boven de garage wonen.
6. Carmen vermist
Carmen wil een krantenwinkel in het dorp overnemen. Om haar zin te krijgen verlaat ze tijdelijk Xavier en gaat ze bij Pol en Doortje wonen. Ze verkleedt zich als een zekere Daisy. Xavier en DDT worden verliefd op "Daisy".
7. Bij Xavier
Carmen krijgt haar zin en opent de krantenwinkel: Bij Xavier. Xavier wil haar ontmoedigen door een valse arbeidsinspecteur op haar af te sturen. Ondertussen krijgen de Kampioenen bezoek van de nieuwe vriend van Pascale: een echte arbeidsinspecteur.
8. Prijs
De Kampioenen willen absoluut een tombolalot, dat Xavier als onderpand aan DDT gaf, terug krijgen. Boma probeert een goede indruk te maken op Bieke opdat die zijn relatie met Pascale niet meer in de weg zou staan.
9. Houd de dief
Xavier wil niet meer in de winkel staan. De mannen raden hem aan om een overval te ensceneren zodat hij Carmen kan wijsmaken dat hij door de grote angst niet meer in de winkel kan staan. Het plan gaat goed tot de vrouwen besluiten dat Xavier zijn zelfvertrouwen enkel terug kan krijgen door nog een overval in scène te zetten. DDT weet van beide plannen en vraagt geld om zijn mond te houden. Hij brengt alles toch aan het licht. Op het moment van de tweede schijnoverval, heeft ook een echte overvaller het op de winkel gemunt. Alles loopt goed af.
10. Cupido
Pascale zoekt een partner bij een huwelijksbureau. Ze spreekt met een man, die een rode roos zal dragen, af in het café. Pol, die als 100ste klant van de winkel van Carmen een rode roos kreeg, komt in het café. Er ontstaan veel misverstanden.
11. Gigolo Marc
Carmen denkt dat Marc Bieke bedrogen heeft wanneer ze een BH vindt in de rugzak van Marc.
12. American football
Boma lanceert de Bomaburger. Little Marc, een vriend van Bieke uit Amerika, komt langs met zijn American Footballploeg. De Belgische Marc is jaloers op de Amerikaanse Marc wanneer blijkt dat die wel zeer goed opschiet met Bieke.
13. Boma's sister
Boma krijgt bezoek van zijn oudste zus: Barbara. Boma heeft haar wijsgemaakt dat hij een vrouw en een kind heeft. Marc speelt, in ruil voor een nieuwe zender voor Radio Hallo, Boma's zoon. Carmen en Pascale willen allebei de rol van mevrouw Boma op zich nemen. Barbara wordt verliefd op DDT, die sprekend lijkt op John Helmsey, haar overleden echtgenoot. DDT wil niet ingaan op haar avances, maar ontdekt te laat dat Barbara en niet Balthazar de werkelijke eigenaar is van het veld.
Seizoen 7 (1996) 13 afleveringen
1. Sinterklaas kampioentje
De Kampioenen organiseren een Sinterklaasfeestje om meer supporters te lokken. DDT belt de collega van Pol, die voor Sinterklaas zou spelen af en neemt zelf deze rol voor zijn rekening om de Kampioenen te pesten. Uiteindelijk duikt de echte Sinterklaas op. De Boma Vleesindustrie heeft een nieuwe worst ontworpen: Boma Light.
2. Het schilderij
Xavier vindt op zolder een oud schilderij van zijn vader: Bos dahlia's met afhangende bloem. Niemand wil het hebben tot men ontdekt dat het weleens veel geld waard zou kunnen zijn...
3. Doping
De Kampioenen worden na een gewonnen wedstrijd positief bevonden bij een dopingcontrole. Ze proberen in allerijl te ontdekken wat de oorzaak is van deze positieve uitslag want Boma wil het veld verkopen.
4. Marc stopt
Marc wil stoppen met zijn doktersstudies, tegen de zin van Pascale. Ze probeert Marc op andere gedachten te brengen want ze wil niet dat haar zus Madeleine, die op bezoek komt, ontdekt dat haar toekomstige schoonzoon toch geen dokter wordt.
5. Verboden vruchten
Doortje wint een reis naar een exotische bestemming. Pol moet echter op skiklas en daardoor kunnen de twee de reis niet zelf maken. Ze besluiten ze te geven aan iemand van de Kampioenen die 3 dagen aan zijn verslaving kan weerstaan. Xavier mag geen dagschotels drinken, Carmen moet van de porto en de sigaartjes afblijven, Pascale mag geen pralines eten en Boma moet van de vrouwen afblijven. DDT probeert deze beloftes te dwarsbomen in de hoop om zelf de reis te krijgen.
6. De erfenis
Pol erft van een Afrikaans stamhoofd die hij ooit gered heeft van een krokodil. Alle Kampioenen hopen op een deel van de erfenis. Uiteindelijk blijkt het over een aapje te gaan.
7. DDT bedreigd
De Kampioenen willen een rat verdelgen. DDT denkt verkeerdelijk dat ze hem willen vermoorden.
8. Schijn bedriegt
De ouders van Marc komen op bezoek. Hij heeft hen nog niet verteld dat hij gestopt is met zijn doktersstudies en is bang dat ze zullen willen dat hij in hun begrafenisonderneming komt werken. De Kampioenen besluiten dat hij moet doen alsof hij onderdirecteur is bij de Boma Vleesindustrie. Aangezien Boma enkele dagen naar een congres is kan hij niet voor problemen zorgen. DDT wil het plannetje verklappen aan Marcs ouders. De Kampioenen vertellen hen dan maar dat DDT de dorpsgek is.
9. Zwarte liefde
Pol ontvangt geparfumeerde brieven uit Afrika. Carmen denkt dat hij Doortje bedriegt. Uiteindelijk blijken de brieven te komen van een Plan Internationalkindje. DDT tapt ondertussen elektriciteit af van de Kampioenen.
10. Smeergeld
Xavier gaat bij de aankoopdienst van het leger werken. Boma en DDT hopen hier profijt uit te halen. Wanneer Xavier plots geld blijkt te hebben om zijn schulden in het café te betalen, denkt Bieke dat hij smeergeld kreeg van Boma.
11. De optimist
Carmen verneemt van dokter Van Tichelen dat Balthasar niet lang meer te leven heeft. Iedereen wil het Boma zo aangenaam mogelijk maken op het einde van zijn leven. DDT is eerder uit op de erfenis. Wat Carmen echter niet weet is dat dokter Van Tichelen een dierenarts is en Balthazar de hond van Boma's moeder.
12. De helderziende
Marc is tijdelijk hulppostbode. DDT speelt voor helderziende. Hij steelt brieven van Marc om de toekomst te kunnen voorspellen.
13. Eindelijk
Op aanraden van Carmen behandelt Boma Pascale slecht. Dit zou ervoor zorgen dat ze uiteindelijk toch voor hem valt. Het heeft echter een averechts effect: Pascale doet alsof ze een nieuwe vriend heeft: Pierre.
Seizoen 8 (1997) 13 afleveringen
1. De verhuizing
Pascale wil bij Boma gaan wonen, tegen de zin van Bieke. Zij probeert haar moeder te koppelen aan haar baas bij Publitime: Jos Dobbelaere. Deze interpreteert dit verkeerd en denkt dat Bieke een relatie met hem wil. Nu Pascale bij Boma wil gaan wonen, wil DDT het café kopen. Hij maakt zijn moeder wijs dat hij er een woonst voor Pol en Doortje van wil maken om haar geld te ontfutselen. Ma DDT merkt echter op dat als Pol en Doortje verhuizen de loft vrijkomt en zij daar kan komen wonen. Pascale trekt toch uiteindelijk bij Boma in.
2. Café zonder bier
Carmen neemt tijdelijk het café over van Pascale. DDT wil concurreren met de Kampioenen en opent een eigen kantine.
3. Carmen zwanger
Carmen wil passen op het hondje van de dokter. Ze is erg blij dat ze binnenkort een nieuw boeleke krijgt. Dit wordt verkeerd geïnterpreteerd door Xavier, die denkt dat hij vader wordt. Doortje wil hem voorbereiden op zijn vaderschap, maar dan denken DDT en Carmen dat Xavier Doortje zwanger heeft gemaakt.
4. Verkocht!
De Kampioenen zijn niet tevreden over Marc als keeper. Marc heeft een zoekertje geplaatst om werk te vinden als ober. Wanneer er talentscouts opduiken in het café denkt Marc dat ze hem werk komen aanbieden.
5. Roger
Xavier is het beu dat iedereen aan zijn hoofd zeurt. Hij is blij dat hij naar het leger kan omdat men hem daar tenminste met rust laat. Kolonel Vandesijpe wil echter dat Xavier, gekleed in tropenkostuum, komt opdienen bij een legerbijeenkomst. Met dit tropenkostuum doet Xavier alsof hij zijn tweelingbroer Roger is die al jaren in Congo woont.
6. FC De Valentino's
DDT heeft een afspraakje met zijn droomvrouw. Pol heeft tegelijkertijd een afspraak met een lokale politica. De 2 vrouwen komen bij de verkeerde De Tremmerie terecht.
7. Het koekoeksjong
Een zekere Didier beweert dat hij de zoon is van DDT. Boma zoekt een opvolger om zijn worstenfabriek over te nemen. Pascale stelt Bieke voor.
8. De infiltrant
Boma logeert bij Pascale omdat zijn villa herschilderd wordt. DDT gebruikt ondertussen de villa om een potentiële klant te ontvangen.
9. FC Junior
Kevin, een neefje van Pascale, logeert bij haar. De jongen kan goed voetballen Boma wil een jeugdploeg (F.C. De Kapoenen) oprichten, tegen de zin van DDT.
10. De horoscoop
DDT wil zijn garage verkopen aan een varkenskweker. Bieke stelt de horoscopen samen voor Publitime en schrijft bij DDT's sterrenbeeld dat hem iets gruwelijks zal overkomen als hij zijn garage verkoopt. De andere Kampioenen doen alsof hun horoscoop uitkomt.
11. Het clubblad
Boma wil een clubblad beginnen. Pol ontmoet een ex-vriendin (Chris De Man) die trainersstage doet bij de Kampioenen. Omdat Doortje bij haar zieke moeder logeert, trekt Chris bij Pol in. Ma DDT neemt de taak van secretaresse waar tijdens Doortjes afwezigheid.
12. De aanhouder wint
Kolonel Vandesijpe vraagt aan Boma om een goed woordje te doen voor hem bij Nicole op wie hij verliefd is. Nicole blijkt een nicht te zijn van Pascale. Zij vraagt aan Pascale juist hetzelfde. Door enkele misverstanden verdenken Boma en Pascale elkaar van ontrouw. DDT wil van deze situatie gebruikmaken om het veld te kopen.
13. Spoorloos
Xavier duikt onder in de villa van Boma opdat hij de grote kuis niet zou moeten doen. Boma is ondertussen enkele dagen naar een congres. Vanessa, een vriendin van Boma, duikt ook onder in de villa. Ze is op de vlucht voor haar opvliegende vriend. DDT wil bij Radio Hallo een zonnebank winnen en speelt vals. Hij wordt beschuldigd van fraude en wordt opgepakt.
Seizoen 9 (1998) 13 afleveringen
1. BTW inbegrepen
Nadat DDT in de gevangenis vloog wegens fraude, probeert zijn moeder de garage te verkopen. Bieke en Boma zijn kandidaat-kopers. Bernard Theofiel Waterslaeghers (BTW) koopt de garage van DDT en wil er een toprestaurant van maken. Nu DDT in de gevangenis zit, is Doortje werkloos.
2. Smakelijk!
Voor de inrichting van zijn restaurant doet BTW een beroep op Xavier en Marc. BTW opent zijn restaurant Bij Mij.
3. De splinternieuwe trainer
Pol raakt geblesseerd. Hij vervangt Xavier als trainer. Xavier wordt opnieuw keeper en Marc wordt spits. Carmen is het er niet mee eens dat Xavier geen trainer meer is. Ze trekt tijdelijk bij BTW in om de Kampioenen de duvel aan te doen.
4. Bertha Boma
Boma krijgt bezoek van zijn jongere zus Bertha. BTW ziet in haar de vrouw van zijn leven.
5. De hofleverancier
Boma denkt dat de koning een levering worsten persoonlijk komt ophalen en bereidt feestelijkheden voor. BTW organiseert een royal lunch in zijn restaurant.
6. Bieke culinair
Pascale maakt het uit met Boma. BTW lijkt geïnteresseerd te zijn in Pascale, maar ook in Bieke.
7. Schone schijn
Pascale heeft een nieuwe vriend: een echte baron. Ze wil niet dat hij ziet dat ze in een ordinair café woont en inviteert hem bij Boma.
8. Doortje Waterslaeghers
Doortje volgt een assertiviteitscursus bij Truus Pinckers, de ex van BTW. Truus Pinckers en BTW maken plannen om te hertrouwen maar ze geraken het niet eens over de datum.
9. Interim sponsor
Boma wordt afgezet als sponsor nadat hij inging op een poging tot omkoping. BTW wordt tijdelijk de nieuwe sponsor. Boma lijkt het zich erg hard aan te trekken dat hij geen deel meer uitmaakt van de Kampioenen. Zo erg dat de Kampioenen denken dat hij zelfmoordplannen heeft.
10. Chérie
Eddy Wally komt zingen in het restaurant van BTW. Wanneer hij echter niet komt opdagen moet Xavier hem vervangen.
11. Survival training
De Kampioenen gaan op survival. BTW wordt door de vrouwen meegestuurd als begeleider.
12. De sollicitatie
Doortje zoekt werk. Ze gaat aan de slag als serveuse bij BTW.
13. Boma failliet
Carmen hoort een gesprek tussen Boma en Vandesijpe denkt dat de Boma Vleesindustrie NV failliet gaat na een vernietigend artikel van Bieke in Publitime. Bieke biedt gratis haar diensten aan. Wat ze echter niet weet, is dat het om de Pussycat ging, en niet over de Boma Vleesindustrie NV.
Seizoen 10 (1999) 13 afleveringen
1. Wie het schoentje past...
Boma organiseert "De Gulden Schoen '99" voor de beste speler. BTW gebruikt deze wedstrijd om de Kampioenen tegen elkaar op te zetten. Hij wil namelijk het veld kopen om zijn restaurant uit te breiden om een ster te krijgen van de Fijnproeversgids.
2. Monsieur Boma
Boma wil, na een bezoek van zijn vriend Charles, het veld ombouwen tot golfterrein. Hij krijgt het aan de stok met de Kampioenen. Pascale steunt eerst Boma's idee, tot ze verneemt dat hij van het restaurant van BTW een golfclub wil maken en niet van haar café.
3. Het aanzoek
Pascale wil dat Bieke en Marc trouwen. BTW probeert Marc aan Doortje te koppelen.
4. Chez Nero
Carmen wil een restaurant openen. Na een mislukte poging in haar winkeltje probeert ze het in het café. Ze wordt gesteund door Boma die Pascale een loer wil draaien.
5. Werk aan de winkel
Bieke, BTW, Carmen en Boma willen een televisieprogramma krijgen op de regionale zender. Karl Vermeire, de eigenaar van de tv-zender, wil Bieke verleiden.
6. Casanova Vertongen
De Kampioenen moeten op medische controle bij dokter Saskia Engelen, een kennis van Marc. Ze vragen Marc om een goed woordje te doen bij haar.
7. Bomeo en Julia
BTW en de Kampioenen dingen naar de cultuurprijs van de gemeente. BTW organiseert een "BTW goes classic"-avond, de Kampioenen voeren het toneelstuk Romeo en Julia op.
8. België - Holland
Een Nederlandse voetbalploeg komt op stage bij de Kampioenen. Het blijkt om een vrouwenteam te gaan. De vrouwen pikken het niet dat de mannen rond de Nederlandse dames hangen.
9. Nero superstar
Nero krijgt de hoofdrol in een reclamefilmpje. Carmen waant zich een echte ster. Ze schakelt Marc in als bodyguard voor Nero. Boma verzorgt de publiciteit.
10. Waterslaeghers senior
De vader van BTW (Bernard-Victor) komt op bezoek. BTW maakt hem wijs dat hij een nieuwe vriendin heeft. Bernard-Victor veroorzaakt problemen tussen Xavier en Carmen.
11. Kolonel Waterslaeghers
Carmen wil een oude schoolvriendin de loef afsteken door te zeggen dat haar man kolonel is.
12. Voorrang van rechts
Marc is tijdelijk hulpagent. BTW ziet hierin nieuwe kansen om de Kampioenen te pesten. Pascale leert met de auto rijden. Boma leerde Pascale autorijden. Doordat Boma ineens onverwacht remt, komen ze voor de eerste keer in contact met brocanteur Fernand Costermans.
13. Totale uitverkoop
Pascale krijgt de oude meubels van Madeleine. Er zit echter ook een waardevol beeldje tussen. Het beeldje belandt via Boma bij kolonel Vandesijpe. Pascale wil het terugkrijgen. BTW wil dat Boma investeert in zijn restaurant. Boma kan maître d'hôtel worden. Fernands huidige antiekzaak wordt afgebroken door de gemeente. Wanneer hij iedereen vertelt dat Bij mij wordt afgebroken denkt Pol dat het over het restaurant gaat. BTW probeert in allerijl zijn eigendom te verkopen. Fernand koopt het restaurant voor een spotprijs.
Seizoen 11 (2000) 13 afleveringen
1. Twaalf stielen
Fernand Costermans komt in het restaurant van BTW wonen en maakt er een antiekzaak van. Boma zit in geldnood omdat zijn rekeningen geblokkeerd zijn. De Kampioenen geven hem elk om beurt werk. Pascale datet er lustig op los, zeer tegen de zin van Bieke, die geen zin heeft steeds achter de toog te moeten gaan staan. Fernand wil het veld kopen. Hij roept de hulp in van zijn oudere zus Thérèse.
2. Jonger dan je denkt
Pascale wordt 50 en kan dit niet aanvaarden. Ze gaat zich jonger kleden en slaat een jonge man aan de haak. Hij blijkt echter niet echt verliefd te zijn op haar. Carmen vraagt aan Fernand om haar boiler te repareren.
3. Te bed of niet te bed
Fernand denkt dat Xavier en Pascale een relatie hebben. Carmen gooit Xavier buiten en ondertussen doet ze alsof ze met Fernand aanpapt om Xavier een lesje te leren. Xavier wil zelf proberen om het hart van Carmen te veroveren. Ondertussen blijft hij bij Pascale en Marc logeren en verandert hij van vriend des huizes naar een onuitstaanbare logé.
4. Vrolijk Kerstfeest
Madeleine en Jérôme komen met Kerstmis op bezoek bij Pascale. Fernand komt bij Pascale verkleed als Kerstman om wat "antiek" aan Jérôme te slijten en gratis te eten. Jérôme blijkt een alcoholist te zijn. De pastoor vraagt aan Boma om een paar Maria en Jezus te spelen in de kerststal. Doortje en Pol worden gekozen door Boma, maar Carmen wil ook de rol van Maria opnemen.
5. Carmen goes classic
Carmen wil een goede indruk maken op een oude schoolvriendin: Micheline, lid van de tigresses, een serviceclub. Omdat Xavier van goede manieren niets afweet, schakelt ze Boma in. Fernand roept de hulp in van Marc om een vrouw te vinden.
6. De kidnapping
Fernand overtuigt Xavier om te doen alsof hij ontvoerd is om de Kampioenen te tonen dat ze niet zonder hem kunnen. Carmen en Marc gaan met behulp van Neroke op zoek naar hem.
7. Succes verzekerd
Xavier handelt in verzekeringen. Fernand wil hem oplichten. Doortje en Marc richten een patrouille op om de misdaad te bestrijden.
8. Eerlijk duurt het langst
Pol koopt met geld dat bestemd was voor de huur een ticket voor de wedstrijd Spanje-België in Barcelona. Hij doet er alles aan opdat Doortje dat niet te weten komt. Ondertussen neemt Fernand maatrgelen. Trudy, de nieuwe secretaresse van Boma, blijkt meer af te weten van mannen verleiden dan van bureauwerk. Carmen is daar niet mee opgezet.
9. De Bomababe
Boma wil een topless missverkiezing organiseren. De vrouwen verzetten zich tegen het idee. Uiteindelijk gaat de verkiezing door, in een aangepaste vorm.
10. Grenzen verleggen
De Kampioenen maken ruzie met Fernand over de grenzen van het veld. De zaak komt zelfs voor de rechtbank. Ondertussen probeert Bieke Dirk, een enorm zenuwachtige student landmeter, zelfvertrouwen geven.
11. Lief dagboek
De Kampioenen denken dat Doortje een relatie heeft met Boma omdat Pol niet in haar "dagboek" mag lezen. Als het misverstand uitgeklaard is, is Boma woedend en wilt het veld verkopen. De Kampioenen verzinnen een plan om hem van gedachten veranderen. Fernand profiteert van Marc door hem in zijn brocantiek te laten werken.
12. Oud zot
Marc moet op Billie letten maar raakt hem kwijt. De ouders van Carmen (Juul en Agnes) komen op bezoek. Agnes wordt verliefd op Boma.
13. Soep van duifjes
Bieke begint te werken bij een reclamebureau en moet een radiospot maken voor de verzekeringsmaatschappij waar Xavier verzekeringsagent is. Marc besluit Bieke te helpen met de radiospot maar de opname dreigt op een fiasco uit te lopen en Bieke vreest voor haar job. Marc weet er echter toch nog een leuke radiospot van te maken. Fernand verkoopt de nieuwe computer van Bieke aan Pol. Boma heeft last van tandpijn. Xavier heeft een schietexamen en Fernand verdenkt hem van het doodschieten van zijn duiven.
Seizoen 12 (2001) 13 afleveringen
1. Geheime aanbidders
Bieke is het geklungel van Marc beu en stort op een chatsite haar hart uit bij "Pinokkio". Ook Marc vindt op deze chatsite bij "Roodkapje" een luisterend oor. Als Bieke een afspraakje maakt, komt ze erachter wie deze geheimzinnige Pinokkio daadwerkelijk is, en Marc ontdekt wie er achter Roodkapje schuilgaat. Bieke blijkt Roodkapje te zijn en Marc Pinokkio. Pol wil absoluut een ticket voor de wedstrijd België-Italië bemachtigen.
2. Stoelendans
Bieke en Marc willen verhuizen na een ruzie met Pascale. Ze gaan boven de brokantiek van Fernand wonen. Pol en Doortje trekken tijdelijk bij Pascale in omdat het huis dat ze op het oog hadden afgebroken wordt. Fernand doet zaken met een duivenmelker en koopt een dure duif uit Polen.
3. Vuil spel
Fernand laat doorschijnen dat het veld vervuild is om de Kampioenen te pesten. Wat eerst als grap bedoeld was, is bittere ernst. Carmen denkt dat Neroke gaat sterven en organiseert een bedevaart met de vrouwen. Fernand komt bij Boma logeren tot de crisis opgelost is.
4. Dag van de secretaresse
Boma wil dat Doortje deelneemt aan een wedstrijd voor secretaresses. Pol stimuleert haar omdat hij dan van Boma een abonnement bij Anderlecht kan krijgen. Xavier mag niet meer voetballen van Carmen. Hij besluit samen met Marc duivenmelker te worden.
5. Gebuisd
Billie is gebuisd voor turnen. Pol wil dat Billie aan sport gaat doen. Pol, Carmen en Boma nemen hem elk om beurt mee om een sport te beoefenen. Pascale is niet tevreden met het huishouden waar haar dochter in leeft en helpt Marc om te solliciteren voor sales manager.
6. De nieuwe kracht
Carmen stopt met haar winkel. Fernand en Marc verkopen alles wat er in de winkel staat Pascale zoekt een nieuwe kracht voor het café. De kandidaten zijn Mimi, Siska en Fernand. Uiteindelijk wordt Siska De Bruyn aangenomen.
7. Psycho Boma
Boma wordt opgenomen in een ontwenningskliniek voor seksverslaafden. Daar werkt dokter Botermans, een psychologe die het hem niet makkelijk maakt. Hij probeert te ontsnappen met behulp van Marc en Xavier. Fernand houdt zich ondertussen bezig met de moeder van Boma. Bieke en Marc hebben ruzie over van een pot confituur.
8. Aprilvissers
Xavier haalt enkele grappen uit op 1 april. Zijn grote grap, zich uitgeven als Sjiek loopt niet zoals gepland. Ook Carmen houdt wel van een 1 aprilgrap. Bieke wil een klant verleiden en maakt Marc wijs dat het om een aprilgrap gaat. Ze doen zich voor als broer en zus, maar bij een afspraak met haar klant neemt deze zijn nicht mee.
9. Lotto koorts
Pascale en Doortje zijn dol op hun yogaleraar. Ze zien elkaar als concurrentes. De Kampioenen worden doorgelicht. Fernand steelt de enquêtes om de Kampioenen tegen elkaar op te zetten.
10. De enquête
Pol zoekt geld om deel te nemen aan een vervolmakingscursus voor trainers. Iemand in het dorp heeft de lotto gewonnen. De Kampioenen denken dat het Boma is omdat hij aankomt met een nieuwe auto. Marc en Bieke zijn hun lottoformulier kwijtgespeeld.
11. Made in Germany
Boma heeft een nieuwe zakenpartner uit Duitsland. Hij heeft ook een voetbalteam en plant een vriendschappelijke match. Fernand probeert de bijeenkomst in het honderd te laten lopen. Pol en Marc moeten met Doortje en Bieke naar Parijs. Pol probeert echter op alle mogelijke manieren thuis te kunnen blijven.
12. Besparingsplan
De Kampioenen zijn verlieslatend en moeten proberen instaan voor hun eigen financiële voorzieningen. Carmen probeert Xavier te verkopen aan grote voetbalclubs. Xavier is echter niet van plan om een transfer te ondergaan. Fernand probeert Pascale te overtuigen om van haar café een duivenlokaal te maken.
13. Baboeleke
Moema (de moeder van Boma, ook wel bekend als Oma Boma) verplicht Boma om haar vroegere kuisvrouw aan te nemen. Voor haar is Boma niets veranderd en vertelt ze al zijn geheimen door, ook aan Fernand. Carmen wordt ontslagen. Ze krijgt wel een job als directiesecretaresse bij een groot bedrijf. Omdat ze niet de juiste diploma heeft loopt er bij haar van alles mis. Ook Bieke wil samenwerken met het bedrijf en heeft de hulp van Carmen nodig. Xavier wil zijn pensioen aanvragen bij het leger.
Seizoen 13 (2002) 13 afleveringen
1. Het knekelveld
Fernand krijgt rommel van de oude school. Hij verneemt ook dat er vroeger een Spaans kerkhof lag op de plaats van het voetbalveld. Hij probeert de Kampioenen schrik aan te jagen. Carmen verstuikt haar voet en moet naar het ziekenhuis. Ze amuseert zich daar en wil er een tijdje blijven, tot ergernis van de dokter en de verpleging.
2. Kamer te huur
Een Kameroenese werknemer van Boma, Dieudonné, woont tijdelijk bij Pascale in. Al snel worden deze twee vrienden, tegen de zin van Boma. Hij en Fernand verzinnen een plan om Dieudonné in het slechte daglicht te zetten. Carmen wil zich bewijzen als kokkin en begint een weddenschap met Doortje en Pol.
3. Blond en meedogenloos
Boma heeft een relatie met Kimberly, een meisje dat met hem wil trouwen voor zijn geld. Iedereen ziet dit, behalve Boma. De vrouwen proberen Boma te overtuigen dat Kimberly op zijn geld uit is, echter zonder succes. Het is uiteindelijk Marc die Boma de ogen opent. Carmen wil Xavier Frans leren omdat hij dan een tweetaligheidspremie kan krijgen bij het leger.
4. Het Kampioenenbal
Carmen en Xavier hebben ruzie. Carmen doet alsof ze een relatie heeft met Fernand om Xavier jaloers te maken. Xavier moet op het bal alle zeilen bijzetten om Carmen terug te winnen. Bieke organiseert het jaarlijkse Kampioenenbal en wordt gecontroleerd door Boma. Ze lijkt alles tot in de puntjes voorbereid te hebben maar omdat ze vergeten is reclameaffiches te drukken, dreigt het bal op een fiasco uit te draaien. Pol mobiliseert de collega's van Xavier om hem te steunen bij zijn poging Carmen terug te winnen.
5. Nennieuwennoed
Boma is verliefd op Mariette Dupont, iemand van de daklozenwerking. Marc denkt dat Billie ziek is en Pol en Doortje geen geld hebben om een operatie te betalen. De Kampioenen gaan driekoningen zingen om geld in te zamelen. Fernand doet mee, maar echter niet voor Billie.
6. Friet met mayonaise
Carmen begint een frituur naast het voetbalveld. Pascale en Xavier willen haar tegenhouden. Billie en Bieke vinden dat Doortje ouderwets is. Billie gaat een tijdje bij Bieke wonen en ontdekt dat het gras toch niet groener is aan de overkant.
7. Xaviera Waterslaeghers
Bieke vindt dat Marc serieus werk moet zoeken, maar hij verknoeit zijn sollicitatiegesprek. Al snel heeft hij weer werk gevonden. Fernand maakt Carmen wijs dat Xavier op mannen valt. Zijn plan keert zich echter tegen hem.
8. Keeper gezocht
Xavier doet alsof hij een lumbago heeft om niet in de frituur te moeten werken. Boma staat daarom als keeper op het veld tijdens de wedstrijd en de Kampioenen winnen door toevalligheden. Maar Boma heeft de smaak te pakken en daagt Xavier uit tot een keepersduel. Marc helpt Carmen in de frituur, tegen de zin van Bieke en Pascale.
9. Het mirakel
Fernand doet alsof er mirakelen plaatsvinden in zijn winkel. Al snel komt er veel volk op zijn huilend beeld af.
10. Vrolijke vrienden
Er logeren hippies op het veld. Pol en Doortje willen er van af. Ook Pascale heeft moeite met de hippies in tegenstelling tot Boma. Marc eet per ongeluk een spacecake op.
11. Hoogtevrees
Boma wordt ereburger en krijgt een ballonvlucht aangeboden, maar hij heeft hoogtevrees. Doortje en Pol proberen elkaar te bewijzen dat ze respectievelijk een goed gevoel voor humor hebben en niet gierig zijn. Carmen denkt dat Xavier een verrassing voor haar heeft.
12. Gele limonade
Marc wordt in de frituur aangevallen door een klant die ziek geworden is van het eten van Bomaworst. Hij wil niet meer in de frituur staan. Xavier en Marc zoeken een manier om de worsten van Boma eetbaar te maken. Ze produceren een "Bomarcske". Maurice duikt voor de eerste keer op: hij komt in opdracht van Boma de living van Pascale behangen.
13. Bloemetjes en bijtjes
Pascale en Maurice gaan samen naar het bal van de burgemeester. Boma is hier niet mee akkoord. Bieke wil een kind van Marc. Ze wil op alle mogelijke momenten met hem vrijen.
Seizoen 14 (2003) 13 afleveringen
1. Café op stelten
Pascale breekt haar voet en zit in een rolstoel, daardoor kan ze het café niet meer openhouden. Kaat wordt stapeldol van Pascales gecommandeer en vraagt aan Marc en Bieke om Pascale tijdelijk in huis te nemen. Bieke ziet dit helemaal niet zitten, maar stemt toch toe. Al gauw drijft Pascale Bieke tot wanhoop. Kaat houdt tijdelijk het café open. Ze maakt er een jongerenkroeg van.
2. Innige deelneming
Xavier doet alsof hij doodvalt nadat Fernand hem bedreigde met een geweer. Boma sluit een weddenschap af met de burgemeester om met Doortje naar bed te gaan.
3. De nieuwe matras
Maurice helpt Bieke om een verjaardagscadeau te vinden voor Pascale. Hij stelt voor om een matras te kopen. Door een misverstand geloven de Kampioenen dat Maurice en Bieke een relatie hebben en dat ze Pascale naar een rusthuis willen brengen. Fernand hoopt een zaak te doen met afgedankte obussen uit de kazerne waar Xavier werkt.
4. Eviva España
Boma en Pascale gaan naar Spanje, om Maurice jaloers te maken. Carmen kan de hoofdrol spelen in een film. Ze weet echter niet dat het over een pornofilm gaat.
5. Zet 'm op!
Bieke ontmoet Stijn Dierickx, een oude schoolvriend. Hij weet iedereen wijs te maken dat hij en Bieke weer een koppel zijn, zeer tot ongenoegen van Bieke die met Stijn niks van doen wil hebben. Doortje is er niet gelukkig mee dat Billie condooms bij zich heeft. Hij mag Saartje niet meer zien en stuurt een brief naar Carmens programma. Als Carmen in haar romantisch radio-uurtje een liefdesbrief voorleest van B.C. gericht aan S.D. gaan de poppen pas goed aan het dansen.
6. Met twee aan zee
De Kampioenen organiseren een feest voor hun veertienjarig bestaan. Ze denken dat Xavier Carmen mishandelt omdat hij niet mee mag komen feesten. Bieke moet een voordracht houden in Oostende. Marc moet haar speech brengen, maar kent veel moeilijkheden om het gebouw binnen te raken.
7. Kere weer om
De burgemeester wil organiseert op aanraden van Boma een buurtfeest met een stoet. De Kampioenen nemen deel aan een stoet in het dorp maar krijgen ruzie met Boma, die graag zichzelf als reus wilt zien. Hij laat zijn reus maken door Fernand. Doortje leidt een paar meisjes op als majorettes. Carmen komt zich ermee bemoeien. Marc maakt deel uit van de plaatselijke harmonie, maar heeft veel moeite met het vinden van het geschikte instrument.
8. O sole mio
Een collega-trainer valt in voor Pol bij de Kampioenen wanneer deze stage doet. Boma heeft een vrouw lastiggevallen tijdens een bezoekje aan een Italiaans restaurant samen met zijn vriend, de burgemeester. Plots staan er twee Italianen in zijn villa die hem bevelen om met hun zuster te trouwen.
9. Rock a Billie
Billie moet een interview doen met Jan Leyers. Al snel wil iedereen een glimp opvangen van de BV. Billie en Saartje richten een muziekgroepje op. Boma investeert er veel geld in hen in de hoop dat ze beroemd worden. Carmen zoekt klanten voor haar frituur. Marc heeft een idee: De Frito-foon.
10. Voor een prikje
De Kampioenen moeten ingeënt worden tegen hersenvliesontsteking. Pascale is bang voor de prik. Fernand, die ook een inspuiting moet krijgen, denkt dat de Kampioenen hem willen vermoorden om een erfenis van een nonkel van Fernand te bemachtigen. Carmen is jaloers op Doortje als zij een pen krijgt voor Secretaressedag. Pascale probeert Maurice te verleiden, maar wordt continu gestoord.
11. Het Ardennenoffensief
Pascale en Maurice gaan een dagje naar de Ardennen. Fernand en Boma houden hen in de gaten. Marc vervangt Pol tijdelijk als trainer nadat hij gestopt is omdat ze grappen met hem uithaalden. De Kampioenen vinden zijn overdreven strenge aanpak niet fijn en vragen Pol om terug te komen. Ook Doortje krijgt heimwee naar haar tijden als trainersvrouw.
12. Pol in de put
Pol moet een weekje logeren bij zijn schoonouders en dat zint hem niet. Hij veinst een depressie. De Kampioenen willen hem helpen op verschillende manieren: Vrijen, lachtherapie met dokter Botermans, vissen en een bezoekje naar de Pussycat. Vooral het laatste lijkt te helpen. Marc heeft een camera gekocht en wil filmpjes maken voor Videodinges. Het lukt hem echter niet om iets grappigs te filmen.
13. Quix
Carmen en Maurice nemen deel aan Quix, een quizprogramma gepresenteerd door Marcel Vanthilt. De voorbereiding en de rit naar toe is zelfs lastiger dan de quiz zelf. Billie moet examenvragen stelen om Saartjes hart te veroveren. Een op het eerste gezicht makkelijke opdracht blijkt echter onbegonnen werk te zijn.
Seizoen 15 (2004) 13 afleveringen
1. Baby Baby
Xavier krijgt een nieuwe overste in de kazerne. Sergeant De Kroet wordt vervangen door sergeant Janine Dewolf, een oud lief van Xavier. Xavier is blij en Carmen lastig, maar de rollen worden al snel omgedraaid. Marc en Bieke passen op het zoontje van een collega. Fernand kan niet slapen door het gehuil van het kindje.
2. Boma surprise
De Kampioenen gaan op uitstap naar de Ardennen. Het blijkt geen gastronomisch weekend te zijn, wat de vrouwen voor ogen hadden, maar een echte survivaltraining. Maurice heeft een geheim. Pascale en Fernand proberen het uit te zoeken.
3. In vuur en vlam
Carmen denkt dat Pol een relatie heeft met zijn collega Maya. Doortje wordt paranoïde en probeert ze kost wat kost te betrappen. Bieke wil een receptie geven in de brocantiek om haar nieuwe project voor te stellen, maar dat loopt niet van een leien dakje.
4. Boma op jacht
Pascale en Maurice gaan jagen. Boma is jaloers en wil mee gaan jagen. Bart, de tweelingbroer van Marc, komt langs. Fernand en de familie Waterslaeghers krijgen van hem een bezoekje.
5. Zware Julien
De Kampioenen hebben een nieuwe, goede spits: Julien. Hij brengt zijn familie mee, die niet echt zachtaardig blijkt te zijn. Zijn zussen willen Boma opvrijen, de moeder heeft een oogje op Fernand en zijn broer is een hooligans en valt op seuten met een bril. Madeleine wil op bezoek komen. Pascale piekert zich suf over de reden van het bezoek van haar zus.
6. Op vrijersvoeten
De Kampioenen willen een vrouw zoeken voor Fernand opdat hij Carmen met rust zou laten. Ook Fernand plaatst een advertentie om de loft te verhuren omdat Bieke de opgeslagen huur niet wil betalen. Rosa komt af op de advertentie, maar er ontstaan als snel verwarring. Billie wil op kamp met Saartje, maar hij mag niet van Doortje.
7. Verloofd!
Marc wil Bieke ten huwelijk vragen en vraagt Xavier om hem te helpen. Pol en Doortje denken dat Marc Bieke bedriegt. De moeder van Maurice heeft een lief. Maurice is daar niet zo blij mee. Als Fernand een kladje met een gedicht van Marc overhandigt denkt hij dat zijn Pascale met Maurice gaat trouwen. Hij doet er alles aan om haar terug te winnen.
8. Het cadeau
Marcs ouders, Theo en Marie-Paule, schenken hun begrafenisonderneming aan Marc en Bieke. Deze proberen ervan af te geraken. Een vriend van Fernand wil een voorstel indienen op de gemeenteraad om voetballen te verbieden als de duiven moeten vallen. Ook Boma heeft weet van het voorstel. Daarvoor moeten ze iemand overtuigen: Greetje Devriendt. Greetje is echter verliefd geworden op Xavier en hij moet haar verleiden zonder dat Carmen het te weten komt.
9. De moeders
Doortje wil een goede vriendin worden van Billie. Pascale en Marie-Paule willen van het huwelijk van Marc en Bieke een groot feest maken. Hun bemoeienissen drijven echter Bieke tot wanhoop.
10. Het lied
Bieke en Marc zoeken een liedje voor de openingsdans op hun huwelijk. Marc komt uit bij Miguel Wiels. De Kampioenen zingen uiteindelijk allemaal samen een origineel lied in. Boma steekt de Kampioenen in het nieuw.
11. De getuigen
Bieke en Marc zoeken getuigen voor hun huwelijk, maar wie moeten het worden? Ma DDT komt langs en zorgt voor veel problemen bij de Kampioenen. Fernand leert Georgette kennen en al snel klikt het tussen de twee.
12. De vrijgezellenavond
De Kampioenen organiseren een vrijgezellenavond voor Marc. De vrouwen hebben daar echter geen zin in, dus verzinnen ze een list om het feest toch te laten doorgaan. Het feest draait echter uit tot een fiasco en iedereen belandt achter de tralies. Pascale heeft het moeilijk met het feit dat ze ouder wordt. Maurice probeert haar tevergeefs op te beuren
13. Het huwelijk
De mannen worden juist voor het huwelijk terug vrijgelaten. Marc heeft een enorme kater en moet geholpen worden. Fernand doet veel moeite om uitgenodigd te worden op het huwelijk van Marc en Bieke. Bieke en Marc trouwen.
Seizoen 16 (2005) 13 afleveringen
1. Kopzorgen
Billie maakt zijn moeder wijs dat hij homo is omdat ze altijd zijn vriendinnetjes wegjaagt. Carmen kan niet slapen door het gesnurk van Xavier. Ze probeert allerlei middeltjes. Uiteindelijk komt Fernand aan met de oplossing.
2. Lief klein bolleke
Er zijn kosten aan het Bolleke van Marc. Pascale hoopt op een kleinkind. Als Maurice het café komt vernissen grijpt ze haar kans en gaat ze logeren bij Marc en Bieke. Omdat het woord "Bolleke" en "boeleke" veel op elkaar lijken ontstaat er al snel een misverstand als Bieke het eerste weigert te laten maken. Boma wil Pascale weer eens verleiden.
3. Verslaafd
Carmen probeert te stoppen met roken. Dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Helga Botermans komt haar helpen. Moonbeam, het nieuwe lief van Billie, is een veganiste. Wanneer Doortje paddenstoelen vindt in de boekentas van Billie denkt ze dat hij drugs gebruikt.
4. De tribune
Er ontstaat discussie over het geld uit de clubkas: de vrouwen willen er een reis naar Venetië mee maken, de mannen willen liever een tribune. Fernand laat zich overhalen door Bieke om een echte tribune te maken. Pol heeft echter al een voorschot betaald. Marc en Bieke laten zich testen in een fertiliteitskliniek. Marc begrijpt het advies van de dokter iets te letterlijk.
5. Feest!
Om hun seksleven nieuw leven in te blazen, doen Xavier en Carmen hun huwelijksreis op camping Marina in Blankenberge opnieuw. Xavier speelt zijn 500e match voor F.C. De Kampioenen. Er wordt een groot feest rondgebouwd. Fernand maakt Xavier wijs dat hij vervangen wordt door Danny Verlinden. De Kampioenen spelen een wedstrijd tegen een elftal van vedetten (met onder andere Dany Verlinden Mike Verstraeten) en Doortje, Bieke en Pascale zingen You're simply the best van Tina Turner.
6. Een beetje verliefd
Ma DDT komt op bezoek bij Fernand. Hij staat niet te springen op haar visite, maar als hij in de gaten heeft dat ze nog steeds verliefd is op hem stelt hij haar voor om met haar te trouwen. De Kampioenen doen er alles aan om het huwelijk niet door te laten gaan. Billie wil een brommer. Dat mag van Doortje, als hij mee komt zingen bij het kerkkoor. Daar loopt Billie een bekende tegen.
7. Het goede doel
Boma wil regionaal manager van het jaar worden en organiseert een benefiet. Iedereen oefent zijn eigen showtje. Pascale is onder de indruk van zijn liefdadigheid en ziet Maurice een tijdje niet meer staan. Maurice beseft dat hij verliefd is op Pascale.
8. Team spirit
Frank Casteleyns wordt mental coach van de Kampioenen. Hij maakt van de Kampioenen een echt topteam, met alle gevolgen van dien. Ook Fernand raakt onder de indruk van Frank.
9. De eerste prijs
De grasmaaier van de Kampioenen laat het afweten. Ondertussen wint Doortje een koe met een tombola. De Kampioenen besluiten een "Schijt je rijk"-wedstrijd te organiseren. Met de inkomsten kunnen ze dan een nieuwe grasmaaier kopen. Billie wil een tatoeage laten zetten om Greetje, een meisje van de kinderboerderij te veroveren. Hij is echter te jong om er een te zetten en van Doortje mag het niet.
10. Voedselvergiftiging
De frituur van Carmen gaat in zee met een concurrent van Boma. De tegenstanders van de Kampioenen worden na de wedstrijd ziek: voedselvergiftiging luidt het verdict. Boma verkoopt de frituur aan Carmen om te voorkomen dat hij in de gevangenis vliegt door de voedingsinspecteur. Fernand komt in conflict met Marc en Bieke als hij een nieuwe douche installeert.
11. Valentijn
Carmen geeft haar ontslag als kuisvrouw. De Poolse Barbara komt in haar plaats. Zij bakt er echter niets van en heeft een ernstig drankprobleem. Pascale is bang dat Maurice hun eerste Valentijn samen zal vergeten. Maurice geeft de opdracht aan Marc om een romantische Valentijn te organiseren voor hem en Pascale: een boottocht. Daardoor vergeet Marc iets voor Bieke te regelen.
12. Nonkel Gilbert
Het gaat niet goed tussen Pascale en Maurice. Pascale is het beu dat zijn moeder altijd op de eerste plaats komt. Ze besluit Maurice een poets te bakken door te doen alsof ze moet passen op haar nonkel Gilbert. Albert, een nonkel van Fernand, komt op bezoek. Hij neemt de rol van Gilbert voor zijn rekening. Carmen schakelt een plastisch chirurg in voor Xavier. De Limburgse dokter ziet echter bij Carmen wat gebreken op esthetisch vlak.
13. Amen en uit
Marc raakt zijn trouwring kwijt. Fernand vindt hem en probeert er geld voor te krijgen van Marc. Boma verplicht Pol om voor een breuk te zorgen tussen Pascale en Maurice, zo niet doekt hij de ploeg op. Doortje heeft tickets gekocht voor een gospelconcert waar Pol niet naar toe wil gaan. Als hij hoort dat de moeder van Maurice die tickets niet kon bemachtigen, ziet hij een kans. De moeder van Maurice (maman) komt langs.
Seizoen 17 (2006) 13 afleveringen
1. Knock out
Pascale wil met Maurice gaan samenwonen, maar Maurice kan zijn moeder niet in de steek laten. Op aanraden van Bieke stelt Pascale Maurice voor de keuze: zij of zijn moeder. Maurice zoekt een home voor zijn moeder wat door Boma mislukt. Maurice gaat samenwonen met Pascale en brengt zijn moeder mee. Billie schrijft zich in in een boksschool om zijn lief te plezieren. Doortje protesteert.
2. De twaalfde man
De Kampioenen moeten op zoek naar meer supporters omdat de subsidies van de gemeente berekend worden op het aantal supporters. Het samenwonen met Maurice is voor Pascale een uitdaging.
3. Spaghetti championaise
Marc gaat als kok aan de slag in de kantine van de Schellekens. Zijn bazin Willeke heeft een boontje voor Marc. Pascale wilt weten wat er in de kist van Maurice zit en stelt er veel vragen over. Fernand is enkele dagen verdwenen en de Kampioenen worden ongerust. Uiteindelijk blijkt dat hij enkele dagen in Duitsland was voor een erfenis.
4. Winterstop
Het gaat niet zo goed tussen Bieke en Marc. Bieke wil eindelijk op huwelijksreis gaan. Marc zorgt ervoor dat ze op cruise kunnen, maar aan boord moet hij presentator zijn voor Nicole & Hugo. Boma gaat ook mee. Carmen wil deelnemen aan een flamencofestival, maar tijdens het oefenen blesseert ze zich. Ook zij gaan op cruise. Fernand probeert binnen te dringen als verstekeling.
5. Love boat
Pascale, Maurice, Pol en Doortje, gaan eveneens aan boord van de Freedom of the Seas waarmee Marc en Bieke op huwelijksreis zijn. Fernand waagt opnieuw zijn kans. Carmen ontdekt het ware verhaal van de Titanic en is bang om te verdrinken. Maurice filmt de gênante momenten van Boma. Pol maakt gebruik van de faciliteiten en geniet van zijn reis. Voor Doortje loopt het echter mis. De Zuid-Afrikaanse kapitein probeert Bieke en Pascale te versieren. Uiteindelijk komt alles op zijn pootjes terecht.
6. Kalenders
De clubkas moet gespijsd worden. Daarom gaat de Kampioenen naaktkalenders verkopen. Ze willen echter jongere vrouwen op de kalender zetten, maar ze hebben geen succes tijdens hun zoektocht. Dus gaan ze zelf "naakt" poseren voor hun kalender De vrouwen besluiten op hun beurt een naaktkalender te maken.
7. Allemaal beestjes
Fernand komt in aanvaring met Pascale wanneer hij zijn brokantiek uitstalt voor haar café. Uit wraak gooit hij wat kakkerlakken in haar café. Als hij hoort dat hij mag deelnemen aan de wedstrijd "De beste buur" doet hij er alles aan om deze te winnen. Billie zorgt voor Tara, de rat van zijn nieuwe vriendin. De rat zorgt voor veel problemen bij de Kampioenen.
8. Een groen blaadje
Doortje en Carmen denken dat Pol een relatie heeft met een van zijn leerlingen en zelfs zwanger maakte. Fernand is in bezit gekomen van een duur stuk antiek: de eeneiige tweeling van Friedrich Von Klump. Wanneer blijkt dat het om een gestolen beeld gaat, raakt hij in paniek en verstopt hij ze onder het bed van Bieke en Marc. Hij belt naar de politie om de twee te laten arresteren.
9. Stokken in de wielen
Pol en Carmen nemen deel aan een wielerwedstrijd, georganiseerd door de gemeente. Alle mannen rijden verkeerd. Carmen wint, voor Pol en Belgisch kampioen Roger Hoof. Fernand probeert de wielerwedstrijd in het honderd te laten lopen. Fernand moet een boete betalen wanneer blijkt dat hij een van zijn duiven doping toediende. Pascale is jaloers wanneer een jeugdvriendin van Maurice opduikt. Het blijkt een meisje te zijn waarop Maurice vroeger babysitte.
10. Buitenspel
Er ontstaat ruzie tussen Pascale en Maurice over 'maman'. Pascale wil dat Maurice in therapie gaat. De Kampioenen discussiëren over de term "buitenspel". Billie moet studeren voor geschiedenis. Hij wil dat iemand van zijn klas hem helpt, maar Doortje is ertegen.
11. Proost!
Xavier, Maurice, Doortje en Fernand nemen deel aan een bierproefwedstrijd met als prijs een luxe-verblijf in een historisch kader, Een van de paters waar de wedstrijd plaatsvindt, heeft een oogje op Doortje. Maurice zijn verleden als alcoholverslaafde komt te boven. Fernand wint op oneerlijke wijze de wedstrijd, maar de prijs is niet wat hij voor ogen had. Bieke moet voor drie dagen op congres maar Marc ziet dat helemaal niet zitten. Willeke, die haar vriend net gedumpt heeft, denkt dat Marc terug vrijgezel is en probeert zijn hart te veroveren.
12. De veiling
Na een ongeval is de camionette van Fernand perte totale. Hij probeert de schuld in de schoenen van Marc te schuiven. Het gaat slecht op school bij Billie. Hij dreigt te buizen voor economie en krijgt nog één kans om zijn jaar niet te moeten overdoen. Samen met Tifanny, de beste leerlinge van de klas, organiseren ze een veiling. Als Tifanny het afhaakt, omdat Billie haar gevoelens niet beantwoord, staat hij er alleen voor. Pascale krijgt het geld van de veiling om een nieuwe keuken te kopen.
13. Operatie Betina
Boma ondergaat dankzij zijn nieuwe vriendin Machteld een heuse metamorfose. Pascale is jaloers omdat Boma voor haar zo niet wou veranderen. Xavier moet voor 3 maanden op humanitaire missie (Operatie BETINA) naar Afghanistan. Hij is bang voor de reactie van Carmen. Carmen vind iets merkwaardigs in zijn tas. Zij denkt dat hij een relatie heeft met een zekere Betina.
Seizoen 18 (2007) 13 afleveringen
1. Leven na de dood
De moeder van Maurice is overleden. Haar urne staat in het huis van Pascale en Maurice. Maurice regelt de verkoop van zijn ouderlijk huis. Pascale ontdekt tussen de spullen van maman dat ze een kasteel bezat. Ze waant zich een echte hofdame en kijkt neer op de andere Kampioenen. Ze wil ook niet meer in het café staan waardoor Boma op zoek moet naar een nieuwe cafébazin. Hij neemt een zekere Zohra aan. Later blijkt dat het kasteel op instorten staat. Pascale blijft gewoon cafébazin bij de Kampioenen. Bieke is zwanger maar zij en Marc willen het nieuws nog niet bekendmaken. Carmen wil absoluut ontdekken wat de twee verborgen houden. Door een misverstand denkt Carmen dat Gino, de dokter van Bieke, de vader is van het kind.
2. Ho ho ho
Er wordt gezocht naar een kerstman voor de middenstandsbond omdat Jean-Luc Grootjans zijn been gebroken heeft bij het skiën. De gemeente geeft een subsidie aan de vereniging die de kerstman levert. De Kampioenen willen deze subsidie in de wacht slepen, maar ook Fernand waagt zijn kans. Hiertoe richt hij zijn eigen vereniging op: Zondag Duivendag. Uiteindelijk wordt burgemeester Freddy de nieuwe kerstman. Hij verdeelt het geld onder alle verenigingen. Doortje is de gebreken van het appartement beu en gaat op zoek naar een huis. Pol is hier echter niet voor te vinden.
3. What's new Pussycat
Radio Hallo brandt af door de schuld van Marc. Boma, die in alle stilte een nieuwe radiostudio heeft laten bouwen, ontslaat Marc. Marc gaat op zoek naar een job bij een andere radiozender. Zo belandt hij bij de VRT waar hij de boel op stelten zet bij Evy Gruyaert, Katja Retsin en Frank Deboosere. Uiteindelijk wordt hij aangenomen bij Radio Figaro van Jean-Luc Grootjans. Hij laat ook deze studio uitbranden en mag terugkeren naar Radio Hallo. Maurice heeft het moeilijk na de dood van zijn moeder. Pascale daarentegen ziet het leven weer beter tegemoet. Pascale en Maurice worden uitgenodigd door Madeleine om naar de paardenrennen in Oostende te gaan. Maurice heeft daar geen zin in. Carmen daarentegen wil met alle geweld ook naar de wedstrijd.
4. De quiz
De Kampioenen winnen een prijs voor fair-play: een gastronomisch weekend voor twee. Een quiz bepaalt wie de prijs krijgt. Fernand profiteert van de situatie om geld te verdienen. Carmen wil deelnemen aan een wedstrijd doggy-dance. Nero is daar echter niet toe in staat. Carmen wil deelnemen met een andere hond. Op het laatste moment besluit ze toch deel te nemen met Nero. Carmen en Nero winnen de wedstrijd. Uiteindelijk winnen Pascale en Maurice het gastronomisch weekend.
5. De kotmadam
Billie wil samen met een paar vrienden een huis huren in de stad, tegen de zin van Doortje. Doortje wil toestemming geven, als Billie kan bewijzen dat hij zelfstandig genoeg is. De Kampioenen helpen Billie. Fernand wil munt slaan uit Doortjes zoektocht naar een kot, maar zijn plan mislukt. Billie krijgt toestemming en gaat op kot, maar Doortje wordt zijn kotmadam.
6. Het geluid
Bij een wedstrijd van Radio Hallo moeten de luisteraars een geluid raden. Carmen, Pol en Fernand willen van Marc te weten komen wat het geluid is. Uiteindelijk wint Maurice de wedstrijd. Doortje wordt door Boma ontslagen omdat ze de ganse tijd bij Billie rondhangt. Billie en Bieke beramen een plan waardoor Doortje opnieuw aangenomen wordt.
7. Lange vingers
Pol en Doortje kijken uit naar een ruimere woning, maar Pol wil 750 euro verspillen aan een voetbalticket. Als hij de clubkas moet bewaren, wordt de verleiding te groot. Fernand verdenkt de Kampioenen van diefstal. Door zijn wraakpoging zorgt hij ervoor dat Pol in de problemen komt. Marc wordt aangesteld tot materiaalmeester van de club. Fernand maakt daar gebruik van om de Kampioenen te pesten. Maurice verveelt zich en werkt de Kampioenen op de zenuwen. Zo laat hij bijvoorbeeld de microgolfoven ontploffen of valt hij mensen lastig met verhalen over de voortplanting bij slakken en palingen. Pascale geeft hem een puzzel om hem stil te houden, helaas slaagt hij erin de puzzel op korte tijd te maken. Uiteindelijk krijgt Maurice een nieuwe bezigheid: hij wordt materiaalmeester en penningmeester van F.C. De Kampioenen.
8. Super papa
Fernand verneemt dat zijn duivenkot, dat illegaal is gebouwd, zal worden afgebroken door de gemeente. Maurice is de enige die hem kan helpen. Fernand probeert goed bevriend te raken met hem. Uiteindelijk probeert hij Maurice te chanteren met zijn verleden in de bar Tropical. Het plan mislukt en Fernands duivenkot wordt afgebroken. Marc gaat naar een workshop voor aanstaande papa's maar dat loopt niet echt volgens plan. Bieke koopt een pop met een chip om Marc meer verantwoordelijkheidsgevoel bij te brengen.
9. Dierbaar vaderland
Bieke neemt impulsief ontslag op haar werk. Marc moet nu op zoek naar een vaste job: hij gaat naar het leger. Daar zet hij de boel op stelten. Uiteindelijk verlaat hij het leger en beslist Bieke dat ze, na haar zwangerschapsverlof, terug gaat werken. Xavier krijgt het aanbod om op pensioen te gaan van de nieuwe kolonel De Brandt. Hij besluit om toch bij het leger te blijven. Carmen zoekt een nieuwe bezigheid en wordt onthaalmoeder. Pascale wil dolgraag meter worden van de baby. Bieke ziet dat echter niet zitten. Uiteindelijk laat ze zich toch overtuigen.
10. De gokchinees
Wanneer Boma stopt als voorzitter, zijn de Kampioenen ten einde raad. En ook Fernand is in paniek: hij wint namelijk iedere week een som geld omdat hij gokt op verlies van de Kampioenen. Een Chinese man vindt dat Fernand voorzitter moet worden van de Kampioenen. Op die manier kunnen de twee wedstrijden beïnvloeden. Fernand wordt tijdelijk voorzitter en saboteert de andere ploegen zodat de Kampioenen winnen. Uiteindelijk blijkt de Chinese man een undercoverjournalist die hoopte op een goede reportage. De Kampioenen winnen de Boma Sausage Challenge Cup, dankzij Fernand, die er 2 keer voor zorgt dat tegenstanders forfait moeten geven omdat ze niet tijdig op het veld van F.C. De Kampioenen geraken, en dankzij Pol, die in derde wedstrijd nog eens meespeelt. Marc maakt zich zorgen over Biekes gezondheid en wil alles zo hygiënisch mogelijk maken, tot ergernis van de anderen.
11. Hormonen
Bieke heeft last van haar hormonen en Marc is haar slachtoffer. De andere Kampioenen willen Marc helpen, maar dat loopt niet van een leien dakje. Fernand is het geruzie van Bieke en Marc beu. Hij ziet het ook niet zitten dat er een kindje komt. Daarom probeert hij Bieke en Marc uit elkaar te drijven en een nieuwe huurder te vinden voor de loft. Fons wil op de loft komen wonen. Uiteindelijk mislukt Fernands plan. Alles komt uiteindelijk terug goed tussen Marc en Bieke na een romantisch optreden van Helmut Lotti.
12. Mijn grootste fan
Volgens Carmens 'vakliteratuur' bedriegen veel mannen hun vrouw tijdens de zwangerschap. Ze wil koste wat het kost bewijzen dat Marc bij die groep mannen hoort. Maar wanneer Pol en Fernand zich ermee beginnen te moeien, gaan de poppen aan het dansen. Uiteindelijk komt de waarheid aan het licht. Maurice wil dat hij en Pascale volgens een vast schema gaan leven om zo meer quality time te verkrijgen. Dat loopt echter niet van een leien dakje. Uiteindelijk vernietigt Pascale het schema.
13. Een moeilijke bevalling
Fernand wil, op aanraden van Fons, op reis naar Honolulu. Hij heeft echter geen geld. Hij zorgt ervoor dat de Kampioenen toestaan dat hij de omhaling mag doen voor het geboortecadeau. De Kampioenen zien echter tijdig in dat Fernand bedrog wil plegen. De zwangerschap van Bieke loopt ten einde. Het kindje laat enkele dagen te lang op zich wachten. Pascale wil, via verschillende middeltjes, het kindje geboren laten worden. De andere Kampioenen bellen constant om te weten of de geboorte al in zicht is. Marc en Bieke willen rust en vluchten naar een provinciaal domein. Daar breekt Biekes water terwijl zij en Marc met een bootje op het water zijn. De twee haasten zich naar het "Bolleke" om daarmee naar het ziekenhuis te gaan, maar de wagen valt in panne. Ondertussen zijn de andere Kampioenen telefonisch ook op de hoogte gebracht. Zij proberen met de camionette van Fernand tijdig ter plaatse te raken. Ondertussen bevalt Bieke (5 dagen te laat) in het "Bolleke" van haar eerste kindje: een dochtertje, Paulien.
Seizoen 19 (2008) 13 afleveringen
1. Big in Japan
Billie is de hele reeks op kot. De Boma Vleesindustrie zit in de problemen. Boma wil deelnemen aan een handelsmissie naar Japan en lanceert daartoe een nieuwe worst: BomaSushi. Boma maakt echter een slechte indruk tijdens de screening en mag niet mee naar Japan. Maurice moet het tij proberen te keren. Uiteindelijk wordt de missie afgelast omdat deelnemers vergiftigd geraakt waren door de BomaSushi. Het zint Bieke niet dat Marc en Pascale Paulien de hele tijd voor zich opeisen. Bieke en Marc kampen met plaatsgebrek in de loft nu ze een kindje hebben. Marc vindt een oplossing voor dit probleem. Er blijkt zich een dichtgemetselde zolderkamer naast de loft te bevinden, die dienst kan doen als kinderkamer.
2. En dans!
Carmen wil Xavier, die enkele dagen van huis is voor een legeropdracht, bij zijn thuiskomst verrassen met een paaldansact. De lessen lopen niet van een leien dakje. Er ontstaat ook een misverstand: Fernand denkt dat Maurice, die de danspaal in de slaapkamer van Carmen ging installeren, met haar naar bed is geweest. Het misverstand wordt uitgeklaard. Uiteindelijk raakt Carmen tijdens haar show voor Xavier gewond als de danspaal niet stevig blijkt. Marc is op zoek naar nieuw werk en besluit om deejay te worden. Hij mag in een feestzaal beginnen te werken, maar wordt snel ontslagen. Ook als zelfstandig deejay lukt het niet.
3. Soirée privée
Xavier wil parttime gaan werken bij het leger, tegen de zin van Carmen. Ze is bang dat minder loon ervoor zal zorgen dat niet meer in haar behoeften voorzien kan worden. Pascale en Maurice besluiten om het café een extra dag in de week te sluiten om meer tijd voor zichzelf te hebben. Ze willen een avond in de week aan volksdansen doen, met hun vrienden Peter en Heidi. Door een misverstand denken de Kampioenen echter dat Maurice en Pascale aan partnerruil doen. De andere Kampioenen willen niet dat het café nog een dag gesloten wordt. Xavier moet van Carmen een andere parttime job zoeken: hij wordt, tot zijn grote plezier, mede-uitbater van het café. Paulien houdt Bieke en Marc 's nachts wakker. Pol en Doortje bieden aan om Paulien een nachtje op te vangen, zodat Bieke en Marc nachtrust kunnen inhalen. Bieke en Marc zijn echter zo ongerust over Paulien, dat ze haar na enkele uren al terughalen.
4. Vraag het aan Vertongen
Marc begint aan zijn nieuwe job als consultant. Hij wordt ingehuurd door Grootjans. Boma ziet dat die daardoor succes krijgt en wil Marc ook inhuren. Uiteindelijk blijkt het een valstrik van Grootjans te zijn. Doortje wordt alternatieve therapeute. Haar klanten hebben echter vreemde ideeën over haar therapieën.
5. Doopfeest
Pauliens doopfeest wordt georganiseerd door Pascale, die helemaal los gaat om indruk te maken op Madeleine. Dit tot wanhoop van Bieke die helemaal geen groot doopfeest wil. Alles loopt echter in het honderd, door de schuld van een dronken Doortje, een incontinente Nero die op een antieke zetel plast, een instortende tent en oplichterij van Fernand. De kapper verknoeit het kapsel van Carmen. De situatie wordt nog erger wanneer Carmen haar haar wil kammen, en ze de borstel er niet meer uit krijgt.
6. De nieuwe man
Doortje en Carmen willen dat hun echtgenoten "nieuwe mannen" worden. Deze situatie blijkt echter niet ideaal. Fernand is het beu om eenzaam te zijn. Hij prijst zichzelf als echtgenoot aan op Radio Hallo. Een zekere Martje reageert op dit bericht. Wanneer ze Fernands kindjes wil zien, geraakt hij in de problemen. Uiteindelijk wil Martje niets meer met Fernand te maken hebben, als duidelijk wordt dat hij haar leugens wijsmaakte.
7. Schwalbe
Fernand veinst een rugblessure in de hoop dat de Kampioenen hem zullen helpen om een nieuwe, grote lading goederen in het atelier op te slaan. Xavier hangt de ganse tijd in het café uit. Pascale en Carmen vinden dat hij overdrijft. Pascale vreest dat Xavier verliefd op haar geworden is, nu hij zoveel tijd in haar buurt doorbrengt.
8. Tony de pony
Fernand verkoopt Marc een oude pony (Tony) als "huisdier" voor Paulien, tot ergernis van Bieke. Als blijkt dat Tony mascotte kan worden van een paardenpension en Fernand daarvoor geld denkt te kunnen te krijgen wil hij de pony absoluut terugkrijgen. Uiteindelijk moet Fernand zelf betalen om Tony in het pension te laten logeren. Doortje wil niet dat Pol nog nabesprekingen houdt op café. Pol is het daar niet mee eens en doet er alles aan om Doortje van gedacht te doen veranderen. Uiteindelijk grijpt hij zelfs naar (aangelengde) drank...
9. Op straat!
Pol en Doortje worden uit hun appartement gezet. Ze gaan op zoek naar een nieuwe woonst. Wanneer ze niet meteen iets vinden, zijn ze verplicht om hulp van Fernand te aanvaarden. Hij brengt hen onder in een oude caravan naast het voetbalveld. Marc krijgt een werkstraf voor een verkeersovertreding. Hij gaat aan de slag op het gemeentehuis, waar hij meerder ongelukken veroorzaakt, tot wanhoop van Maurice. De burgemeester vindt Marc een grappig figuur en neemt hem uiteindelijk zelfs vast in dienst.
10. Hakuna matata
Pol en Doortje krijgen bezoek van Marie-Josée Sanou, het Plan Internationalkind van Pol. Na een misverstand verlaat Doortje de caravan. Ze krijgt veel kleine ongelukjes en denkt dat ze vervloekt is door de Afrikaanse Marie-Josée. Fernand wil haar, tegen betaling, helpen. Xavier wordt na een grote blunder ontslagen door Pascale. Marc en hij sluiten zich aan bij de lokale brandweer. Maurice leidt hen op. Hun vuurdoop volgt wanneer ze een brandje bij Fernand (die een voodooritueel met vuur uitvoert in de brocantiek) moeten blussen. Uiteindelijk blijkt het brandweerwerk te zwaar voor Xavier en mag hij terug in het café beginnen.
11. De Boma Boulevard
Boma wil dat er een straat naar hem genoemd wordt (de Balthasar Boma Boulevard), nadat hij vernam dat Grootjans een plein krijgt dat naar hem vernoemd zal worden. Marc, die de commissie die beslist over de straatnamen moet voorzitten, moet Boma daarbij helpen. Uiteindelijk wordt er een kleine wegel tussen de velden naar Boma genoemd. Bieke maakt misbruik van Pascale als babysit voor Paulien.
12. Wie wordt de vrouw van Boma?
Boma heeft een nieuwe uitdaging nodig. Hij wil ingaan op het aanbod van zijn zus Bertha om in een Canada een kwekerij van rendieren uit te baten. De andere Kampioenen zijn tegen dit plan, want Boma wil het veld verkopen als hij vertrekt. Ze willen Boma in België houden door voor hem een echtgenote te zoeken via de wedstrijd "Worstenboer zoekt vrouw" op Radio Hallo. 3 kandidates strijden om de titel van "mevrouw Boma". De winnares blijkt echter reeds een vaste vriend te hebben en nam deel in de hoop een reis te winnen. Boma ontmoet in de brocantiek van Fernand Goedele Decocq. Hij wordt meteen verliefd op haar. Goedele daarentegen is niet gediend van Boma's avances.
13. Love is in the air
Marcs Bolleke is versleten. Bieke wil een nieuwe, ruimere auto, tegen de zin van Marc. Uiteindelijk koopt Marc een nieuw Bolleke. Boma blijft pogingen ondernemen om Goedele te veroveren. Fernand wil voorkomen dat de twee een relatie krijgen en dat Boma bijgevolg in België blijft. Hij wil laten uitschijnen dat Boma Goedele stalkt. Zijn plannetje mislukt. Goedele wil voorgoed komaf maken met Boma. Hij wil echter dat zij hem één zoen geeft. Goedele zwicht en tijdens de kus slaat de vonk over.
Seizoen 20 (2009) 13 afleveringen
1. Home sweet home
Boma en Goedele zijn nog steeds een koppel. Goedele maakt kennis met alle andere Kampioenen. Deze ontmoetingen verlopen nogal stroef, waardoor Goedele overweegt om van Boma weg te gaan. Uiteindelijk blijven ze toch een koppel. Pol en Doortje kopen een nieuw huis, dat nog compleet niet afgewerkt is. Fernand maakt er de situatie alleen maar erger op met zijn opknapwerken.
2. Kop van jut
Pol wordt ontslagen als trainer na beledigingen aan het adres van Boma en Goedele. Maurice volgt hem op, maar die begint erg op Oscar te lijken. Pol wordt aanvaard als speler bij de Schellekens. Zo wil hij zich wreken op de Kampioenen. Tijdens de wedstrijd tussen de Kampioenen en De Schellekens krijgt hij berouw en sluit zich terug aan bij de Kampioenen. Pol wordt terug trainer als blijkt dat Maurice helemaal gek wordt door altijd maar met voetbal bezig te moeten zijn. Paulien begint te brabbelen. Er ontstaat een strijd tussen Marc en Bieke over haar eerste woordje: papa of mama? Uiteindelijk zegt Paulien als eerste, echte woordje "mammie" (de koosnaam voor Pascale). Zij is in de zevende hemel.
3. Ronaldinho en de Rode Duivels
Pol wil stoppen als trainer, maar besluit te blijven als blijkt dat de Kampioenen een benefietmatch mogen spelen tegen de Rode Duivels. Dit blijkt echter een misverstand te zijn. De Kampioenen spelen tegen de wereldkampioen moddervoetbal: De Rode Modderduivels. Ronald 'Ronaldinho' Decocq, de zoon van Goedele, komt bij de Kampioenen voetballen. Hij is gepassioneerd door sambavoetbal, maar speelt vaak nogal egoïstisch. Boma kan het goed vinden met zijn stiefzoon, zeker wanneer blijkt dat ze beiden dezelfde interesses hebben: voetbal en vrouwen.
4. Rode kaart
Pol wordt buitengezet door Doortje als hij voor veel geld een truitje van Johan Cruijff blijkt gekocht te hebben. Doortje papt aan met de nieuwste aanwinst van het kerkkoor (Nicolas) om Pol jaloers te maken. Pol wil haar hart terug veroveren. Hij slaagt erin door het truitje voor nog meer geld opnieuw te verkopen.
5. Het volkstuintje
Fernand ontdekt dat een deel van het voetbalveld eigenlijk landbouwgrond is en begint erop te tuinieren. Boma wil zijn kennis bijschaven om zo indruk te maken op Goedele. Marc moet hem daarbij helpen.
6. Een kaarsje
Carmen koopt van alles bij Teleshopping. Xavier wil dat ze spaarzamer wordt, maar Carmen koopt toch nog snel een kleine sauna. Pascale en Ma Vertongen willen hun kleindochter Paulien paaien met cadeautjes. Dit tot grote tegenzin van Marc en Bieke.
7. Bella Africa
Fernand overtuigt Doortjes koorcollega Nicolas om voluit voor Doortje te gaan. Pol krijgt bezoek van Mathieu, een collega uit Ouagadougou, die hen uitnodigt om nog eens naar Burkina Faso te komen. Ronald speelt zijn agenda kwijt en weet daardoor niet meer met welk meisje hij afgesproken heeft. Marc moet hem helpen. Uiteraard loopt alles in het honderd.
8. Allo allo
Carmen neemt ontslag als poetsvrouw na een ruzie met Goedele. Ze wordt teleoperator en valt de andere Kampioenen lastig met haar verkoopspraatjes voor alarmsystemen. Ronaldinho is jarig. Boma wil een Braziliaanse fuif geven in de Pussycat, maar Goedele plant op hetzelfde moment een klein feestje bij Boma thuis. Ronaldinho en Boma doen er alles aan om naar de Pussycat te kunnen.
9. De valse noot
Doortje wil soliste worden van het koor, maar de dirigent laat zich overtuigen door het wulpse uiterlijk van Carmen. Carmen heeft echter helemaal geen klassiek zangtalent. Bieke ontdekt thuis in een Libelle een enquête over "de ideale vrouw" en denkt dat Marc haar helemaal niet meer ziet zitten. Met de hulp van dokter Helga Botermans probeert ze haar relatie te redden, echter hebben haar adviezen niet echt het gewenste effect. Uiteindelijk blijkt de enquête ingevuld te zijn door Carmen en heeft Xavier het bewuste damesblad aan Marc gegeven omdat er een faillissementsverkoop van modeltreinen in stond.
10. De Bomabio
Nadat Goedele een boek gepubliceerd heeft, wil Boma zijn biografie op de markt brengen. Marc moet hem helpen, maar door Marcs vraagstelling begint Boma te denken dat hij in zijn leven helemaal niets bereikt heeft.
11. Ronaldinho en Julia
Ronaldinho wordt verliefd op Julie, de dochter van Jean-Luc Grootjans. Dit is dik tegen de zin van de andere Kampioenen, die er alles aan doen om de twee uit elkaar te krijgen. Uiteindelijk blijkt Julie een andere vaste vriend te hebben. Biekes nieuwe baas, Alex, wil haar in zijn bed krijgen onder de bedreiging met ontslag. Marc en Bieke bedenken een plan om Alex een hak te zetten.
12. Noblesse oblige
Fernand is kwaad op Goedele en wil haar relatie met Boma in het gedrang brengen. Hij stuurt zijn nicht Sandrine op Boma af om hem te verleiden. Boma heeft ondertussen een afspraak met journaliste Sylvie. Maurice heeft dan weer een afspraak met de vertegenwoordigster van een hotelketen, Sabine, voor de verkoop van zijn kasteel. De mannen verwisselen Sandrine, Sylvie en Sabine.
13. DDT ontsnapt
Dimitri De Tremmerie zit nog altijd in de gevangenis nadat hij gearresteerd werd voor het verduisteren van één miljard oude franken in belastingen. Na vijf jaar had hij moeten vrijkomen, maar tijdens zijn verblijf heeft hij zo veel mispeuterd dat zijn straf steeds verlengd werd. DDT is in al die jaren nog niks veranderd. Hij haat de Kampioenen nog altijd, is nog steeds verliefd op Doortje en doet nog altijd alles om aan geld te raken. Wanneer Marc en Maurice als gemeentepersoneel moeten inspringen voor de stakende cipiers laten zij hem per ongeluk ontsnappen. DDT denkt op dat moment maar aan twee dingen: wraak nemen op de Kampioenen en zijn verborgen voorraad zwart geld opnieuw in handen krijgen. Wanneer hij Fernand ontmoet op de plaats waar vroeger DDT's garage stond, sluiten de twee een monsterverbond om de Kampioenen eens en voor altijd uit te schakelen. Ze willen Boma in de gevangenis laten belanden door hem te laten beschuldigen van drugssmokkel. Uiteindelijk komt hun plan aan het licht. DDT en Fernand worden opgepakt. Maar als de agenten onderweg stoppen aan een frituur slaagt DDT erin om met de politiecombi (voorgoed?) te vluchten...
Seizoen 21 (2010) 13 afleveringen
1. Champagnevoetbal
Boma wil dat de Kampioenen dit jaar kampioen spelen en besluit de ploeg te verjongen en hij bedankt Xavier voor bewezen diensten. Hij heeft zelfs al voor een vervanger gezorgd: het jonge talent Jean-Jacques. De vrouwen zijn hier niet mee akkoord en willen Xavier terug bij de ploeg. Uiteindelijk komt alles weer goed en winnen ze zelfs hun eerste wedstrijd met Xavier als keeper.
2. Poepa Boma
Boma wil dat de Kampioenen dit jaar kampioen spelen en besluit de ploeg te verjongen en hij bedankt Xavier voor bewezen diensten. Hij heeft zelfs al voor een vervanger gezorgd: het jonge talent Jean-Jacques. De vrouwen zijn hier niet mee akkoord en willen Xavier terug bij de ploeg. Uiteindelijk komt alles weer goed en winnen ze zelfs hun eerste wedstrijd met Xavier als keeper.
3. Music Maestro
Nu de Kampioenen matchen blijven winnen, wil Boma ter promotie het clublied uitbrengen op single. Hij wil het lied samen inzingen met Ronny Mosuse, maar ook enkele andere Kampioenen willen meezingen. Er wordt een zangwedstrijd georganiseerd in het café om de beste zanger te vinden.
4. Carmen BV
Carmen gaat aan de slag als belspelpresentatrice maar wordt op de eerste dag al ontslagen na een dispuut met de regisseur. Haar televisiedebuut wordt echter een hype op Youtube en Facebook, en ze wordt terug aangenomen. Bieke krijgt een job aangeboden in Amerika en besluit samen met Marc en Paulien te verhuizen. Pascale wil niet dat haar dochter en kleindochter zo ver weg gaan wonen en probeert hen thuis te houden. Uiteindelijk moet Pascale inbinden en verlaten Marc, Bieke en Paulien het land.
5. De cover
Boma organiseert een receptie in het café om Goedele haar doctoraatstitel te vieren. Tegelijkertijd nodigt Minou hem uit voor haar afscheidsfeest in de Pussycat. Boma probeert op beide plaatsen tegelijk te zijn.
6. Heldendaad
Fernand verhuurt de loft van Bieke en Marc aan Ronald. Xavier krijgt de opdracht om Prins Filip rond te leiden in de kazerne. Marc, Bieke en Paulien keren terug uit Amerika na het faillissement van het bedrijf waarin Bieke werkte.
7. Boma in Brugge
Boma vraagt Goedele ten huwelijk in Brugge. Goedele wil niet trouwen, waardoor ze uit elkaar gaan.
8. De bende van Boma
Boma is depressief. Hij trekt er met de mannen op de motor op uit. Maurice gaat mee zodat hij de assen van maman kan uitstrooien in Lourdes. Bieke krijgt de opdracht een fanclub op te richten voor Carmen. Doortje neemt tijdelijk de leiding van Boma's fabriek over.
9. Een echte held
Boma probeert Goedele terug te krijgen door een overval te ensceneren. Het is echter Pol die Goedele per ongeluk redt waardoor iedereen denkt dat Pol en Goedele iets hebben. Ondertussen organiseren Mark en Bieke het verlovingsfeest van Maurice en Pascale in een westerndorp.
10. De Carmen
Carmen krijgt een eigen tijdschrift, dat uitdraait op een fiasco.
11. Marc burgemeester
Marc wordt burgemeester ad interim.
12. Wodka
Wegens het dubbelhuwelijk van Pascale-Maurice en Boma-Goedele wilt Ronald een grote vrijgezellenavond. Dit willen ze echter sober, wat uiteindelijk niet gaat lukken. Fernand wint de loterij en verkoopt zijn antiekzaak aan Marc en Bieke, die deze zullen afbreken om er een eigen stulpje te bouwen.
13. De mooiste dag
Zowel Boma en Goedele als Pascale en Maurice treden in het huwelijk. Na de ceremonie laat de burgemeester zich verontschuldigen en handelt Marc de laatste formaliteiten af. Hij maakt een grote fout: volgens de trouwboekjes is Boma met Pascale getrouwd en Maurice met Goedele. Fernand ontmoet Bertha Boma, die voor het dubbelhuwelijk is teruggekeerd uit Australië, en ze worden een koppel. Tot plots de vrouw van Fernand opduikt … met zijn 7 (geld)zieke kindjes. Pol vraagt Doortje eindelijk ten huwelijk en de Kampioenen vieren dat ze na 21 jaar eindelijk kampioen zijn geworden.
Kerstspecial (2020) 1 afleveringen
1. Kerstspecial
Kerstmis nadert, en na vele jaren komen de Kampioenen opnieuw samen. In hun vertrouwde café vieren ze kerst met alles erop en eraan: een klassiek kerstdiner, verrassende pakjes voor iedereen, en ook met talloze herinneringen aan de markantste momenten van de Kampioenensaga. Helaas wordt het ook de eerste kerst zonder hun geliefde Xavier. Kan Carmen de moed opbrengen om terug onder haar vrienden te komen voor een hommage aan haar chouke, en zal ze mee kerst vieren? Zullen eeuwige vijanden DDT en Fernand dit keer eens geen roet in het eten strooien? En wat zijn de plannen van Boma met een voetbalploeg zonder Xavier?
top cast
An Swartenbroekx Bieke Crucke
Ann Tuts Doortje Van Hoeck
Ben Rottiers Pol De Tremmerie
Carry Goossens Oscar Crucke
Danni Heylen Pascale De Backer
Herman Verbruggen Marc Vertongen
Jaak Van Assche Fernand Costermans
Jacques Vermeire Dimitri De Tremmerie (DDT)
Jakob Beks Bernard Theofiel Waterslaeghers (BTW)
Johny Voners Xavier Waterslaeghers
Loes Van den Heuvel Carmen Waterslaeghers
Machteld Timmermans Goedele Decocq
Marijn Devalck Balthasar Boma
Niels Destadsbader Ronald Decocq
Tuur De Weert Maurice de Praetere
Walter Michiels Pico Coppens
Fotogalerij
Video's
Bloopers
Weetjes

In 2011 kwam er een einde aan de serie, maar naar aanleiding van het 30-jarige jubileum van de reeks plande Eén om acht nieuwe afleveringen uit te zenden in 2021. Door het overlijden van Johny Voners werd uiteindelijk beslist een kerstspecial te maken ter ere van Voners in de plaats. Deze special haalde het kijkcijferrecord van 2020 binnen en werd zo het meest bekeken niet-sportgerelateerde programma aller tijden.

Naast de televisieserie zijn er ook vier langspeelfims: 'Kampioen zijn blijft plezant' (2013), 'Jubilee General!' (2015), 'Kampioenen Forever' (2017) en 'Viva Boma!' (2019)

Sinds 1997 is er ook een gelijknamige stripreeks van Hec Leemans . Deze behoort tegenwoordig tot 1 van de 5 best verkopende stripreeksen in Vlaanderen. Eind 2011 startte een spin-off van de reeks: Vertongen & Co. Daarin hebben Mark en Paulien de hoofdrol.

Het personage van BTW werd uit de serie geschreven omdat het personage niet echt aansloeg bij het publiek. De afleveringen waarin hij meespeelde, scoorden geen hoge kijkcijfers en worden amper heruitgezonden

De eerste seizoenen van de serie werden opgenomen voor een live-publiek. Nadien werd gewerkt met een lachband, die telkens per individuele aflevering werd opgenomen bij een voorvertoning, die meestal plaatshad in het Amerikaans Theater in Brussel.

In de aflevering 'Bij Xavier' hernamen enkele acteurs uit het BRT-feuilleton 'De Collega's' hun rol: Bob Van Der Veken als directeur Paul Tienpondt, Jacky Morel als Hilaire Baconfoy, gangwachter eerste klas en Manu Verreth als classificeerder Jomme Dockx.

In de aflevering 'Sinterklaas kampioentje' hernam Frank Dingenen zijn rol als André Buys uit 'Meester, hij begint weer!' en 'Meester!'.

In 1994 kwam een Nederlandse versie van de serie op het scherm onder de naam 'De Victorie'. Het werd geen succes en er werden maar 13 afleveringen van gemaakt. Van de serie bestaat ook een remake in Portugal onder de titel 'Clube dos Campeões'. In Wallonië is er een remake gemaakt onder de naam 'Vestiaires' en in Frankrijk is er een gedubde versie uitgezonden van F.C. De Kampioenen.

Het veld waar de buitenopnamen van de reeks plaatsvonden, lag in Emblem, een deelgemeente van Ranst. Het veld in Emblem is verkocht en er is inmiddels een golfterrein aangelegd. De nieuwe eigenaar beloofde zo veel mogelijk de sfeer en het interieur van het decor in de serie te behouden.

In 1998 hebben de Kampioenen een gastrol gespeeld in een videoclip van Samson & Gert, genaamd 'Wij willen voetballen'. De enige bekende uit de serie die men zag in de videoclip was Pol, voor het overige waren het allemaal figuranten. Daarnaast was Carmen Waterslaeghers in 1992 te zien in de aflevering 'De werkvrouw van Samson en Gert'.

De vier vrouwelijke hoofdrolspeelsters (Pascale, Carmen, Doortje en Bieke) vormden gedurende een korte periode de meidengroep The Championettes.[25] Ze toerden door Vlaanderen en namen een paar plaatjes op.

Sommige rollen en gastrollen werden al door verschillende acteurs of actrices gespeeld. Zo namen Denise Daems en Leah Thys de rol van Madeleine De Backer voor hun rekening en speelden Laurent Roose en Rob Teuwen allebei Billie Coppens. Sommige acteurs die later een vaste rol kregen, doken eerder al eens op in de reeks als een ander personage: Jakob Beks, BTW tussen 1998 en 2000, verscheen al eens in reeks 5 als Mike, een vriend van DDT. Tuur De Weert, sinds 2003 te zien als Maurice de Praetere, verscheen voordien ook al twee keer. Eerst speelde hij een inspecteur van de post die DDT betrapte op schending van briefgeheim in reeks 8. Nadien speelde hij een collega-duivenmelker van Fernand in reeks 12.

Greet Rouffaer kreeg in 1993 de vraag om zich bij de vaste cast van F.C. De Kampioenen te voegen. De rol van journaliste Marijke, die Rouffaer tot dan toe in vijf afleveringen had vertolkt, zou worden uitgebreid. Rond diezelfde tijd kreeg ze echter ook een vaste rol in de soapserie Wittekerke aangeboden en ze koos voor die laatste.

Eddy Lipstick nam in 1996 een pornoparodie op, 'F.C. De Kapoenen'. Het was de meest succesvolle Vlaamse pornofilm aller tijden.De namen van de personages werden licht aangepast, zo heette Carmen Carmelleke en werd Doortje Clitoortje. In 2014 kwam er een sequel.

Quotes

Mijn gedacht!

Kitttekatoo doen?

Mon amour pour touzours

Heb ik gelijk of heb ik gelijk

Gij zijt toch ne goeie mens, hé

Komaan mannekes, bewegen, bewegen, BEWEGEN!

Man, man, man 

Alles kloek in de broek? ALLES FIJN ACHTER ‘T GORDIJN?

Voor mij ne warme choco

Gij kieken

En wat doet hij? EN WAT DOET ZIJNE PA?

Wat gaat ons Madeleine daarvan zeggen

Ik wil mij daar nu niet mee moeien hé, maar 

(Bende) pottenstampers!

Tournée générale!

Ik zeg altijd…

Buziness is buziness

’t Is niet waar, hé!

Zal ’t gaan ja??!!!
Awards

Gouden Oog 1991 in de categorie Beste fictie

Gouden Oog 1991 in de categorie Beste acteur (Jacques Vermeire voor zijn rol als DDT)

Gouden Oog 1992 in de categorie Vlaamse fictie (opvolger Beste fictie)

Gouden Oog 1992 in de categorie Beste actrice (Loes Van den Heuvel voor haar rol als Carmen)

Gouden Oog 1992 in de categorie Beste acteur (Jacques Vermeire voor zijn rol als DDT)

Gouden Oog 1993 in de categorie Vlaamse fictie

Gouden Oog 1993 in de categorie Beste actrice (Loes Van den Heuvel voor haar rol als Carmen)

Gouden Oog 1994 in de categorie Vlaamse komedie (Vlaamse fictie werd opgesplitst in drama en komedie)

Gouden Oog 1994 in de categorie Beste actrice (Loes Van den Heuvel voor haar rol als Carmen)

Gouden Oog 1995 in de categorie Vlaamse komedie

Gouden Oog 1995 in de categorie Beste actrice (Loes Van den Heuvel voor haar rol als Carmen)

Gouden Oog 1996 in de categorie Vlaamse komedie

Gouden Oog 1996 in de categorie Beste acteur (Jacques Vermeire voor zijn rol als DDT)

Gouden Oog 1997 in de categorie Vlaamse komedie

Prijs voor het collectief geheugen van TeVe-Blad (2006)

BVN-bokaal van de kijker voor Beste programma (2007)

Telenet Kids Award in de categorie Beste televisieprogramma (2007)

EIC Award voor succesvolle dvd-verkoop reeks 17 (2008)

EIC Award voor succesvolle dvd-verkoop reeks 18 (2009)

EIC Award voor succesvolle dvd-verkoop reeks 20 (2011)

© 2020-2022 VFDb.be
Wij gebruiken cookies voor een optimale surfervaring

Welke cookies gebruiken we en waarom?
We gebruiken cookies op vfdb.be. Sommige zijn noodzakelijk voor een optimale gebruikerservaring, andere leren ons hoe anonieme bezoekers de website gebruiken. Ten slotte zijn er marketing cookies om advertenties via Facebook en Google relevant te houden en om inhoud uit social media te tonen. De gemeten gegevens worden altijd anoniem verwerkt en nooit doorgegeven aan derden.
Wij gebruiken cookies voor een optimale surfervaring (stap 1/5)

Noodzakelijke cookies
Deze functionele cookies garanderen je een optimale surfervaring. Zonder deze cookies zou onze site niet goed werken.
Wij gebruiken cookies voor een optimale surfervaring

Analytische cookies (stap 2/5)
De analytische cookies laten ons toe om het surfgedrag van grote groepen (anonieme) bezoekers beter te begrijpen. Op basis hiervan maken we de informatie op onze website efficiënter en toegankelijker.
Belangrijk: we gebruiken de cookies van Google Analytics maar delen geen gegevens met Google!
Wij gebruiken cookies voor een optimale surfervaring

Advertentiecookies (stap 3/5)
Deze cookies zorgen ervoor dat advertenties voor jou geoptimaliseerd worden op basis van je surfgedrag. Als je deze cookies niet aanvaardt, krijg je nog steeds advertenties te zien. Alleen zullen deze niet aangepast zijn aan jouw surfgedrag.
Wij gebruiken cookies voor een optimale surfervaring

Cookies voor marketing (stap 4/5)
Cookies van YouTube, Instagram en Facebook zijn noodzakelijk om inhoud (zoals filmpjes) van deze social media te bekijken.
Wij gebruiken cookies voor een optimale surfervaring

Je cookies wijzigen? (stap 5/5)
Dat kan op elk moment. Klik onderaan op "Cookie instellingen" en pas je instellingen zo aan.
Toegevoegd aan uw favorieten!
Mijn favorieten
Toegevoegd aan uw kijklijst!
Mijn kijklijst