Series

Flikken (1999 - 2009)

Mijn score:
KT | +/- 50min | Actie, Drama, Misdaad
 Flikken Gent
(1999) on IMDb

We maken kennis met het politieteam van commissaris Deprez uit de Vlaamse stad Gent. De jonge inspecteur Tony Dierickx is een harde tante, ligt constant dwars en lapt soms de regels aan haar laars. De koelbloedige inspecteur Britt Michiels wordt de nieuwe partner van Tony en geleidelijk aan leren ze elkaar beter te respecteren. Brigadier Ben Vanneste vormt een duo met brigadier Selattin Ates. De twee zijn tegengestelden wat karakter betreft maar voelen elkaar in de job perfect aan. Hoofd-brigadier Raymond Jacobs is de oudste van het team. Zijn jarenlange ervaring deelt hij met enige tegenzin met zijn ambitieuze jongere en onervaren partner Wilfried Pasmans.

Afleveringen
Seizoen 1 (1999) 13 afleveringen
1. Partners
Na een zoveelste aanvaring met een zoveelste mannelijke collega krijgt Tony van baas Deprez een nieuwe partner toegewezen: Britt. Meteen worden beide vrouwen uitgestuurd voor een eerste zaak: een scholier is door een auto aangereden en zwaar gewond. De chauffeur heeft vluchtmisdrijf gepleegd. Tijdens het onderzoek laat Tony geen kans voorbij gaan om haar nieuwe partner duidelijk te maken wat ze van haar denkt.
2. Lijfwacht
Britt en Tony onderzoeken de klacht van een vrouw die beweert dat ze door haar ex-vriend wordt gestalkt. Maar Tony is met haar gedachten elders: ze heeft twee kaartjes en een man kunnen versieren voor de openingsavond van het Internationaal Filmfestival. Voor dat evenement moeten Vanneste en Selattin escorte rijden. Raymond en Pasmans staan in voor de persoonlijke veiligheid van de eregenodigde.
3. Lopend Vuur
Bij een nachtelijke brand in een Turkse pitabar raakt de uitbater zwaar gewond. Wanneer er aanwijzingen opduiken van kwaad opzet staat de hele stad in rep en roer. De druk van politiek, media en publieke opinie op het team van Deprez wordt bijzonder groot.
4. Dood Spoor
Op zondagochtend wordt in de haven van Gent het lijk aangetroffen van een taxichauffeur. Zijn keel is overgesneden en hij is van zijn geld beroofd. Britt en Tony overtuigen onderzoeksrechter Francken de zaak aan hen toe te wijzen en niet aan de Federale politie. De twee vrouwen krijgen 24 uur. Pasmans heeft ook Raymond op zijn vrije dag voor dit onderzoek gemobiliseerd, maar zij krijgen van Deprez een ander "zwaar" vergrijp toegewezen.
5. In Dubio
Vanneste en Selattin krijgen een nachtelijke noodoproep: een chauffeur is door een liftster met een mes verwond en beroofd. Beide agenten gaan op zoek naar het meisje. Hun zaak vertoont merkwaardige aanknopingspunten met een vermeende verdwijning die door Britt en Tony wordt onderzocht. Sinds enkele dagen wordt ook het stadhuis met graffiti beklad. Pasmans meldt zich als vrijwilliger om deze vandaal op te sporen.
6. Sloopwerk
De politie wordt gevraagd om op last van de eigenaar een kraakpand te ontruimen. Niemand van de flikken is erg opgezet met deze opdracht. Vanneste heeft de leiding en ontdekt tot zijn verbijstering dat zijn zus Merel ook in het pand zit verschanst. Tijdens de ontruiming loopt een en ander grondig fout en het team krijgt ongewenst bezoek van de Dienst Intern Toezicht.
7. Ooggetuige
In het Citadelpark wordt 's morgens het lijk aangetroffen van een man. Alles wijst erop dat hij 's nachts is vermoord bij een bezoek aan de homoprostituees in het park. Tony leidt het onderzoek want Britt, pas terug uit ziekteverlof, mag van baas Deprez alleen bureauwerk doen. Daar trekt ze zich weinig van aan en samen met Tony gaat Britt op zoek naar getuigen.
8. Slagen en Verwondingen
Wanneer Dany De Volder 's nachts thuiskomt treft hij er de politie en een ambulance aan. Zijn moeder is door een inbreker zwaar mishandeld. Maar Britt en Tony ontdekken tegenstrijdigheden in het verhaal van de vader en raken overtuigd dat hij het hele inbrekersverhaal heeft verzonnen. Raymond kent de familie en heeft grote twijfels bij de piste die door Britt en Tony wordt gevolgd.
9. Pickpocket
Een internationale bende pickpockets is naar Gent afgezakt en de Unit Gauwdiefstallen vraagt het team bij te springen. De mannen hebben zich goed op deze opdracht voorbereid en trakteren Britt en Tony op een verrassing. Bovendien wil de burgemeester bij het begin van het toeristisch seizoen meer 'blauw' op straat...
10. Doodrijder
Voor een bar wordt een oude man met zijn hondje van zijn bromfiets gereden door een onvoorzichtige chauffeur. De automobilist pleegt vluchtmisdrijf. Raymond en Pasmans ontfermen zich over de arme sukkelaar en het gewonde dier. Britt en Tony hebben een afspraak met onderzoeksrechter Francken die op zich laat wachten. Dan krijgt Tony een telefoon van Vanneste...
11. Schoolplicht
Een vader komt aangifte doen van de verdwijning van zijn dochter Sofie. Zij is lerares in een probleemschool. Even later wordt haar lijk opgevist uit het Groot Dok. Het lichaam van de jonge vrouw vertoont sporen van recent geweld. Britt en Tony voeren het onderzoek en hebben een aanvaring met de nieuwe onderzoeksrechter.
12. Op Voorschrift
In een appartement wordt het lijk aangetroffen van een drugsdode. Het meisje blijkt gestorven aan een fatale combinatie medicijnen. De voorschriften dragen de naam van een huisarts die Britt en Tony maar al te bekend is. Raymond en Pasmans van hun kant ondervinden dat sommigen meer gelijk zijn voor de wet dan anderen.
13. Volle Maan
Het is zaterdagnacht en volle maan. Het commissariaat van Gent-Centrum wordt overspoeld met een uitgelezen selectie vreemde schepsels en ongewone oproepen. Vanneste mobiliseert zijn collega's voor de verhuis van zijn zus Merel de volgende morgen. Britt probeert tevergeefs Kris te bereiken om haar misstap goed te maken.
Seizoen 2 (2000) 13 afleveringen
1. Gif
Het team van de flikken verwelkomt Anne en Tom, twee jonge agenten net van de politieschool, en doet dat op een wel zeer aparte manier. Tijdens de drink achteraf vraagt iedereen zich af wie de nieuwe baas en opvolger van Deprez wordt. Alle agenten hebben zo hun eigen mening. Dan komt het bericht dat in de haven een stil alarm is afgegaan. Anne en Tom gaan kijken.
2. Scoren
Het is zaterdagavond en de agenten bereiden zich voor op een risicomatch in het stadion van AA Gent. Tony onderwerpt Britt aan een kruisverhoor. Zij vreest dat Britts relatie met de nieuwe baas zal doorwegen op hun werkrelatie. Britt verzekert een sceptische Tony van het tegendeel. Door de discussie verschijnen beide vrouwen rijkelijk laat op de briefing van Kris. Die briefing is nauwelijks afgelopen of er wordt een eerste incident gemeld: een groep supporters houdt lelijk huis in een benzinestation.
3. Bonanza
Raymond is verbaasd als hij bij aankomst in het commissariaat Robert Audenaert tegen het lijf loopt. De gepensioneerde agent is een levende legende in het Gentse korps. Groot is Raymonds verbazing wanneer Audenaert vraagt Pasmans te spreken. Hij heeft de jonge agent nodig om een dertig jaar oude moordzaak op te lossen. Kris heeft het vaste voornemen niemand van zijn team voor te trekken en belast Britt en Tony met een "hondse" job.
4. Kind van de Rekening
Rik Heymans gaat na een verjaardagsfeestje zijn dochter ophalen bij zijn vrouw, van wie hij gescheiden leeft. Maar zij weigert het kind met haar man mee te geven. Rik maakt zich bijzonder boos en de politie moet tussenbeide komen. Op het commissariaat geeft de vrouw uitleg bij haar weigering. Een banale aanrijding zadelt Vanneste en Selattin dan weer op met een opdracht die geen van beiden erg vrolijk stemt.
5. Hold-up
Een veiling in de Gentse binnenstad wordt ruw verstoord als twee gemaskerde en gewapende overvallers de zaal binnendringen en de aanwezigen beroven van al hun bezittingen. Frank heeft de nacht doorgebracht bij Tony. Maar na zijn vertrek doet Tony een beangstigende vaststelling: haar dienstwapen is verdwenen. En terwijl het team het onderzoek voert naar de brutale hold-up, moet Tony de verschrikkelijke waarheid onder ogen zien.
6. Steen des Aanstoots
De Gentenaars kijken bij het ontwaken vreemd op: Pasmans heeft de vraag van Kris om het korps te promoten met zijn gebruikelijke voortvarendheid ter harte genomen. Een politiepatrouille heeft op straat een gewonde Pakistaanse vrouw aangetroffen en roept de hulp in van Britt en Tony. Vanneste wil Karlyn verrassen, maar dat draait enigszins anders uit.
7. Moordschuld
De dag voor de opening van de Gentse Floraliën wordt ingebroken bij een plantenkweker. Daardoor ziet de arme man zijn deelname aan de Floraliën in rook opgaan. Raymond trekt zich de zaak persoonlijk aan niettegenstaande hij wat sukkelt met zijn gezondheid. Britt en Tony onderzoeken een anonieme oproep en komen terecht in het huis van een junkie. De jonge vrouw beweert nergens van te weten. Dan stoten Britt en Tony op bloedsporen.
8. Dikke Vrienden
Seppe, een jonge arbeider, is van een stelling gevallen en overleden. De agenten verhoren zijn drie collega's en alles wijst op een spijtig ongeval. Tot een zekere Eddy op het commissariaat verschijnt: hij weet misschien meer... in ruil voor een kleine vergoeding? Raymond moet in het ziekenhuis blijven tot de dokters hebben uitgezocht wat hem scheelt. Maar zelfs in zijn ziekenbed blijft Raymond politieman.
9. Land van Belofte
Kris geeft in de politieschool les aan de klas van Merel. Hij heeft Britt en Selattin uitgenodigd voor een rollenspel. Maar beiden hebben zo hun eigen redenen om zowel Kris als Merel een onaangenaam moment te bezorgen. Het team heeft aan het Sint-Pietersstation een actie opgezet tegen een bende fietsendieven. Britt en Tony beletten dat een dief met een fiets aan de haal gaat. Ze doen een verschrikkelijke ontdekking...
10. Gentse Feesten
Britt is vastbesloten het zoontje van Jana en de moordenaar van de vrouw te vinden. Tony begrijpt niet waarom Britt haar en Kris zo gemeen behandelt. Dat betert niet wanneer Kris Britt vertelt dat hij alle manschappen nodig heeft voor de Gentse Feesten. Raymond is herstellende, maar niet te beroerd om een overbezorgde Pasmans op te zadelen met de vervelendste klussen.
11. Happy End
Een jongen wordt door een straatbende overvallen en beroofd. De volgende dag wordt één van de overvallers zwaar gewond aangetroffen in een park. Britt en Tony vermoeden dat het om een wraakactie ging. Britt maakt Tony deelgenoot van haar twijfels. Na wat met Dorien is gebeurd, denkt ze aan stoppen. Pasmans laat zijn collega's proefdraaien met Astrid, het nieuwe communicatienetwerk van de politie.
12. Schone Schijn
Een bende inbrekers dringt een woning binnen en bedreigt het gezin. De overvallers verdwijnen met twee dure wagens. Een vrouw komt op het commissariaat aangifte doen van een geval van oplichting. Een man in uniform heeft haar oude moeder een forse som geld afgetroggeld. Vanneste en Selattin willen de zwendelaar inrekenen. Tony ontdekt dat Britt heeft gesolliciteerd voor een andere baan en dat komt hard aan.
13. Stille Nacht
De flikken moeten werken op kerstavond en Tony begrijpt dat Britt haar ontslagbrief heeft geschreven. Kris brieft zijn team. De laatste weken heeft een crimineel verschillende frituren overvallen en Kris is vastbesloten om de man in te rekenen. Raymond is zeer nerveus over de aanstaande bevalling van zijn dochter. Pasmans vraagt zich dan weer af wat Raymond hem als kerstcadeau heeft gekocht.
Seizoen 3 (2001) 13 afleveringen
1. Misbruik van Vertrouwen
Het is de start van het nieuwe schooljaar en ook voor het flikken-team is dit de eerste werkdag. Kris moet geprikkeld vaststellen dat zijn hele team nog in vakantiestemming verkeert.
2. Sneeuwwitje
In de vroege ochtend wordt in het Patershol het lichaam aangetroffen van een onbekende jonge vrouw. Zij is om het leven gebracht met een dolk. Britt en Tony ontdekken dat het slachtoffer, een studente, er een dubbelleven op nahield.
3. Zonder Domicilie
In een verlaten havenloods wordt het verkoolde lijk gevonden van Romain, een dakloze. Raymond loopt in het winkelcentrum waar de zwerver het laatst is gezien, een oude bekende tegen het lijf. Ondertussen wacht het team op de opvolger van Kris.
4. Stoffelijke Schade
Bij een nachtelijke weg-controle neemt een wagen tegen hoge snelheid de vlucht. Vanneste en Selattin zetten de achtervolging in, maar een paar kilometer verderop gebeurt het onvermijdelijke. De vluchtwagen rijdt zich te pletter.
5. Thuis
Raymond en Pasmans brengen op het commissariaat Niels binnen. Het jongetje is betrapt bij een winkeldiefstal. De agenten noch zijn ouders hebben een verklaring voor het gedrag van de jongen. De zaak wordt nog vreemder als de politie s nachts uit het huis van Niels een anonieme oproep ontvangt.
6. Blinde Hoek
In een buitenwijk van Gent vindt een voorbijrijdende chauffeur de zwaar gewonde Ferry Pauwels naast zijn wagen. Hij is in elkaar geslagen. Er zijn geen getuigen van het incident, maar alles wijst op een geval van verkeersagressie.
7. Horen en Zien
Wanneer André De Meyer uit het Gentse gerechtshof ontsnapt, vermoedt de federale politie dat hij naar Frankrijk probeert te ontkomen. Raymond weet dat De Meyer in Gent een ex en een dochter heeft.
8. Trouw
Wanneer Dirk Houtman 's morgens naar zijn werk vertrekt, staat hij oog in oog met twee carjackers. De jonge Tarik komt tussenbeide en wordt door de overvallers neergeschoten.
9. Vermist
Hedwig Van de Sompel komt op het commissariaat de verdwijning aangeven van haar dochter Randi. Britt en Tony gaan met haar ex-man praten en ondervragen ook enkele van haar vrienden. Niemand heeft een idee waar het meisje kan zijn.
10. Wapenbezit
Terwijl Britt en Tony een bijzonder gewelddadige overval op een oude man onderzoeken, worden Vanneste en Selattin naar een restaurant in het centrum gestuurd. Een leverancier meent dat er iets loos is. Vanneste en Selattin betrappen inderdaad twee overvallers op heterdaad.
11. Losgeld
De flikken worden geconfronteerd met een merkwaardige ontvoering. Een jogster getuigt hoe een man door twee anderen in een bestelwagen is gesleurd. Kort daarop vinden Vanneste en Selattin de bestelwagen met het ongedeerde slachtoffer.
12. Corrupt
In het centrum van Gent wordt een juwelierswinkel overvallen. Als kort daarop de vermoedelijke dader voor dood wordt aangetroffen, staan de agenten voor een raadsel. En van de buit is er geen spoor. Een zenuwachtige Tony heeft haar teamgenoten iets mee te delen.
13. Luther
Britt brengt Danny op de hoogte van het opduiken van Luther Cosanni. Ondanks Danny's protest besluit Britt, Luther alleen te confronteren. Ze wil na al die jaren de waarheid horen over de dood van haar echtgenoot Mark.
Seizoen 4 (2002) 13 afleveringen
1. Vluchtmisdrijf
In afwachting van Tony's terugkeer maakt Britt het haar nieuwe partners beslist niet gemakkelijk. Commissaris Vanbruane geeft Britt nog één kans. Britt krijgt weer een nieuwe partner. Het duo moet meteen uitrukken voor een verkeersongeval met vluchtmisdrijf. Een jonge moeder is onder de ogen van haar zoontje door een zware wagen aangereden. De enige getuige van de gebeurtenis reageert vreemd, vinden de agenten. Vanneste en Selattin hebben allebei gesolliciteerd voor dezelfde job. Pasmans heeft echter goed nieuws voor Vanneste.
2. Joyrider
Een jonge joyrider wordt door mannen in politie-uniform tegengehouden en zonder pardon neergeschoten. Zijn vriendinnetje is de enige getuige. Ze vreest voor haar leven. Het flikken-team probeert het meisje op te sporen vóór de moordenaars haar vinden. Britt trekt op met haar nieuwe partner en dat is even wennen. Vanneste neemt het Nadine heel kwalijk dat zij de voorkeur heeft gegeven aan Selattin.
3. Hug Drug
Het hele commissariaat spreekt nog slechts over één ding: Commissaris Vanbruane en Vanneste. En dat betert er niet op wanneer de ex van Nadine verschijnt, die de verdwijning van zijn stiefdochter komt melden. Britt en Pasmans onderzoeken de zaak en maken kennis met de pittige huisgenoten van het verdwenen meisje.
4. Trafiek
De inspecteurs komen via een onschuldig brandje een zaak van georganiseerde telefoonfraude op het spoor. Als snel wordt duidelijk dat de bende verwikkeld is in een chaos van criminele activiteiten. Het afscheidsfeestje van Vanneste heeft bij de teamleden de nodige sporen achtergelaten. Nadine vertrekt op vakantie en vraagt Britt haar taken over te nemen.
5. Liana
Britt stelt opgelucht vast dat het lijk in het veldje niet dat van Liana is. Haar broer Adrian gelooft nog steeds dat zij veilig in Londen zit, maar Britt en Pasmans hebben zo hun twijfels. Britt gaat persoonlijk de confrontatie aan met het vermeende hoofd van de bende. En haar kennismaking met diens advocaat, Johan Van Lancker, verloopt nogal stormachtig.
6. Roof
Wanneer Raymond 's morgens zijn kleinzoon Jonas naar school brengt, ziet hij een gemaskerd duo een bank binnenlopen. Hij slaat meteen alarm. Maar als hij schoten hoort, snelt hij het bankkantoor binnen en laat Jonas alleen achter in de auto. Sofie Beeckman doet een nieuwe undercoveroperatie en probeert via Robin Coster een drugsbende op het spoor te komen.
7. Verdwaalde Kogel
Nu Pasmans beslist heeft opnieuw met Raymond te werken, maakt Britt kennis met haar partner, Sofie Beeckman. Wanneer een scholier door een verdwaalde kogel wordt getroffen, beginnen de twee vrouwen aan hun eerste gezamenlijke onderzoek. Bruno is het beu dat Nick nog steeds bij hem logeert en zet hem onder druk om een appartement te zoeken.
8. Getipt
Het flikken-team krijgt drie tips. Dik tegen hun zin in moeten Britt en Sofie optrekken met huisjesmelker Taveniers. Die vermoedt dat een van zijn huurders een overval beraamt op een juwelier. Sinds de ontvoering van Jonas heeft Raymond het erg moeilijk.
9. Bloedgeld
Johan Van Lancker verschijnt op het commissariaat en neemt Britt in vertrouwen. Hij vermoedt dat een collega van hem, Yolande Hebberecht, in moeilijkheden verkeert. Britt en Sofie steken hun licht op bij de advocate, maar zij ontkent alle problemen.
10. Snoepgoed
De kleine Pieter Vereecke is op weg naar huis, ineens zakt hij op straat in elkaar. Na onderzoek in het ziekenhuis komt aan het licht dat de jongen een forse dosis drugs heeft geslikt. Britt, Sofie en de moeder van Pieter staan voor een raadsel. Britt en Sofie ontdekken dat zijn oudste broer geen onbesproken verleden heeft.
11. K
Nick en Bruno onderzoeken een ongewone inbraak bij een dierenarts. De daders bleken enkel geïnteresseerd in de medicijnkast. Merel en de Dienst Intern Toezicht starten een onderzoek naar de zware aanrijding waarbij Raymond en Pasmans waren betrokken. Voor Pasmans staan de zaken er bijzonder slecht voor.
12. Selina
Nu hij in de gevangenis zit, vreest Roman Dashi voor het leven van zijn dochter Selina. Via Johan vraagt hij aan de politie om bescherming. Britt is niet geneigd toe te geven aan haar oude vijand, maar stuurt toch Nick en Bruno achter het meisje aan.
13. Vaarwel
Het flikken-team is vastbesloten de moordenaars van Selina te vinden. Roman Dashi is ontroostbaar en uit medeleven met de getroffen vader zorgt Johan dat hij het stoffelijk overschot van zijn dochter Selina kan begroeten. Slechts later ontdekken Johan en de agenten dat Dashi maar één persoon verantwoordelijk acht voor zijn eigen lot en dat van zijn dochter: Britt.
Seizoen 5 (2003) 13 afleveringen
1. Onkwetsbaar
Britt legt de eed af als commissaris. Ze rekent erop dat ze Nadine Vanbruane zal opvolgen als teamcommissaris, maar ook haar nieuwe collega Van Reeth heeft zijn zinnen op die functie gezet. Wanneer Nadine na een uit de hand gelopen grap van Bruno en Nick in elkaar geslagen wordt, moet Britt in de meest ondankbare omstandigheden bewijzen dat ze de titel van teamcommissaris meer dan waard is.
2. Spoorloos
Na een mislukte carjacking bij een tuincenter sleuren twee overvallers de vrouw van de zaakvoerder mee en dumpen haar. In de ijskoude winternacht organiseren Britt en haar team de zoektocht naar mevrouw Bosman. Het wordt een race tegen de tijd, want in deze barre omstandigheden verkleinen haar overlevingskansen met het uur. Bruno krijgt de nieuwe chef van de dienst Intern Toezicht achter zich aan: John Nauwelaerts. Maar dat heeft niets te maken met zijn uit de hand gelopen grapje.
3. Stinker
Met zeer veel tegenzin bevrijden Pasmans en Raymond een dol geworden hond uit een vervallen rijwoning. In de woonkamer vinden ze het aangevreten lijk van een man. Maar ze geraken het maar niet eens over de vraag of de man vermoord is of zelfmoord gepleegd heeft. Britt, Merel en Sofie zoeken verder naar de overvallers op het tuincenter. Vooral Sofie is ervan overtuigd dat ze opnieuw zullen toeslaan. Ze bijt zich in de zaak vast.
4. Coma
Sofie ligt in coma. Britt en haar team gaan verbeten op zoek naar de twee overvallers die Sofie neergeschoten hebben. Een van de sporen leidt naar een oude bekende van Raymond: Giovanni di Renzo, een louche autohandelaar. Giovanni beweert dat hij zijn leven gebeterd heeft sinds hij op het punt staat papa te worden. Zijn vrouw kan elk ogenblik bevallen. Intussen blijft Nick in het ziekenhuis bij Sofie, die vecht voor haar leven.
5. Sofie
Sofie sterft. De klap komt hard aan bij het team, maar vastberadener dan ooit gaan ze op zoek naar de moordenaar. Verdwaasd door woede en verdriet begaat Nick echter een onvergeeflijke professionele fout. Hij trekt zijn revolver te midden van een groep spelende kinderen. Britt probeert hem te beschermen tegen zichzelf en tegen John Nauwelaerts, de chef van de dienst Intern Toezicht. Ze neemt alle schuld op zich en biedt haar ontslag aan. Maar dat is buiten Nauwelaerts gerekend...
6. Sporen
Een studente wordt verkracht en vraagt de hulp van twee vrouwelijke speurders. Britt en Merel proberen het meisje met de nodige tact te behandelen, maar commissaris Nauwelaerts wil snel resultaat. Hij lijkt enkel en alleen geïnteresseerd in de feiten en daar heeft Merel het nogal moeilijk mee. Ook Bruno vindt het maar niets dat zijn stiefvader opeens zijn chef geworden is, vooral niet wanneer die hem opzadelt met de gevreesde 'Moustache'.
7. Lucas Bukas
Britt en Merel onderzoeken de drugsdood van een gedetineerde en maken kennis met Lucas. Hij is een geestelijk gehandicapte man die in de gevangenis gepest en geslagen wordt. John, Pasmans en Raymond proberen een liefdeszieke muzikant van het dak te plukken. Terwijl Nick vecht om terug te komen in het team, ergert Bruno zich steeds meer aan het feit dat de Moustache er altijd de 'juffrouwtjes' uitpikt om een boete te geven.
8. Kassa
Pasmans stelt eindelijk zijn lief voor aan de andere teamleden, ook al gebeurt dat niet helemaal zoals gepland. Wanneer het liefdeskoppel vertrekt voor een intiem weekendje in Parijs, zien ze hoe een fietsend meisje van de weg gereden wordt. De chauffeur pleegt vluchtmisdrijf. Voor Pasmans gaat de plicht voor. Hij zegt zijn weekendje af om de doodrijder op te sporen. Britt en Merel ontdekken dat er wel eens een verband kan bestaan met hun zaak.
9. Uit de Doden
Op een stort in de stad vinden Pasmans en Raymond een menselijke schedel. Stap voor stap reconstrueren John en zijn team het gezicht, de levenswandel en de persoonlijkheid van het slachtoffer. Een religieuze zonderling, een arrogante jonge kunstenaar en een diep gekwetste vader passeren de revue. Ondertussen blijkt Johan op zakenreis met een cliënte en dat bezorgt Britt een vaag gevoel van jaloezie.
10. Kunst
Nick boekte tot nu toe weinig succes als undercoveragent. Maar wanneer hij op een nacht in elkaar geslagen en beroofd wordt, komt de zaak plotseling in een stroomversnelling terecht. Een hotelgaste verleidt hem voor een afspraak aan de Leie en stelt hem een kunstdeal voor. Pasmans en Raymond onderzoeken de aanslag op een jonge illegaal en kruisen het pad van een oude bekende.
11. Brugbeek
Een jonge aardbeienkweker wordt 's morgens vroeg betrapt terwijl hij zijn dode vader in een bestelwagen probeert te laden. Hij beweert dat hij zijn vader naar het ziekenhuis wou brengen, maar Britt en Merel doorprikken snel zijn verhaal. Pasmans en Raymond krijgen van John een iets minder gewichtige zaak voorgeschoteld, namelijk een 'dognapping'. Wanneer Bruno zijn zwaar zieke moeder op een etentje trakteert, doet zij bij het dessert een ontboezeming die Bruno's kijk op John definitief verandert.
12. Aan de Waterkant (1)
De roeiclub aan de watersportbaan staat in rep en roer. Stéphanie, een jonge roeister van 15, is verdwenen. Wanneer haar gsm tussen de struiken teruggevonden wordt, begrijpt iedereen dat ze niet zomaar van huis weggelopen is. Pasmans en Raymond houden zich tussendoor bezig met een minder onrustwekkende verdwijning. Een groep Afrikaanse muzikanten op tournee is zijn orkestleider kwijt. Wanneer Jacqueline opgenomen wordt in het ziekenhuis, waarschuwt John Bruno dat hij zich moet klaar houden.
13. Aan de Waterkant (2)
Het team gaat verbeten op zoek naar de moordenaar van Stéphanie. Maar haar vader blijft spoorloos en haar roeitrainer houdt hardnekkig zijn onschuld vol. De eerste doorbraak komt er na een bekentenis van Jean-Claude Maes. Toen hij de avond voor de verdwijning aan het gluren was, zag hij hoe een man Stéphanie bij het boothuis probeerde aan te randen. Inmiddels houden Bruno en John de wacht bij het sterfbed van Jacqueline.
Seizoen 6 (2004) 13 afleveringen
1. Oorlog
Met gepaste trots willen commissaris Nauwelaerts en zijn team in de pers een grote drugsvangst aankondigen. De hoerastemming verdwijnt echter snel. De Russische drugsmaffia eist zonder veel complimenten zijn eigendom terug en neemt John daarbij als onderpand. Het ziet ernaar uit dat de lokale politie zijn vijand ernstig onderschat heeft. John is ontvoerd, Bruno gaat door het lint en Britt wordt tussen twee huwelijksreisjes onvoorbereid in de strijd gegooid.
2. In het Duister
Caroline Heymans, een blinde jonge vrouw, wordt thuis gewurgd en op shockerende wijze te kijk gezet. Profiler Robert Nieuwman ziet in deze werkwijze het signatuur van de moordenaar die ook in Nederland drie slachtoffers maakte. Merel krijgt de voorlopige leiding over het onderzoek, maar Britt voelt dat ze onzeker is en onderbreekt een gezinsuitstapje in Parijs om haar partner bij te staan.
3. Wolf
Pasmans en Raymond ontfermen zich over Aliceke, een verward oud dametje. Er is ingebroken, haar man is in het ziekenhuis geslagen, en haar coupons zijn gestolen. In de zoektocht naar de moordenaar van Caroline Heymans boeken Robert en Britt intussen hun eerste gezamenlijke succesjes.
4. Geflikt
Twee nepdouaniers stelen ’s nachts een vrachtwagen. De bestuurster komt er met de schrik en een gebroken sleutelbeen van af. Wanneer blijkt dat in de laadruimte illegaal sigaretten vervoerd werden, beweert zij daar niets van af te weten. Maar het is niet de eerste keer dat ze van smokkel verdacht wordt. Britt en Robert praten in Brussel met de jonge vrouw die een aanslag van de moordenaar overleefde. De omstandigheden verplichten hen ertoe in een hotel te blijven overnachten.
5. Solfer
Net wanneer het team een grote doorbraak maakt in de speurtocht naar de viervoudige moordenaar, wordt Britt geconfronteerd met een verpletterende crisis in haar gezin. Dorien verdraagt het niet meer om steeds weer aan haar lot overgelaten te worden. Ze loopt weg en laat niets meer van zich horen. Britt probeert haar dochter terug te vinden en tegelijk de jacht op de viervoudige moordenaar verder te zetten. Op beide fronten dreigt ze de zaken grondig te verknoeien.
6. De Getuige
Een prostituee wordt door twee mannen met veel geweld in een autokoffer geduwd en verdwijnt spoorloos. De volgende dag waarschuwt een man de politie met een anoniem telefoontje en denkt dat de kous daarmee af is. Maar zonder getuige is er geen zaak. John zet zijn team onder druk om de getuige te vinden. Wanneer Bruno uitbundig roept dat hij de lotto gewonnen heeft, begint Nick al te fantaseren wat hij met zijn deel van het geld zal doen.
7. Den Bok
Tijdens een nachtelijke patrouille ontdekken Pasmans en Raymond een gewonde man in zijn auto voor zijn eigen woning. Het blijkt ‘Den Bok’ te zijn, een vroegere turnleraar van Pasmans aan wie hij de beste herinneringen overhoudt. Maar ‘Den Bok’ doet erg geheimzinnig over zijn verwondingen. Het gedrag van Pasmans modelleraar wordt steeds meer in twijfel gebracht.
8. Rook
Raymond en Pasmans verijdelen een brandstichting in een meubelfabriek. De bedrijfsleiding gedraagt zich niet erg behulpzaam tijdens de zoektocht naar de dader. Er wordt duidelijk iets verzwegen. Bruno gaat op zoek naar zijn gestolen wagen en komt bij de louche autohandelaar Giovanni Di Renzo terecht. Nick en Mihriban maken zich steeds meer zorgen over het drugsverslaafde meisje Eva. Merel probeert de breuk met de getrouwde Tommy Desmit te verwerken, maar ontdekt dat het altijd nog wat erger kan.
9. Stof
Patsy De Weert komt na 13 jaar gevangenschap vrij. Ooit gaf ze tijdens een verhoor aan John Nauwelaerts toe dat ze haar man vermoord had. Maar die bekentenis trok ze vrij snel weer in. Wanneer nu ook Patsy vermoord wordt, moet John de oude dossiers terug van onder het stof halen. Heeft deze gebroken vrouw haar man echt omgebracht? Of heeft John zich toen vergist en loopt de echte moordenaar nog steeds vrij rond?
10. De Verbrande Vrouw
Een ernstig verbrande vrouw wordt voor de deur van de dienst spoedgevallen uit een wagen geduwd en achtergelaten. De diagnose van Mihriban is keihard. De vrouw zal binnen korte tijd sterven. Niemand kent haar identiteit, maar ze wil nog één keer haar kinderen zien. Terwijl de toestand van de verbrande vrouw snel achteruitgaat, probeert het team haar kinderen op te sporen.
11. De Vikings
Twee motorbendes raken slaags en vernielen de inboedel van een café. Wanneer het team onderzoekt wie voor de schade moet opdraaien, blijkt niemand er erg happig op de schuldigen te noemen. Al snel blijkt dat achter het ruwe uiterlijk van de motorrijders ook maar gewone burgermannen schuilgaan, met gewone burgermansdromen en gewone burgermans-problemen.
12. Kwelling
Er is een jonge gehandicapte vrouw gewurgd en te kijk gezet in een choquerende houding. Het lijkt alsof de moordenaar van de vorige vier slachtoffers opnieuw toegeslagen heeft. Maar Luc Feiremans zit in de gevangenis, het is dus onmogelijk dat hij de dader is. Voor de hoofdverdachte en zijn advocaat is het wel duidelijk. De echte dader loopt nog vrij rond, de politie heeft zich vergist en houdt al maanden de verkeerde vast.
13. Verlossing
Vijf doden, één vermiste. Het team legt zich er niet bij neer dat er een zesde slachtoffer is gevallen en blijft koortsachtig zoeken naar de verdwenen Mieke Geeraerts. Pasmans pint zich vast op een wel erg onwaarschijnlijke verdachte.
Seizoen 7 (2005) 13 afleveringen
1. Johan
Op de openingsavond van de wielerzesdaagse in ‘Het Kuipke’ is het een drukte van jewelste. De wielrenners bekampen elkaar in de piste, de toeschouwers amuseren zich, de Gentse flikken staan paraat om zakkenrollers te onderscheppen en de orde te handhaven. Maar de schietpartij op de parkeerplaats kunnen ze niet verijdelen. Het slachtoffer is een goede bekende en de sporen leiden naar een verdachte in eigen rangen.
2. Martin Dunn Blues
Britt is gevlucht voor commissaris Van Reeth van de federale politie en zet op eigen houtje de zoektocht naar de geheimzinnige Martin Dunn verder. Intussen proberen de teamleden zich te concentreren op een ongeval met vluchtmisdrijf. Inspecteur Tina Demeester probeert John zoveel mogelijk op de zenuwen te werken.
3. Ademloos
Britt verneemt de verbijsterende waarheid over Alek, maar het is te laat. Ze zit met een groep Oost-Europese vluchtelingen in een luchtdichte container opgesloten. Haar enige hoop is Juri, een jongetje dat tijdens een plaspauze op een parkeerplaats is achtergelaten. In de Belfortstraat heeft John genoeg van de ongemotiveerde Tina. Hij ontslaat haar, maar net zij is degene die het best met Juri overweg kan.
4. Nog een Keer Winnen
John overtuigt Merel met zachte dwang om een duo te vormen met Tina. Wanneer een bejaarde dame doodvriest in een bushokje is Merel ervan overtuigd dat het oudje door haar meedogenloze volwassen kinderen gedumpt werd.
5. Stop
Tijdens het onderzoek van een verkrachting, leren Merel en Tina elkaar beter waarderen. Het slachtoffer verzwijgt op zijn minst één belangrijk detail uit haar beroepsleven. De verdachte blijkt een onuitstaanbare macho en een oude vriend van Nick. Britt kan het niet laten om zich te bemoeien met een zaak waarin Taverniers met de dood bedreigd wordt. Pasmans waarschuwt haar nochtans. Ze zou de eerste niet zijn die nog iets tegenkomt op haar laatste werkdag.
6. Groen
Er wordt een brandbom gegooid in de woning van vrederechter Heijermans. Hij verdenkt meteen de jongens van 'ALARM'. Deze milieugroepering bezet een natuurgebied in de Gentse havenzone en de rechter gaf zelf het bevel tot ontruiming. John wordt onder druk gezet om snel actie te ondernemen, maar de jongens verschuilen zich in een boomhut. John wil koste wat het kost een ongeluk vermijden. Intussen komt een oude bekende opnieuw in Merels leven.
7. Big Brother
De 15-jarige An Hoeybergs, sluipt op een nacht het huis uit. Haar moeder is doodongerust, maar vader Hoeybergs vertrouwt erop dat ze wel terugkomt en gaat werken. An heeft echter een verschrikkelijk geheim waar ze met haar ouders niet over kan praten. Inmiddels ziet het ernaar uit dat Winter haar ex niet zo netjes behandelt door hem het bezoek aan zijn dochter te ontzeggen. Merel kiest steeds meer partij voor Tommy.
8. Hart van Steen
Een bejaard echtpaar wordt bestolen door twee jongemannen die zich valselijk uitgeven voor agenten. John voelt zich persoonlijk geraakt. Iemand misbruikt ‘zijn’ uniform om burgers te bestelen. De zaak draait echter uit op een ware calvarietocht voor Raymond. Het team maakt intussen tot grote schaamte van Tina kennis met moeder Demeester. En Bruno beleeft de mooiste momenten van zijn leven, een droomdate met de verrukkelijke Steffi.
9. Moederskind
De 7-jarige Bram De Schepper, gaat zwemmen met zijn moeder. Plots is hij verdwenen. De zoektocht van het team leidt naar een fotograaf met een vunzige hobby en een schimmig verleden. De zaak neemt een tragische wending. In het commissariaat toont moeder Demeester haar ware aard en ontdekt Merel dat zij het conflict tussen Tommy en Winter verkeerd heeft ingeschat.
10. Game, Set and Match
Een beloftevolle jonge tennisspeler wordt onwel tijdens een training en stort in. In het ziekenhuis weigert hij echter alle hulp. Hij geeft Maaike Martens een rake klap en vlucht. Wanneer Pasmans en Raymond de agressieveling terugvinden, komen ze voor een nieuwe verrassing te staan.
11. Zwart
Dominique heeft via Taverniers een Poolse zwartwerker ingeschakeld voor de verbouwing van het appartement. Pasmans zit daar behoorlijk mee in zijn maag en dat gevoel verbetert er niet op wanneer de man ook nog eens betrokken lijkt te zijn bij een reeks van gewelddadige overvallen.
12. Tommy
Tommy ontvoert zijn dochter en verdwijnt spoorloos. Er wordt gevreesd voor een vlucht naar het buitenland. Maar volgens een psychotherapeute bij de federale politie moeten ze ook rekening houden met een ultieme wanhoopsdaad.
13. Lola
John moet knopen doorhakken in de zaak van Brigitte Vandaele en Marianne Van Dijck. Raymond probeert zich te verzoenen met zijn zoon. Maar dat zijn niet de meest prangende zaken die het team bezighouden. Wie is die geheimzinnige vrouw? Wat weet de zwerver Roland? Heeft de psychotische Tommy zijn dochter Lola voor dood achtergelaten? En hoe loopt het af met Nick?
Seizoen 8 (2007) 13 afleveringen
1. Rendez-vous
Pasmans is pas benoemd tot hoofdinspecteur en werkt vastberaden aan zijn eerste zaak, een reeks mysterieuze autodiefstallen in de buurt van een rendez-vous-parkeerplaats. Maar de gebeurtenissen rond Nick zijn nog niet verwerkt en de emoties in het team laaien hoog op. Vooral het gedrag van Merel baart zorgen. Terwijl John er alles aan doet om zijn flikken terug op het goede spoor te krijgen, raakt een politieman betrokken bij een motorongeval met vluchtmisdrijf. De eerste verdachte is Bruno.
2. Op zijn Tina's
Het team ontdekt dat op de rendez-vous-parkeerplaats ook minderjarige meisjes geprostitueerd worden, maar het vertrouwen tussen Merel en Tina is ver zoek. Hun totale gebrek aan samenwerking weegt op de zaak. Wanneer de pientere en plichtbewuste Emma Boon ontdekt dat Tina een relatie heeft met een informant, voelt zij zich verplicht om dat aan haar meerdere te melden. Bruno moet intussen zien overeen te komen met zijn hyperkinetische nieuwe partner, Cat Reyniers. John Nauwelaerts raakt zwaar in de clinch met Kris Geysen.
3. Afscheid
Tina heeft de regels aan haar laars gelapt en moet daar de gevolgen van dragen. Ze vraagt haar collega's nog één ding: "Zorg dat je die bende van de Barracuda te pakken krijgt." Het team komt via internet een geheim pedofilienetwerk op het spoor en begint daarin door te dringen. Wanneer Emma Boon erbij komt en ook Merel zichzelf weer onder controle lijkt te hebben, gelooft John dat hij weer een hecht team onder zich heeft. Maar dan gebeurt het onvermijdelijke. Merel trekt haar conclusies.
4. Gilbert en George
Het team ontdekt dat er een verband bestaat tussen de Barracudabende en Immoportus. Die laatste is een machtige vastgoedmaatschappij die een volkswijk in de haven wil afbreken om er exclusieve luxeappartementen te bouwen. George Remmery vecht vol overtuiging voor het behoud van zijn eigen woning. Zijn broer Gilbert heeft de strijd al lang opgegeven en liet zich omkopen door een jonge, agressieve advocate. Intussen gelooft Raymond echt dat Lidy zijn relatie met Carla eindelijk accepteert en krijgt Emma haar vuurdoop.
5. Grote Kuis
Céleste Mombaerts is spoorloos en het team zet alles op alles om haar terug te vinden. Maar ze zijn niet de enigen die het meisje zoeken. Voor Davina Lansknecht is Céleste een vervelende getuige, die koste wat kost uit de weg geruimd moet worden. Na de tragische gebeurtenissen met zijn broer besluit Gilbert Remmery de politie dan toch te helpen. De bende leert hem meteen een lesje dat hij nooit zal vergeten. Vooral Bruno is geshockeerd. John krijgt een verleidelijk voorstel van Brigitte Van Dale.
6. Code T1
De kroongetuige in het onderzoek naar Davina Lansknecht en de Barracudabende ligt in het ziekenhuis. Haar lever is beschadigd door een gedwongen overdosis paracetamol-codeïne. Indien zij niet meteen een orgaantransplantatie krijgt, zal zij sterven. Pasmans ontmoet Jelle Mortelmans, een vriendelijke journalist die een portret van hem wil maken voor de krant. "Schone jongen", plaagt Raymond. Emma en Mihriban maken kennis met de flegmatiek-zelfverzekerde motard, Michiel Dewaele. En Bruno... Waar is Bruno?
7. Code Rood
Bruno "Nauwelaerts" staat geseind in code Rood. Politiepatrouilles in het hele land gaan actief naar hem op zoek. De schaarse aanwijzingen die het onderzoek oplevert, zorgen echter voor nog meer verwarring. Maar Bruno liet zelf ook bewust een aantal sporen achter. Emma helpt John eindelijk aan het nodige bewijsmateriaal tegen Davina Lansknecht. De relatie tussen Pasmans en Mortelmans wordt minder vriendelijk. Raymond krijgt onverwachts weer heel even contact met zijn zoon, Rik.
8. Verraad
John beweegt hemel en aarde om zijn zoon terug te vinden en krijgt steeds meer steun van Marianne Van Dijck. Raymond en Pasmans arresteren David Caron, een student die een paar keer per jaar als zwartgeldkoerier naar Cyprus reist. In ruil voor anonimiteit belooft hij zijn medewerking in het bendedossier. Dat levert op zijn minst twee onverwachte namen op. Emma gaat een buurvrouw met heel andere ogen bekijken. Michiel werkt Cat stevig op de zenuwen, wanneer hij gaat vissen naar haar ware naam. Cathy? Cathérine? Kathleen?
9. 100 Kilo
John blijft onvermoeibaar op zoek naar zijn zoon. Maar aan die beproeving komt geen eind. Vanuit Cyprus is 56.000 euro op zijn rekening gestort en daar kan hij de onderzoeksrechter geen bevredigende verklaring voor geven. Onderzoeksjournalist Mortelmans heeft er maar één uitleg voor: Corruptie. Volgens hem liet John zich omkopen door de georganiseerde misdaad. Om het verhaal uit de krant te houden, moet het team de bron weten te vinden van alle valse geruchten.
10. Geruchten
Het team is van de zaak gehaald en legt zich terug toe op zijn normale politietaken. Maar het blijft knagen. Wanneer John helemaal buitenspel komt te staan, neemt Pasmans zijn taak als teamleider over. Stap voor stap slagen hij en zijn collega's erin om de Barracudazaak terug naar zich toe te trekken. Wanneer in de gevangenis geruchten gaan dat Bruno nog in leven zou zijn, gaan ze dat verder onderzoeken en krijgen hulp uit onverwachte hoek. Kris Geysen, die inmiddels in de gevangenis zit, heeft nog iets goed te maken.
11. Rat
David Caron wordt vermoord en de conclusie ligt voor de hand. Iemand heeft wraak op hem genomen voor het noemen van de namen uit de bouwmaffia. Maar de waarheid is net iets ingewikkelder dan dat en Emma komt uiteindelijk in een lastig parket. De rivaliteit tussen teamleider Pasmans van de lokale politie en commissaris Vanbruane van de federale politie neemt zo'n proporties aan dat John orde op zaken moet stellen. En er komt een pikant detail uit het verleden van Davina Lansknecht bovendrijven.
12. JLD
John is terug en leidt met kordate hand de onderhandelingen over de vrijlating van Bruno. Maar zijn anonieme gesprekspartner kan hem niet eens de garantie geven dat Bruno nog leeft. Cat komt terug in contact met Gilbert Remmery en leert Monty II kennen. Bij het verder invullen van het lijstje met initialen van belangrijke bendeleden komt de naam Isabel Caron terug op de voorgrond. Voor de beginletters 'JLD' zijn er twee kandidaten: Joannes van Latem de Doncker en Jean-Luc Duvivier.
13. De Barracuda
Terwijl de slopende onderhandelingen over Bruno worden voortgezet, slaagt het team van John Nauwelaerts er eindelijk in om alle initialen op de verdachtenlijst in te vullen. Een gesprek met de gepensioneerde zakenman Albert Caron zorgt voor een nieuw inzicht in het wezen van de Barracuda en het verband met Immoportus. De ontknoping is nabij, maar de tijd dringt. De kans dat Bruno levend uit dit avontuur komt, wordt steeds kleiner.
Seizoen 9 (2008) 13 afleveringen
1. Ondergravers 1
Een tip om een lading namaaksigaretten te onderscheppen, loopt af met een sisser. Is Raymonds tipgever onbetrouwbaar? Of heeft de smokkelbende de verklikker door? Als de koper van de lading dood wordt teruggevonden, belanden John en zijn team in een wespennest. Ook komen ze in het vaarwater van de federale politie.
2. Ondergravers 2
Cat wordt toegetakeld teruggevonden na een date met een undercover-agent van de federale. Ze is zuinig met informatie over wat er gebeurd is. Maar de agent, een maat van Michiel, is van de aardbodem verdwenen. Is hij uitgeschakeld of gevlucht omdat zijn vuile rol in de smokkelbende aan het licht dreigde te komen? Cat en Michiel verdedigen hun vriend en botsen zwaar met de anderen. Maar hoe dieper ze graven, hoe pijnlijker de waarheid wordt.
3. Van de Doden Niets Dan Goeds
Een gescheiden man van 43 wordt beestachtig vermoord aangetroffen in zijn eigen badkuip. In zijn woning is niks gestolen. Zijn omgeving staat perplex. Zijn collega´s, vrienden, zelfs zijn ex, schilderen de man af als een halve heilige. Dat wekt bij de flikken al meteen achterdocht. Maar hun onderzoek toont geen enkel barstje in het imago van de man.
4. Gratuit Geweld 1
Een klein eetcafé wordt overvallen tegen sluitingstijd. De overvallers zijn met oorlogstuig bewapend, gaan brutaal te keer tegen personeel en gasten, vergrijpen zich aan de dienster Mira. Maar het geweld staat totaal niet in verhouding tot de buit. Een bende Oostblokkers, denken de slachtoffers. Maar John voelt dat er iets wringt. Ondertussen wordt Pasmans wakker in een vreemde kamer en ervaart hoe één dronken nacht een leven overhoop kan gooien.
5. Gratuit Geweld 2
Hoe meer details boven komen over de brutale overval op het eetcafé, hoe minder het allemaal te rijmen valt. De verkrachte dienster verzwijgt dingen. De Oostblokbende lijkt van de aardbodem verdwenen. En als de buit zo mager was, waarom gonst het milieu van de helers dan van de geruchten? Wanneer één van de overvallen klanten ook thuis bedreigd wordt, gaan de Gentse flikken het personeel en de klanten van het café screenen. Dat levert verrassende inzichten op.
6. Toprendement 1
De zelfmoordpoging van een beleggingsmakelaar wordt op het nippertje verijdeld door de thuiskomst van zijn vrouw. De volgende dag stapt de vrouw Johns kantoor binnen. Haar man is niet thuisgekomen en ze vreest het ergste. John geeft de zaak aan Pasmans. John is niet alleen bevriend met het koppel, hij heeft bovendien zijn appeltje voor de dorst bij de man belegd.
7. Toprendement 2
De overdracht van het losgeld voor de beleggingsmakelaar is in volle gang. Emma verknalt echter door een stom toeval de operatie. De vrouw van de makelaar is in alle staten. Ze vreest voor het leven van haar man. In afwachting van een nieuwe eis tot losgeld, speuren de flikken naar mogelijke ontvoerders. Ze komen terecht bij een vroegere zakenpartner van de makelaar. Die brengt dingen aan het licht die erg pijnlijk zijn voor John.
8. Water en Vuur 1
Het lichaam van Marc Bulthé wordt gevonden in zijn dure loft, vastgebonden en in brand gestoken. Hij was 23 en al eigenaar van een immobiliënkantoor, een cadeautje van zijn vader. Het laatste bericht op zijn gsm is een paniekerige waarschuwing van een vriend die net zelf een dreigtelefoontje heeft gekregen. De schuldige wordt dan ook gezocht in de kring van rijkeluiszoontjes waarin Marc verkeerde.
9. Water en Vuur 2
De flikken zitten nu met twee verbrande lijken: Een rijkeluiszoontje en een clochard. Is er een verband of is hier een psychopaat aan het werk? Ze tasten in het duister. Ze komen zelfs terecht bij een heksenkring geleid door de zus van de verbrande clochard. De vader van het eerste slachtoffer wil het onderzoek vooruithelpen, maar stuurt het daardoor net in de war. Dat wekt argwaan.
10. De Plaag 1
Een inbraakplaag teistert de stad. Dirk komt net op tijd thuis om drie inbrekers te zien weglopen. Volgens zijn vrouw stond hij oog in oog met hen. Toch kan hij niemand identificeren. Deze plaag houdt aan. De flikken draaien massa's overuren en moeten daarbij optornen tegen een boze burgerwacht. Tijdens de lange patrouilles kan Emma het steeds beter vinden met Michiel. Bij een wegcontrole wordt een oude bekende van John betrapt met inbrekersgereedschap. Hij zegt dat hij alleen werkt. De bewijzen spreken dat tegen.
11. De Plaag 2
De inbraken verplaatsen zich steeds en de opgepakte inbreker zwijgt. Dan valt er een dode. De inbrekers zijn teruggekeerd naar het huis van Dirk, de enige die hen kan identificeren. Cat krijgt hun systeem door en kan hierdoor een verkenner vatten. Zo ontdekken ze dat de bende werkt met een bron, één die zich dicht bij Emma bevindt.
12. Tot op de Bodem 1
Een verward oud vrouwtje, dat al ettelijke keren is langs geweest voor haar verdwenen zoon, krijgt opnieuw te horen dat die een reportagereis aan het maken is door Afghanistan. Wanneer zijn lijk opduikt in een Gents kanaal, voelen de flikken zich rot. Iedereen op zijn redactie was zeker dat de journalist nog altijd in Afghanistan zat met zijn motor. Zijn kredietkaart is laatst gebruikt in Turkije. En nu ligt hij vermoord in het kanaal in een gedumpte wagen met een verdachte lading. De wagen leidt hen naar een schoothandelaar.
13. Tot op de Bodem 2
Wanneer Michiels verdronken gewaande vader na jaren opduikt, is het om zijn zoon een voorstel te doen dat hem doet walgen. In de moord op de journalist zoeken de flikken koortsachtig naar een motief. De man was blijkbaar bezeten van complottheorieën. Is hij onderweg betrapt toen hij een mega-drugsroute van Afghanistan naar België wou blootleggen? Of gaat het om het grote afvalschandaal dat zijn redactie weigerde te publiceren? De flikken ontdekken een doofpot-operatie van de vervuilers en de redactie. Slechts één collega-journaliste wil hen helpen om het werk van de journalist af te maken.
Seizoen 10 (2009) 10 afleveringen
1. Verloren Zoon 1
Als Cat en Michiel na een zware aanrijding ter plaatse gaan kijken, weigert een van de betrokkenen halsstarrig zijn identiteit prijs te geven. In zijn autokoffer vinden de agenten bovendien een grote hoeveelheid verboden producten. Cat en Michiel nemen hem mee naar het commissariaat waar hij tot ieders verrassing een oude bekende van Emma blijkt te zijn.
2. Verloren Zoon 2
Voor het flikkenteam is er na Emma's verschrikkelijke ontdekking maar één mogelijke verdachte in de gruwelijke moord: Yurik Lukin. Ook een videotape met een als zelfmoord gecamoufleerde moord op een jonge prostituee wijst in zijn richting. Alle mensen en middelen worden ingezet voor een klopjacht op de gevaarlijke moordenaar. Emma worstelt met haar gevoelens en is bezorgd om Marks veiligheid.
3. Uitweg 1
Een wanhopige vader duwt zijn zoon, Jeroen, vastgeketend het politiebureau binnen. Jeroen zit aan de drugs en is volgens zijn vader ook een dealer. De jongen ontkent in alle toonaarden waardoor de Gentse flikken hem moeten laten gaan. Op initiatief van Raymond gaat het team een kijkje nemen in de discotheek waar Jeroen rondhangt.
4. Uitweg 2
De vader van Jeroen werd voor dood achtergelaten en vecht in het ziekenhuis voor zijn leven. Van Jeroen en zijn vriendin Cynthia is ondertussen geen spoor te bekennen. Een zoekactie naar de twee, die vroeger bij Jeroens vader inwoonden, levert niets op. De flikken spitsen het onderzoek toe op de bende die Jeroen en Cynthia in zijn greep had.
5. Bonnie en Clyde 1
Op de kleine ring rond Gent worden twee brutale overvallen gepleegd. Een gemaskerde dader slaat zijn slachtoffers knock-out en verdwijnt met de inhoud van de kassa. Er zijn gelijkenissen met een dossier van negen jaar geleden. Het ziet ernaar uit dat de zaak in een recordtijd zal worden opgelost. Maar dan gebeurt er een derde overval.
6. Bonnie en Clyde 2
Het team zet alles op alles om de kleine Marie terug te vinden. Hoewel de identiteit van het gangsterkoppel snel achterhaald wordt, leveren de zoekacties niets op. Emma is zwaar aangeslagen en wordt door John van de zaak gehaald. Toch komt zij als eerste te weten waarom haar dochtertje nog altijd spoorloos is. Als Emma het team wil waarschuwen, komt ze lijnrecht tegenover Jan te staan.
7. Een Vrouwelijke Kant 1
Michiel kan op het laatste moment een vrouw ontwijken die vlak voor zijn motor de straat oversteekt. De vrouw blijkt mishandeld te zijn, maar ze wil niet zeggen door wie. Al snel leiden de sporen naar een louche nachtclub waar ook een fotograaf in coma werd geslagen. Terwijl de andere flikken op zoek gaan naar het verband tussen beide zaken, krijgt Michiel van zijn moeder een heel ander klusje. Hij moet babysitten op Sofie, een wel erg bijdehand meisje van tien.
8. Een Vrouwelijke Kant 2
Michiel verzwijgt tegen zijn collega's dat de vermoorde ex-Miss België enkele uren voor haar dood nog met hem de lakens deelde. Hij verdenkt een voetballer van AA Gent en stort zich grimmig in het onderzoek. Zijn geheim komt uit wanneer foto's van hem en de vermoorde dame de volgende dag paginagroot in de krant staan. Michiel wordt op non-actief gezet. De overige flikken moeten er alles aan doen om te voorkomen dat hun collega de moord in de schoenen geschoven krijgt.
9. Jeugdzorgen 1
Op een braakliggend terrein wordt het lijk van een gewurgd meisje teruggevonden. Haar handtas is leeggeroofd en het meisje zelf is in doorschijnend plastic gewikkeld met een onherkenbaar verminkt gezicht. Het vermoeden rijst dat het om Lien Clarysse gaat, een wegloper uit een kansarm gezin in de buurt.
10. Jeugdzorgen 2
Na het schietincident met John, zijn commissaris Pasmans en zijn team nog meer gemotiveerd om de moordenaar van het onherkenbaar verminkte meisje op te sporen. Terwijl ze in haar verleden graven, moeten ze echter ook de verdwijningszaak zien op te lossen. Op het eerste zicht lijkt er geen enkel verband te bestaan tussen de beide zaken.
top cast
Andrea Croonenberghs Britt Michiels
Axel Daeseleire Ben Vanneste
Cahit Ölmez Selattin Ates
Ianka Fleerackers Emma Boon
Jo De Meyere John Nauwelaerts
Joke Devynck Tony Dierickx
Kadèr Gürbüz Mihriban Ates
Katelijne Verbeke Nadine Vanbruane
Ludo Hellinx Raymond Jacobs
Maarten Bosmans Bruno Soetaert
Mark Tijsmans Wilfried Pasmans
Pascale Michiels Cat Reyniers
Rebecca Huys Merel Vanneste
Roel Vanderstukken Michiel Dewaele
Veerle Malschaert Carla Deseyn
Werner De Smedt Nick Debbaut
Wim Danckaert Kris Geysen
Fotogalerij
Video's
Weetjes

In Nederland (waar de reeks ook uitgezonden werd) werden twee spin-off-series gemaakt: 'Flikken Maastricht' en 'Flikken Rotterdam'.

De makers hadden bij aanvang zoveel vertrouwen in de serie, dat de opnames voor de tweede reeks al begonnen waren, voordat de eerste aflevering uitgezonden was.

Om de reeks een waardige afsluiter te geven werd er op zaterdag 18 april 2009 in Gent een Flikkenparty georganiseerd. Op het einde van de dag kon in Kinepolis Gent de laatste Flikken-aflevering in avant-première bekeken worden.

De muziek die in de televisieserie te horen was is op meerdere cd's uitgebracht. In totaal zijn er vier albums uitgebracht en een aantal singles. Enkele nummers zijn ook ingezongen door acteurs die in de serie meespeelden. Onder andere Andrea Croonenberghs en Mark Tijsmans hebben dit gedaan.

Alleen de acteurs Mark Tijsmans en Ludo Hellinx hebben in alle tien seizoenen hun hoofdrol van Wilfried Pasmans en Raymond Jacobs vertolkt. Van de belangrijkste bijrollen speelde enkel Kadèr Gürbüz als Mihriban Ateş in alle tien seizoenen een rol.

© 2020-2022 VFDb.be
Wij gebruiken cookies voor een optimale surfervaring

Welke cookies gebruiken we en waarom?
We gebruiken cookies op vfdb.be. Sommige zijn noodzakelijk voor een optimale gebruikerservaring, andere leren ons hoe anonieme bezoekers de website gebruiken. Ten slotte zijn er marketing cookies om advertenties via Facebook en Google relevant te houden en om inhoud uit social media te tonen. De gemeten gegevens worden altijd anoniem verwerkt en nooit doorgegeven aan derden.
Wij gebruiken cookies voor een optimale surfervaring (stap 1/5)

Noodzakelijke cookies
Deze functionele cookies garanderen je een optimale surfervaring. Zonder deze cookies zou onze site niet goed werken.
Wij gebruiken cookies voor een optimale surfervaring

Analytische cookies (stap 2/5)
De analytische cookies laten ons toe om het surfgedrag van grote groepen (anonieme) bezoekers beter te begrijpen. Op basis hiervan maken we de informatie op onze website efficiënter en toegankelijker.
Belangrijk: we gebruiken de cookies van Google Analytics maar delen geen gegevens met Google!
Wij gebruiken cookies voor een optimale surfervaring

Advertentiecookies (stap 3/5)
Deze cookies zorgen ervoor dat advertenties voor jou geoptimaliseerd worden op basis van je surfgedrag. Als je deze cookies niet aanvaardt, krijg je nog steeds advertenties te zien. Alleen zullen deze niet aangepast zijn aan jouw surfgedrag.
Wij gebruiken cookies voor een optimale surfervaring

Cookies voor marketing (stap 4/5)
Cookies van YouTube, Instagram en Facebook zijn noodzakelijk om inhoud (zoals filmpjes) van deze social media te bekijken.
Wij gebruiken cookies voor een optimale surfervaring

Je cookies wijzigen? (stap 5/5)
Dat kan op elk moment. Klik onderaan op "Cookie instellingen" en pas je instellingen zo aan.
Toegevoegd aan uw favorieten!
Mijn favorieten
Toegevoegd aan uw kijklijst!
Mijn kijklijst