Series

Hof van Assisen (1998 - 2000) Aantal seizoenen: 3

Mijn score:
Drama, Misdaad, Mysterie
 Hof van Assisen
(1998) on IMDb

Raadsheer de Bruyne, een sympathieke rustige vijftiger die uit een traditioneel juridisch milieu komt, is de voorzitter van het Hof. Hij leidt een beschermd leven zonder grote ups en downs waardoor hij soms wat wereldvreemd overkomt. Hij blijft in elke situatie beleefd en laat zich door niemand intimideren of op stang jagen. Hij is tenslotte de machtigste man in de zaal. De openbare aanklager, Robert Sluys, is een verbitterde vrijgezel die leeft voor zijn werk. Emotionele getuigenissen wisselen af met harde pleidooien. De jury laat zich leiden in een zoektocht naar de waarheid met als sluitstuk vrijspraak of gevangenisstraf.

Producent: VRT
Afleveringen
Seizoen 1 (1998) 7 afleveringen
1. Dodelijk Dagboek
De industrieel Emiel Declerck wordt tijdens een ruzie met zijn jongste zoon Freddy het hoofd ingeslagen. Freddy beweet dat hij dit deed omdat zijn vader, een hard en tiraniek man, hem de toestemming niet wou geven zijn appartement naar eigen smaak in te richten. Freddy's oudere broer, Joris, zou hem geholpen hebben de moord in de schoenen van Jeanne Stevens, de inwonende secretaresse van hun vader, te schuiven.
2. Mama, Jij Bent de Liefste van de Hele Wereld
Stefaan de Jaegere, een jonge mecanicien staat terecht wegens doodslag op Guy Marliere, de vriend van zijn moeder. Stefaan beweert dat het leven met Guy een hel was. Hij was een gewelddadige alcoholist die hem en zijn moeder terroriseerde. Tijdens het proces blijkt al gauw dat de ware toedracht van de zaak ingewikkelder is dan Stefaan laat doorschemeren.
3. Snoeze Sloeg Raak
Carl Vereecke staat terecht voor de doodslag op Johny Custers, beter bekend als 'Pascale'. Carl was tijdens een avondje stappen in contact gekomen met 'Pascale'. In de veronderstelling dat hij met een vrouw te maken had, ging hij mee naar zijn appartement. Maar toen daar de ware aard van 'Pascale' aan het licht kwam, sloegen bij Carl de stoppen door.
4. Pannekoeken met Arsenicum
Etienne Dobbelaere werd door zijn vrouw Marijke vergiftigd. Marijke handelde uit passionele liefde voor de mysterieuze en gecultiveerde Agnes Dewit, een alleenstaande moeder, met wie ze wilde samenwonen. Volgens Marijke had Agnes erop aangedrongen dat zij haar echtgenoot uit de weg moest ruimen. Agnes Dewit beweert echter dat niets van dit alles klopt en dat er tussen haar en Marijke enkel sprake was van vriendschap. Die vriendschap werd door Marijke fout geïnterpreteerd, met fatale gevolgen voor haar man.
5. Ladykiller
Handelsreiziger Bert Buysse werd bij een reis naar de Filipijnen besmet met het aidsvirus. Bij zijn terugkomst in België dacht hij dat hij binnen het jaar zou sterven en wilde hij wraak nemen op alle vrouwen. Hij besmette zelf zoveel mogelijk jonge vrouwen, waarvan één, Joke Bruyninckx, ondertussen aan aids is overleden. Toen zijn echtgenote hem verliet, sloeg hij terug door Vitriool in haar gezicht te gooien. Bert had er nooit bij stilgestaan dat nieuwe medische behandelingen voor zijn ziekte hem nog jarenlang gezond konden houden. Nu staat hij terecht voor moord.
6. Een Porsche of een Kogel
Sergio Calliostro, een jongeman van Italiaanse afkomst, staat terecht voor moord op Yvo Simons, de vader van zijn vriendin Leentje, een verwend en rijk meisje. Leentje, die wegens medeplichtigheid vervolgd wordt, had Sergio doen geloven dat haar vader haar misbruikte, terwijl daar niets van waar was. Bovendien werd Yvo Simons na zijn dood beroofd. Sergio blijft bij hoog en laag beweren dat hij het nog steeds vermiste geld nooit heeft gezien, laat staan gestolen.
7. Bloedige Oogst bij Boer Vervaecke
Yvette Vervaecke wordt dood aangetroffen op het erf van haar man, de veel oudere boer Jerome Vervaecke. Vervaecke wordt er van verdacht zijn levenslustige echtgenote om het leven te hebben gebracht in een jaloerse opwelling. Jerome blijft echter volhouden dat hij die avond bij de tandarts was. Hij is er zeker van dat Fons Vermoessen, zijn onnozele knecht, Yvette vermoord heeft.
Seizoen 2 (1999) 6 afleveringen
1. Flik of Gangster
Bij een bankoverval werd directeur Cyriel Hanssens doodgeschoten. Luc Walrave, uitbater van de bar La Floche, en Jean Degryse staan terecht. Degryse beweert dat Walrave een bende leidt, waarin hij infiltreerde, en dat hij degene was die tijdens de overval het fatale schot afvuurde. Luc ontkent echter alles. Hij was slechts een onbetekenend lid van de bende. Tijdens de overval bleef hij in de vluchtauto zitten en Jean probeert hem de schuld te geven, om er met zijn vriendin vandoor te kunnen gaan.
2. De Butler Heeft het Gedaan
De Marokkaan Rachid Morabet staat terecht voor het doden van Helga Vertommen, bij wie hij als butler in dienst was. Rachid beweert dat zijn bazin hem verleid en daarna vernederd heeft toen hij niet naar wens presteerde. Haar echtgenoot Armand de Cuyper zegt echter dat Rachid een arrogante vrouwenversierder was, die op schaamteloze manier geprofiteerd heeft van het vertrouwen dat het gezin hem schonk.
3. Van Licht en Duisternis
Ruim een jaar geleden werden tien leden van de sekte 'De Lichtende Den' dood aangetroffen op het landgoed van de organisatie. Ze stierven allen aan een overdosis heroïne. De stichter van de sekte, Jean Vandenne, werd gearresteerd toen hij het land trachtte te ontvluchten. Vandenne wordt beschuldigd van de moord op zijn volgelingen. Hij blijft echter volhouden niets met de tragedie te maken te hebben en beweert dat Eliane Reygers, zijn rechterhand en één van de slachtoffers, de ware verantwoordelijkheid voor de tragedie draagt.
4. Inbraak Verzekerd
Vandaag verschijnen Willy Bosmans en Jacques Verhuyck voor de rechtbank. Willy is een verzekeringsmakelaar die, naar eigen zeggen, bij zijn rijke klanten liet inbreken door Jacques, een marginaal figuur die hij in het café had leren kennen. Bij één van die inbraken viel een dodelijk slachtoffer. Bosmans beweert dat Verhuyck de dader van de moord is, maar Verhuyck houdt hardnekkig vol dat hij Bosmans niet eens kent.
5. Wie het Handschoentje Past
Bruno Verburgt staat terecht wegens de moord op zijn Koreaans adoptiekind Kim Chang. Kim was een kleine drugsdealer, die zijn ouders veel last berokkende en opschepte over het feit dat hij politiebescherming genoot. Verburgt beweert hardnekkig dat hij geen schuld heeft aan de dood van zijn zoon. Hierin wordt hij echter tegengesproken door zijn echtgenote.
6. Door Dik en Dun
Twee jaar geleden werd Jeanne de Ceyser de Leur, een adellijke dame van middelbare leeftijd, op het nippertje gered van de hongerdood. Ernest Bontinck, een mislukt chemicus die was gaan zwerven, werd door Jeanne binnengehaald en wilde een revolutionair vermageringsmiddel op haar uittesten. Jeanne’s familieleden beschuldigen hem er echter van dat hij haar de dood wilde injagen om zo haar fortuin binnen te halen, nadat bleek dat Bontinck als enige erfgenaam in haar testament werd opgenomen.
Seizoen 3 (2000) 7 afleveringen
1. De Zaak Evens
Een seriemoordenaar heeft zes homoseksuelen op vreselijke wijze afgemaakt. Na een anonieme tip wordt de brave ambtenaar Hermans Evens gearresteerd als mogelijke dader. Evens reageert zeer verontwaardigd op de beschuldiging die door een roddelzieke collega werd geuit. Heeft de politie de echte dader weten te vatten? Of loopt die nog altijd rond, op zoek naar een volgend slachtoffer?
2. De Zaak Van Hove
Fernand van Hove staat terecht voor de moord op zijn veel jongere vriendin, Anna Huyvetters. Hij kon haar eindeloze geflirt en de manier waarop ze haar kinderen verwaarloosde niet meer verdragen en doodde haar in een vlaag van blinde woede. Van Hove geeft de feiten toe en gaat zichtbaar gebukt onder schuldgevoelens. Maar verzwijgt hij geen cruciale informatie die hem misschien vrij zou kunnen pleiten?
3. De Zaak Stuyvers
Dirk Stuyvers wordt ervan beschuldigd zijn ex, Magda Hancké, te hebben gedood met zes messteken. Stuyvers ontkent, hoewel er tal van getuigen zijn die bevestigen dat hij haar stalkte. Bovendien werd hij in verband hiermee reeds meermaals door de politie opgepakt. Stuyvers zegt echter dat de rollen juist omgedraaid waren: Magda achtervolgde hem. Welk geheim nam Magda met zich mee het graf in?
4. De Zaak Coorens-Van Ename
Mark Coorens en Linda van Ename, een overspelig koppel, staan terecht voor de moord op Veronique Wittevrongel, een oudere dame die verbleef in het ziekenhuis waar beiden werkten. Mevrouw Wittevrongel stierf aan een overdosis bloedverdunners die haar toegediend werden kort nadat ze Mark haar enige erfgenaam had gemaakt. Mark en Linda houden hun onschuld vol, maar tijdens het proces komen heel wat duistere feiten in verband met hun beide huwelijken aan het licht.
5. De Zaak Cremer
Nadia de Cremer wordt ervan beschuldigd haar man Karel, een agressieve alcoholist, te hebben gewurgd. Zij beweert echter dat ze onschuldig is. Ze was op het tijdstip van de moord bij haar baas en minnaar Bert de Volder. Hoe er vezels van het touw waarmee Karel gewurgd werd in haar auto zijn terecht gekomen, kan ze echter niet verklaren.
6. De Zaak Weynen
De vrouw van procureur Weynen is dood aangetroffen bij haar thuis. Weynen beweert dat hij niet thuis was toen zijn vrouw een ongelukkige val maakte, maar de gerechtelijke politie besluit hem toch aan te klagen. Volgens Weynen is hij het slachtoffer van een vete: de gerechtelijke politie wil zich wreken op hem omdat hij hen te streng behandelde. Of is de waarheid toch minder eenduidig dan deze ambtenaar wil doen geloven?
7. De Zaak Allaerts
Zola N’mbeko, een stripteasedanseres, werd tijdens een ruzie door Benny Allaerts, een toptenisser, neergestoken. Allaerts geeft de feiten toe maar houdt vol dat Zola hem reeds maanden het leven onmogelijk maakte door hem dag en nacht te achtervolgen en onder grote psychische druk te zetten. Hij is dus het ware slachtoffer in deze zaak.
cast
Anne Denolf
...
meester Van Acker
Bob De Moor
...
meester Braem
Brigitte De Man
...
meester Verhelst
Donald Madder
...
meester De Jonge
Harry De Peuter
...
onderzoeksrechter
Jef Demedts
...
openbare aanklager
Leo Madder
...
voorzitter van het hof
Veerle Eyckermans
...
meester De Smet
Alex Cassiers
...
onderzoeksrechter
Ali Wauters
...
Rachid Morabet
André Roels
...
Harry Martens
Anke Helsen
...
Josiane Van Avermaete
Ann Ceurvels
...
meester Winesse
Ann Pira
...
Ria De Jaeger
Anneleen Cooreman
...
Angèle Verhaegen
Annemarie Picard
...
Liliane Bekaert
Anton Cogen
...
meester Haerens
Arlette Sterckx
...
getuige
Bart Dauwe
...
Karel Samyn
Camilia Blereau
...
Christina Simons
Cecile Rigolle
...
Filomène
Circé Lethem
...
Brigitte Van Bastenaken
Daphné Laquire
...
Sandra Petersen
Dirk Van Vaerenbergh
...
Johan Leyns
Erik Verschueren
...
Mario Calliostro
Ernst Van Looy
...
André De Jaeger
Frank Hofmans
...
Fons Vermoesen
Frans Maas
...
meester Coppens
Fred Van Kuyk
...
Hugo Huydevetters
George Arrendell
...
Meester Randell
Gerda Marchand
...
moeder
Gert Lahousse
...
Luc walraeve
Govert Deploige
...
Freddy De Clerck
Hans De Munter
...
Jean Degryse
Hans Royaards
...
Willy Bosmans
Hans Van Cauwenberghe
...
Jacques Verhuyck
Heddie Suls
...
Anne Versaevel
Hubert Damen
...
Jean Vandamme
Ianka Fleerackers
...
Leentje Simons
Ilse Van Hoecke
...
Anita Lambert
Isabel Leybaert
...
Vicky Bruyninckx
Jan de Bruyne
...
Eddy Schoclaert
Jo De Caluwé
...
Armand D Cuyper
Karin Jacobs
...
Annemarie Bruyseels
Karin Tanghe
...
Marijke Andriessen
Kristine Arras
...
Jeanne Stevens
Kurt Vergult
...
Sergio Calliostro
Luc Rogiest
...
Charles de Tremmerie
Luc Springuel
...
André Verhelle
Ludo Busschots
...
meester Willaert
Ludo Hellinx
...
Bert Buysse
Marc De Coninck
...
Pierre Wagemans
Marc Meersman
...
Ernest Bontinck
Marijn Devalck
...
Jacques Lelièvre
Marilou Mermans
...
Germaine De Rycke
Marleen Maes
...
Alice Dingemans
Monika Dumon
...
Angeline Vanden Broucke
Mout Uyttersprot
...
Stefaan De Jaeger
Nathalie Wijnants
...
Andrea De Schepper
Nellie Rosiers
...
Germaine Dormant
Nicky Langley
...
Arlette De Bruyne
Nini Van der Auwera
...
Sarah De Vries
Noëlla Keymolen
...
Antoinette De Ceyser
Nora Tilley
...
Agnes De Wit
Pascale Bal
...
meester Luypaert
Patricia Goemaere
...
Petra De Clerck
Peter Van Asbroeck
...
Joris De Clerck
Peter Van De Velde
...
dokter Koen Stalpaert
Piet Balfoort
...
Jeroom Vervavaecke
Rilke Eyckermans
...
Eline De Wit
Rudy Morren
...
Jules De Wit
Sabine Goethals
...
onderzoeksrechter Lesage
Steve de Schepper
...
Piet Dewaegenaere
Steve Geerts
...
Fons Vermoesen
Sven Van Grembergen
...
Marc Dobbelaere
Truus Druyts
...
Sonja Curvers
Ugo Prinsen
...
Rik Cammaert
Walter Rits
...
Fernand Van Hove
Will Beckers
...
Marcel Stijnen
Wim Opbrouck
...
zoon
Fotogalerij
Leuke weetjes

Het concept van 'Hof van Assisen' was gebaseerd op de vroegere populaire advocatenserie 'Beschuldigde, sta op' op de toenmalige BRT.

Reacties
© 2020-2021 VFDb.be
Wij gebruiken cookies voor een optimale surfervaring

Welke cookies gebruiken we en waarom?
We gebruiken cookies op vfdb.be. Sommige zijn noodzakelijk voor een optimale gebruikerservaring, andere leren ons hoe anonieme bezoekers de website gebruiken. Ten slotte zijn er marketing cookies om advertenties via Facebook en Google relevant te houden en om inhoud uit social media te tonen. De gemeten gegevens worden altijd anoniem verwerkt en nooit doorgegeven aan derden.
Wij gebruiken cookies voor een optimale surfervaring (stap 1/5)

Noodzakelijke cookies
Deze functionele cookies garanderen je een optimale surfervaring. Zonder deze cookies zou onze site niet goed werken.
Wij gebruiken cookies voor een optimale surfervaring

Analytische cookies (stap 2/5)
De analytische cookies laten ons toe om het surfgedrag van grote groepen (anonieme) bezoekers beter te begrijpen. Op basis hiervan maken we de informatie op onze website efficiënter en toegankelijker.
Belangrijk: we gebruiken de cookies van Google Analytics maar delen geen gegevens met Google!
Wij gebruiken cookies voor een optimale surfervaring

Advertentiecookies (stap 3/5)
Deze cookies zorgen ervoor dat advertenties voor jou geoptimaliseerd worden op basis van je surfgedrag. Als je deze cookies niet aanvaardt, krijg je nog steeds advertenties te zien. Alleen zullen deze niet aangepast zijn aan jouw surfgedrag.
Wij gebruiken cookies voor een optimale surfervaring

Cookies voor marketing (stap 4/5)
Cookies van YouTube, Instagram en Facebook zijn noodzakelijk om inhoud (zoals filmpjes) van deze social media te bekijken.
Wij gebruiken cookies voor een optimale surfervaring

Je cookies wijzigen? (stap 5/5)
Dat kan op elk moment. Klik onderaan op "Cookie instellingen" en pas je instellingen zo aan.
Toegevoegd aan uw favorieten!
Mijn favorieten