Series

Nonkel Jef (1995 - 2001)

Mijn score:
KT | +/- 25min | Komedie
Nonkel Jef (1995– ) on IMDb

Boer Jef is een oude, ongemanierde man die zijn eigen leven wil leiden en dat liefst op de kap van anderen. Hij is een echte gierigaard en probeert uit alles munt te slaan. Jef is gehecht aan zijn handpop Modest.

Regisseur: Jan Verbist
Scenario: Luc Kerkhofs
Afleveringen
Seizoen 1 (1995) 10 afleveringen
1. Eindelijk!
Keuterboer Jef Melkenbeek woont in Ginderbos, een dorpje in de Kempen. Hij is enkel en alleen met Leona getrouwd omdat zijn vader altijd zei dat een boerderij zonder boerin hetzelfde is als een koe zonder melk. Wanneer Leona plots overlijdt, kan Jef zijn geluk niet op. Hij is dan ook vastbesloten van de rust te genieten en wil geen pottenkijkers op zijn erf.
2. Odette wil blijven
Keuterboer Jef Melkenbeek is helemaal niet rouwig om de dood van zijn vrouw. Zijn schoonzus Magda maakt plannen om de boerderij in te pikken wanneer ook Jef overlijdt. Odette is het stadsleven beu en ze wil zich nuttig maken op de boerderij van haar oom.
3. De erfenis
Odette probeert de boerenstiel te leren. Alles gebeurt in het grootste geheim. Nonkel Jef denkt immers dat ze teruggekeerd is naar de stad. In het dorp wordt er geroddeld over boer Jef en zijn jonge nichtje. Magda beweert dat Odette uit is op de erfenis van Jef.
4. Odette moet weg
Nonkel Jef kan het niet verdragen dat Odette de dagelijkse gang van zaken verstoort en eist dat ze zijn huis verlaat. Hij gaat zelfs klacht indienen bij de champetter. Odette verneemt waarom Jef en Eduard zo goed bevriend zijn.
5. De moordaanslag
Nonkel Jef is razend omdat Odette er nog altijd is. Dat is nog niet alles: ze heeft Magda en Louis uitgenodigd om te komen eten. Toch slaagt ze er na een tijdje in zijn vertrouwen te winnen. Nonkel Jef valt van de trap en zotten Dré gaat zijn versie van het verhaal overal in het dorp rondbazuinen.
6. De verhuis
Odette mag van Nonkel Jef voorlopig op de boerderij blijven wonen en ze besluit met Izzi haar spulletjes te verhuizen. Nonkel Jef krijgt van zijn vriend Eduard les in het wijnproeven en de plaatselijke voetbalploeg stelt een trainer aan.
7. Mona
Een mooie jonge vrouw komt aan in het dorp en dat gaat niet onopgemerkt voorbij. Wanneer zij naar Louis vraagt, komt Magda dat onmiddellijk te weten en dan gaan de poppen aan het dansen.
8. Het Limburgs huwelijk
Johnny heeft Odette uitgenodigd om samen met hem naar het trouwfeest van Mona te gaan. Nonkel Jef begint Odette al te missen als ze niet op de boerderij is.
9. Op safari
Bompa is zijn mening gaan verkondigen bij de ex-echtgenoot van Julia en brengt daarover verslag uit ten huize Roger en Frieda. Bompa heeft ook beslist de zolderverdieping van zijn huis om te bouwen en op te knappen voor Julia en Roger moet hem daarbij helpen. De werkzaamheden verlopen echter moeizaam.
10. T.G.V.
Door een misverstand denkt heel het dorp dat de boerderij van nonkel Jef zal worden onteigend om een spoorweg voor de TGV te onteigenen. Ze zetten een hulpactie op touw zonder dat nonkel Jef op de hoogte is.
Seizoen 2 (1995) 27 afleveringen
1. Hup Holland hup
Odette mist haar tv-avonden. Een Nederlander die met een mobilhome in het dorp passeert, is de oplossing voor haar probleem. Dit tot grote ergernis van nonkel Jef.
2. Izzirano
Izzi wordt steeds verliefder op Odette en begint zelfs gedichten te schrijven. Johnny wil daarvan profiteren, maar er is nog een derde kaper op de kust.
3. Konijnekeutels
Eduard vertrekt op vakantie naar Frankrijk. Er wordt een tombola georganiseerd om de voetbalclub te sponsoren. Odette wint een mooie prijs waarmee ze de nodige moeilijkheden krijgt.
4. De prijsduif
Nonkel Jef gaat zich opnieuw toeleggen op het spelen met de duiven. Wanneer zijn prijsduif ontsnapt, is hij volledig de kluts kwijt en hij zet dan ook heel het dorp op stelten. duiven. Wanneer zijn prijsduif ontsnapt, is hij volledig de kluts kwijt en hij zetdan ook heel het dorp op stelten.
5. De inspectie
De voetbalploeg is zich serieus aan het voorbereiden op een belangrijke wedstrijd. Er wordt een belastinginspecteur gesignaliseerd en in het dorp zijn er wel een aantal mensen die wat te verbergen hebben.
6. Stropers
Nonkel Jef gaat met Izzi konijnen stropen. Odette gaat mee, maar houdt te veel van dieren om dit goed te keuren. Magda gelooft dat ze in het bos wat anders gaan doen dan stropen.
7. Groot vuil
Het is groot vuil in het dorp, maar Nonkel Jef gooit niets weg, integendeel. Zotten Dré introduceert een nieuw caféspel.
8. De speciale dag
Zotten Dré moet er van Odette voor zorgen dat nonkel Jef tot 5 uur in het café blijft, omdat zij en Izzi een verrassing hebben voor hem.
9. De eerste duif
Op het erf van nonkel Jef zit een tamme, vreemde duif waar Jef soep van wil maken. Odette wil ervoor zorgen dat het beestje niet in de pot verdwijnt. Louis heeft zich overslapen en is niet van plan vandaag nog te gaan werken.
10. De brief voor Odette
Nonkel Jef onderschept een brief van de bank die bestemd is voor Odette. Magda vindt dat Louis te dik is en zet hem op een dieet van rauwe groenten.
11. Huurgeld
Odette moet van nonkel Jef huurgeld betalen. Ook vindt ze dat er reden is tot feesten: ze is immers lid geworden van de 'Blauwe Duiver' en dat moet gevierd worden.
12. De lotto
Nonkel Jef wil met vergif de katten van zijn erf houden. Zotten Dré heeft een verfrommeld subito-lot gevonden. Johnny moet van Louis de lotto naar de krantenwinkel brengen.
13. Prima Odetta
Gerda vraagt Odette om mee te zingen in het vrouwenkoor. Louis heeft een ongeval op het werk.
14. De reportage
Een productiehuis wil een reportage maken over nonkel Jef. Johnny heeft een goedkope auto op de kop kunnen tikken voor Odette.
15. Bella Junior
Odette wil Bella drachtig laten maken zodat zij een veulentje zou hebben. Nonkel Jef neemt in Julia's winkel een handvol gratis condooms.
16. Schattenjacht
De Europese Gemeenschap is akkerland aan het omzetten in bosland, en dit met zware subsidies. Dit wil zeggen dat nonkel Jef schatrijk kan worden. Iemand maakt Zotten Dré wijs dat er een schat in de grond van nonkel Jef zit.
17. Zwarte Stanny
Er zijn politieke vluchtelingen uit Zaïre in Ginderbos komen wonen. De bevolking doet een geldinzameling om hen een financieel duwtje in de rug te bezorgen. Wanneer blijkt dat hun zoon een voetbaltalent is, zijn er enkele mensen minder gelukkig.
18. De kolonie
Een vriendin van Odette komt met een tiental kinderen op de boerderij logeren. Nonkel Jef weet echter niet dat hij gasten heeft.
19. De aflossing
De pastoor gaat met pensioen en dus moet hij vervangen worden. Zijn vervanger blijkt zowel jong als knap te zijn.
20. De eerste keer
Odette is bloednerveus omdat haar duiven voor het eerst een wedstrijd vliegen.
21. MicroWave
Odette heeft met het prijzengeld een microgolfoven gekocht. Louis denkt dat Magda een verhouding heeft met Cyriel.
22. Filippina
Vettige Jean maakt reclame voor Filipijnse vrouwen en dat heeft veel succes bij een aantal heren. Nonkel Jef wil met Odette naar de stad gaan.
23. De tank
Odette neemt de tractor om naar het koor te gaan, want haar auto is zonder benzine gevallen. Het dak van de voetbalkantine lekt. Vettige Jean stelt zijn houten wagon ter beschikking.
24. Het lief
Izzi is stapelverliefd op een mannenverslindster. Odette en Johnny proberen hem tegen de gevaarlijke vrouw te beschermen.
25. Terug naar af
Na 25 jaar afwezigheid duikt de echtgenoot van Lizette opnieuw op. Vettige Jean en boer Wollaert willen tegen het mestactieplan betogen. Ze proberen nonkel Jef te overtuigen om samen met hen op de barricades te gaan staan.
26. Hallo met Melkenbeek???
Het gerucht gaat dat er een toeristische fietstroute wordt aangelegd langs de boerderij van Nonkel Jef. Magda wil hier uiteraard munt uit slaan en besluit een café te openen. Odette laat op de boerderij de telefoon aansluiten.
27. Jef in 't stad
Louis is zenuwachtig voor zijn afspraak met een potentiële sponsor. Nonkel Jef bezoekt samen met Odette en Izzi de dierentuin.
Seizoen 3 (1996) 44 afleveringen
1. De dood van Bella
Bella is ziek en kan niet meer werken. Eduard bezoekt haar en besluit haar een spuitje te geven omdat het dier te hard lijdt.
2. Naar het gasthuis
Nonkel Jef heeft heel veel pijn maar wil niet naar de dokter. Uiteindelijk bedenken Izzi en Odette een plan waardoor de dokter een diagnose kan maken zonder dat Nonkel Jef het weet.
3. De wapenbroeder
Nonkel Jef ligt nog steeds in het ziekenhuis. Onverwacht komt hij daar een oude legervriend tegen.
4. De thuiskomst
Nonkel Jef komt terug van het ziekenhuis. Hij heeft Sander meegenomen om hem te laten werken in ruil voor kost en inwoon.
5. De scouts
Er komt een groep scouts op het erf van Nonkel Jef logeren. Hij vindt natuurlijk weer een manier om hier geld uit te slaan.
6. De erescout
Wanneer nonkel Jef en Sander op strooptocht gaan, ontdekken ze een drenkeling. Jef springt in het water om hem te redden.
7. De bedevaart
Op de boerderij krijgt men te kampen met de ene tegenslag na de andere. Odette is ervan overtuigd dat het tij zal keren als nonkel Jef op bedevaart gaat.
8. De bevalling
Magda veroorzaakt weer een misverstand en denkt dat Odette een van de dagen moet bevallen.
9. Love is in the air
Het koor heeft er een nieuw lid bij. Deze blijkt verliefd te zijn op nonkel Jef. Sander is daar helemaal niet gelukkig mee.
10. Schaapjes op het droge
Nonkel Jef heeft een van zijn varkens geslacht om daar bloedworsten van te maken. Sander heeft een boer toelating gegeven om z'n schapen op Nonkel Jef's weide te laten grazen.
11. Uit de hand te koop
Jef verkoopt zijn pompoenenoogst. Enkele wandelaars vragen tot zijn grote verbazing de kostprijs van de boerderij op. Buiten het weten van iedereen om, werd echter een 'te koop'-bordje geplaatst.
12. De held
Nonkel Jef krijgt een medaille voor zijn eredaad. Er wordt buiten zijn weten om een dorpsfeest gehouden.
13. Verloofd
Odette en Izzi willen hun verloving bekendmaken, maar ze zijn bang voor de reactie van Nonkel Jef.
14. De Nieuwe Bella
Odette en Sander zijn het beu te moeten werken als een paard. Odette stelt Jef dan ook voor een ultimatum.
15. De Serviceflats
Nonkel Jef en Sander willen in een serviceflat gaan wonen. Odette en Izzi doen er alles aan om hen op andere gedachten te brengen.
16. De Eendagsreis
Odette & Izzi willen graag romantisch samenzijn maar worden steeds onderbroken door Nonkel Jef en Sander. Odette & Izzy zijn het beu en organiseren een daguitstap voor Nonkel Jef en Sander.
17. De Bruiloft
Vandaag trouwen Izzi en Odette. Nonkel Jef heeft niet op een frank gekeken.
18. Moeke
Izzi heeft voor de eerste keer zijn mama gezien en kan haar niet meer missen. Odette kan daar echter niet mee lachen.
19. De Allumeuse
Iedereen is verliefd op Adolphine, en dat maakt Jef jaloers.
20. Alleen
Adolphine gaat terug naar huis en Izzi en Odette wonen ook apart. Hierdoor voelen Jef en Sander zich eenzaam.
21. De Beslissing
De boerderij van nonkel Jef wordt onteigend omwille van de TGV. Nonkel Jef en Sander weten niet waar ze nu moeten gaan wonen.
22. Het Afscheid
Zowel de boerderij als de hele inboedel staat te koop, en dat valt iedereen natuurlijk erg zwaar.
23. Ontsnapt
Nonkel Jef en Sander wonen in een serviceflat. Nonkel Jef wil daar echter niet langer blijven en vlucht samen met Sander naar de boerderij.
24. Krakers
Nonkel Jef en Sander verschansen zich op de boerderij, die volledig leeg staat. Om het wat gezellig te maken, gaan ze 's nachts tussen het groot huisvuil nog bruikbare spullen zoeken.
25. De Twee Musketiers
De nieuwe eigenaar van de boerderij nodigt het hele dorp uit voor een barbecue op het erf. Ondertussen leven nonkel Jef en Sander er nog steeds ondergedoken.
26. Door De Mand
De vrienden van nonkel Jef weten dat hij en Sander op de boerderij wonen en steken hier een daar een handje toe.
27. Hard Tegen Hart
Zonder resultaat proberen twee rijkswachters nonkel Jef en Sander uit de boerderij te verdrijven. Zelfs een deurwaarder slaagt er niet in de twee weg te krijgen. Hun vrienden beleggen een vergadering om een oplossing te zoeken.
28. Zoals Het Klokje Thuis Tikt...
Louis woont nog steeds op de boerderij, maar droomt ervan naar Magda terug te keren. De 'red Jef'-actie kent succes.
29. De Bankroof
Het pensioen van Nonkel Jef is op de bank gestort. Hij gaat voor de eerste keer, samen met Eduard en Sander naar de bank om geld af te halen.
30. De Butler
Sander doet alsof hij rijk is om bij Gertrude in de smaak te vallen. Hij zegt dat hij Jefs butler is en nonkel Jef speelt het spelletje mee.
31. Als Ge Van De Duivel Spreekt...
Sander doet nog steeds alsof hij rijk is en laat Gertrude op de boerderij logeren. Jef profiteert hiervan en koopt allerlei spullen op Sanders kosten. De pastoor ziet in Gertrude de duivel in eigen persoon.
32. Chantage
Gertrude geeft brieven van de baron aan haar moeder. Gaan deze brieven gebruikt worden om de baron te chanteren?
33. In Sjiek Gezelschap
De baron krijgt wroeging over at Nonkel Jef vorige keer gezegd heeft over Gertrude. Hij nodigt Jef, Sander en Gertrude uit voor en sjiek diner omdat hij iets belangrijks te zeggen heeft over Gertrude.
34. Mirakels
Izzi probeert een beeldje van de Heilige Leona voor veel geld te verkopen. Maar als blijkt dat Gertrude plots van har uitslag verlost is, na voor het beeldje te hebben gezeten, willen Jef en Sander hier op een andere manier geld mee verdienen.
35. De Heilige Leona
Er beginnen veel bedevaarders naar de grot van de heilige Leona te komen. Jef en Sander zien hier uiteraard weer veel geld in.
36. Marsbewoners
Jef ziet in een tijdschrift een foto van graancirkels. Dit brengt hem op het idee om dit na te bootsen in zijn bietenveld om iedereen bij de neus te nemen.
37. De Goochelaar
De bekende goochelaar Gill Ricardo geeft gratis een voorstelling in het café. Jef ontdekt dat goochelen niet meer is dan valsspelen en vraagt Ricardo om hem enkele trucjes te leren. Er is een nieuw brood op de markt waaraan een wedstrijd verbonden is om een reis te winnen.
38. Nonkel Jef In Engeland
Nonkel Jef speelt mee met een tombola en wint een reis naar Ramsgate. Hij neemt Sander en Gertrude mee.
39. Afternoon Tea
Jef en Sander keren terug uit Engeland en hebben daar theehuisjes gezien met kortgerokte serveuses in dienst. Ze denken dat hiermee geld te verdienen valt en willen het concept op de boerderij uitproberen met Gertrude als serveerster.
40. De Badkamer
Gertrude maakt kennis met de neef van Mariëtte. Het is liefde op het eerste gezicht. Marlon is een klusjesman en wil voor Gertrude gratis een nieuwe badkamer installeren. Jef en Sander zijn jaloers op hem en besluiten zelfs een badkamer te maken om indruk te maken op Gertrude.
41. Twee Oude Bokken
Gertrude en Marlon zijn tot over hun oren verliefd op elkaar en Jef en Sander zijn nog steeds jaloers op de man. Gertrudes verliefdheid gaat echter al snel over wanneer blijkt dat ook Marlon een jaloers type is.
42. Het Schijnhuwelijk
Sander is ooit getrouwd geweest, maar zijn toenmalige bruid is er destijds vandoor gegaan. Gertrude zou graag enkele elektrische keukenapparaten gebruiken. Zo komt Jef op het idee een schijnhuwelijk te organiseren, enkel voor de cadeaus.
43. Vlammende Ruzie!
Op de boerderij heerst er voortdurend ruzie. Gertrude is dat beu en zegt Jef eens goed haar gedacht, met als gevolg dat zij en Sander op straat belanden.
44. Once Upon a Time in de Kempen
Heel het dorp is kwaad op Jef aangezien hij Sander en Gertrude de deur heeft gewezen.
Seizoen 4 (1998) 23 afleveringen
1. Halleluja
Gertrude gaat in Gent voor veearts studeren. Sjampetter, Eduard, Staf en de pastoor gaan afscheid van haar nemen. Nonkel Jef, Sander en Lois gaan zogezegd in Achterhout bij de Heilige Theresa een kaars branden, maar gaan eigenlijk op bezoek bij de meisjes van lichte zede. Louis had dit beter niet gedaan.
2. Het Testament
Louis is gestorven. Nonkel Jef en Sander weten dit, maar doen alsof hun neus bloedt wanneer ze het vernemen. Magda, Johnny en nonkel Jef moeten naar de notaris om het testament te overlopen.
3. De Luchtdoop
Sander neemt Nonkel Jef me om voor de eerste keer te vliegen als voorbereiding op hun reis naar Australië.
4. Het Rijbewijs
Het oude autootje van Mariette wordt gestart met startkabels. Om de batterij op te laden moet er mee gereden worden. Aangezien Mariette haar winkel meteen moet opendoen, is Jef vrijwilliger om ermee rond te rijden.
5. Nonkel Jef in Australië
Terwijl Nonkel Jef in Australië is, moet Zotten Dré op de boerderij passen. Wanner Magda dit verneemt gaat ze maar al te graag naar de boerderij om Nonkel Jef zijn geld te zoeken.
6. Crocodile Jef
Nonkel Jef is kwaad op Izzi omdat hij enkel nog aandacht heeft voor de struisvogel. Hij heeft ook geen oog meer voor Odette. Om het goed te maken gaat Izzi met hen een dagje weg. Ze belanden in een herberg waar spontaan een feestje ontstaat.
7. Inpakken en Wegwezen
Sander en nonkel Jef zijn op bezoek bij Odette en Izzi in Australië. Nonkel Jef merkt dat ze daar niet zo gelukkig zijn en dat ze heimwee hebben naar Ginderbos. Samen met Sander probeert hij de struisvogelboerderij te verkopen zonder dat zij er iets van afweten.
8. Het Liefdesnestje
Sander en nonkel Jef zijn terug van hun reis naar Australië. De boerderij van Odette en Izzi wordt verkocht en nonkel Jef verwacht hen één van de komende weken terug in Ginderbos. Maar eerst moet de slaapkamer van Odette in orde gebracht worden.
9. Beestjes
Sander en nonkel Jef brengen de boerderij verder in orde voor de terugkomst van Odette en Izzi. Sander maakt nachtkastjes en nonkel Jef graaft zijn geld op om nieuwe dieren te gaan kopen.
10. Oost, West,...
Vandaag arriveren Odette en Izzi uit Australië. Nonkel Jef heeft een verassing voor Odette en zij heeft op haar beurt ook cadeautjes bij.
11. Zwanger
Jef is dolgelukkig wanneer hij ontdekt dat Odette zwanger is. Hij en Sander kibbelen over het vaderschap.
12. Vlaamse Kermis
Er wordt in het dorp een Vlaamse kermis georganiseerd. Nonkel Jef neemt eraan deel in de hoop een prijs te winnen voor Odette.
13. In het Gips
Sander en Izzi hebben ervan geprofiteerd dat nonkel Jef in het gips ligt. Nu mag zijn gips verwijderd worden, maar om wraak te nemen op Sander en Izzi, houdt nonkel Jef die gewoon aan. Hij heeft een manier gevonden om de twee te doen zweten.
14. Lang Zal Hem Leven
Nonkel Jef wordt vandaag 75 jaar. Iedereen doet alsof ze zijn verjaardag vergeten zijn, maar achter zijn rug om hebben ze een mooi cadeau voor hem gekocht.
15. Kuren
Magda is naar een kuuroord geweest en ze ziet er goed uit. Nonkel Jef merkt dit op en bouwt zijn boerderij om tot een kuuroord om zo op een snelle manier veel geld te verdienen. Magda komt bij hem werken.
16. De Koekoek
Magda is het beu om alleen te zijn en gaat via een zoekertje op zoek naar een man. Sander stoot op de oproep en gaat erop in.
17. In de politiek
Er zijn verkiezingen op komst en de burgemeester komt mouwvegen bij de bevolking, wat uiteraard opvalt. Wanneer hij enkele veranderingen doorvoert in Ginderbos, komen de bewoners in opstand en richten ze zelf een partij op.
18. Carnaval
Voor de eerste keer wordt het carnavalsbal in Ginderbos georganiseerd. Er is maar één probleem. De pastoor moet ervoor zorgen dat Nonkel Jef ook komt, anders krijgt de kerk van de burgemeester geen percentje.
19. Jefke
Odette is bevallen van een zoontje. Izzi en nonkel Jef zijn in de wolken. Eduard is peter en Magda meter van het kindje.
20. De doop
Odette is nog maar pas thuis met klein Jefke en de pastoor loopt de deur al plat om hem te laten dopen.
21. Maneuvers
In de buurt van Ginderbos worden maneuvers gehouden door het leger. De rust wordt hierdoor verstoord en de inwoners pikken dit niet.
22. Een valse noot
Er zit een gat in het dak van de kerk. Magda heeft het lumineus idee om nootjes in het groot aan te kopen en te verpakken. Dan kunnen ze tegen het dubbele van de inkoopprijs verkocht worden om met een deel van de winst het dak van de kerk te laten herstellen. Maar wanneer Magda bij de kruidenier buitenkomt, wordt ze omvergereden door Jef.
23. De kroongetuige
Magda heeft twee weken geprofiteerd van de goedheid ten huize Melkenbeeck. Wanneer haar gips eraf mag, gaat ze meteen klacht indienen tegen Jef en Sander voor ontvoering, mishandeling en oplichterij. Haar kroongetuige is zotten Dré, die alles doet om op een goed blaadje te staan bij Magda.
Seizoen 5 (1999) 32 afleveringen
1. Hypnose
Eduard gelooft in hypnose om dieren te genezen. Niemand gelooft daar echter in en hij wordt gevraagd bewijzen op tafel te toveren. Voor de grap hypnotiseert hij Jef, en het lijkt nog te lukken ook.
2. De zigeunerin
Het toneelstuk 'Het Heilig Treezeke' wordt opgevoerd.
3. Leven in de brouwerij
Jef, Sander en Eduard gaan een brouwerij bezoeken. Jef en Sander zijn enkel geïnteresseerd in het bierdrinken zelf. Ondertussen is daar een vergadering aan de gang over een nieuw logo voor het bier. De directeur ziet Nonkel Jef en wil hem als boegbeeld voor zijn nieuwe campagne.
4. Vermist!
Jef en Sander gaan met een oude camionette naar de Vlaamse Ardennen. Onderweg stoppen ze in een café waar een bok alle dagen zijn trappist komt drinken. Jef en Sander geloven hun ogen niet... Ze gaan met de bok een weddenschap aan en worden ontzettend dronken. Eduard moest hen volgen maar vindt enkel de door hen achtergelaten camionette en geeft hen als vermist op.
5. Toch een vader!
Een taxi rijdt het erf van nonkel Jef op. Een zekere Jeanine stapt uit de wagen. De vrouw komt uit Engeland en heeft groot nieuws over de familie van Odette.
6. Drie mannen en Jefke
Jef, Sander en Izzi staan in voor de opvoeding van Jefke. De pastoor is hier niet gerust in en stuurt iemand van kinderwelzijn op hen af om te controleren of alles in orde is.
7. Sinterklaas kapoentje!
Lizette en Magda brengen Sinterklaas en Zwarte Piet naar Ginderbos. Jef en Sander vernemen dat de heilige man en zijn kompaan flink wat geld verdienen met het uitdelen van geschenkjes.
8. De kracht van het gebed
Dré is stikjaloers wanneer hij verneemt dat Magda gaat zeilen met de hoofdredacteur van 't Annonceurke. Staf besluit Dré te leren zeilen op de vijver van de baron.
9. Sluikstokers!
Jef en Sander zijn verrast wanneer ze horen dat sluikstokers veel geld verdienen. De verleiding is groot om zelf sterke drank te brouwen.
10. Kerstverlichting!
Odette keert terug naar Ginderbos om Kerstmis met haar gezin door te brengen. De sjampetter ontdekt dat zijn vrouw hem bedriegt met de kaartjesknipper van Achterhout.
11. Millennium!
Op oudejaarsavond wordt in het café een millenniumfeest georganiseerd voor 800 frank per persoon. De gierige Jef is niet van plan om te gaan, maar dan verneemt hij dat Odettes vader, die ondertussen weer bij bewustzijn is, het etentje wil betalen. Tijdens het feest wordt er ook een tombola gehouden, met als hoofdprijs een reis voor twee personen naar Tenerife.
12. Dansles
In het café wordt een dansavond georganiseerd. Jef is jaloers op een uitmuntend danser uit Achterhout en besluit samen met Sander dansles te volgen. Ze hebben nog een week de tijd om de nieuwe Fred Astaires te worden. Uiteraard mag niemand hiervan iets weten.
13. Welkom thuis Odette
Na de dood van haar vader keert Odette naar Ginderbos terug. De sjampetter krijgt door zijn echtgenote zand in de ogen gestrooid. Het is haar alleen om de reis naar Tenerife te doen. Magda en Odette proberen de sjampetter te doen inzien waar zijn vrouw mee bezig is.
14. Op naar Tenerife
Jef, Sander, de pastoor en de sjampetter maken zich klaar om naar Tenerife te vertrekken. Magda geeft de pastoor een kalmeerpilletje, met als gevolg dat hij op de luchthaven meteen in slaap valt. Tot overmaat van ramp worden de tickets van de sjampetter en de pastoor verwisseld met die van een pas gehuwd paartje. De heren merken dit niet en belanden in Egypte.
15. Tio Pepe
Jef en Sander onderbreken de vrijpartij van het koppeltje dat met hen de bungalow deelt. Vooral Jef is woedend en wil het paartje aan de deur zetten. Sander ziet op Tenbel zijn vroegere buurvrouw terug, de zangeres Marleen. Hij voelt op slag vlinders in de buik.
16. Wereldburgers
Jef en Sander genieten van hun laatste dag op Tenerife. Sander wil absoluut een geschenkje kopen voor Marleen, hoewel zij met een Spaanse Don Juan in het huwelijksbootje gaat stappen. Jef is niet geïnteresseerd in parfum en geeft zijn ogen de kost tijdens de carnavalsoptocht. De sjampetter en de pastoor komen ook eindelijk op het zonnige eiland aan.
17. De uitnodiging
Jef krijgt een uitnodiging in de bus voor een receptie van oude voetbalgoden. Een groot misverstand want eigenlijk was de invitatie bedoeld voor de bekende scheidsrechter Jacques Van Melkebeke. Jef is vastbesloten naar de receptie te gaan en wedt met de dorpsgenoten dat de beroemdheden hem om de nek zullen vliegen.
18. Als de Geit van huis is...
Izzi voelt zich verwaarloosd door Odette. Zij is het daar niet mee eens, met als gevolg dat het koppel ruzie krijgt. Hij maakt het nog erger wanneer hij zich bezat. Odette weigert haar dronken echtgenoot binnen te laten. Gelukkig hoeft Izzi niet op straat te slapen...
19. De verdwenen monstrans
De pastoor is in alle staten als blijkt dat de monstrans uit de sacristie is verdwenen. Het was een geschenk van een voorvader van de baron. De vraag is of de monstrans wel gestolen is.
20. Terug naar 't stad
Jeanine heeft nood aan een goed gesprek met Odette en kondigt haar komst aan. Omdat Izzi het bezoek helemaal niet ziet zitten, wachten Jef en Sander haar op aan het station en vragen haar om terug te keren naar Antwerpen. De heren nemen ook de trein en maken van de gelegenheid gebruik om Antwerpen by night te verkennen.
21. Maskers
Sinds de sjampetter vrijgezel is en geregeld een bezoekje brengt aan het schoonheidssalon, heeft hij aan vrouwelijke aandacht geen gebrek. Jef en Sander verkennen samen met Jeanine Antwerpen. De heren sloven zich voor hun gastvrouw uit.
22. S.O.S. Sjampetter
Het gerucht doet de ronde dat de sjampetter verschillende vrouwen zwanger heeft gemaakt. Hij is de beschuldigingen beu en trekt naar Antwerpen. Jef, Sander en de pastoor gaan hem zoeken.
23. De geheime romance
Het is geen geheim dat Lizette verliefd is op Eduard. Wanneer hij ziek wordt, gaat ze hem liefdevol verzorgen. En voor zijn verjaardag organiseert ze een verrassingsfeest. Odette moet Eduard met een smoes naar het café lokken.
24. Edje & Zetje
De romance van Lizette en Eduard duurt voort. Magda is ervan overtuigd dat ze een man van adel aan de haak heeft geslagen. Het gaat echter om een bedrieger.
25. Miss Pluimvee
In Ginderbos wordt de schoonheidswedstrijd Miss Pluimvee georganiseerd. Magda wringt zich in allerlei bochten om juryvoorzitster te worden. Dit is immers de enige manier om haar doel te bereiken: het schrappen van het badpakkendefilé.
26. Ouwe taaie
In Ginderbos wordt een rally voor oldtimers georganiseerd. Het parcours loopt langs het erf van Nonkel Jef. De keuterboer ziet een unieke kans om geld te verdienen. Hij bemachtigt een officiële stempel en zet de laatste controlepost vóór zijn boerderij. En daarnaast poot hij een standje met snacks neer.
27. De ronde van Ginderbos
Vandaag wordt de wielerwedstrijd Ginderbos-Achterhout-Ginderbos gereden. Zoals elk jaar rijdt Sjarel Slegers, een arrogante kerel uit Achterhout, als eerste. En traditiegetrouw koerst de sympathieke Tom Cosemans uit Ginderbos volledig achteraan. Niets vermoedend verzeilt Nonkel Jef in de 'wielerklassieker'.
28. Weer of geen weer
Ginderbos krijgt hoog bezoek. Weerman Eddy De Mey zakt immers naar het dorpje af. Nonkel Jef is het niet eens met de weersvoorspellingen en gaat een weddenschap aan met de weerman.
29. De buikspreker
Het dak van de kerk moet dringend hersteld worden. De parochianen bereiden in het grootste geheim een benefiet voor om het nodige geld in te zamelen. Het zal een leuke avond worden want Odette heeft de bekende buikspreker Gert Boullart kunnen overtuigen om op te treden. Ze doorkruist hiermee het plan van Nonkel Jef, want hij wou samen met Rosse Modest een show geven.
30. Gekidnapt
Nonkel Jef is woedend wanneer de sjampetter hem ervan verdenkt het bos leeg te stropen en hij is vastbesloten om Zotten Dré, de echte dader, te confronteren. Die heeft andere prioriteiten. Als hij verneemt dat Magda de naaktscène in 'De Witte Van Zichem' zeer schattig vindt, besluit hij zelf uit de kleren te gaan. Jef en Sander zien de kleren aan de oever van de vijver liggen en vrezen het ergste.
31. Een dagje aan zee
Jef, Sander, Izzi en Eduard trekken een dag naar zee. De heren willen vooral het zoontje van Izzi en Odette een plezier doen. Bij het vertrek blijkt dat Jefke ziek is en Odette besluit met het kleintje thuis te blijven.
32. Dromen zijn bedrog
Na de droom over zijn kleinzoon besluit Nonkel Jef om in zijn boomgaard aan te duiden waar zijn geld ligt. De keuterboer gaat ook op bezoek bij Eduard en samen kraken ze verschillende flessen wijn. Nonkel Jef keert bijgevolg dronken naar huis terug. Hij geraakt niet meer tot aan zijn boerderij en valt onder een boom in slaap. Hij droomt dat hij een groot feest geeft.
Seizoen 6 (2000) 14 afleveringen
1. Een nieuwe ster aan de hemel
De inwoners van Ginderbos nemen afscheid van Sander, die in een tragisch ongeluk om het leven is gekomen. Nonkel Jef mist zijn huisgenoot meer dan hij had kunnen vermoeden en probeert het verdriet te verzachten met de nodige borrels. Bij het opruimen van Sanders kamer wordt onder de matras een testament gevonden.
2. De filosoof van Ginderbos
Cyriel Gregorius leidt voor het eerst de mis in de kerk van Ginderbos. En het moet gezegd, de jonge pastoor heeft een eigen stijl. Jef willigt de laatste wens van Sander in en stelt aan Bruno voor om op de boerderij te komen wonen. Hij stemt meteen toe, tot grote vreugde van de vrouwelijke bevolking van Ginderbos. Zij zijn allemaal gecharmeerd door de knappe Bruno.
3. Een jaloerse bok
Bruno is ingetrokken bij Nonkel Jef, Odette, Jefke en Izzi. Deze laatste kan zijn jaloezie nauwelijks onderdrukken en geraakt er hoe langer hoe meer van overtuigd dat Odette en Bruno iets voor elkaar voelen. Bruno wil geen miserie veroorzaken en overweegt om vanaf nu in de boomhut te slapen.
4. De fanfare rukt uit
De pastoor gaat met pensioen. De inwoners van Ginderbos willen hun herder nog een keer in de bloemetjes zetten en vragen de plaatselijke fanfare om op te treden. De muzikanten waren ook van de partij bij de intrede van de pastoor en iedereen herinnert zich nog dat hij dat zeer leuk vond. Indertijd speelde ook Nonkel Jef bij de fanfare.
5. Scheiding van tafel en bed
Izzi is weer stikjaloers op Bruno en dus niet te genieten. Odette is de vervelende opmerkingen van haar echtgenoot beu en besluit voor een tijdje bij tante Magda in te trekken. Sinds het vertrek van Julia en Jos runt zij de kruidenierszaak van Ginderbos. Het winkeltje heeft de toepasselijke naam 'Bij Odette: vers en biologisch' gekregen.
6. Bowling
Odette woont nog altijd bij tante Magda. Een droom inspireert Izzi om Bruno uit te schakelen. De volgende dag doet hij een flinke scheut alcohol in de thee van Bruno en uiteraard blijven de gevolgen niet uit. Nonkel Jef is woedend op Izzi en gaat bowlen om zich af te reageren. Lizette wordt overvallen door een gemaskerde man.
7. Tandpijn
Nonkel Jef wordt geplaagd door tandpijn, maar hij durft niet naar de tandarts gaan. Hij trekt de slechte kies er nog liever zelf uit. Maar dat blijkt niet zo'n eenvoudige klus. Magda heeft drie rijke vrijers aan de haak geslagen.
8. Riooljournalistiek
De sjampetter heeft groot nieuws: hij gaat trouwen. En hij is niet de enige in Ginderbos. Volgens Zotten Dré stapt er ook een dame van lichte zeden in het huwelijksbootje. De identiteit van haar ware Jacob is een goed bewaard geheim. Het nieuws prikkelt de nieuwsgierigheid van Magda. Ze besluit de zaak tot op het bot uit te spitten.
9. Naar de kleuterklas
Vandaag gaat Jefke voor het eerst naar de kleuterklas. Izzi, Jef, Bruno, Eduard en Magda zijn nerveuzer dan het jongetje en brengen hem samen naar de school. Directrice Annette vangt alle kindjes én hun entourage op. Voor Izzi en Annette is het liefde op het eerste gezicht.
10. Wassen en plassen
Sinds Odette bij tante Magda woont, ziet de boerderij er smerig uit en blijft de vuile was liggen. Nonkel Jef kan de rommel niet langer aanzien en wil opnieuw een vrouw in huis. Hij moedigt Izzi aan om een relatie te beginnen met de schooldirectrice van Jefke. Dit plan heeft echter weinig kans op slagen. Er is gelukkig een alternatief, namelijk Bruno en Roosje koppelen.
11. Gospels
De jonge pastoor Cyriel Gregorius geeft de koorleden de opdracht om gospels te zingen. Zij zien dat echter niet zitten en haken af. De priester laat zich niet ontmoedigen en roept de hulp in van Nonkel Jef. Die heeft er wel zin in en trommelt Izzi, Bruno en Eduard op om deel uit te maken van het gospelkoor.
12. Zeepkisten
Bruno wil de boerderij poetsen maar de stofzuiger is stuk. Het toeval wil dat er in het dorp een zeepkistenrace georganiseerd wordt met een stofzuiger als hoofdprijs. Nonkel Jef is vastbesloten aan de wedstrijd deel te nemen én als eerste de eindstreep te bereiken. Hij moet alleen nog een zeepkist zien te bemachtigen.
13. Een zeldzame munt
Een groepje schoolkinderen brengt een bezoek aan de boerderij van Nonkel Jef. Wanneer het jonge geweld vertrokken is, vindt Bruno op het erf een muntstuk. Cyriel maakt de keuterboer wijs dat het een munt uit de tijd van Napoleon is. Maar dan duikt de vader van een van de schoolkinderen op. Blijkt dat hij een munt uit zijn kostbare verzameling verloren is.
14. Dikbil
Nonkel Jef vervangt zijn oude stier voor een jonger exemplaar wanneer blijkt dat er veel geld wordt gegeven voor stierenzaad. Hij laat Eduard meteen een staal nemen voor onderzoek. Op hetzelfde moment moet een snipverkouden Izzi zijn ochtendurine laten analyseren.
Seizoen 7 (2001) 25 afleveringen
1. De vogelverschrikker
In het dorp strijken twee Nederlandse toeristen neer. Ze zoeken een lapje grond om hun caravan neer te zetten. Uiteindelijk belanden ze bij Leon, wiens eigendom aan het aardappelveld van Jef grenst. De keuterboer slaat in paniek en vreest dat de Nederlanders zijn aardappelen zullen stelen. Hij wil hen op heterdaad betrappen en verkleedt zich in een vogelverschrikker.
2. Verhuizen
Izzi wil dat Annette bij hem komt wonen, maar hij wordt afgewezen. Roosje begrijpt dat niet. Wanneer Bruno het haar zou vragen, zou ze niet twijfelen, maar Bruno ziet haar niet eens staan. De pastoor gaat in de flat boven de kruidenierszaak in Achterhout wonen. Iedereen wordt opgetrommeld om te helpen met de verhuis.
3. Serenade
Annette is bij Izzi ingetrokken. Alles verloopt vrij goed tot hij zich verspreekt en haar Odette noemt. Het is duidelijk dat Izzi nog niet aan nieuwe relatie toe is. Bruno en Jef willen hem helpen en besluiten hem een dag alleen te laten met Annette. Cyriel vertelt aan Zotten Dré dat Magda op de boerderij van Jef is. Dré gaat meteen tot de actie over en geeft een serenade ten beste.
4. Wipschieten
In 't Annonceurke wordt in een enquête onthuld dat het slecht gesteld is met de fysieke conditie van de inwoners van Ginderbos. Magda wil hier verandering in brengen en organiseert turnlessen. Izzi oefent met pijl en boog voor de wedstrijd wipschieten. De pijl belandt steeds waar het niet moet, met alle gevolgen vandien. Bruno heeft een bijverdienste.
5. Drie kaarsjes voor Jefke
Jefke wordt drie en dat moet uiteraard gevierd worden. De kleuter wordt getrakteerd op twee feestjes: een op de boerderij bij Nonkel Jef en een in Antwerpen bij Odette. Izzi en Bruno fietsen naar Antwerpen, terwijl de anderen in de wagen van Magda meerijden. Onderweg heeft Izzi een ongeluk en hij belandt in het ziekenhuis.
6. De deurwaarder
Bruno moet nog voor 30.000 frank aan achterstallige belastingen betalen. Om de som te verzamelen, knapt hij alle mogelijke klussen op. Ook Jef helpt een handje mee. Bruno kan zijn schulden tijdig vereffenen, maar door een misverstand komt een deurwaarder de inboedel in beslag nemen. Jef laat dit niet zomaar gebeuren en zet de grote middelen in.
7. Kaartwedstrijd
Omdat er altijd te veel kandidaten zijn om te kaarten, besluit cafébazin Lizette in te grijpen. Vanaf nu mogen slechts de eerste vier klanten die het café binnenkomen zich aan een kaartspelletje wagen. De volgende dag staan de inwoners van Ginderbos al vroeg aan de kroeg en wordt er gedrumd om als eerste binnen te zijn. Zo kan het ook niet en Lizette organiseert dan maar een kaartwedstrijd.
8. De oogst
Nonkel Jef stelt aan Lizette voor om haar zaak over te nemen. De cafébazin heeft hier wel oren naar? want ze droomt ervan opnieuw boerin te worden. Bruno vermoedt dat Jef verliefd is. Wanneer blijkt dat er inderdaad een vrouw de hoofdrol speelt in de plannen van Jef, breekt er een storm van protest los. Plots vindt niemand het goed dat Jef het café wil runnen.
9. Golf
Het feit dat professionele golfspelers miljoenen verdienen, inspireert Jef om zijn wei om te vormen tot een golfterrein. Hij knutselt ook zijn eigen golfsticks. Bruno weet dat er veel meer bij komt kijken en trekt met Jef naar een echt golfterrein. Hier komt een speler ongelukkig ten val en verliest zijn geheugen. De keuterboer aarzelt geen moment om de plaats van de man in te nemen.
10. Het Circus
Annette straft Jefke omdat hij stout is geweest op school. Nonkel Jef is woedend en neemt het voor zijn kleinzoontje op. De volgende dag is de boer gekalmeerd en hij trekt met de hele familie naar het circus. Net voor het optreden verkoopt Jef de vrijkaarten die hij gekregen had en beseft te laat dat zijn eigen ticket erbij zat.
11. Missiefeesten
Naar jaarlijkse gewoonte worden in Ginderbos missiefeesten georganiseerd. Pater Verhelst keert voor de gelegenheid naar het dorp terug en zamelt geld in voor Nicaragua. Cyriel organiseert een tombola en een vidéfestijn. Alle inwoners dragen hun steentje bij en doen hun duit in het zakje. Nonkel Jef is uiteraard de grote uitzondering.
12. De hobbyclub
Omdat hij meer actie in zijn leven wil, richt de commissaris samen met Cyriel een hobbyclub op. De inwoners van Ginderbos vinden dit een schitterend initiatief en sluiten zich massaal aan. De eerste activiteit van de hobbyclub is een vernissage van de schilderijen van de pastoor.
13. De hengelwedstrijd
Lizette organiseert een hengelwedstrijd in Ginderbos. Voor Bruno en Jef is dat een unieke gelegenheid om een weddenschap aan te gaan. Om hun kansen te vergroten, maken ze hun eigen lokaas. Cyriel wil graag deelnemen, maar hij heeft nog nooit gevist.
14. De zwarte hand
Ginderbos staat op stelten wanneer Izzi beweert dat hij een heks heeft gezien. Op datzelfde moment wordt de wijn van pastoor Cyriel zuur. Iedereen denkt dat er duivelse krachten in het spel zijn en dat Bruno een handlanger van de duivel is. Magda is de enige die het hoofd koel houdt. Zij ziet in al deze mysterieuze gebeurtenissen dan ook een prachtige primeur voor 't Annonceurke.
15. De veranda
Annette wil aan de boerderij een grote veranda bouwen om er cactussen te kweken. Eduard is ervan overtuigd dat ze geen bouwvergunning zal krijgen, maar gelukkig weet Cyriel raad. Hij kent een hoge ambtenaar van ruimtelijke ordening die zich gemakkelijk laat beïnvloeden met giften. Jef zoekt een manier om de man gunstig te stemmen.
16. Op retraite
De pastoor is het gevloek van Jef beu en hij weigert om nog in de buurt van de boer te komen. Eduard maakt zich sterk dat Jef geen minuut zonder vloeken kan. Jef is vastbesloten om het tegendeel te bewijzen en wedt dat hij gedurende vijf dagen zonder vloeken door het leven kan gaan. Om de weddenschap te kunnen winnen, gaat hij met Bruno op retraite in een klooster.
17. Gerechtigheid
Bruno leest in de krant dat er een grote boerenbetoging op komst is. Jef is eveneens ontevreden en wil aan de actie deelnemen. De woede van Jef neemt nog toe wanneer boer Kadrul een stuk grond van hem inpikt en enkele weipalen laat uitploegen. Jef zint op wraak en laat zich inspireren door het boek 'De Leeuw van Vlaanderen'.
18. Chez Magda
Lizette is op reis naar Lourdes en laat tijdens haar afwezigheid het café runnen door Magda. Zij wil er een fatsoenlijk etablissement van maken en laat het interieur veranderen door Annette. Magda wil ook het cliënteel opwaarderen en fleurt helemaal op bij het bezoek van drie deftige zakenmannen. De vreugde is echter snel over.
19. Het referendum
Ginderbos staat op z'n kop als er plannen opduiken voor de bouw van een discotheek. Nonkel Jef is de enige die de kassa hoort rinkelen en hij wil van zijn weiland een parking voor de fuifnummers maken. De boer botst echter op veel tegenwind. De burgemeester organiseert een referendum om de knoop door te hakken.
20. Groeihormonen
Bruno experimenteert met een zelfgemaakt groeimiddel voor zijn planten. Hij maakt iedereen wijs dat enkele druppeltjes volstaan om alles in een klap groter te maken. Zotten Dré gelooft het verhaaltje. Hij hoopt dat het product hem zal helpen om te groeien. Misschien zal Magda hem dan opmerken. En Jef hoopt met het middel eindelijk rijk te zullen worden.
21. Radio Ginderbos
Nonkel Jef neemt deel aan een radiowedstrijd en wint een waardeloze prijs. De boer reageert zijn woede af op de presentator, die hem prompt voorstelt om een uurtje radio te komen maken. Magda wil ook beroemd worden en ze vergezelt Jef naar het radiostation. De duopresentatie eindigt echter in een fikse ruzie. Magda stapt op en gaat zich bezatten in het café.
22. Het huwelijksaanzoek
Izzi heeft Annette ten huwelijk gevraagd. Zij nodigt haar ouders, die in Spanje wonen, uit om hen het goede nieuws te vertellen. Nonkel Jef helpt haar met het opruimen van het ouderlijke huis. De commissaris heeft enkele hennepplantjes ontdekt en hij is begeesterd door zijn vondst. Roosje vindt zijn enthousiasme overdreven en vraagt hem Bruno de planten te laten onderzoeken.
23. Een nieuwe auto
Jef graaft zijn spaarcenten op en schaft zich een nieuwe wagen aan. Ginderbos wordt geteisterd door inbraken. Ook de gouden kelken van de pastoor worden ontvreemd. Jef wil de zaak helpen oplossen en patrouilleert in het dorp met zijn nieuwe auto. Hij weet niet dat hij door de dief in het oog wordt gehouden.
24. De broer van Cyriel, de pechvogel
Cyriel krijgt het bezoek van zijn tweelingbroer Herman. Hij is een geboren pechvogel, maar met een groot gevoel voor humor. Hij kan gewoonweg iedereen amuseren met zijn komische acts. Roosje voelt meteen sympathie voor deze onbekende artiest. Magda waagt haar kans bij Eduard. Jef wil vermijden dat Eduard voor haar charme valt en bedenkt een plannetje om de aandacht af te leiden.
25. Huwelijk Izzi & Annette
Annette en Izzi gaan trouwen. De bruid kiest voor een huwelijk met klasse en ze overhaalt Jef om een deftig pak en een hoge hoed te dragen. Iedereen ziet er piekfijn uit tot Annette een ongelukje heeft met haar sluier. Roosje loopt er als enige beteuterd bij. Ze slaagt er maar niet in om Bruno te verleiden. Toch aarzelt hij geen seconde om haar te zoeken als blijkt dat ze verdwenen is. Hij vergeet echter dat de trouwringen in zijn binnenzak zitten.
top cast
Axel Daeseleire Johnny Melkenbeek
Ivo Pauwels nonkel Jef
Nicole Laurent Magda Van de Watermolen
Paul-Emile Van Royen Louis Melkenbeek
Ray Van Campenhout zotten Dré
Fotogalerij
Video's
Weetjes

Met 175 uitgezonden afleveringen is 'Nonkel Jef' de op twee na langstlopende Vlaamse reeks in het sitcomgenre. Het moet enkel 'De Kotmadam' (320 afleveringen) en 'F.C. De Kampioenen' (273 afleveringen) laten voorgaan.

In 2016 maakte Nonkel Jef zijn comeback. In het Antwerpse theater Elckerlyc bracht hij de theatervoorstelling 'Nonkel Jef zit in de patatten'. Dirk Lavrysen tekende voor de regie. Ivo Pauwels en Linda De Ridder hernamen hun rollen van Nonkel Jef en Odette. In 2018 kwam 'Nonkel Jef en de verloren zoon' op het toneel. In 2019 werd 'Chez Nonkel Jef' opgevoerd.

© 2020-2023 VFDb.be
Wij gebruiken cookies voor een optimale surfervaring

Welke cookies gebruiken we en waarom?
We gebruiken cookies op vfdb.be. Sommige zijn noodzakelijk voor een optimale gebruikerservaring, andere leren ons hoe anonieme bezoekers de website gebruiken. Ten slotte zijn er marketing cookies om advertenties via Facebook en Google relevant te houden en om inhoud uit social media te tonen. De gemeten gegevens worden altijd anoniem verwerkt en nooit doorgegeven aan derden.
Wij gebruiken cookies voor een optimale surfervaring (stap 1/5)

Noodzakelijke cookies
Deze functionele cookies garanderen je een optimale surfervaring. Zonder deze cookies zou onze site niet goed werken.
Wij gebruiken cookies voor een optimale surfervaring

Analytische cookies (stap 2/5)
De analytische cookies laten ons toe om het surfgedrag van grote groepen (anonieme) bezoekers beter te begrijpen. Op basis hiervan maken we de informatie op onze website efficiënter en toegankelijker.
Belangrijk: we gebruiken de cookies van Google Analytics maar delen geen gegevens met Google!
Wij gebruiken cookies voor een optimale surfervaring

Advertentiecookies (stap 3/5)
Deze cookies zorgen ervoor dat advertenties voor jou geoptimaliseerd worden op basis van je surfgedrag. Als je deze cookies niet aanvaardt, krijg je nog steeds advertenties te zien. Alleen zullen deze niet aangepast zijn aan jouw surfgedrag.
Wij gebruiken cookies voor een optimale surfervaring

Cookies voor marketing (stap 4/5)
Cookies van YouTube, Instagram en Facebook zijn noodzakelijk om inhoud (zoals filmpjes) van deze social media te bekijken.
Wij gebruiken cookies voor een optimale surfervaring

Je cookies wijzigen? (stap 5/5)
Dat kan op elk moment. Klik onderaan op "Cookie instellingen" en pas je instellingen zo aan.
Toegevoegd aan uw favorieten!
Mijn favorieten
Toegevoegd aan uw kijklijst!
Mijn kijklijst