Series

Over Water (2018 - 2020) Aantal seizoenen: 2

Mijn score:
+/- 45min | Drama
Over Water (2018–2020) on IMDb

De voormalige tv-ster John Beckers krijgt van zijn vrouw Marjan en hun twee kinderen een allerlaatste kans om zijn leven weer op de rails te krijgen. Na een verblijf in de ontwenningskliniek gaat hij daarom met vernieuwde moed aan de slag in de haven, bij het familiale expeditiebedrijf van zijn schoonvader. John komt al snel in het circuit terecht van de gevaarlijkste en meest lucratieve handel aan de dokken: cocaïne. Zal hij zijn oude demonen in bedwang kunnen houden en proberen te weerstaan aan nieuwe verleidingen in deze bikkelharde wereld?

Afleveringen
Seizoen 1 (2018) 10 afleveringen
1. Alles komt goed
Voormalig tv-ster John Beckers krijgt een laatste kans om zijn leven weer op de rails te krijgen. Hij gaat aan de slag in het havenbedrijf van zijn schoonvader. Al snel vecht hij tegen zijn oude demonen en nieuwe verleidingen en komt hij in het circuit terecht van de gevaarlijkste en lucratiefste handel aan de Antwerpse havendokken: cocaïne.
2. De verdwijning
Iedereen is op zoek naar Freddy Michielsen. Behalve John, die weet waar Freddy is. Hij is op zoek naar een paar groene Nikes, om te kunnen gaan lopen.
3. De verleiding
John zwicht onder de stress. Hij verdwijnt met een ondraaglijk schuldgevoel in de duisternis van een goktent. Marjan krijgt dramatisch nieuws.
4. Een nieuwe gok
John hoopt redding te vinden door nieuwe, gevaarlijke allianties aan te gaan met misdaadbazin Benedicte De Pelsmaecker.
5. Duidelijke afspraken
Johns nieuwe wereld lijkt niet wat hij ervan verwachtte en hij probeert een nieuwe alliantie om van Michielsen NV een heel andere onderneming te maken. Carl, ongerust over Ella, maakt met John een duidelijke afspraak.
6. Een vriendendienst
Marjan weerstaat aan de charmes van Patrick De Beco en John merkt wat de voordelen zijn van zijn nieuwe positie, wanneer zijn problemen uit het verleden plots vanzelf lijken te verdwijnen. De Pelsmaecker, bezorgd over het welzijn van haar nieuwe partner, lost het probleem met de bende van Verret op.
7. Biechten of zwijgen
John wint kostbare informatie, maar laat zelf ook een spoor van informatie achter dat hem zwaar in de problemen kan brengen. Marjan ontdekt de leugens van John.
8. Sporenonderzoek
Marjan komt meer te weten over John dan ze had gehoopt en John zet Carl in positie voor een ultieme wraakactie die mogelijk al zijn problemen oplost. De Beco krijgt politie over de vloer.
9. De buit is bijna binnen
Marjan wordt verliefd en John stapt over een belangrijke lijn om te krijgen wat hij wil. Rasha krijgt slecht nieuws te horen.
10. Het finalespel
John ziet zijn plannen uitkomen en de pionnen op het bord bewegen zoals hij het voorzien had, maar voor dat succes betaalt hij een veel hogere prijs dan hij voorzien had.
Seizoen 2 (2020) 10 afleveringen
1. Vrij
Tijdens Johns voorlopige hechtenis staat de wereld niet stil: Marjan laat zich van hem scheiden, Barry ontwaakt uit zijn coma, maar is niet meer de oude en Ella werd zwanger van hem. De Pelsmaecker zet intussen druk op haar netwerk om John zo snel mogelijk weer op vrije voeten te krijgen. Wanneer dat na twee maanden eindelijk lukt en John bij gebrek aan bewijzen vrijgelaten wordt, verwacht zij een wederdienst: John moet voor haar de zaken van De Beco overnemen.
2. Nieuwe kans
Nadat John te gast is in een talkshow, krijgt hij een voorstel om een nieuwe tv-quiz te presenteren. Een idee dat vooral Barry aanspreekt. Het is echter ook John's eerste werkdag bij De Pelsmaecker. John beseft al snel dat hij nu op een ander niveau meespeelt en dat de risico's en de verwachtingen navenant zijn. Havenschepen Van Cauwenberghe krijgt dan weer kritiek op het lakse drugsbeleid en vindt samen met rechterhand Didier Buelens een zondebok in de vorm van de Commissaris. Die ziet echter zijn kans om via een laatste strategisch spel met De Pelsmaecker zijn hachje en zijn pensioen te redden.
3. Uitbreiding
John zijn handeltje op de terreinen van De Beco draait volop en hij verdient bakken geld. Alles loopt volgens plan, tot Ella een afschrift van de bank vindt en John confronteert met zijn leugens: hij had haar beloofd nooit nog crimineel werk te doen. Barry beslist om te werken met John, wat John vleugels geeft. Zeker omdat hij intussen ontdekt wat de zwakke plek van De Pelsmaecker is. Barry is intussen met andere dingen bezig: Julie Beckers.
4. Vertrouwen
De Pelsmaecker wil iets doen aan het probleem Van Cauwenberghe. Omdat ze voor haar zieke vader moet zorgen, laat ze dat aan De Chauffeur over, maar daar krijgt ze al snel spijt van wanneer de havenschepen in het ziekenhuis en de journaals belandt. Van Cauwenberghe is in zijn nopjes want hij heeft een afspraak met Marjan Michielsen. Minder goed vergaat het Carl, die samen met zijn therapeute tot een manier komt om Ella te vertellen hoe hij zich voelt en hoe hij haar mist...
5. Winnen en verliezen
De Pelsmaecker gaat naar Van Cauwenberghe met een aantrekkelijk voorstel dat hem de verkiezingen kan doen winnen. Maar Van Cauwenberghe moet even goed nadenken of hij wel met haar in zee wil gaan. In ruil wil ze immers de belofte dat haar havenbedrijven aan zijn strenge doorlichting zullen ontsnappen. Ella verliest haar vader en laat Carl weer toe in haar leven. Ze is nog altijd boos op John, die voorlopig op hotel woont. Beter gaat het tussen Julie en Barry, al durft die laatste nog altijd niks tegen John zeggen over zijn nieuwe relatie...
6. Ongepaste maatregelen
Nadat de Commissaris in verwarde staat en zonder kleren wordt teruggevonden, weten zowel John als Van Cauwenberghe dat De Pelsmaecker erachter zit. Van Cauwenberghe schrikt van hoe de zaken er blijkbaar aan toe gaan voor wie met haar in zee gaat, en heeft zijn bedenkingen. Buelens probeert hem te kalmeren. Ella's moeder Ritje komt terug naar België, wat goed nieuws is voor Carl. Wanneer John de relatie tussen Julie en Barry ontdekt, slaan zijn stoppen door.
7. Overnames
De ruzie tussen John en Barry zorgt ervoor dat Julie niets meer van haar vader wil weten. De Pelsmaecker is daarentegen meer dan zakelijk geïnteresseerd in John, maar John is met andere dingen bezig: hij koopt een groot huis en hoopt Ella zo terug te winnen. Intussen begint hij alvast met het charmeren van Ritje. Dat probeert Carl ook, op zijn geheel eigen manier en met hulp van zijn therapeute. Maar net wanneer Ritje ingaat op zijn avances, slaat het noodlot toe.
8. Goede raad
Carl belandt met Ritje in het hospitaal en krijgt daar heel slecht nieuws te horen. Dat verbergt hij voorlopig voor Marjan, die nu zelf Michielsen NV probeert te leiden, maar dat niet gecombineerd krijgt met haar galerij. Van Cauwenberghe is er om haar te steunen, al heeft hij haar liever weg van de haven, gezien de campagne die hij daar voert. Wanneer ook John een list bedenkt om Michielsen NV van haar over te nemen, vecht ze terug. Intussen plannen Carl en Ritje een heel ingrijpend gesprek met Ella.
9. Benedicte
De Pelsmaecker ontdekt dat John achter haar rug een eigen imperium probeert uit te bouwen. Daarbij komt dat hij haar liefde niet kan beantwoorden. De wraak die ze plant is zelfs voor haar doen verregaand. John krijgt een tip en beseft dat hij uit de gratie is gevallen. Bij elke stap die hij neemt, moet hij drie keer nadenken. Barry krijgt last van zijn geweten en mist John. Hij beslist om terug mee te doen. De vraag is of hij op tijd komt.
10. Afscheid
Na de aanslag belandt Ella in het ziekenhuis. Barry en John worden door de politie ondervraagd. John gebruikt zijn bekendheid in de media om Van Cauwenberghe klem te rijden, maar ook hij is nog niet uitgespeeld. Carl wil voor het te laat is zijn geweten zuiveren en speelt zo een cruciale rol in het eindspel dat John Beckers absoluut moet winnen om te overleven.
cast
Evgenia Brendes
...
Ella Goes
Herman Gilis
...
Freddy Michielsen
Jef Hellemans
...
Arno Beckers
Jeroen Perceval
...
Barry Snoeck
Kevin Janssens
...
Patrick De Beco
Natali Broods
...
Marjan Michielsen
Ruth Becquart
...
Benedicte De Pelsmaecker
Tom Dewispelaere
...
John Beckers
Tom Van Dyck
...
Carl Dockx
Violet Braeckman
...
Julie Beckers
Alejandra Theus
...
Karen Demesmaecker
An D'Hooghe
...
collega John
Anne Van Hoorick
...
familielid begrafenis
Bram De Maere
...
Jacky
Bruno Vanden Broecke
...
Didier Buelens
Cami Moonen
...
reporter
Caroline Stas
...
verpleegster
Chris Nietvelt
...
Ritje
David Cantens
...
wetsdokter
Dolores Bouckaert
...
verpleegster
Dries Heyneman
...
chauffeur aan tankstation
Emre Mavili
...
crimineel
Fien D'Heu
...
schminkster Fien
Frank Dierens
...
voorzitter Danny
Gerd De Ley
...
man op straat
Gert Jochems
...
creatieve man
Gert Portael
...
Daisy
Gert Winckelmans
...
chauffeur De Pelsmaecker
Goele Derick
...
vrouw in wasserette
Hans Van Cauwenberghe
...
schooldirecteur
Ikram Aoulad
...
Rasha Talhaoui
Isabelle Van Hecke
...
dierenarts
Jeroen Van der Ven
...
uitbater wasserette
Jessa Wildemeersch
...
gynaecoloog
Johan Knuts
...
advocaat van Gino
Joris Van den Brande
...
garçon op de bananenboot
Karel Tuytschaever
...
bankbediende
Kevin Bellemans
...
politieagent
Kevin Timmerman
...
makelaar Kevin
Kris Swinnen
...
spreker op de bananenboot
Laurence Roothooft
...
dokter
Line Pillet
...
medewerkster CLB
Lotte Diependaele
...
vriendin chauffeur
Luc Nuyens
...
notaris Robert
Lukas De Wolf
...
Fenge
Maaike Neuville
...
dokter
Madalina Anea
...
Svetlana
Maya Sannen
...
journaliste
Michaël Vergauwen
...
Mirko
Michel Bauwens
...
burgemeester
Michele Rocco Smeets
...
Poolse werknemer
Monika Dumon
...
cafébazin Carine
Oscar Willems
...
Sven Van Oevelen
Pascal Maetens
...
jounalist Marc
Peter De Graef
...
dokter van Barry
Peter Thyssen
...
man in roze polo
Pieter Genard
...
journalist
Ramsey Nasr
...
Kain
Raymond De Bruyne
...
douane-ambtenaar
Robbert Vervloet
...
journalist persconferentie
Ryszard Turbiasz
...
Corry Verret
Sarah Van Geel
...
opnameleidster
Seppe Casus
...
Tom
Servet Duran
...
rechercheur
Soufiane Chilah
...
Wallid El Idrissi
Stan Martens
...
Tony
Stefan Perceval
...
Marek
Stijn Van Opstal
...
Wim Van Cauwenbergh
Stilian Keli
...
Poolse werknemer
Tania Cnaepkens
...
werkneemster De Beco
Tanja Oostvogels
...
onderzoeksrechter
Thomas Van Caeneghem
...
politieagent
Tijmen Govaerts
...
jonge garçon
Tiny Bertels
...
therapeute
Tom Vermeir
...
dokter van Barry
Uwamungu Cornelis
...
makelaar Olivier
Valentijn Dhaenens
...
dokter ontwenningskliniek
Vera Van Dooren
...
Denise
Xavier Baeyens
...
collega John
Fotogalerij
Reacties
© 2020-2021 VFDb.be
Wij gebruiken cookies voor een optimale surfervaring

Welke cookies gebruiken we en waarom?
We gebruiken cookies op vfdb.be. Sommige zijn noodzakelijk voor een optimale gebruikerservaring, andere leren ons hoe anonieme bezoekers de website gebruiken. Ten slotte zijn er marketing cookies om advertenties via Facebook en Google relevant te houden en om inhoud uit social media te tonen. De gemeten gegevens worden altijd anoniem verwerkt en nooit doorgegeven aan derden.
Wij gebruiken cookies voor een optimale surfervaring (stap 1/5)

Noodzakelijke cookies
Deze functionele cookies garanderen je een optimale surfervaring. Zonder deze cookies zou onze site niet goed werken.
Wij gebruiken cookies voor een optimale surfervaring

Analytische cookies (stap 2/5)
De analytische cookies laten ons toe om het surfgedrag van grote groepen (anonieme) bezoekers beter te begrijpen. Op basis hiervan maken we de informatie op onze website efficiënter en toegankelijker.
Belangrijk: we gebruiken de cookies van Google Analytics maar delen geen gegevens met Google!
Wij gebruiken cookies voor een optimale surfervaring

Advertentiecookies (stap 3/5)
Deze cookies zorgen ervoor dat advertenties voor jou geoptimaliseerd worden op basis van je surfgedrag. Als je deze cookies niet aanvaardt, krijg je nog steeds advertenties te zien. Alleen zullen deze niet aangepast zijn aan jouw surfgedrag.
Wij gebruiken cookies voor een optimale surfervaring

Cookies voor marketing (stap 4/5)
Cookies van YouTube, Instagram en Facebook zijn noodzakelijk om inhoud (zoals filmpjes) van deze social media te bekijken.
Wij gebruiken cookies voor een optimale surfervaring

Je cookies wijzigen? (stap 5/5)
Dat kan op elk moment. Klik onderaan op "Cookie instellingen" en pas je instellingen zo aan.
Toegevoegd aan uw favorieten!
Mijn favorieten