Series

Professor T. (2015 - 2018) Aantal seizoenen: 3

Mijn score:
+/- 50min | Drama, Komedie, Misdaad
 Professor T.
(2015) on IMDb

Professor Jasper Teerlinck, alias professor T., is een hoogleraar psychologische criminologie aan de Universiteit Antwerpen. Annelies Donckers, een oud-studente van hem, die na haar studies inspecteur bij de federale gerechtelijke politie is geworden, roept regelmatig de hulp in van haar oud-professor als consultant. Al snel wordt professor T. een belangrijk onderdeel van de politie in Antwerpen. Maar hij vindt het wel moeilijk om samen te werken met anderen...

Afleveringen
Seizoen 1 (2015) 13 afleveringen
1. Campus Drie Eiken
Een studente diergeneeskunde wordt aangerand en verkracht op de campus. Inspecteur Donckers vermoedt dat dezelfde dader tien jaar geleden ook al heeft toegeslagen. Ze beslist de hulp in te roepen van haar vroegere professor criminologie Jasper Teerlinck.
2. Een Fatale Vergissing
De hoofdbibliothecaris van de universiteit wordt op een receptie vergiftigd. Mogelijk werd het verkeerde slachtoffer vermoord en is het echte doelwit een stadsambtenaar die een milieurapport heeft vervalst. Als gevolg daarvan is het dochtertje van een jong gezin zwaar ziek geworden. De speurders verdenken de vader.
3. De Doorlichting
De inspectrice van het school-evaluatieteam wordt thuis vermoord. Op het eerste gezicht is het een roofmoord, maar inspecteur Donckers heeft haar twijfels. Zij ontdekt met T. dat de directeur van de school die werd doorgelicht een motief heeft. Mogelijk zou de school een slecht rapport krijgen. Maar ook de echtgenoot van de inspectrice is een mogelijke dader. Ze zouden namelijk gaan scheiden en daar zou de man financieel zwaar onder lijden.
4. Dubbelleven
Een eerstejaarsstudent in de rechten is spoorloos verdwenen. Mogelijk is het een wanhoopsdaad, maar de speurders ontdekken al snel dat er meer aan de hand is. Hoewel hij van simpele komaf is, staat er toch heel veel geld op zijn rekening.
5. De Hotelmoord
Een gerenommeerd plastisch chirurg wordt in een hotelkamer vermoord teruggevonden. De vrouw met wie hij de kamer deelde, is spoorloos verdwenen. Wanneer zij wordt gevonden denken de speurders dat haar jaloerse man wel eens de dader zou kunnen zijn.
6. Tamara
Een callgirl wordt dood aangetroffen in haar appartement. De speurders hebben snel door dat het om een geënsceneerde zelfmoord gaat. Professor T. is zwaar aangedaan als de callgirl Tamara blijkt te zijn.
7. De Maskermoorden
De gruwelijke moord op een echtpaar blijkt een exacte kopie te zijn van een moord die tien jaar ervoor werd gepleegd. De dader van die moord zit echter nog achter de tralies.
8. Katvanger
Antwerpen wordt opgeschrikt door een brutale dubbele moord. Een bekende cokedealer en zijn geliefde worden doodgeschoten door een gemaskerde indringer. De politie denkt dat het om een vergelding gaat.
9. Moederliefde
Een au-pair komt na haar vrije avond thuis. Ze vindt haar werkgever bewusteloos in de woonkamer, terwijl zijn zoontje van zes spoorloos is verdwenen. Het onderzoek wijst in de richting van de zakenpartner van de vader.
10. De zaak Seynaeve
Dirk Seynaeve wordt op heterdaad betrapt bij het lijk van zijn werkgever-kasteelheer met het moordwapen in de hand. Nochtans ontkent hij alle schuld. Parallel met de geruchtmakend rechtszaak, heeft professor T. Annelies uitgenodigd om het proces in de les toe te lichten. T. vermoedt dat Seynaeve de waarheid spreekt en onschuldig is.
11. De Nalatenschap
Tijdens een officiële gelegenheid wordt een mislukte aanslag gepleegd op een vooraanstaand zakenman. Enkele dagen later wordt de man in zijn eigen huis vermoord, al wordt het lijk niet gevonden.
12. De Jaartalmoorden, deel 1
Een man wordt gewurgd teruggevonden met een geblakerd gezicht. Op zijn borst is het getal 1991 gekerfd. Als vierentwintig uur later een nieuw slachtoffer valt, ook met een jaartal in het lichaam gekerfd, beseffen de speurders dat er een seriemoordenaar aan het werk is.
13. De Jaartalmoorden, deel 2
Bij de derde moord is er nog altijd geen verband tussen de slachtoffers en ook geen spoor van de dader.
Seizoen 2 (2016) 13 afleveringen
1. Cuberdon
Ondanks het verzet van zijn psychiater verlaat professor T. na zes maanden de psychiatrische instelling. Ook inspecteur Daan De Winter begint na zijn revalidatie opnieuw te werken. Hij moet al snel ervaren dat politiewerk in een rolstoel niet gemakkelijk is. Samen met Annelies Donckers moeten hij een aantal vreemde sterfgevallen onderzoeken.
2. In Vuur en Vlam
Tijdens een brand in een studentenhuis wordt een studente levensgevaarlijk gewond. De brand blijkt te zijn aangestoken. Professor T. wordt verzocht om de dader te vinden. Hij worstelt ondertussen met een opdracht van dokter Gijselbrecht: hij moet in zijn eentje het openbaar vervoer nemen.
3. De Familie
Sinds de schorsing van professor T. worden zijn colleges gegeven door professor Vanderweyden. Die zal T. ook assisteren in het oplossen van een tragisch familiedrama, waarbij onder andere een vooraanstaand oncoloog is omgekomen.
4. Onvoltooid Verleden
Bij aanslagen op SUV's worden pamfletten verspreid naar model van een anarchistische studentengroep uit de jaren 80. Tot verrassing van velen blijkt professor T. lid te zijn geweest van die groep. In opdracht van dokter Gijselbrecht nodigt T. commissaris Flamant uit op een etentje. Om goed voorbereid te zijn, houdt hij een generale repetitie met mevrouw Sneyers. Inspecteur John Van Humbeeck wordt de nieuwe partner van Annelies. Annelies vindt het nog veel te vroeg om Daan te vervangen en zal dat ook laten merken.
5. Hartstocht
Wanneer twee artsen met dezelfde modus operandi worden vermoord, vrezen de speurders dat er mogelijk nog meer slachtoffers zullen vallen. Het wordt een race tegen de klok om het verband tussen de twee zaken te vinden. Professor T. is opgelucht wanneer zijn schorsing eindelijk ongedaan wordt gemaakt.
6. Diamant
Een juwelier wordt aangereden wanneer hij gehaast de straat oversteekt met in zijn tas een collectie zeer waardevolle diamanten. De speurders vermoeden dat er meer aan de hand is en bezoeken de familie van de diamantair. Na een pijnlijk ongeval in een openbaar zwembad - de zoveelste opdracht van dokter Gijselbrecht - belandt T. in het ziekenhuis. Annelies heeft de knoop doorgehakt en laat haar vader opnemen in een instelling. Na de schorsing van hoofdinspecteur Rabet neemt commissaris Flamant zijn taken over.
7. Jitske
Professor T. staat voor een heel aparte uitdaging. Jitske, een meisje met het syndroom van Down, beweert te weten wie de moordenaar van haar moeder is. T. mag haar één vraag stellen waarop zij een eerlijk antwoord zal geven. Wanneer Annelies zich nogal gevoelloos tegen Jitske keert, vindt haar nieuwe partner John het tijd om zijn dochter aan haar voor te stellen. Commissaris Flamant moet vaststellen dat de rol van teamleider verschilt van die van commissaris. Bovendien blijkt zij ook persoonlijke problemen te hebben.
8. Angstig Gehecht
Het team onderzoekt een vreemd verkeersongeval, waarbij het slachtoffer dood werd aangetroffen op meer dan 100 meter van haar auto. Professor T. moet zijn aandacht verdelen tussen het onderzoek en een bizarre vraag van zijn psychiater. Hij moet een lijst van eigenschappen van zijn moeder opstellen. John ziet dat er ook met zijn collega Annelies iets aan de hand is. Zij bekent dat de levenskwaliteit van haar vader snel achteruitgaat en dat zij het daar heel moeilijk mee heeft.
9. Het Congres
De Universiteit Antwerpen organiseert een jaarlijks congres van criminologen. Tot zijn ontzetting is professor T. slechts de tweede spreker en mag hij het congres niet openen. Wanneer de eerste spreker vermoord wordt, zijn natuurlijk alle ogen op T. gericht. Commissaris Flamant heeft na een fatale huwelijkscrisis opnieuw vreugde in het leven gevonden. Zij stelt haar nieuwe vriend voor, een collega bij de Sectie Drugs. Annelies bekent aan John dat zij de wilsbeschikking van haar vader heeft verbrand.
10. Het DNA van een Moordenaar
Professor T. behandelt in een van zijn colleges een zaak die hij zelf mee heeft opgelost: de getuige van een moord die jaren geleden werd gepleegd, werd nu zelf vermoord. De zoon van de veroordeelde moordenaar is de eerste verdachte. Ondertussen maakt T. zich ook zorgen om de nieuwe vriend van commissaris Flamant. Dokter Gijselbrecht vindt dit veelbetekenend. Annelies staat voor de zwaarste keuze uit haar jonge leven.
11. Dode Meisjes Zingen Niet
Een leerlinge van een strenge, katholieke school wordt dood aangetroffen op haar kamer. Op het eerste gezicht lijkt het op een uit de hand gelopen geval van wurgseks. Professor T. ontdekt echter dat de echtgenoot van dokter Gijselbrecht, een leerkracht van de school, betrokken is in de zaak. Annelies neemt samen met haar collega's afscheid van haar vader. Hoofdinspecteur Rabet keert terug na zijn schorsing en de prille relatie tussen commissaris Flamant en Serge Lauwers van de Sectie Drugs houdt goed stand.
12. Zwanenzang, Deel 1
Een undercoveragent, die was geïnfiltreerd in het drugsmilieu, wordt dood teruggevonden in de kofferruimte van zijn auto. Natuurlijk is het doelwit van het onderzoek drugsbaron Mark Desmedt, de eerste verdachte. Professor T. gedraagt zich nog vreemder dan anders. Zijn omgeving kent de reden: het is die dag zijn verjaardag en T. haat verjaardagen. Ook voor Annelies is het een speciale dag: zij heeft commissaris Flamant verteld dat ze ontslag neemt. Ze wil met haar leven een andere richting inslaan.
13. Zwanenzang, Deel 2
Het net rond drugsbaron Mark Desmedt begint zich te sluiten. Toch is er nog grote onzekerheid in het team van Flamant, zeker wanneer hoofdinspecteur Rabet zich volgens John vreemd gedraagt. Dan ontdekt John dat Rabet samenwerkt met Desmedt. Professor T. heeft Annelies gevraagd hem te assisteren in een baanbrekend onderzoek. T. wil het exacte profiel van een moordenaar vastleggen. Op die manier wil hij achterhalen of Flamant in staat zal zijn tot moord als zij ontdekt dat haar nieuwe liefde niet de man is die hij beweert te zijn.
Seizoen 3 (2018) 13 afleveringen
1. De Troonopvolger, Deel 1
Nadat T. in koelen bloede een hoofdinspecteur van de politie heeft neergeschoten, komt hij in de gevangenis terecht. In afwachting van zijn vrijlating onder voorwaarden probeert hij er te overleven.
2. De Troonopvolger, Deel 2
In de gevangenis gaat het met professor T. van kwaad naar erger. Uiteindelijk komt er hulp uit onverwachte hoek. Christina Flamant worstelt ondertussen met een zwaar schuldgevoel.
3. Het Verloren Schaap
Wanneer een gevaarlijke crimineel ontsnapt uit de gevangenis, doet de federale gerechtelijke politie Antwerpen andermaal een beroep op professor T. om de zaak op te lossen.
4. Het Perfecte Plaatje
De dag na haar huwelijk wordt een jonge bruid dood aangetroffen in het zwembad van een hotel. Het ziet ernaar uit dat er kwaad opzet in het spel is. Hoofdinspecteur Rabet beslist om professor T. in te schakelen om de zaak op te lossen.
5. Sugarbaby
Een studente rechten wordt vermoord aangetroffen. Het onderzoek wijst uit dat ze een bijverdienste had als sugarbaby. Op aanvraag van zijn medegevangenen organiseert professor T. groepslessen psychologische criminologie in de gevangenis. Ondertussen komt ook zijn proces dichterbij. Op aanraden van zijn moeder en de decaan heeft T. dan toch een advocaat onder de arm genomen.
6. Elk Huisje...
Na een bezoek aan zijn stamkroeg komt een man niet naar huis. De dag daarop wordt hij dood aangetroffen in een spoorwegberm. Op het eerste zicht lijkt het op een roofmoord, maar de speurders van Antwerpen vermoeden dat er meer aan de hand is. In de aanloop naar zijn proces krijgt T. slecht nieuws. Volgens de gerechtspsychiater is hij toerekeningsvatbaar en riskeert hij bijgevolg de zwaarste straf voor de feiten die hij heeft gepleegd. De verdediging stelt een tegen-expert aan, een oude bekende, dokter Helena Gijselbrecht.
7. Het Geluk van Anderen
De gevangenis is in rep en roer wanneer een cipier vermoord wordt aangetroffen in één van de doucheruimtes. Omdat de betrokken man een slechte reputatie had en niet altijd even fijngevoelig omging met de gevangenen, zijn er verdachten genoeg. Ondertussen is het proces van T. gestart. De eerste verklaringen en getuigenissen spreken niet in het voordeel van de professor. Het ziet er dan ook naar uit dat T. een zware straf boven het hoofd hangt, tot Christina Flamant een verrassende getuigenis aflegt.
8. Moord op Voorschrift
Een bekend auteur van misdaadverhalen beslist om uit het leven te stappen. De speurders hebben echter twijfels bij de zelfmoordtheorie. Zeker als blijkt dat de auteur in één van zijn boeken zijn eigen dood heeft beschreven. Na zijn vrijspraak neemt T. zijn academische activiteiten weer op. Het is wel duidelijk dat zijn verblijf in de gevangenis sporen heeft nagelaten. De moeder van T. maakt zich ondertussen zorgen. Zij is bang dat haar zoon in het verleden zal beginnen graven en dat moet ten koste van alles worden vermeden.
9. Het Vluchtmisbedrijf
Er heerst grote opschudding aan de faculteit wanneer professor Van der Weyden, de vervanger van T., op zijn fiets wordt aangereden en de dader vluchtmisdrijf pleegt. Al snel ontstaat de roddel dat T. iets met het ongeval te maken heeft. De professor zelf trekt zich daar niet te veel van aan, want hij wordt helemaal in beslag genomen door een complexe moordzaak. Bij de FGP Antwerpen kunnen ze bovendien de hulp van de professor goed gebruiken, want tussen inspecteurs Vogels en Van Humbeeck klikt het absoluut niet meer.
10. Residentie Zilverspar
Een bezoekster van een bejaardentehuis wordt door een demente patiënt met verschillende messteken gedood. Alles wijst op een spijtig ongeval, maar is dat wel zo? Professor T. zal de zaak samen met mevrouw Sneyers proberen op te lossen. Ondertussen zet T. zijn onderzoek naar de zelfmoord van zijn vader verder. De moeder van T. en decaan Walter De Paepe maken zich hier grote zorgen om. Het onderzoek komt in een stroomversnelling wanneer T. en Christina Flamant een bijzondere ontdekking doen.
11. Dakloos
Inspecteur Saskia is getuige van een ongeval waarbij een dakloze betrokken is. Vlak voor de man sterft, vertrouwt hij Saskia toe dat hij iemand heeft vermoord. Deze keer zoeken de speurders dus niet naar een dader, maar naar een slachtoffer. In het kader van zijn onderzoek naar de zelfmoord van zijn vader heeft professor T. de hand kunnen leggen op de dagboeken van zijn moeder. Door het lezen van de boeken krijgt T. steeds meer herinneringen aan zijn vader en die zijn bij momenten heel verrassend.
12. Queen Olivia
Een plezierrondvaart op een luxe zeiljacht eindigt dramatisch wanneer een jonge vrouw wordt vermoord en overboord gegooid. Wanneer blijkt dat zij de avond van haar dood een zwaar conflict had met haar echtgenoot, is hij onmiddellijk verdachte nummer één. Professor T. heeft door toedoen van Christina Flamant de hand kunnen leggen op het politiedossier van de dood van zijn vader. Dat dossier bevestigt dat de vader van T. zelfmoord heeft gepleegd. Er is ook sprake van een bewijsstuk dat de professor koste wat het kost in handen wil krijgen.
13. De Ontknoping
Nieuwe bewijsstukken zorgen ervoor dat de cold case van de zelfmoord van de vader van professor T. wordt heropend. De speurders van de FGP Antwerpen twijfelen er nu openlijk aan of het wel om zelfmoord gaat. Professor T. beseft langzaam dat hij al heel zijn leven herinneringen aan die bewuste dag heeft verdrongen. Samen met psychiater Helena Gijselbrecht zal hij proberen in zijn onderbewustzijn te gaan graven om de waarheid te ontdekken. En die waarheid zou wel eens verbijsterend kunnen zijn.
cast
Barbara Sarafian
...
dokter Helena Gijselbrecht
Bart Hollanders
...
Daan De Winter
Carry Goossens
...
Walter De Paepe
Ella Leyers
...
Annelies Donckers
Gene Bervoets
...
Herman Donckers
Goele Derick
...
Ingrid Sneyers
Herwig Ilegems
...
Paul Rabet
Koen De Bouw
...
Jasper Teerlinck
Steve Geerts
...
John Van Humbeeck
Tanja Oostvogels
...
Christina Flamant
Viviane De Muynck
...
Adelinde Van Marcke
Anke Verwaest
...
Jitske
Ann Claes
...
Anna De Ceulaer
...
Sam Colpaert
Anne Van Hoorick
...
gevangene
Anne Vanoppen
...
student
Annelies De Wolf
...
Yolande De Letter
Annelore Crollet
...
oudste dochter van Simon Blatt
Annick Christiaens
...
Denise Rabet
Anouck Luyten
...
Lies Penninckx
Ariane Van Vliet
...
Irina De Block
Axel Daeseleire
...
Gerard Pelgrims
Bab Buelens
...
student
Begir Memeti
...
Ergün Özat
Bert Haelvoet
...
gijzelnemer
Bert Kettermans
...
advocaat Danny Coopmans
Bob Snijers
...
Serge De Vlieger
Boris Van Severen
...
Senne Vercammen
Brik Van Dijck
...
Hendrik Marsboom
Bruno Mazereel
...
professor
Cami Moonen
...
Valerie Petrez
Carlos Schram
...
Barouk
Caroline Stas
...
Hilde Smits
Cathérine Kools
...
Tiny Mertens
Charlotte Anne Bongaerts
...
Rosalinde Dietrich
Charlotte De Bruyne
...
Deborah Raskin
Christine Verheyden
...
Sara Blatt
Daisy Van Praet
...
Marie Verhulst
Daphne Wellens
...
Debbie Smits
David Dermez
...
Danny Feyaerts
Dimitri Duquennoy
...
Max Tersago
Dirk Tuypens
...
procureur-generaal
Dirk Van Dijck
...
Johan Verhulst
Eddy Vereycken
...
Mark Desmedt
Eline Kuppens
...
mevrouw Tanghe
Elke Dom
...
Peggy Feyaerts
Els Olaerts
...
mevrouw Beeckmans
Eric Godon
...
commissaris Cédric Fouchet
Eva Binon
...
Tamara Vriendts
Eva Van Der Gucht
...
Katelijne Oversteyns
Evi Rasschaert
...
Lindsay Desmedt
Felix Maesschalck
...
Dominiek
Felix Meyer
...
student
Filip Hellemans
...
cipier
Flor Decleir
...
Bart Desmedt
Frances Lefebure
...
Marie-Claire Delaplace
Francesca Vanthielen
...
Erica Denaeyer
Frans Van der Aa
...
Antoine Coppens
Frederik Lebeer
...
Willem Denys
Geert Vermeulen
...
Thomas Verherstraeten
Gerd De Ley
...
procureur
Gert Winckelmans
...
Tristan Verhulst
Govert Deploige
...
Rik Verstappen
Greet Rouffaer
...
Tessa Grimon
Gregory Caers
...
Eli Rosentweig
Gregory Van Den Wijngaert
...
jonge Jasper Teerlinck
Günther Lesage
...
Roeland Ongena
Han Coucke
...
Stefaan Daneels
Hanne Struyf
...
Kelly
Hans Van Cauwenberghe
...
dokter Houben
Hendrik Van Doorn
...
Peter Termont
Hilde Van Haesendonck
...
Magda Ceuppens
Hilde Wils
...
rechter
Ianka Fleerackers
...
Tania Vermeir
Ignace Paepe
...
Thierry Bulté
Ilse De Rauw
...
Jenny Van Doninck
Ilse Uitterlinden
...
grootmoeder van Jitske
Ina Geerts
...
Blanckaert
Inge Paulussen
...
Andrea Davids
Ingrid De Vos
...
mevrouw Van Balenberge
Ini Massez
...
Claudine Ongena
Irina Selezjova
...
Jelena
Isabelle Van Hecke
...
Ann Gielen
Issam Dakka
...
Youssef Benali
Janne Desmet
...
verpleegster
Jehon Gorani
...
Albanese leider
Jente Claus
...
Koben Tersago
Jobst Schnibbe
...
Ariel Rosfeld
Jochen Balbaert
...
Johan Spermalie
Johan Van Assche
...
Charles Delaplace
Joke De Bruyn
...
Katrien Spermalie
Joke Devynck
...
Annemie Seynaeve
Jonas De Vuyst
...
Roeland Dierckx
Jonas Vermeulen
...
Jean-Philippe Delaplace
Joni Van Swalm
...
Robin Catrysse
Joren Seldeslachts
...
Carl De Neve
Joris Hessels
...
vader van Jasper
Jorre Vandenbussche
...
gijzelnemer
Julie Vander Bauwede
...
Elke Van Humbeeck
Karel Deruwe
...
Wout Geeraerts
Karel Tuytschaever
...
Frank Smits
Karel Vingerhoets
...
meneer Beeckmans
Karen Van Parijs
...
moeder Vercammen
Karin Jacobs
...
mevrouw Blatt
Karl Ferlin
...
gevangene
Karlijn Sileghem
...
Daniëlla Vandenabbeele
Katrin Lohmann
...
Femke Lesage
Kenneth Core
...
student
Kim Hertogs
...
Inske Landschoot
Koen De Sutter
...
Max Reynders
Kris Cuppens
...
dr. Mengele
Kris Vervloet
...
Sonja
Kristien De Proost
...
mevrouw Pelgrims
Kristine Van Pellicom
...
Veronique Van Eik
Kristof Coenen
...
Serge Lauwers
Kristof Verhassel
...
Frederik Verhulst
Kurt Bolsens
...
gevangene
Kyoko Scholiers
...
Lotje Van Besien
Lana Macanovic
...
Hilde Verhellen
Lander Depoortere
...
Arend Vermeir
Leen Roels
...
Saskia Vogels
Lien De Graeve
...
Kaat Diels
Line Pillet
...
Silke Banier
Lio Bertier
...
Katrien
Lotte Vannieuwenborg
...
Saskia Devriese
Luc Nuyens
...
Dany Van Genechten
Lucas Van den Eynde
...
Stefaan Vandenabbeele
Ludo Hellinx
...
Hubert Selleslaghs
Lukas Bulteel
...
Johan Pelgrims
Lukas Smolders
...
dokter J. Vermeir
Maarten Bosmans
...
meneer Laenen
Maarten Ketels
...
Jens Deneuter
Marc Peeters
...
Casper Vervoort
Marianne Devriese
...
Tessa De Landsheer
Marianne Van der Veken
...
mevrouw Colpaert
Marieke Anthoni
...
Lotte Dierckx
Marijke Umans
...
Kristel Catrysse
Marjan De Schutter
...
de jonge Adelinde
Mark Irons
...
Raf Schols
Marthe Schneider
...
Elise Deroy
Mathijs Scheepers
...
Wouter
Matthieu Sys
...
Hans Christiaensen
Maya Sannen
...
Chloe Vermeir
Michaël Vergauwen
...
Johan Vermarcke
Michel Bauwens
...
Marc De Letter
Mieke Dobbels
...
Vicky
Monika Dumon
...
Viviane Deneuter
Mostafa Benkerroum
...
Saïd El Amrani
Nele Bauwens
...
Jasmine Vermeire
Nico Sturm
...
Werner Samay
Oscar Willems
...
Wouter Renaert
Patricia Goemaere
...
mevrouw Verherstraeten
Patrick Pauwels
...
inspecteur
Patrick Vervueren
...
verpleger Jens
Peter Bastiaensen
...
professor Geerts
Peter Michel
...
Stefaan Leysen
Peter Thyssen
...
meneer Selleslaghs
Phedra Vandenbergh
...
Jenny Winters
Pieter Bamps
...
meester Coudron
Pieter Genard
...
Rudi Van Grieken
Pieter Piron
...
Dirk Seynaeve
Robbie Cleiren
...
Filip Davids
Robin Lemmens
...
student
Ron Cornet
...
Victor Vermaelen
Rudy Goes
...
meneer Stockman
Rudy Morren
...
Vic Desmet
Serge-Henri Valcke
...
professor Robberecht
Sien Vanmaele
...
student
Sofie Decleir
...
huisbaas Renaert
Sophie De Rijcke
...
Suzy Van Genechten-Vermeersch
Stany Crets
...
Herman Symens
Stefanie Huysmans
...
Diana Thyssen
Steph Goossens
...
Bart Deferme
Steve de Schepper
...
Clément Versmissen
Steven Boen
...
Jan-Pieter Pinceel
Steven De Vos
...
student
Stijn Van de Wiel
...
Ronny
Stilian Keli
...
Albanees bendelid
Tania Kloek
...
Linda Tersago
Tania Van der Sanden
...
Geertrui Wellens
Tijmen Govaerts
...
student
Tim Dedobbelaere
...
kind die snoep eet
Tim Lemmens
...
advocaat
Tine Roggeman
...
student
Tom Audenaert
...
Bart De Keyser
Tom Magnus
...
barman
Tom Van Bauwel
...
professor Hugo Van Der Weyden
Tristan Versteven
...
commissaris Mus
Uwamungu Cornelis
...
Fabien
Valentijn Dhaenens
...
Dennis Vermeire
Vera Van Dooren
...
Greet Van Aelst
Vicky Florus
...
Hilde van Eik
Vincenzo De Jonghe
...
Juul Dedecker
Viv Van Dingenen
...
professor Tine De Borger
Walter Baele
...
meneer Aerts
Werner De Smedt
...
Steven Bastijns
Wietse Tanghe
...
Glen Maes
Willem de Wolf
...
Eric De Block
Willy Thomas
...
Dirk Wolfs
Wim Danckaert
...
vader Vercammen
Xandra Van Welden
...
Marianne Termont
Zoë Thielemans
...
Tiny Claes
Fotogalerij
Video's
Leuke weetjes

Het eerste seizoen kwam op de buis als 'T.', vanaf seizoen 2 werd de reeks hernoemd naar 'Professor T.'

De reeks werd ook in Nederland, Australië, Roemenië, Italië en de Verenigde Staten uitgezonden.

Er werd ook een Tsjechische, Franse, Duitse en Britse remake gemaakt van 'Professor T.'. De Britse reeks is gedeeltelijk opgenomen in België en geregiseerd door de Vlaamse regisseur Dries Vos.

In april 2021 werden door de Universiteit Antwerpen twee handdoekjes zoals Jasper Teerlinck in de serie gebruikte (handdoeken met het logo van de universiteit op), opgestuurd aan een koppel fans uit Washington in de VS. De man wilde zijn vrouw een origineel cadeau geven voor hun vijfendertigste huwelijksverjaardag maar toen hij ontdekte dat de handdoeken niet beschikbaar waren in de webshop van de universiteit, contacteerde hij de universiteit.

Awards

'Prix spécial du jury' in de categorie 'buitenlandse fictie' op het Festival de la Fiction TV in La Rochelle.

Nieuws
Reacties
© 2020-2021 VFDb.be
Wij gebruiken cookies voor een optimale surfervaring

Welke cookies gebruiken we en waarom?
We gebruiken cookies op vfdb.be. Sommige zijn noodzakelijk voor een optimale gebruikerservaring, andere leren ons hoe anonieme bezoekers de website gebruiken. Ten slotte zijn er marketing cookies om advertenties via Facebook en Google relevant te houden en om inhoud uit social media te tonen. De gemeten gegevens worden altijd anoniem verwerkt en nooit doorgegeven aan derden.
Wij gebruiken cookies voor een optimale surfervaring (stap 1/5)

Noodzakelijke cookies
Deze functionele cookies garanderen je een optimale surfervaring. Zonder deze cookies zou onze site niet goed werken.
Wij gebruiken cookies voor een optimale surfervaring

Analytische cookies (stap 2/5)
De analytische cookies laten ons toe om het surfgedrag van grote groepen (anonieme) bezoekers beter te begrijpen. Op basis hiervan maken we de informatie op onze website efficiënter en toegankelijker.
Belangrijk: we gebruiken de cookies van Google Analytics maar delen geen gegevens met Google!
Wij gebruiken cookies voor een optimale surfervaring

Advertentiecookies (stap 3/5)
Deze cookies zorgen ervoor dat advertenties voor jou geoptimaliseerd worden op basis van je surfgedrag. Als je deze cookies niet aanvaardt, krijg je nog steeds advertenties te zien. Alleen zullen deze niet aangepast zijn aan jouw surfgedrag.
Wij gebruiken cookies voor een optimale surfervaring

Cookies voor marketing (stap 4/5)
Cookies van YouTube, Instagram en Facebook zijn noodzakelijk om inhoud (zoals filmpjes) van deze social media te bekijken.
Wij gebruiken cookies voor een optimale surfervaring

Je cookies wijzigen? (stap 5/5)
Dat kan op elk moment. Klik onderaan op "Cookie instellingen" en pas je instellingen zo aan.
Toegevoegd aan uw favorieten!
Mijn favorieten