Series

Rox (2011 - 2015) Aantal seizoenen: 5

Mijn score:
+/- 25min | Jeugd
Rox (2011–2015) on IMDb

De serie draait om drie superhelden (Rick, Olivia en Xavier), elk met hun eigen talenten, die samen met hun hoogtechnologische auto ROX worden ingeschakeld om in het grootste geheim misdaden op te lossen.

Regisseur: Matthias Temmermans
Camera: Herman Wolfs
Muziek: Olaf Janssens
Producent: Studio 100
Afleveringen
Seizoen 1 (2011) 13 afleveringen
1. Sector 100
Ex-kolonel De Vuyst moet worden ingerekend omdat hij de ene na de andere misdaad begaat. Hiermee wil hij aantonen dat het land onveilig is en dat dit enkel kan worden opgelost met zijn sector 100 plan. Aangezien niemand zijn plan wil invoeren voelt hij zich genoodzaakt om de minister te ontvoeren en deze met een bom te laten ontploffen.
2. Mona Lisa
De Mona Lisa, een beroemd schilderij, wordt gestolen. Het team verdenkt een breakdancer en infiltreert in het hiphopmilieu. Maar waarom belt de breakdancer met de interim-directeur van het museum? Ze hebben maar 24 uur de tijd voor het museum open gaat om het schilderij terug te brengen.
3. Satelliet
Het World Space Control Center wordt ingenomen door bandieten die een satelliet willen omvormen tot een wapen. Hiermee willen ze al het geld uit de bank stelen. Hun opzet mislukte maar team Rox moet een tweede poging voorkomen.
4. Giftig gif
Het dodelijke Mortavirus wordt uit een laboratorium gestolen en het antivirus wordt vernietigd. De daders houden professor Nitriet gevangen en willen hem ruilen voor één miljoen euro. Als ze dit niet binnen de 24 uur krijgen gieten ze het virus in het drinkwater.
5. Stand-in
Acteur Kevin wordt met de dood bedreigd. Rick en Xavier vragen de kolonel of ze de acteur mogen beschermen. De kolonel geeft hen toestemming. Ze infiltreren op de set van Woxa en beschermen Kevin van verschillende moordpogingen. Tijdens een scène in een brandend huis loopt het bijna mis...
6. Containers
De laatste tijd verdwijnt regelmatig de volledige inhoud van containers in de haven. Team Rox moet de dieven tegenhouden voor ze een dure auto stelen.
7. Slaap zacht
Belangrijke wapentransporten van het leger worden bestolen. Team Rox moet te weten komen wie de geheime routes doorgeeft aan wapenhandelaars. Het team gaat undercover in het leger om het uit te zoeken.
8. De clan
Rudolf wordt vrijgelaten uit de gevangenis. De kolonel heeft team Rox de opdracht om Rudolf in de gaten te houden, want hij vertrouwt hem niet. Team Rox komt terecht in een organisatie, die zichzelf De clan noemt. Ze moeten voorkomen dat Rudolf zijn smerig plan kan uitvoeren.
9. Bom Beton
Iemand blaast in het hele land overheidsgebouwen op. Gelukkig vallen er geen slachtoffers. Olivia gaat undercover als journaliste maar wordt gevangengenomen door de gangsters. Ze waarschuwt Rick en Xavier dat de kidnappers het centraal station willen opblazen.
10. Ivoor
De Afrikaanse president komt naar het land met de bedoeling het verdrag tegen de ivoorhandel te verlengen. Kort na zijn aankomst verdwijnt hij op mysterieuze wijze. Een paar uur later komt hij weer tevoorschijn en zegt dat hij verloren was gelopen dus beëindigt de kolonel de missie. Maar de leden van team Rox vermoeden dat er meer aan de hand is...
11. Gevangenis
De broers Raas ontsnappen uit de gevangenis. Koen Raas, de jongste broer, wordt niet veel later terug ingerekend maar Wim loopt nog vrij rond. De kolonel denkt dat Wim zijn jongere broer zal willen bevrijden. Xavier gaat undercover als gevangene en ontdekt zo wat de broers Raas van plan zijn terwijl Olivia in de gevangenis rondloopt als cipier.
12. Rood licht
Geldtransportwagens worden op klaarlichte dag leeggeroofd. Opvallend is dat dit steeds gebeurt voor een rood licht. Wie kent de routes van de geldtransporten en kan er knoeien met de verkeerslichten?
13. Cyborg
Uit de gebouwen van de geheime dienst wordt een extreem geheim project gestolen: een cyborg, een robot met een menselijk uitzicht. De machine kan worden ingezet voor slechte doeleinden en team Rox moet kost wat kost de machine terugvinden voordat de cyborg verkocht wordt.
Seizoen 2 (2012) 13 afleveringen
1. Chemisch Afval
Iemand heeft chemisch afval gestort in de vijver van het park. Team Rox infiltreert in het transportbedrijf. Dat bedrijf brengt het afval naar een fabriek, die het op zijn beurt verwerkt. Dit kost geld, afval in het park storten niet. Het team wordt steeds misleid door de misdadigers.
2. Virus
Een man bedreigt een dokter en eist dat zijn vrouw, die besmet is met een zeer gevaarlijk virus, het antivirus krijgt toegediend. De man kan dit antivirus niet betalen. De man kan door de politie gearresteerd worden, maar verdacht veel mensen worden ziek van dat virus. De missie van het team: het anti-virus in handen krijgen zodat de overheid de mensen kan genezen voor weinig geld.
3. Motorbende
De dochter van een gouverneur wordt ontvoerd door een motorbende. Ze eisen één miljoen euro losgeld, anders zal de gouverneur zijn dochter nooit meer terugzien. De missie van team Rox is het meisje te bevrijden, liefst zonder losgeld, maar het loopt mis wanneer Olivia gevangengenomen wordt.
4. Klim
Een dief steelt een hoog technologisch toestel uit een kluis. Hiermee kan hij elke computer waar ook ter wereld kraken, hij moet het apparaat enkel op een computer aansluiten. Het team moet de dief en De Kraker vinden voor hij het toestel verkoopt. Het onderzoek brengt hen naar een sportclub waar enkele verdachte muurklimmers rondlopen.
5. Internaat
Een anoniem telefoontje naar het Ministerie van Justitie eist de gevangene Durincx vrij te laten. De minister geeft echter niet toe en daardoor wordt zijn kleindochter bedreigd door de anonieme belster. Zij zit in een internaat waar team Rox infiltreert om zo de kleindochter van de minister te beschermen.
6. Music for food
Zanger Bobby George is een zeer bekende zanger die veel geld aan het goede doel geeft. Hij steunt met zijn organisatie Music for food talrijke humanitaire acties in ontwikkelingslanden. De kolonel vermoedt echter dat Bobby in zijn voedselpakketten wapens smokkelt naar deze ontwikkelingslanden. Rick, Olivia en Xavier gaan undercover als muziekgroep die samen met Bobby gaan optreden tijdens een concert.
7. NV Apocalyps
De beste wetenschappers en ingenieurs verlaten zonder reden hun bedrijf om bij NV Apocalyps te gaan werken. Dit is vreemd, vooral omdat er geen loon wordt betaald bij NV Apocalyps. Team Rox ontdekt dat de wetenschappers gehersenspoeld zijn. De baas van NV Apocalyps heeft dit gedaan omdat hij één doel heeft: al het leven op aarde uitroeien, behalve een klein groepje van wetenschappers die samen met hem de apocalyps zullen overleven.
8. Vliegveld
De Franse diplomaat Delvaux wordt al lang verdacht van diamantsmokkel, maar men vindt geen bewijzen tegen hem. Door zijn diplomatieke onscheidbaarheid kan de politie zijn spullen niet onderzoeken. De kolonel wil dat team Rox in de koffer van de diplomaat kijkt zonder dat Delvaux hierachter komt, om diplomatieke problemen met Frankrijk te vermijden.
9. Apenzaken
Uit een museum is een oude Afrikaanse ketting gestolen. Deze ketting staat symbool voor de vrede tussen de Afrikaanse landen. Nu de ketting weg is, en er een Afrikaanse delegatie op komst is, zou dit weleens voor een ramp kunnen zorgen tussen ons land en de Afrikaanse landen.
10. Race
Er wordt een koffertje met een grote hoeveelheid radioactief materiaal gestolen. De kolonel vermoedt dat de dieven het radioactief materiaal willen verkopen. Men denkt dat het koffertje zich in de garage van Rally Rock bevindt. Team Rox moet het koffertje terughalen voor het wordt verkocht.
11. Spookdossiers
In het gerechtsgebouw verdwijnen al een tijdje strafdossiers, waardoor een hoop misdadigers niet gestraft konden worden. De kolonel verdenkt advocaat J. Renders ervan dat hij de dossiers laat verdwijnen, zeker omdat enkel de dossiers van zijn cliënten verdwenen. Morgen verdedigt hij een bankovervaller, en als ook zijn dossier onvindbaar wordt, zal hij vrijkomen...
12. WO III
De militaire robot Arthur wordt ingezet in een ultra-geheime legerbasis waar een aantal kernbommen liggen. Door een stom toeval wordt er een cd-rom in de robot gestoken, waardoor de robot denkt dat de Derde Wereldoorlog is uitgebroken. De robot beschiet de militairen waardoor deze op de vlucht slaan. Arthur is dus alleen in de basis en zal weldra kernbommen lanceren richting een aantal grote wereldsteden. Team Rox moet van de Kolonel dit koste wat het kost voorkomen.
13. Ninja
De directeur van de fabriek X-con wordt op klaarlichte dag op het fabrieksterrein ontvoerd door een ninja. De ninja, die zichzelf Groene Cobra noemt, eist dat de directeur stopt met vervuilen, anders zal de directeur niet lang meer leven. De zakenman geeft niet toe. Het team gaat undercover in een ninjaschool, op zoek naar de dader en de directeur.
Seizoen 3 (2013) 13 afleveringen
1. Quad terreur
Kleine, onafhankelijke tankstations worden geterroriseerd door een aantal bendeleden, die op quads rijden. De Kolonel wil dat dit ophoudt. Hij stuurt team Rox op onderzoek uit.
2. High security
De Nationale Bank is recent naar een nieuw gebouw verhuisd. In het gebouw zijn er geen bewakers meer aanwezig, het is compleet elektronisch beveiligd. De Kolonel wil bewijzen dat menselijke bewakers noodzakelijk zijn, en zegt tegen de directeur van de bank dat hij binnen de vier uur binnengeraakt in het gebouw. Het lukt team Rox om binnen te geraken binnen die vier uur, maar eens in de kluis komen ze erachter dat er dertig goudstaven zijn gestolen.
3. Let's Rox and babysit
Zowel de president van een naburig land als zijn vrouw worden in ons land slachtoffer van een terroristische aanslag. Beiden overleven het, maar belanden wel zwaargewond in het ziekenhuis. Hier krijgt de president een telefoontje van de terrorist, die eist dat de president zijn macht aan hem overdraagt. Deze weigert dit, maar hierdoor brengt hij zijn baby'tje in gevaar. Team Rox moet de baby beschermen tegen de terrorist.
4. 5 gouden Nero
Een heleboel professoren worden gearresteerd. Dit omdat ze kostbare goederen uit het museum waar ze werkten probeerden te stelen. Ze weigeren te vertellen waarom ze dit deden. Team Rox moet professor Van den Brande achtervolgen, en op deze manier achterhalen wat er aan de hand is.
5. Valse agenten
Twee valse agenten stelen dure wagens van oude en rijke mensen. Team Rox moet uitzoeken wie de valse agenten zijn, en ze stoppen. De valse agenten blijken hulp te krijgen van de echte politie, wat de zaak een pak moeilijker maakt.
6. Stradivarius
De Stradivariusviolen van een aantal bekende violisten worden gestolen. Team Rox gaat undercover aan het werk in het operagebouw. Zo willen ze de eigenaar van een Stradivarius beschermen tegen de dief.
7. Voetbal
Twee spelers van de voetbalclub FC Tigers, uit de Belgische Eerste Klasse, worden op mysterieuze wijze onwel. Ze kregen spierverlammingen en konden zich niet meer bewegen. De Kolonel heeft een sterk vermoeden dat er kwaad opzet in het spel is. Hij stuurt team Rox op onderzoek uit. Niet veel later wordt de keeper van de Tigers geveld door een spierverlamming, waardoor Xavier in zijn plaats moet spelen. Hierdoor wordt hij het nieuwe doelwit.
8. Casino
Een rijke oliesjeik heeft veel geld gewonnen in het casino. Wanneer hij het casino heeft verlaten, wordt zijn auto klemgereden door een bende overvallers. Deze gaan er met het geld van door. Dit is echter niet de eerste overval op winnaars uit het casino. Team Rox moet op onderzoek uitgaan.
9. Verloren controletoren
Terroristen schakelen de controletoren van de nationale luchthaven enkele seconden uit, waardoor bijna het hele luchtverkeer ontregeld raakt. Ze eisen de vrijlating van een gevaarlijke crimineel, anders schakelen ze de toren langer uit. Team Rox moet de terroristen stoppen.
10. Plezier en avontuur
Ricks conditie is ondermaat, dus moet hij op trainingskamp. Zowel Olivia als Xavier vergezellen hem. Op het kamp gebeurt het ene ongeval na het andere, waardoor team Rox vermoedt dat er sabotage in het spel is. Ze trekken op onderzoek uit.
11. Voedselinspectie
Er zijn de laatste tijd een heleboel fabrieken gesloten naar aanleiding van een levensgevaarlijke bacterie. Het is steeds dezelfde voedselinspecteur van de nationale voedselinspectie die deze beslissing neemt. Team Rox onderzoekt de zaak.
12. Miss poes
Na enkele aanslagen op de missen, wordt duidelijk dat iemand het heeft gemunt op de Nationale Missverkiezing. Team Rox moet de misskandidates beschermen en ervoor te zorgen dat de Missverkiezing vlekkeloos verloopt. Olivia gaat undercover als invalster voor een van de missen.
13. Atoomalarm
Er is een aanslag gepleegd op de ultrageheime militaire basis Alfa. Hier worden atoomwapens ontmanteld. Een groep terroristen wil een atoombom in handen krijgen. Team Rox moet dit voorkomen, met de hulp van sergeant Jozefien.
Seizoen 4 (2014) 13 afleveringen
1. Red de zeehond
De zeehondencrèche staat op het punt te sluiten, omdat er veel foutloopt in de verzorging. Olivia Xavier besluiten om er vrijwilligerswerk te gaan doen en zo een oogje in het zeil te houden. Zo komen ze erachter dat iemand de zeehonden kwaad wil betrokkenen.
2. Karting
Team Rox moet onderzoeken waarom Karels Karting na een reeks gevaarlijke incidenten zijn deuren zal moeten sluiten. Xavier gaat undercover werken bij Karels Karting, waar hij ontdekt dat de kartingwagens gesaboteerd zijn door een mechanicien.
3. Monsterstunt
Olivia en Xavier gaan samen naar een stuntshow kijken, waar ze een ongeval van stuntman Dave Devil zien. Olivia en Xavier denken aan kwaad opzet. Ze contacteren de Kolonel, die hen de toelating geeft om een onderzoek te starten. Er blijkt al snel sabotage in het spel te zitten.
4. Mosterdgas
Een bende probeert mosterdgasbommen via de luchthaven weg te smokkelen. Team Rox moet uitzoeken waar de gevaarlijke wapens vandaan komen, en de illegale handel stoppen.
5. Man en paard
Prinses Sofia van Pruisen, een paardrijdster van adellijke afkomst, neemt deel aan een groot toernooi met haar paard. Ze krijgt een dreigbrief waarin staat dat ze niet mag deelnemen. De prinses wil haar kampioenstitel verdedigen, en neemt dus toch deel. De taak van team Rox is haar beschermen.
6. Oh krinkelende winkelende waterdam
Team Rox moet snel handelen om een bom te ontmantelen die vastgemaakt is aan een dam. Mocht deze ontploffen, dan zou er een gigantische zondvloed ontstaan. De dader is een oude klasgenoot van de Kolonel en een oude liefde van Jozefien.
7. Skate kidz
Een dievenbende overvalt mensen, en vlucht dan snel weg op skateboards, rollerblades, steps en fietsen. De politie heeft al enkele bendeleden opgepakt, maar die weigeren verder medewerking aan het onderzoek. Team Rox moet de bendeleider weten te vinden. Het spoor leidt naar het skatepark Skate Kidz, waar Rick infiltreert als skater.
8. Waterballet
Het nationale waterballetteam, de Rode Dolfijnen, heeft een bedreiging ontvangen. Als ze deelnemen aan een groot kampioenschap, brengen ze hun leven in gevaar. De coach besluit toch deel te nemen. Hij denkt dat een ander team achter de bedreiging zit en dat er geen gevaar is. De Kolonel vraagt aan Team Rox om de zaak te onderzoeken en de dames te beschermen.
9. Alle hens aan dek
Alle schepen met een giftige lading mochten een tijd niet uitvaren. Nu deze schepen een ultramodern en zeer betrouwbaar veiligheidssysteem hebben, kan dat weer wel. Alles zou veilig moeten zijn. De Kolonel is er niet gerust in en roept team Rox op.
10. Rally
De afgelopen twee maanden zijn er ontzettend veel crashes geweest in de rallywereld, en dit telkens met de beste rallypiloten. De oorzaak ervan is niet bekend. Team Rox moet undercover gaan als rallyteam, waarbij ROX de racewagen is.
11. Weerstation
Een aantal computerhackers hebben het banknetwerk overgenomen. Ze halen alle rekeningen leeg. Onder leiding van Rick onderzoekt team Rox de zaak. Ze moeten snel handelen, want elke seconde stroomt er meer geld weg.
12. Oldtimers
Er zijn vijf oldtimers gestolen van hetzelfde, zeldzame model. Nog één model is niet gestolen, en die staat in het Nationaal Automuseum. Team Rox moet de wagen beschermen, en de dieven proberen te vatten.
13. Werfkeet
Een minister en enkele anderen werden gegijzeld in de haven. De gijzelnemer wilt geen uitbreiding van de haven, en dus een stopzetting van de plannen. De gegijzelden zitten vast in een werfkeet, een soort werkcontainer, die tientallen meters boven de grond aan een kraan hangt.
Seizoen 5 (2015) 5 afleveringen
1. Aflevering 1
Team Rox krijgt van de Kolonel de opdracht om een kernraket onschadelijk te maken. Een crimineel, genaamd Zeno, heeft de raket gericht op een stad, waarmee hij miljoenen slachtoffers kan maken. Wanneer team Rox tot in het tunnelcomplex van Zeno doordringt, blijkt het om geen echte raket te gaan. Ze werden in de val gelokt. Zeno wilde ROX in handen krijgen, om van de wagen een wapen te maken. Uiteindelijk blijkt ROX de enige te zijn die kan ontsnappen. ROX moet Rick, Olivia en Xavier zien te bevrijden, met hulp van de oldtimer Jaz en het vliegend robotje Zita.
2. Aflevering 2
Team Rox krijgt van de Kolonel de opdracht om een kernraket onschadelijk te maken. Een crimineel, genaamd Zeno, heeft de raket gericht op een stad, waarmee hij miljoenen slachtoffers kan maken. Wanneer team Rox tot in het tunnelcomplex van Zeno doordringt, blijkt het om geen echte raket te gaan. Ze werden in de val gelokt. Zeno wilde ROX in handen krijgen, om van de wagen een wapen te maken. Uiteindelijk blijkt ROX de enige te zijn die kan ontsnappen. ROX moet Rick, Olivia en Xavier zien te bevrijden, met hulp van de oldtimer Jaz en het vliegend robotje Zita.
3. Aflevering 3
Team Rox krijgt van de Kolonel de opdracht om een kernraket onschadelijk te maken. Een crimineel, genaamd Zeno, heeft de raket gericht op een stad, waarmee hij miljoenen slachtoffers kan maken. Wanneer team Rox tot in het tunnelcomplex van Zeno doordringt, blijkt het om geen echte raket te gaan. Ze werden in de val gelokt. Zeno wilde ROX in handen krijgen, om van de wagen een wapen te maken. Uiteindelijk blijkt ROX de enige te zijn die kan ontsnappen. ROX moet Rick, Olivia en Xavier zien te bevrijden, met hulp van de oldtimer Jaz en het vliegend robotje Zita.
4. Aflevering 4
Team Rox krijgt van de Kolonel de opdracht om een kernraket onschadelijk te maken. Een crimineel, genaamd Zeno, heeft de raket gericht op een stad, waarmee hij miljoenen slachtoffers kan maken. Wanneer team Rox tot in het tunnelcomplex van Zeno doordringt, blijkt het om geen echte raket te gaan. Ze werden in de val gelokt. Zeno wilde ROX in handen krijgen, om van de wagen een wapen te maken. Uiteindelijk blijkt ROX de enige te zijn die kan ontsnappen. ROX moet Rick, Olivia en Xavier zien te bevrijden, met hulp van de oldtimer Jaz en het vliegend robotje Zita.
5. Aflevering 5
Team Rox krijgt van de Kolonel de opdracht om een kernraket onschadelijk te maken. Een crimineel, genaamd Zeno, heeft de raket gericht op een stad, waarmee hij miljoenen slachtoffers kan maken. Wanneer team Rox tot in het tunnelcomplex van Zeno doordringt, blijkt het om geen echte raket te gaan. Ze werden in de val gelokt. Zeno wilde ROX in handen krijgen, om van de wagen een wapen te maken. Uiteindelijk blijkt ROX de enige te zijn die kan ontsnappen. ROX moet Rick, Olivia en Xavier zien te bevrijden, met hulp van de oldtimer Jaz en het vliegend robotje Zita.
cast
Chris Van den Durpel
...
ROX (stem)
Frans Maas
...
Kolonel
Jana Geurts
...
Olivia
Jelle Florizoone
...
Rick
Jeremy Vandoorne
...
Xavier
Magda Cnudde
...
Jozefien
Fotogalerij
Leuke weetjes

Jelle Florizoone is bijna tien jaar jonger dan zijn tegenspelers Jana Geurts en Jeremy Vandoorne. Doordat Florizoone bij de meeste opnamen nog leerplichtig was, is zijn personage Rick de computerspecialist van de bende en is hij vanuit dat profiel meestal alleen te zien in de studio-opnamen. Geurts en Vandoorne zijn daarnaast ook aanwezig bij de buitenopnamen, die productioneel gezien meer tijd vergen.

De serie bevat een aantal duidelijke gelijkenissen met The A-Team. Bijvoorbeeld in de intro, "[...] Als er niemand jou nog helpen kan, ja wie is je laatste redding dan [...]" bij Rox en "[...] If you have a problem, if no one else can help, and if you can find them [...]" bij The A-Team.

Reacties
© 2020-2021 VFDb.be
Wij gebruiken cookies voor een optimale surfervaring

Welke cookies gebruiken we en waarom?
We gebruiken cookies op vfdb.be. Sommige zijn noodzakelijk voor een optimale gebruikerservaring, andere leren ons hoe anonieme bezoekers de website gebruiken. Ten slotte zijn er marketing cookies om advertenties via Facebook en Google relevant te houden en om inhoud uit social media te tonen. De gemeten gegevens worden altijd anoniem verwerkt en nooit doorgegeven aan derden.
Wij gebruiken cookies voor een optimale surfervaring (stap 1/5)

Noodzakelijke cookies
Deze functionele cookies garanderen je een optimale surfervaring. Zonder deze cookies zou onze site niet goed werken.
Wij gebruiken cookies voor een optimale surfervaring

Analytische cookies (stap 2/5)
De analytische cookies laten ons toe om het surfgedrag van grote groepen (anonieme) bezoekers beter te begrijpen. Op basis hiervan maken we de informatie op onze website efficiënter en toegankelijker.
Belangrijk: we gebruiken de cookies van Google Analytics maar delen geen gegevens met Google!
Wij gebruiken cookies voor een optimale surfervaring

Advertentiecookies (stap 3/5)
Deze cookies zorgen ervoor dat advertenties voor jou geoptimaliseerd worden op basis van je surfgedrag. Als je deze cookies niet aanvaardt, krijg je nog steeds advertenties te zien. Alleen zullen deze niet aangepast zijn aan jouw surfgedrag.
Wij gebruiken cookies voor een optimale surfervaring

Cookies voor marketing (stap 4/5)
Cookies van YouTube, Instagram en Facebook zijn noodzakelijk om inhoud (zoals filmpjes) van deze social media te bekijken.
Wij gebruiken cookies voor een optimale surfervaring

Je cookies wijzigen? (stap 5/5)
Dat kan op elk moment. Klik onderaan op "Cookie instellingen" en pas je instellingen zo aan.
Toegevoegd aan uw favorieten!
Mijn favorieten