Series

Vermist (de serie) (2008 - 2016) Aantal seizoenen: 7

Mijn score:
12+ | +/- 45min | Drama, Misdaad
 Vermist
(2008) on IMDb

De afdeling vermiste personen van de Belgische federale politie gaat iedere keer tot het uiterste als een kind of volwassene hulp nodig heeft. Sommige gevallen bestaan uit huiselijk geweld of vals alarm terwijl andere zaken linken naar andere misdaden, van afpersing tot terrorisme. De teamleden hebben nauwelijks tijd voor hun persoonlijke leven waardoor hun relaties onder druk komen te staan.

Afleveringen
Seizoen 1 (2008) 10 afleveringen
1. Evi
Een meisje van zestien loopt weg van huis na een conflict met haar vader. Het lijkt een verdwijning als dertien in een dozijn, maar voor Walter Sibelius, teamleider van de Cel Vermiste Personen, gaan er al snel een paar alarmlichten branden.
2. Baby Alisha
Kort na de geboorte verdwijnt de baby van een tienermoeder uit het ziekenhuis. De speurders van de Cel Vermiste Personen concentreren zich op twee pistes. Misschien zag de te jonge vrouw het moederschap zelf niet zitten. Of misschien is er een wanhopige kinderloze vrouw met het kind vandoor? Kunnen de speurders de baby tijdig terugvinden?
3. Sander
De zestienjarige Sander wordt op school gepest. Wanneer hij met een geweer van zijn vader het ouderlijk huis verlaat, wordt groot alarm geslagen. Het ziet ernaar uit dat Sander besloten heeft het recht in eigen handen te nemen en wraak te nemen voor wat hem is aangedaan. Het wordt nog zorgwekkender wanneer de speurders een website ontdekken vol filmpjes.
4. Rens
De afdeling ontdekt per toeval dat Rens, het zoontje van een Nederlandse topcrimineel, ontvoerd is. Noch de vader, noch de collega's van de afdeling georganiseerde criminaliteit zijn erg op de bemoeienissen van Sibelius en zijn team gesteld. ze hebben echter niet op de gedrevenheid van Tine gerekend, die haar instinct volgt maar haar boekje te buiten gaat.
5. Kika
Kimberly Kamps, beter bekend als Kika, een meisje dat een belspelletje presenteert, verdwijnt samen met haar vriend Dimi. Dat gebeurt net op het moment dat haar single aan de pers wordt voorgesteld. De voor de hand liggende verdachten zijn Dimi zelf en een aantal fervente bellers, die zich in het ootje genomen voelen bij het belspelletje.
6. Weilandboy
In een afgelegen weiland wordt het lichaam gevonden van een jonge zwarte man, verzonken inde grond. Een verstekeling uit Afrika die uit een vliegtuig is gevallen? Of is er meer aan de hand?
7. Sara
Sara is tien en verdwijnt onderweg naar school. Haar moeder is een drukbezette zakenvrouw met bijzonder weinig tijd voor haar dochter. Twee feiten maken de speurders extra ongerust. Op de kamer van Sara vinden ze pikante foto's van haarzelf. Bovendien blijkt dat Sara al een dag langer vermist is dan oorspronkelijk was gemeld. Zonder Walter in de buurt gaat de Cel helemaal loos.
8. Anja
Wanneer de depressieve Anja verdwijnt, ligt de conclusie voor de hand: ze heeft wellicht zelfmoord gepleegd. Als blijkt dat haar man een relatie heeft met een jongere vrouw, liggen de kaarten anders. Er zijn aanwijzingen dat Anja is vermoord. Ondertussen ligt de Cel steeds meer onder vuur vanwege de gebruikte opsporingsmethodes in de zaak-Sara. Het comité P stelt een onderzoek in.
9. Taxi
Een man is verdwenen nadat een taxi hem heeft opgepikt. Hij wordt teruggevonden, maar de taxichauffeur is spoorloos. Volgens de informatie van de Cel is de chauffeur lid van een terroristische organisatie. Bovendien blijkt dat samen met de taxichauffeur nog iemand verdwenen is: de onderzoeksjournaliste Ilse Mercelis. Nick gaat op onderzoek uit en wordt eveneens ontvoerd.
10. Nick
Nick wordt samen met onderzoeksjournaliste Ilse Mercelis vastgehouden. De Chinese criminele organisatie die zij op het spoor was, is verantwoordelijk voor de ontvoering. De tijd dringt, want Ilse heeft dringend medische verzorging nodig. In deze hectische situatie heeft Walter geen tijd om naar de problemen van zijn dochter Lena te luisteren, met alle gevolgen van dien.
Seizoen 2 (2010) 10 afleveringen
1. Lena
Wanneer Lena, de zestienjarige dochter van Walter Sibelius, na een nachtje stappen verdwijnt, staan de zenuwen meteen strak gespannen bij de Cel Vermiste Personen. Walter voelt zich schuldig omdat hij haar in de steek heeft gelaten en wil haar koste wat het kost terugvinden. Is Lena gewoon weggelopen of is er meer aan de hand?
2. Elise
Twee tienermeisjes verdwijnen na een optreden van Clouseau in het Sportpaleis. Ze werden het laatst gezien tijdens een meet & greet met Koen en Kris Wauters. De verdwijning vertoont opvallende gelijkenissen met een zaak van een jaar geleden, toen een seriemoordenaar tijdens het festival Couleur Café een tienermeisje ontvoerde en wurgde. De Cel schakelt een versnelling hoger en kan daarbij, nu Walter afwezig is, de hulp van seriemoord-specialist Marc Plasschaert maar al te goed gebruiken.
3. Vincent
Hoofdinspecteur Vincent Weemaes daagt niet op voor de reconstructie van een schietpartij waarbij hij een paar dagen eerder was betrokken. Hij lijkt met de noorderzon verdwenen. Nick heeft vroeger samengewerkt met Vincent en is erop gebrand om zijn vriend terug te vinden. Hij botst hierdoor met collega Steve en commissaris Bourlon van Comité P. Volgens Bourlon is Vincent een corrupte flik, die betrokken is bij een diamantdiefstal.
4. Tessa
Tessa, een 21-jarige studente, verdwijnt na een uit de hand gelopen studentendoop in Leuven. Wanneer ze de dochter van procureur Vandermeersch blijkt te zijn, en de problematische relatie tussen vader en dochter aan het licht komt, staat de Cel nog meer onder druk. Walter heeft ondertussen zijn ontslag als hoofd van de Cel aangeboden en kersvers teamleider Tine kan zich nu geen fouten veroorloven in dit delicate onderzoek.
5. Arne
Tijdens het traditionele zomerse buurtfeest in een chique villawijk verdwijnt de achttienjarige Arne. Moet de oorzaak van zijn verdwijning worden gezocht bij een van de vele geheimen die de bewoners van de wijk met zich meedragen? Nick blijkt stiekem pedofiel Karel Dooms in het oog te houden.
6. Julie
De achtjarige Julie Herpoel, de dochter van een steenrijke zakenman, wordt ontvoerd. Voor Erik Coppens is dit zijn eerste case als nieuwe chef van de Cel Vermiste Personen. Nick heeft het niet voor Coppens en het komt tot een aanvaring wanneer Nick Karel Dooms als verdachte binnenhaalt. Tine ligt in de knoop met zichzelf want niet zij, maar haar ex-minnaar is nu teamleider. Ze gaat alleen op onderzoek en dat loopt slecht af.
7. Valentina
Een jonge vrouw met geheugenverlies wordt toevertrouwd aan de Cel. Wie is zij? Wanneer Nick en Mily haar opzoeken in het ziekenhuis proberen enkele zware jongens haar te ontvoeren. Blijkbaar heeft de mysterieuze vrouw een niet alledaags verleden, want ook de Russische geheime dienst moeit zich met de zaak. Binnen het team zijn er nog altijd spanningen. Nick aanvaardt Coppens niet als chef en Tine weet niet hoe ze aan haar man moet uitleggen dat ze nu met Erik samenwerkt. Mily is dan weer bezorgd over het feit dat Steve een relatie begint met Jolien Geeraerts, wiens man 6 jaar geleden spoorloos verdwenen is.
8. Mike
Ex-gedetineerde Mike verdwijnt een maand na zijn vrijlating. Heeft zijn verleden hem ingehaald? Is hij terug op het slecht pad? De samenwerking tussen Nick en Coppens verloopt stilaan beter.
9. Meisje X 1
Twee pedofielen beramen het plan om een meisje te ontvoeren en te misbruiken. Welke meisje? De Cel probeert er alles aan te doen om de verdwijning te voorkomen en de identiteit van de pedofielen te achterhalen. Nick is zichzelf niet meer en gaat in de clinch met Dooms. Hij wordt geschorst en besluit zich uit te geven als pedofiel in een poging de ontvoering te verhinderen. Erik en Tine zijn op elkaar aangewezen om de cel recht te houden. Steve is van slag. Hij denkt dat hij Bart Geeraerts gezien heeft, de man van zijn vriendin. Jolien weet dat dat niet kan: Bart is zes jaar geleden spoorloos verdwenen.
10. Meisje X 2
Nick is alleen op pad met de pedofielen, maar verliest controle op de situatie. Hij kan de ontvoering niet verhinderen en belandt samen met het ontvoerde meisje in een lastig parket. Intussen zet de Cel alles op alles om Nicks fout ongedaan te maken en daarbij ontdekt de Cel pijnlijke informatie over zijn jeugd. Kunnen zijn collega's hem en het meisje nog op tijd terugvinden?
Seizoen 3 (2011) 10 afleveringen
1. Bart
Bart Geeraerts, de vroegere echtgenoot van Steves verloofde Jolien, verdween zes jaar geleden spoorloos. Hij werd nooit teruggevonden en is intussen dood verklaard. Nu blijkt dat Bart nog steeds in leven is, komen de huwelijksplannen van Steve en Jolien onder druk te staan. En wanneer Jolien plots zelf verdwijnt, neemt Steve het recht in eigen handen. Hij is vastbesloten er alles aan te doen om zijn toekomstige vrouw en hun relatie te redden...
2. Amber
Na een slecht examen op school verdwijnt de zestienjarige Amber. Hoewel haar familie en leerkrachten haar een voorbeeldige tiener noemen, ontdekt de Cel Vermiste Personen dat Amber heel wat geheimen voor hen heeft. Wanneer tijdens het onderzoek blijkt dat Amber na haar verdwijning op de begrafenis van een andere tiener werd gezien, staat de Cel voor een raadsel...
3. Dave
Dave trekt met drie vrienden naar de Ardennen om zijn laatste weekend als vrijgezel te vieren. Wanneer zijn toekomstige bruid hen niet meer kan bereiken, blijken de vier allemaal spoorloos. De Cel Vermiste Personen start een onderzoek, en ontdekt dat de vrienden een duister geheim delen, waarin Dave de hoofdrol speelt. Is hij daar het slachtoffer van geworden?
4. Lisa
Wanneer Marks vrouw Lisa en zoontje Jeroen tijdens een korte vakantie aan de kust plots verdwijnen, vraagt hij zijn broer Erik, hoofd van de Cel Vermiste Personen, om hem te helpen. Jeroentje wordt snel teruggevonden, maar Lisa blijft spoorloos. Is ze gevlucht of ontvoerd? Aan de Cel om het mysterie te ontrafelen, en de ware identiteit van Lisa te ontdekken...
5. Dina
De 18-jarige Dina verdwijnt wanneer ze terugkeert van een reis met haar familie naar Marokko. De Cel Vermiste Personen ontdekt dat Dina haar Marokkaanse familie te schande heeft gemaakt door een huwelijk te weigeren. Heeft haar verdwijning iets te maken met die weigering, en is ze het slachtoffer van eerwraak? Of zijn er andere factoren die tot Dina's verdwijning geleid hebben?
6. John
Wanneer de succesvolle zakenman John Termont verdwijnt, schiet de Cel Vermiste Personen in actie. Omdat hij in zijn carrière vaak zonder scrupules te werk gaat, zijn er heel wat mensen te bedenken die hem slechtgezind zijn. Heeft een van hen iets met Johns verdwijning te maken? Of weet zijn beste vriend Gerry meer van de zaak? Beide heren delen immers een eigenaardige hobby...
7. Dooms
Een oude bekende van de Cel Vermiste Personen verdwijnt. Wanneer ook de twaalfjarige Sabine verdwijnt, brengt de Cel beide verdwijningen met elkaar in verband.
8. Sabine
Nick en pedofiel Karel Dooms moeten de handen in elkaar slaan om het vermiste meisje Sabine terug te vinden. Nick heeft de hulp van Dooms nodig, en voor Dooms is het de enige manier om zijn onschuld te bewijzen. Wanneer ze ontdekken dat Sabine in handen is van een hooggeplaatst iemand bij het gerecht met contacten bij de Servische maffia, gaan de poppen aan het dansen. De tijd dringt, want als Sabine het land wordt uit gesmokkeld, vinden ze haar nooit meer terug...
9. Angela
Pas nadat zijn vrouw Angela al enkele dagen verdwenen is, brengt de bekende wielerploegleider Hans Van Poucke de Cel Vermiste Personen op de hoogte. De Cel stelt vast dat Hans in de eerste plaats met zijn wielerploeg getrouwd lijkt te zijn. Misschien is ze daarom weggelopen? Er wordt bovendien gefluisterd dat Angela een relatie heeft met een jonge beloftevolle wielrenner uit zijn ploeg. Zijn de stoppen van Hans soms doorgeslagen toen hij dat ontdekte?
10. Kenny
Kenny en zijn vrouw Sonia baten samen een frituur uit. Wanneer Kenny op een dag niet thuiskomt, schakelt Sonia de Cel Vermiste Personen in. Snel blijkt dat zij en haar man financiële problemen hebben, en dat de kans bestaat dat Kenny de draad van zijn criminele verleden heeft opgepikt om hun schulden te kunnen afbetalen. Maar wanneer de Cel dieper in Kenny's verleden graaft, komt een diepgewortelde vete tussen twee stadsbendes naar boven...
Seizoen 4 (2012) 10 afleveringen
1. Hanne
Een alarmerend telefoontje, dat is het laatste teken van leven van Hanne, de zus van hoofdinspecteur Tine Peeters. Die had al jaren geen contact meer met Hanne. De zoektocht van de Cel Vermiste Personen brengt een aantal minder fraaie zaken aan het licht over haar frivole levenswandel. Wanneer Tine ontdekt dat de man die Hanne op haar 21ste verkracht heeft, onlangs vervroegd vrijkwam, neemt het onderzoek een andere wending...
2. Marie
De hoofdverdachte van Hannes verdwijning is dood, maar van Hanne zelf is er nog steeds geen spoor. Bij gebrek aan verdere aanwijzingen stort De Cel zich dan maar op een andere zaak: een verdwenen meisje van 21, dat zich onlangs bekeerde tot de islam. In het huis van haar Marokkaanse vriend worden valse paspoorten en ontstekingsmechanismes voor explosieven gevonden: een terroristische aanslag is niet uitgesloten en er wordt alarm geslagen. Tine wil de zoektocht naar Hanne intussen niet opgeven...
3. Emma
De verdwijningszaak van Hanne heeft tot een breuk geleid tussen Tine Peeters en Eric Coppens, die prompt opstapt. Het afscheid is kort, want de Cel, die nu geleid wordt door Tine, moet meteen in actie voor de onrustwekkende verdwijning van de 3-jarige Emma uit het huis van haar onthaalmoeder. Al snel wordt de knuffel van het kind in het nabijgelegen kanaal teruggevonden, maar van het meisje zelf is er geen spoor. Dan wordt duidelijk dat de onthaalmoeder een afffaire had met de vader van Emma...
4. Myriam
De 35-jarige Myriam verdwijnt op klaarlichte dag, net voor ze haar kantoor zou binnenstappen. Haar baas vermoedt dat ze is ontvoerd en brengt de Cel op de hoogte. Een huiszoeking in haar flat leert dat Myriam banden heeft met de sekte 'The Church of Trust'. Die blijkt de dubieuze praktijken niet te schuwen om haar leden aan zich te binden en financieel te pluimen. Ondertussen krijgt de Cel een nieuwe collega, de jonge Eva Meyer, die meteen toont dat ze niet op haar mondje is gevallen...
5. Thomas
Na zijn nachtshift komt ambulancier Thomas thuis niet opdagen. Zijn vrouw maakt zich zorgen, want hij is nog nooit vergeten om zijn gehandicapte dochter 's ochtends naar school te brengen. De Cel ontdekt dat Thomas een illegaal handeltje heeft opgezet in gestolen medicijnen om de medische kosten van zijn dochter te kunnen betalen. Maar er is meer: Thomas heeft zelf te horen gekregen dat hij terminaal ziek is door een hersentumor. Heeft Thomas zichzelf iets aangedaan of is hij het slachtoffer geworden van een afrekening binnen het misdaadmilieu, waarin hij noodgedwongen was terechtgekomen?
6. Jona
De 13-jarige Jona verdwijnt na een loopwedstrijd op het sportinternaat. Jona wou het liefst het internaat vaarwel zeggen, maar zijn autoritaire vader heeft er nooit oren naar gehad en staat er op dat hij `de beste¿ wordt. De Cel houdt rekening met een wegloop-scenario, maar komt er ook achter dat coach Lukas bij zijn leerlingen nogal ongebruikelijke sperma-testen afneemt en ze vermoedt seksueel misbruik. Kon Jona dit niet langer verdragen en is hij daarom gevlucht of heeft coach Lukas hem doen verdwijnen om het potje gedekt te houden? Ondertussen probeert Eric Coppens, die nu de dienst Undercover leidt, Nick te overtuigen om de Cel Vermiste Personen in te ruilen voor een job als undercoveragent.
7. Christine
Christine Seynhaeve, hoofd van de politie-administratie, verdwijnt spoorloos. Bij haar thuis vinden de bezorgde collega's bloedsporen, maar geen Christine. De Cel begint meteen een onderzoek. Al snel blijkt dat Christine bij het Comité P een klacht had ingediend tegen haar chef, die zou gesjoemeld hebben met premies. Werd Christine daarom het zwijgen opgelegd, of is er meer aan de hand? Dan blijkt dat Christine een geheime relatie had met commissaris Bourlon van het Comité P...
8. Paul
Begrafenisondernemer Paul Van As wordt als vermist opgegeven door zijn vrouw. Nader onderzoek leert dat Paul worstelt met een stevige midlife-crisis en opnieuw is gaan studeren zonder medeweten van zijn vrouw. Kobe en Bram, twee jonge studenten, zijn de laatste personen die hem hebben gezien: zij zijn met Paul een stevig nachtje gaan stappen, maar door een niet aflatende kater herinneren ze zich maar met mondjesmaat wat er die nacht is gebeurd. Inspecteurs Nick en Steve hebben dan ook de grootste moeite om samen met het jolige duo de ware toedracht van Paul’s verdwijning te reconstrueren.
9. Ief I
De Cel krijgt een melding binnen van een vermiste voetbalsupporter die na een wedstrijd niet is thuisgekomen. De 23-jarige Ief blijkt echter geen katje om zonder handschoenen aan te pakken: hij is die avond nog gesignaleerd bij vechtpartijen tussen twee rivaliserende hooliganclans. Tot hun grote verbazing herkennen ze op beelden van de vechtende Ief ook Nick, die een tijd terug de Cel Vermiste Personen verliet voor de dienst Undercover...
10. Ief II
Tijdens hun zoektocht naar Ief, zijn Steve en Eva in handen gevallen van de neonazistische organisatie waarin Nick geïnfiltreerd is. Nick staat voor een zware opdracht. Hij moet uitzoeken waar en wanneer de neonazi's een aanslag zullen plegen. Tegelijk moet hij proberen het leven te redden van Steve en Eva, zonder zichzelf daarbij te verraden...
Seizoen 5 (2014) 10 afleveringen
1. Femke
Tine krijgt de kans om een oude zaak op te lossen. De verdwijning van de zesjarige Femke Segers was tien jaar geleden Tines eerste belangrijke case bij de Cel Vermiste Personen. Femke verdween uit de caravan van haar ouders terwijl die naar een voetbalwedstrijd keken. Nu heeft de lokale politie tijdens een routine-interventie een meisje aangetroffen dat beweert Femke te zijn. Spreekt ze de waarheid of liegt ze?
2. Bernard
Bernard D'hooge, een zeventiger met een beginnende vorm van alzheimer, verdwijnt uit het rusthuis. Nick, die net terug is bij de Cel Vermiste Personen, vraagt zich af Bernard in een verwarde bui is weggelopen of dat er meer aan de hand is. Want blijkbaar was Bernard niet gelukkig in het rusthuis. Het onderzoek naar deze onrustwekkende verdwijning weegt emotioneel zwaar op de speurder…
3. Milla
De Cel Vermiste Personen gaat op zoek naar Milla Daelmans. De 20-jarige studente woont bij haar vader, maar lijkt al een tijdje een dubbelleven te leiden. Het onderzoek naar de verdwijning van Milla leidt naar het activistenmilieu. Alles wijst erop dat Milla een aanslag voorbereidt.
4. Liesbeth I
Er duikt een nieuw spoor op in een zaak van twaalf jaar geleden, toen Liesbeth Legaer verdween. Liesbeth was speurder bij de politie van Antwerpen en de vriendin van Nick. Tine zoekt raad bij haar vroegere baas Walter Sibelius, terwijl Nick solo op onderzoek trekt. Hij ontdekt een verschrikkelijk geheim.
5. Liesbeth II
Het privéonderzoek van Nick loopt uit de hand. Hij wordt verdacht van moord en slaat op de vlucht. Terwijl zijn collega's van de Cel Vermiste Personen Nicks onschuld proberen te bewijzen, zet hij zijn onderzoek naar de verdwijning van Liesbeth verder.
6. Stefanie
Stefanie, het 16-jarige nichtje van Eva, loopt weg van huis na een hoogoplopende ruzie met haar moeder. Eva gaat op zoek, maar moet er al snel haar collega's van de Cel Vermiste Personen bij halen. De procureur geeft toestemming voor een Child Alert.
7. Inez
Inez Daels, een jonge politieagente, verdwijnt na een incident met een crimineel die vlak na zijn arrestatie weer werd vrijgelaten. De leden van de Cel Vermiste Personen ontdekken dat Inez een grote fascinatie heeft voor Walter Sibelius, haar voormalige mentor op de politieschool. Walter beweert niets met de zaak te maken te hebben, maar blijkt informatie achter te houden voor Tine.
8. Maarten
Maarten Van Laer werd het laatst gezien op een brug, klaar om te springen. De Cel Vermiste Personen wordt ingeschakeld en ontdekt dat Maarten ondanks zijn succesvolle carrière een grote schuldenberg met zich meedraagt. Wanneer ze zijn vrouw en dochter ook niet kunnen vinden, vrezen de speurders een gezinsdrama.
9. Sigi
Sigrid 'Sigi' Meersman, de 38-jarige uitbaatster van een luxeboetiek, is nergens te bespeuren wanneer de buren in haar winkel sporen van geweld ontdekken. Sinds de dood van haar man ploetert Sigi om het hoofd boven water te houden. Is ze weggevlucht van haar problemen? Misschien weten haar collega's meer dan ze willen toegeven?
10. Jimmy
Jimmy Verdonck, een ex-crimineel die zijn leven heeft gebeterd, komt na een nachtje doorzakken niet meer thuis. Zijn vriendin vreest dat hij weer het slechte pad op is. De Cel Vermiste Personen ontdekt dat Jimmy onlangs het vermoeden kreeg dat zijn broer Kurt onschuldig in de cel zit. Tine komt in de gevangenis een oude bekende tegen.
Seizoen 6 (2015) 10 afleveringen
1. Lucas
Jimmy Verdonck, een ex-crimineel die zijn leven heeft gebeterd, komt na een nachtje doorzakken niet meer thuis. Zijn vriendin vreest dat hij weer het slechte pad op is. De Cel Vermiste Personen ontdekt dat Jimmy onlangs het vermoeden kreeg dat zijn broer Kurt onschuldig in de cel zit. Tine komt in de gevangenis een oude bekende tegen.
2. Tine
Tine ontwaakt in een donkere kofferbak. Waar brengt De Graeve haar naaroe en wat is hij met haar van plan? Terwijl Tine vecht voor haar leven, zetten haar collega's alles op alles om haar op tijd terug te vinden...
3. Ruben
Schoolmeester Ruben Michiels verdwijnt 3 dagen nadat hij door een van zijn leerlingen beschuldigd werd van seksueel misbruik. Zijn adres circuleerde op internet en de lijst van potentiële verdachten is lang. De Cel Vermiste Personen start een zoektocht en ontdekt dat de waarheid een stuk gecompliceerder is dan aanvankelijk gedacht.
4. Kathleen
Kathleen Ongenae kampt met een loodzware postnatale depressie na de geboorte van haar dochter Laurence. De Cel vreest voor een wanhoopsdaad wanneer haar man Tom na zijn nachtdienst enkel een huilende baby in huis aantreft. Maar dan blijkt dat de oude villa, die het koppel aan het renoveren is, een macaber verleden en duistere geheimen met zich meedraagt. Voor Tine wordt het steeds moeilijker werken na haar traumatische ervaring met Jan De Graeve.
5. Lars
Lars, het vijfjarige autistische zoontje van crimineel John Debruyne, verdwijnt na een woede-uitbarsting van zijn vader. Is hij weggelopen of is er sprake van een afrekening binnen het misdaadmilieu waarin vader John vertoeft? De Cel kent John Debruyne nog van een vroegere case waarin hij winkeliers afperste, maar vrijuit kon gaan. Dat maakt het de speurders niet makkelijk om deze verdwijning objectief te onderzoeken en John als slachtoffer te vertrouwen.
6. Joyce
De 16-jarige Joyce woont sinds enkele maanden bij een pleeggezin. Wanneer ze op een ochtend naar school vertrekt maar er niet aankomt, verwittigen haar pleegouders onmiddellijk de politie. Joyce kende een problematisch verleden van verwaarlozing en drugsmisbruik maar toch leek alles goed te gaan . Ze vrezen dat Joyce misschien terug in haar slechte gewoontes is hervallen. De Cel ontdekt echter dat haar pleegzus Emma meer weet dan ze wil toegeven Ondertussen moet Tine zich bij het Comité P. verantwoorden voor het schietincident. Steve staat voor een dilemma: de waarheid spreken over Tine of haar vrijpleiten?
7. Madina (1)
Een meisje van 4 jaar wordt wenend aangetroffen in een drukke winkelstraat. Ze spreekt geen woord Nederlands en haar handen zitten onder het bloed. De Cel Vermiste Personen wordt ingeschakeld om haar familie op te sporen. Haar moeder blijkt een jonge Tsjetsjeense vrouw te zijn, Madina, die illegaal in België verblijft en diezelfde dag spoorloos is verdwenen. Het verdere onderzoek leidt hen naar de duistere onderwereld van mensenhandel en prostitutie. Daarvoor moeten ze rekenen op steun van de Cel Mensenhandel o.l.v. Anouk Storme (Inge Paulussen) en dat loopt niet altijd even vlot.
8. Madina (2)
Het onderzoek naar de verdwijning van Madina zit muurvast. Michael gaat op eigen houtje verder en infiltreert in het prostitutiemilieu in de hoop een spoor van Madina te vinden. Hij komt daarbij in het vaarwater van de Cel Mensenhandel en zet niet alleen hun onderzoek op het spel, maar ook zijn eigen leven.
9. Tristan
De jonge talentvolle kunstschilder Tristan verdwijnt op de avond van zijn eerste tentoonstelling. Werden de zenuwen hem te veel of zit zijn relatie met een oudere man er voor iets tussen? De Cel leert dat Tristan een dubbelleven leidde, waarbij geheimen uit zijn verleden naar boven komen. Voor Anouk Storme is het haar eerste case als de nieuwe commissaris van de Cel Vermiste Personen.
10. Bruno
Bruno Rogiers is de keeper van een derdeklasseploeg, die onverwacht in de bekerfinales tegen Club Brugge speelt. Na de wedstrijd blijkt Bruno echter plots verdwenen te zijn. Zijn huis ligt overhoop en zijn rekeningen zijn geplunderd. Even later blijkt dat ook Bruno's broer, Jarno, spoorloos is. Het onderzoek leidt de Cel naar Kris Van de Ven, een gevaarlijke drugstrafikant die ook aan matchfixing blijkt te doen. Zijn Bruno en Jarno het slachtoffer geworden van de gokmaffia?
Seizoen 7 (2016) 10 afleveringen
1. Eline
Opschudding tijdens een uitzending van 'De Ideale Wereld'. Enkele linksradicale jongeren zetten de boel op stelten wanneer de partijleider van de extreem-rechtse Vlaamse Volkspartij te gast is. Otto-Jan Ham, Jelle De Beule en Sven De Leijer kijken geamuseerd toe, maar wanneer achteraf blijkt dat Eline, een van de actievoerders, is verdwenen, is het bittere ernst. De Cel Vermiste Personen begeeft zich in de wereld van de politiek en de andersglobalisten op zoek naar een spoor van Eline.
2. Frank
Frank verdwijnt na een banale ruzie met zijn vrouw. De Cel Vermiste Personen vindt echter sporen van kwaad opzet en de ondervragingen leveren geen fraai familieportret op. Frank zat behoorlijk onder de plak en de zoon is een jongen met problemen. Wanneer de waarheid aan het licht komt, wordt duidelijk hoe een gruwelijke misdaad uit het verleden jarenlang in het gezin werd verzwegen, maar al die tijd als een duistere kwelling hun leven heeft beheerst. Tijdens het onderzoek staat inspecteur Eva plots oog in oog met een verdachte, de loop van zijn revolver op haar gericht.
3. André
Na de tragische dood van hun collega Eva krijgt de Cel Vermiste Personen weinig tijd om het verlies te verwerken: een rechter komt niet opdagen op het proces dat hij moet voorzitten en meteen wordt er alarm geslagen. Is hij het slachtoffer geworden van de criminelen die hij moest berechten? Wanneer blijkt dat de onbesproken rechter in het geheim met verschillende vrouwen een seksrelatie had, komt de Cel voor een raadsel te staan.
4. Lotte
Vijf jaar na de verdwijning van de 20-jarige studente Lotte duikt er plots een nieuw spoor op in de zaak. Het lijkt er zelfs op dat Lotte nog zou leven. Dit zou willen zeggen dat haar toenmalige professor sociologie Thomas Vens, die destijds werd veroordeeld voor de moord op Lotte, al die jaren onterecht heeft vastgezeten. Heeft de Cel toen een cruciale fout gemaakt en een onschuldige man laten veroordelen? Vooral Steve trekt zich deze zaak persoonlijk aan, want hij speelde een belangrijke rol in de bekentenis van Thomas Vens.
5. Joeri
Joeri, de broer van Michael, verdwijnt nadat hij onlangs is vrijgekomen uit de gevangenis. Gezien zijn verleden van drugs en criminaliteit denkt Michael dat zijn broer weer op het slechte pad is. De vriendin van Joeri spreekt dat tegen. Nu ze een tweede kindje verwachten, had hij zijn leven weer op het goede spoor. Hij heeft zelfs geld van de bank gekregen om zijn eigen zaak te starten. Dat verhaal blijkt echter niet te kloppen. De lening werd geweigerd omdat hij een ex-gevangene is. Is Joeri daarom terug vervallen in zijn oude gewoontes?
6. Louic
De 16-jarige Louic komt na een avondje stappen niet thuis. De ongeruste ouders informeren bij zijn vrienden, maar niemand weet waar hij is. Wanneer de Cel Vermiste Personen het onderzoek start, wordt hun gezinssituatie binnenstebuiten gekeerd en blijkt Louic toch niet die brave zoon te zijn. De ouders moeten bang en machteloos toekijken hoe de Cel zijn werk doet, maar de vertwijfeling zet een grote druk op hun relatie met onderlinge verwijten tot gevolg: hebben ze Louic te los gelaten, niet streng genoeg opgevoed? Waar is het zo kunnen foutlopen?
7. Siska
Siska is rijk geboren en geniet volop van alle media-aandacht die haar te beurt valt. Maar wanneer ze na een feestje op de Lokerse Feesten verdwijnt, komt de Cel Vermiste Personen erachter dat niet alles rozengeur en maneschijn was. Siska had last van een depressie en kreeg bedreigingen. Heeft ze zichzelf iets aangedaan omdat het haar allemaal te veel werd of is ze het slachtoffer van een losgeslagen fan? Wanneer er een website verschijnt waarop bezoekers kunnen kiezen of Siska dood moet of mag blijven leven, begint voor de Cel een race tegen de tijd.
8. Laurent
Vader Laurent en dochter Hanna zijn samen verdwenen. Laurent is een 'crime scene cleaner' en de Cel leert al gauw dat hij af en toe ook opkuiswerkjes uitvoert voor criminelen.
9. Dimi
Dimi is een muzikaal wonderkind en al op zijn 15 jaar een veelgevraagd vioolvirtuoos. Wanneer ontdekt wordt dat hij net voor een optreden uit zijn loge is verdwenen, wordt onmiddellijk alarm geslagen. De Cel leert al snel dat zijn succes ook een keerzijde kent: hij stond onder een enorme prestatiedruk van zijn moeder, had paniekaanvallen van de stress en bovendien was hij verliefd op een meisje dat in de ogen van zijn entourage te min was. Wou Dimi gewoon even weg van onder de druk of is er meer aan de hand?
10. Jasper
Gealarmeerd door de buurvrouw doet de Cel Vermiste Personen een vreemde vondst in het appartement van de vermiste Jasper. Alle ramen zijn afgeplakt met een folie en ze vinden er een obscure collectie röntgenfoto's. Is dit het werk van een gestoorde seriemoordenaar? Wanneer ze ontdekken dat Jasper een meer dan gezonde interesse in UFO's heeft, komen ze terecht in het maffe milieu van mensen die hardnekkig geloven dat buitenaardse wezens onze planeet bedreigen. Is Jasper te ver meegegaan in deze paranoia en heeft hij zichzelf iets aangedaan?
cast
Axel Daeseleire
...
Erik Coppens
Cathérine Kools
...
Milly Lacroix
Inge Paulussen
...
Anouk Storme
Joke Devynck
...
Tine Peeters
Kevin Janssens
...
Nick Bulens
Koen De Bouw
...
Walter Sibelius
Line Pillet
...
Noor Somers
Marieke Dilles
...
Eva Meyer
Mathijs Scheepers
...
Michael Van Acker
Stan Van Samang
...
Steve Van Hamel
Alexander Savaneli
...
mensensmokkelaar
Begir Memeti
...
Blerim Bericha
Bert Van Nieuwenhuyse
...
Olivier Baeten
Charlotte Timmers
...
Lena Sibelius
Chris Van den Durpel
...
Kerberos
Circé Lethem
...
Charlotte Verhoeven
Dirk Lavrysen
...
Gus Leemans
Dirk Tuypens
...
Laurent Devolder
Ella Leyers
...
Lotte Wijnants
Emilie De Roo
...
Ilse Mercelis
Frederik Lebeer
...
Hannes Libeert
Geert Hunaerts
...
Mark Coppens
Gene Bervoets
...
onderzoeksrechter Coninckx
Gert Winckelmans
...
Dimitri 'Dimi' Lagast
Gilles De Schryver
...
Kobe De Lathouwer
Griet Boels
...
Anna
Guy Van Sande
...
John De Bruyne
Hans Van Cauwenberghe
...
Frank Daelemans
Hendrik Aerts
...
Dieter Buysse
Hendrik Van Doorn
...
Joris
Ianka Fleerackers
...
Sylvie Depreter
Iwein Segers
...
Roeland Kozyns
Jakob Beks
...
Bruno Van Tricht
Jan Hammenecker
...
Jan Degraeve
Jan Sobrie
...
Thomas Vens
Jeroen Perceval
...
Jarno Rogiers
Jeroen Van der Ven
...
Robby Janssens
Johan Albert
...
Latif
Johan Heldenbergh
...
baas van Ilse
Joren Seldeslachts
...
Jurgen Roels
Jurgen Delnaet
...
forensisch rechercheur
Karel Deruwe
...
advocaat
Karin Tanghe
...
Jacqueline Goossens
Kenji Tielemans
...
Liam
Kristof Verhassel
...
Bart Geeraerts
Kurt Vandendriessche
...
Jelle Waegemans
Kwai-Tong To
...
kidnapper
Lien Van de Kelder
...
Monica Legaer
Linde Carrijn
...
Hanna Devolder
Lotte Heijtenis
...
Hanne Peeters
Maarten Claeyssens
...
Carl Delaere
Maarten Ketels
...
barman
Magomed Zagaev
...
mensensmokkelaar
Marc Lauwrys
...
vader Daelmans
Marianne Devriese
...
Jolien Geeraerts
Marie Van Loock
...
Sabrina
Mathias Sercu
...
Alex Beurssens
Michel Van Dousselaere
...
Jos Peeters
Monika Dumon
...
mevrouw Van Hecke
Nele Bauwens
...
Debbie
Peter Thyssen
...
David Verhulst
Pierre Van Heddegem
...
Carl Van Woeste
Pieter Genard
...
Jean-Marc Persoons
Rilke Eyckermans
...
Cynthia Bultinck
Robbie Cleiren
...
Sam De Wael
Rosa Hasenova
...
Sofia
Rudy Morren
...
Harold Laenen
Ruud Gielens
...
dr. Igodt
Sofia Primchits
...
Madina Islamova
Stefan Perceval
...
John Rijpens
Steven Boen
...
Andy Mertens
Sura Dohnke
...
Daisy
Sven De Ridder
...
Karel Dooms
Thomas Janssens
...
Lucas Verduyn
Tibo Vandenborre
...
Joeri Van Acker
Tom De Hoog
...
Bjorn Leemans
Tom Dewispelaere
...
Rudi
Tom Van Bauwel
...
Danny Bourlon
Zarina Hasenova
...
Nikki
Fotogalerij
Leuke weetjes

De film 'Vermist' uit 2007 diende als pilootaflevering van de serie.

De producenten en scenaristen deden ruim een jaar research en hadden hiervoor toegang tot de archieven van de Cel Vermiste Personen. Hierdoor werden een reeks verhaallijnen ontwikkeld die sterk gebaseerd zijn op waargebeurde feiten.

In de laatste afleveringen van 'Flikken' werd subtiel verwezen naar 'Vermist', doordat de naam Walter Sibelius genoemd werd. Een teken dat 'Vermist' en 'Flikken' zich afspelen in hetzelfde universum.

De dag nadat het lichaam van Annick Van Uytsel uit het Albertkanaal was gehaald, moest de ploeg van 'Vermist' draaien bij de Mechelse vaart om een auto uit het water te halen. Enkele maanden later vonden er opnames plaats omtrent het terugvinden van de fiets van een vermist meisje; diezelfde week werd de fiets van Van Uytsel teruggevonden.

Verschillende afleveringen zijn gebaseerd op afleveringen van de Amerikaanse serie 'Without a Trace'.

De reeks werd de eerste Vlaamse politieserie die in Frankrijk is uitgezonden.

Awards

Prijs van de Radio- en Televisiekritiek - Beste Fictieprogramma (2008)

Vlaamse Televisiesterren - Beste Drama (2016)

Nieuws
Reacties
© 2020-2021 VFDb.be
Wij gebruiken cookies voor een optimale surfervaring

Welke cookies gebruiken we en waarom?
We gebruiken cookies op vfdb.be. Sommige zijn noodzakelijk voor een optimale gebruikerservaring, andere leren ons hoe anonieme bezoekers de website gebruiken. Ten slotte zijn er marketing cookies om advertenties via Facebook en Google relevant te houden en om inhoud uit social media te tonen. De gemeten gegevens worden altijd anoniem verwerkt en nooit doorgegeven aan derden.
Wij gebruiken cookies voor een optimale surfervaring (stap 1/5)

Noodzakelijke cookies
Deze functionele cookies garanderen je een optimale surfervaring. Zonder deze cookies zou onze site niet goed werken.
Wij gebruiken cookies voor een optimale surfervaring

Analytische cookies (stap 2/5)
De analytische cookies laten ons toe om het surfgedrag van grote groepen (anonieme) bezoekers beter te begrijpen. Op basis hiervan maken we de informatie op onze website efficiënter en toegankelijker.
Belangrijk: we gebruiken de cookies van Google Analytics maar delen geen gegevens met Google!
Wij gebruiken cookies voor een optimale surfervaring

Advertentiecookies (stap 3/5)
Deze cookies zorgen ervoor dat advertenties voor jou geoptimaliseerd worden op basis van je surfgedrag. Als je deze cookies niet aanvaardt, krijg je nog steeds advertenties te zien. Alleen zullen deze niet aangepast zijn aan jouw surfgedrag.
Wij gebruiken cookies voor een optimale surfervaring

Cookies voor marketing (stap 4/5)
Cookies van YouTube, Instagram en Facebook zijn noodzakelijk om inhoud (zoals filmpjes) van deze social media te bekijken.
Wij gebruiken cookies voor een optimale surfervaring

Je cookies wijzigen? (stap 5/5)
Dat kan op elk moment. Klik onderaan op "Cookie instellingen" en pas je instellingen zo aan.
Toegevoegd aan uw favorieten!
Mijn favorieten