Series

Witse (2004 - 2012)

Mijn score:
12+ | +/- 50min | Drama, Misdaad
 Witse
(2004) on IMDb

De eigenzinnige en gedreven politierechercheur Witse krijgt de meest uiteenlopende moordzaken voorgeschoteld. Witse en zijn team van rechercheurs en agenten van de federale recherche, moordsectie Halle gaan tot het uiterste om deze misdaden op te lossen. Met soms grotere persoonlijke gevolgen dan gedacht.

Afleveringen
Seizoen 1 (2004) 13 afleveringen
1. De Ommekeer
Speurder Witse van de Federale Recherche Brussel zit achter de moordenaars van een juwelier aan. Tussendoor kampt hij met privéproblemen: Zijn baas heeft een affaire met zijn vrouw. Na een zware aanvaring met de man, wordt hij weggepromoveerd. Hij wordt benoemd tot commissaris van de Federale Recherche in Halle, waar hij de moordsectie gaat leiden.
2. De Bonami
Dennis Falkenhofer, matroos op het binnenschip 'Bonami', wordt vermoord gevonden langs het kanaal. De gruwelijke manier waarop hij met een mes is bewerkt, doet de speurders vaststellen dat het hier om een passionele moord gaat.
3. Het Horloge
Een kind sterft na een aanrijding en de dader pleegde vluchtmisdrijf. De avond vóór de begrafenis belt hij anoniem naar de ouders om zijn spijt te betuigen. Het zou dus kunnen dat hij naar de begrafenis komt en daarom houden Witse & Co een oogje in het zeil tijdens de plechtigheid.
4. Afscheid
Charlotte Brabants is een pittig vijfendertigjarige vrouwtje en enquêtrice voor verschillende firma's. Via een huwelijksbureau is ze in contact gekomen met Jan Duckart, maar heeft hem na een tijdje afgewezen. De man nam dit niet en blijft haar achtervolgen. Op een morgen wordt haar lijk gevonden in haar auto op de parkeerplaats van een toeristische taverne.
5. Lieve Oudjes
Patrick Gijsbrechts is animator in een rusthuis. Hij is zeer bemind bij de oude vrouwtjes want niets is hem teveel: Een kleine attentie hier, een boodschapje daar, alle kleine wensen worden vervuld met de glimlach en hun dankbaarheid is groot. Terwijl Patrick op een dag staat te tanken is hij getuige van een autodiefstal met geweld: Een deftige dame wordt hardhandig aangepakt en achter in haar BMW gegooid waarmee twee criminelen vertrekken.
6. Bijklussen
De scheiding van zijn vrouw Doris, valt Witse zwaarder dan hij eigenlijk wil toegeven. Keysers, zijn vroegere baas, nu haar minnaar roept zijn hulp in omdat bij een schilderijendiefstal in Brussel een agent het leven liet. Witse kent de vermoedelijke opdrachtgever, Mario Sarasin. Sarasin brengt zijn oude dag door in het Pajottenland. Hij wordt liefdevol verzorgd door Pascale, een ex-prostituee.
7. Loesje
In het hulpcentrum voor Jongeren komt er in de late avond een telefoontje binnen van een jongen, die op de brug van het kanaal staat. Hij dreigt zelfmoord te plegen. Een laatste noodkreet. Bij het opgehaalde lijk verneemt Witse dat de jongen van huis weggelopen was, geen middelen van bestaan had en tot over zijn oren in de schulden zat. Zijn GSM werd in het gras gevonden en daarop komt nu een oproep van een meisje: Loesje.
8. Een Oude Zaak
Een gezellig etentje met Annemie Nachtegaele wordt abrupt onderbroken als Witse weggeroepen wordt omdat er een aanslag op Van Deun werd gepleegd. Hij werd zwaargewond in zijn auto aangetroffen, met naast zich een verrekijker en een fototoestel. Wat deed Van Deun 's nachts in deze rustige, deftige buurt? Hij had niet eens dienst en lijkt iedereen voorgelogen te hebben.
9. De Honden
Tot hij met pensioen ging beheerde Victor Opdebeeck een garage, die hij overliet aan zijn dochter en schoonzoon. Sindsdien fokt hij met overgave Duitse herders en rottweilers om de plotse leegte in zijn bestaan op te vullen. Op een dag vindt zijn vrouw Alwina zijn levenloze lichaam in de keuken.
10. Monica's Passie
Monica D'Arteveld en Liesbeth Tommelein beëindigen hun oecumenisch halfuurtje bij 'Radio Halle Regionaal' en maken een afspraak om dezelfde avond om zeven uur het programma af te werken. Vanaf dat moment lijkt Monica wel van de aardbodem verdwenen. Ze verscheen nooit op de afspraak en kwam die avond ook niet thuis. Wanneer haar man heel nauwkeurig haar autootje beschrijft, ziet Witse dat tot zijn verbazing staan op de parkeerplaats van de Federale Recherche. Het lijk van Monica ligt in de koffer. Aan de achteruitkijkspiegel hangt een snoer met gebedskraaltjes.
11. De Vergelding
In Witse's buurt komt de ruige motorrijder, 'Bobby McGee', wonen. Bobby ontfermt zich over zijn mentaal gehandicapte neef Leo wanneer diens moeder dodelijk ziek in het ziekenhuis belandt. Het buurtcomité, onder leiding van Modest Kuypers komt bij Witse zijn beklag doen over de nieuwkomer.
12. De Tipgever, Deel 1
Witse wordt door een vroegere tipgever, Albain Dictus, op het spoor gebracht van een duur zilver-servies dat tijdens een roofmoord in Halle werd ontvreemd. Omdat dit een onopgeloste zaak van Van Deun is, wordt die bij het onderzoek betrokken. Dictus zal hen in contact brengen met de verkoper, maar die komt niet opdagen en blijkt vermoord te zijn op een parkeerplaats in Brussel.
13. De Tipgever, Deel 2
De vriendin van Albain, Jeanine, maakt zich zorgen om hem en dreigt ermee Witse te waarschuwen. Witse, die in Brussel moet zijn voor zijn echtscheiding, gaat bij Jeanine op bezoek, maar ze weigert hem toch iets te zeggen. Ondertussen heeft Keysers van de Brusselse Recherche het moordwapen in een nog niet geleegde afvalcontainer teruggevonden, en gebruikt het als lokaas voor de dader.
Seizoen 2 (2004) 13 afleveringen
1. Meubelland Paulus
De dochter van meubelgigant Paulus wordt vermoord teruggevonden op de parkeerplaats. Tijdens het onderzoek blijkt dat zij een geheim leven had waar haar strenge vader niets van afwist. Witse's taak om de dader te vinden wordt bemoeilijkt door vader Paulus die het recht in eigen handen wil nemen.
2. Pancha Karma
Een masseur van Sikh-afkomst wordt dood aangetroffen in het schoonheidscentrum waar hij werkte. Ondanks de vredige Ayurvedische leer die het centrum aanhangt, ontdekt Witse al gauw dat uitbaatster, medewerksters en klanten heel wat duistere geheimen hebben die het daglicht niet mogen aanschouwen.
3. De Groene Jongen
Een milieuambtenaar wordt vermoord. Witse verdenkt al gauw een boer, met wie de overleden jongeman een conflict had. Maar Dimi vindt dat zijn baas zich te zeer blindstaart op dat ene spoor. Het komt tot een botsing tussen Witse en Dimi.
4. De Lustige Weduwe
In een chocoladefabriek wordt de jonge vriend en artistieke manager van de bejaarde eigenares, een vroegere musical zangeres die haar comeback maakt, dood teruggevonden. Witse's onderzoek onthult een slangennest van afgunst, frustratie en hebzucht binnen het gezin van de eigenares.
5. De Drenkeling
Het lijk van een vermiste landbouwer wordt opgevist uit de rivier. De familie van de man reageert echter helemaal anders dan verwacht op het nieuws. Wanneer blijkt dat de man vermoord werd, en niet door verdrinking stierf, probeert Witse het raadsel op te lossen.
6. Burengerucht
In de straat van Dams worden twee mensen dood teruggevonden, het lijkt op moord en zelfmoord. De kinderen, tieners David en Katrijn, hebben gezien hoe hun vader hun moeder neerschoot en dan zelfmoord pleegde.
7. Inch' Allah
Een portier wordt neergeschoten bij discotheek te Halle, en een Marokkaanse jongen met wie hij eerder die avond ruzie had, wordt als de dader aanzien. Maar een riooljournalist zet Witse al gauw op een ander spoor dat leidt naar de Brusselse onderwereld en de politieke wereld in Halle.
8. De Eenzaat
Een eenzame zonderling wordt geregeld gepest door de jeugd uit de buurt. Wanneer een jongentje dood teruggevonden wordt in een bosje vlakbij zijn huis, zijn de poppen aan het dansen. Witse onderzoekt de zaak die enkele schokkende wendingen kent.
9. Diabolo
Een jonge jongleur wordt gewurgd aangetroffen in zijn tuinhuisje. Zijn moeder is lid van De Kinderen van God. Deze zéér streng katholieke splinterbeweging wordt geleid door een charismatische priester, die alles in het werk stelt om Witse te helpen bij de zaak. Maar de Kinderen van God zijn nog niet aan het eind van hun beproeving: Al gauw valt er een tweede slachtoffer binnen de gemeenschap.
10. Tweespoor
De lesbische vrouw, Lies, maakt ruzie met haar vriendin Anja, die haar bedriegt met een man. Later op de avond wordt Lies verdronken en geëlektrocuteerd teruggevonden in bad. Anja is de eerste verdachte. Maar wordt al gauw het slachtoffer van een inbraak en een tweede moordpoging.
11. Veel Liefs uit Rusland
De dochter van Fernand Vanlombeek, eigenaar van een transportbedrijf, wordt ontvoerd. Zijn Russische vrouw vermoedt hierin de hand van de Russische Mafia te zien. Dimi gaat undercover in de garage van een Russische maffiafiguur.
12. De Val, Deel 1
Witse krijgt een oproep om hulp van een prostituée die vroeger tipgeefster van hem was in Brussel. Ze voelt zich bedreigd. Na een confrontatie met twee zware jongens die het op haar gemunt hebben, neemt Witse haar mee naar een hotelletje om onder te duiken. Maar de volgende ochtend wordt hij wakker met een zware kater en ligt de prostituée neergeschoten in de badkamer. Witse is verdachte nummer één.
13. De Val, Deel 2
Witse, nog steeds opgejaagd door de politie, probeert de spin in het web te ontdekken. Jammer genoeg voor hem is zijn vijand hem steeds een stap voor. Witse wordt meegesleurd in een dodelijk kat-en-muisspel.
Seizoen 3 (2006) 13 afleveringen
1. De Perfecte Moord
Een studente wordt op klaarlichte dag doodgeschoten. Onderzoek naar haar achtergrond toont aan dat ze wel een verliefde stalker had, maar diens alibi voor de moord is solide. Witse weet niet welke kant hij op moet, tot de dader contact met hem opneemt en allerhande hints begint te geven om de politie uit te dagen. Witse en zijn team slagen er maar niet in hem op te sporen.
2. Kinderspel
Een schooljongen wordt het slachtoffer van een gewelddadige afpersing. Later wordt de jongen die hem bedreigde dood teruggevonden. Een zware klus voor Witse, vooral wanneer blijkt dat de vader van de schooljongen in de buurt was waar het lijk werd teruggevonden.
3. Tegen de Muur
Een gijzeling: Twee gangsters die een pensioenkas hebben overvallen hebben zich verschanst in een huis bij een alleenstaande gescheiden moeder en haar zoontje. Witse grijpt in, tegen de bevelen van Wijtinckx in.
4. Dodenrit
Tijdens een trainingsrit valt de ster van een lokale wielerploeg plots dood neer. Het blijkt dat hij een zeer hoge dosis doping in zijn bloed heeft, wat vreemd is, want de man slikte nooit. Witse en zijn nieuwe collega, Billy Redant, moeten de zaak onderzoeken.
5. Het Landjuweel
Een acteur schiet zichzelf door het hoofd bij een opvoering van een amateurgezelschap. Zelfmoord, zo lijkt het, maar al gauw ontdekt Witse dat de man een waslijst aan vijanden had. Zowel bij het toneelgezelschap als in de kliniek waar hij hoofdgeneesheer was. Billy en Wijtinckx willen zo snel mogelijk de zaak afdoen, maar Witse zet door.
6. De Dorpsgek
Walter, een mentaal gehandicapte jongen, ziet een moord gebeuren in het huis van Julie. Walter is bij Julie tewerkgesteld in het fitnesscentrum. Sam gelooft Walter meteen. De uitgebluste Witse kan het allemaal zoveel niet meer schelen. Julie speelt de vermoorde onschuld, maar al gauw blijkt dat haar ex-minnaar, een sportleraar uit de fitness, verdwenen is. En ook haar echtgenoot is spoorloos, zijn auto wordt uitgebrand teruggevonden in Luxemburg.
7. De Pyromaan
Een pyromaan teistert Halle. De schade is aanzienlijk en er vallen geen doden. Tot op een nacht een schrootschip uitbrandt. De eigenaar wordt dood teruggevonden in de resten. De man bleek een tiran voor zijn vrouw, twee zoons en schoondochter te zijn.
8. De Regel van Drie
In Halle worden op korte termijn twee mannen teruggevonden die op een bijna identieke manier werden vermoord: Vastgebonden, halfnaakt en gestikt. De sporen die leiden naar een familieruzie en de SM-wereld worden snel opzijgeschoven wanneer blijkt dat de twee mannen als beroepsmilitairen samen met een derde in het zelfde peloton in het leger zaten. De overlevende van het trio is duidelijk doodsbang, maar weigert te vertellen wat er aan de hand is.
9. Onbekend Lijk
In het kanaal worden plastic zakken gevonden met de lichaamsresten van een Filippijnse vrouw. Haar echtgenoot, een oudere wat zielige man is er kapot van. Onderzoek wijst uit dat de dode vrouw geen heilig boontje was.
10. Afscheidscadeau
Witse krijgt bericht van een vrouw op haar sterfbed. Alice wil hem spreken. Witse heeft indertijd haar man gearresteerd voor de moord op een prostituee. Alice was degene die zijn alibi definitief ontkrachtte. Nu vertelt ze Witse dat ze gelogen heeft en dat haar man wel thuis was op het tijdstip van de moord. Ze vraagt Witse een brief naar haar man te brengen. Daarna zal ze alles officieel opbiechten. Wanneer Witse terug komt uit het ziekenhuis, is Alice overleden.
11. Obsessie
Een immobiliënmakelaar wordt neergeschoten in het huis van een gekende oplichter. Sam kent het slachtoffer van haar humanioratijd. Zijn vrouw is ontroostbaar. De huisdokter die haar verzorgt, is ook al een oude bekende van Sam. En hij was de beste vriend van het slachtoffer. De oplichter wordt verdacht van de moord, maar al gauw blijkt dat er twee verschillende voetsporen het huis hebben verlaten.
12. Gif, Deel 1
Een man overlijdt na het eten van een potje yoghurt, dat met cyaankali vergiftigd blijkt te zijn. Even later sterft een kind op school bij een gelijkwaardig incident. Beide dessertjes zijn afkomstig uit de Supri-supermarkt. Witse en Co stellen alles in het werk om de dader op te sporen, maar er komt geen vraag tot losgeld. Ondertussen dreigt er paniek uit te breken in Halle en omstreken.
13. Gif, Deel 2
Er komen nu toch twee opeenvolgende eisen tot geldoverdracht. De twee afpersers vinden de dood. Voor Wijtinckx is alles nu opgelost. Maar Witse is er zeker van dat het echte brein achter de zaak nog actief is. Hij blijft zich vastbijten in de zaak.
Seizoen 4 (2006) 13 afleveringen
1. Lief Hondje
Een achtjarige jongen wordt vermist. Witse en zijn team werken mee met de afdeling Vermiste Personen om hem terug te vinden. Het feit dat er in de buurt onlangs een veroordeelde pedofiel is komen wonen doet het ergste vermoeden.
2. Nachttrein
Het lijk van een jonge vrouw wordt teruggevonden in een goederentrein. Het blijkt dat ze verdoofd en verkracht werd. Tijdens hun onderzoek ontdekken Witse en Sam dat er nog meer meisjes slachtoffer zijn geworden van de verkrachters.
3. De Goede Moordenaar
Topadvocaat Joris Camerlynck wordt dood teruggevonden in een boerderijtje dat hij aan het renoveren was. Camerlynck had veel vijanden, en zijn huwelijk was ook al verre van een onbesproken blad. Al gauw komt zich een dader melden bij de politie: Het gaat om Fons, die Camerlynck net vrijgepleit had in een proces voor de moord op Fons zijn vrouw. De bekentenis van Fons lijkt te kloppen: Alleen over de locatie van het moordwapen doet hij geheimzinnig.
4. De Brouwerij
In een familiebrouwerij wordt het lijk van de jongste broer uit de familie teruggevonden in een bierketel. Tegelijkertijd wordt een jonge vrouw neergeschoten op de parkeerplaats van een nachtclub. Witse moet beide zaken zien op te lossen.
5. The Connection
Arnold Verbeeck, chef bij een vervoersbedrijf, komt om het leven bij een verkeersongeval waar kwaad opzet mee gemoeid blijkt te zijn. Witse gaat op onderzoek uit in de firma, maar vindt geen directe aanknopingspunten.
6. Duivelskoppel
De rijke barones Van Calster wordt bij een inbraak vermoord, maar vreemd genoeg worden er zeer weinig dingen ontvreemd uit haar kasteel. Witse ontdekt dat de minnaar, het slachtoffer was van een autodiefstal met geweld en dat de inbreker van die auto gebruik heeft gemaakt.
7. Scherven
Op een school wordt 's ochtends het lijk gevonden van de leraar chemie, Frank Alpaerts. Alpaerts bleek een zeer populaire leraar te zijn, die echter nogal een druk liefdesleven had. Onder andere met de echtgenote van turnleraar Dierckx.
8. De Bejaarde Man
Witse ligt nog steeds in het ziekenhuis en Van Deun leidt het onderzoek naar de moord op een bejaarde man. Sam blijft echter aan Witse rapporteren en vanop zijn ziekbed houdt hij zich met de zaak bezig, tot grote irritatie van Van Deun.
9. Eerwraak
Aziza Suleyman, een jonge Turkse vrouw, wordt vermoord nadat ze op een avond terugkomt van een vergadering. Ze maakte ruzie met haar Vlaamse vriend Jeroen. De broer van Aziza, Ismet, wordt al gauw een verdachte wanneer Aziza zwanger blijkt te zijn van Jeroen.
10. Hudo
Op een scoutskamp wordt de jonge Tatiana gewurgd teruggevonden. Tatiana was een knap meisje dat een relatie had met de stoere, aggressieve Wout. Ze werd bemind door de schuchtere leider Ludo. Wanneer blijkt dat Tatiana hem constant pestte en vernederde, is Ludo een duidelijke verdachte. Maar ook haar moeder, een alcoholische vrouw met een turbulent liefdesleven, komt in aanmerking.
11. Huisbezoek
Een vrouw valt uit het raam van haar villa. De ex-man wordt verdacht, maar dan stuurt een anoniem telefoontje het onderzoek in de richting van een Spaanse pooier.
12. Soirée Privée, Deel 1
Het lijk van een jonge vrouw wordt gevonden in de Halse bossen, en bijna tegelijkertijd ontdekt men dat de oude leidinggevende van Van Deun dezelfde nacht werd vermoord. Witse en zijn team bijten zich vast in beide zaken.
13. Soirée Privée, Deel 2
Witse en zijn team zetten hardnekkig hun onderzoek voort. Alles blijkt verband te houden met een meer dan twintig jaar oude moord, waarbij de moeder van het vermoorde meisje om het leven kwam. Dams gaat op zoek naar de enige getuige, maar de tegenstander ligt op de loer.
Seizoen 5 (2008) 13 afleveringen
1. Innige Band
Van Deun keert terug van ziekteverlof. Een vrouw wordt vermoord teruggevonden in haar flat. De hoofdverdachte is haar ex-man, die net een aantal jaar in de gevangenis heeft doorgebracht en die de scheiding niet kon verkroppen.
2. Het Meisje
Op een bouwwerf wordt een dode jongeman teruggevonden. Het blijkt een illegale asielzoeker uit Moldavië te zijn. Witse vindt zijn 10-jarig zusje terug. Het onderzoek leidt hen naar diverse werkgevers die de sociale wetgeving niet zo nauw nemen.
3. Mr. Cash
Een rijke notaris wordt dood teruggevonden, gestikt in een mondvol geld. Witse sluit vriendschap met de tuinman van de notaris en ontdekt via hem dat de notaris een rijkelijk leven leidde dat hem veel vijanden opleverde.
4. Terminaal
Een moordlustige moordenaar pleegt meerdere bloederige moorden op één dag. Witse en zijn team moeten de man zien te stoppen.
5. Familie
Sam's jongste broer lijkt betrokken bij een moordzaak. Sam is overtuigd van zijn onschuld, maar ze mag zich eigen niet met het onderzoek bemoeien. Toch probeert ze op eigen houtje helderheid in de zaak te brengen. Maar is ze wel opgewassen tegen de waarheid?
6. Huize Zonnewende
Een oude man wordt vermoord teruggevonden. Bij navraag in het rusthuis waar hij verbleef, ontdekt Witse dat de man onderzoeksjournalist was en dat hij naar eigen zeggen een zaak op het spoor was. Heeft een vijand uit het verleden wraak genomen?
7. De Therapeut
Een man komt zichzelf aangeven: Hij heeft zijn vrouw vermoord. Al gauw blijkt dat de vrouw, die in therapie was, zelfmoord heeft gepleegd. Annemie verdenkt de therapeut van de vrouw echter van onethische handelingen en seksueel misbruik van zijn patiëntes. Witse weigert dit te geloven, de man is een gerenommeerd gerechtspsychiater. Toch begint hij langzaam maar zeker door te hebben dat er iets niet in de haak is met de therapeut.
8. Blind Vertrouwen
Een bibliothecaresse wordt na haar uren vermoord in de stadsbibliotheek, maar er is een getuige: Bram, een blinde jongen aan wie ze bijles gaf. Sam en Witse proberen Bram zover te brengen dat hij zich waardevolle elementen kan herinneren die naar de dader leiden. De dader komt echter te weten dat Bram aanwezig was tijdens de moord, en onderneemt stappen om deze getuige voor eeuwig het zwijgen op te leggen.
9. Corvette
Een fietsend gezin wordt van de baan gereden door een dolle chauffeur in een Corvette. Het zoontje overleeft het ongeval niet. Witse en zijn team komen terecht in de wereld van de autoraces.
10. Dilemma
Een pastoor wordt dood aangetroffen in zijn parochiekerk. Op het eerste gezicht blijkt dat de man een levende heilige was, die zich inzette voor zieken, ouderen en zwakken van zijn parochie. Had de man een duistere kant? Of ligt de reden van de moord bij de laatste biecht van een pas overleden crimineel, die de pastoor in vertrouwen had genomen?
11. Samaritaan
Een industrieel, al enkele jaren verlamd en bedlegerig na een hersenbloeding, overlijdt in zijn slaap. De huisdokter vermoedt dat het om een verdacht overlijden gaat en haalt Witse en zijn team erbij.
12. Icarus I
Marie Vandecasteele, dochter van een vermogend manegehouder, is een zeer getalenteerde amazone. Ze heeft uitzicht op een ticket voor de Europese kampioenschappen jumping voor juniores. Daartoe moet ze nog twee selectiewedstrijden winnen. Haar grootste concurrente is Veerle Dingemans, die van haar vader Rob, werknemer in de manege, een Spartaans trainingsschema krijgt opgelegd. Op de dag van de eerste selectieproef presteert Marie slecht. Even later rijdt ze met haar brommertje te pletter tegen een goed zichtbare bestelwagen. Er wordt een kalmeermiddel in haar bloed aangetroffen. Het onderzoek van Witse en Co wijst in de richting van Rob Dingemans. De man wordt gearresteerd.
13. Icarus II
De zaak Rob Dingemans neemt een onwaarschijnlijke wending. Witse raakt ervan overtuigd dat de manege slechts als dekmantel dient voor professioneel georganiseerde diamantsmokkel. De criminelen blijken uiterst gevaarlijk te zijn.
Seizoen 6 (2009) 13 afleveringen
1. Zondagskind
Iris Oosterlinck staat aan het hoofd van een bloeiend familiebedrijf en is omringd door een liefhebbend gezin. Maar wanneer ze slachtoffer wordt van een brutale autodiefstal met geweld, kantelt haar geluk. Achterin de wagen lag haar baby Lily nog te slapen en het meisje lijdt aan een zware allergie.
2. In Godsnaam
De eigenaar van een krantenwinkel wordt dood aangetroffen: Het hoofd ingeslagen met een lotto-valideringsmachine. Op het eerste zicht een ordinaire roofmoord. Maar Witse en zijn team vermoeden dat er meer achter de moord schuilt.
3. Eén voor Allen
Marcel Moerman, een 80-jarige weduwnaar, wordt 's ochtends dood aangetroffen in bed. Hij werd verstikt met zijn hoofdkussen. Er zijn geen sporen van braak. Maar zijn kleindochter Nele en buurvrouw Suzanne hebben een sleutel van zijn huis. Witse en zijn team gaan op onderzoek uit.
4. Kortjakje
Het lijk van een man wordt gevonden in een verwaarloosd kapelletje. Witse ontdekt dat de man een affaire had, maar uiteindelijk besliste hij toch voor zijn gezin te kiezen en van werk te veranderen. Zijn 8-jarig zoontje is chronisch ziek, en zijn toegewijde vrouw vult haar dagen en nachten met de verzorging ervan. Kon zijn maîtresse de afwijzing niet aan, of is de turbulente relatie met zijn vader de sleutel tot de moord?
5. Babyblues
Chiara is amper drie maanden oud als ze dood wordt aangetroffen in haar wieg. Konden Sally en Mario het gekrijs van hun huilbaby niet langer aan en hebben ze Chiara te hard door elkaar geschud? Witse bijt zich in de zaak vast.
6. Chef
Verbazing op de Federale Recherche wanneer Jean Sercu, befaamde kok van het sterrenrestaurant Hof Sercu, zichzelf komt aangeven en zijn jonge talentvolle sous-chef vermoord beweert te hebben. De zaak lijkt opgelost wanneer het lijk gevonden wordt op de door Sercu aangewezen plaats. Witse neemt echter geen genoegen met de uitleg van de zelfverklaarde dader en graaft dieper. Als blijkt dat Jean Sercu van plan was zijn restaurant uit handen te geven, vermoedt Witse dat hij iemand probeert te beschermen.
7. Prooi
Een bankbediende wordt dood aangetroffen in de kluizenkamer, er is geld verdwenen. Nog voor Witse een onderzoek kan starten, komt er een melding van een tweede overval binnen, ditmaal op een wedkantoor. Vreemd detail: De dader heeft zichzelf laten filmen zodat zijn identiteit kan worden achterhaald.
8. In de Fout
Een jager wordt in zijn borst geschoten. Witse ontdekt dat het slachtoffer, een succesvol chirurg en een beruchte rokkenjager is, die ook 'doktertje' speelde met de vrouw van een collega. Die laatste is lang niet de enige verdachte, het ziekenhuis blijkt een wespennest van ambitie en jaloezie te zijn.
9. Vrije Val
Een parachutiste stort te pletter. Witse ontdekt dat er sabotage in het spel is, Tania Verstraete is koelbloedig vermoord. Wanneer belangrijk bewijsmateriaal teruggevonden wordt met de vingerafdrukken van Tania's vaste springpartner Bram erop, lijkt de zaak opgelost. Maar Witse blijft twijfelen of hij zich niet van dader vergist heeft.
10. IJskoud
Twee keer kort na elkaar wordt een lijk ontdekt waarvan de tong afgesneden is. Gaandeweg ontdekt Witse dat het gaat om een afrekening uit het verleden. De moordenaar heeft 25 jaar gewacht op wraak, maar slaat nu toe.
11. Onder Vuur
Het dodelijk auto-ongeval van brandweerman Sven Leyts roept niet alleen veel emoties op bij zijn collega's, maar ook vragen. Waarom zat de autosleutel niet meer in het contact na het ongeluk? Witse onderzoekt deze eigenaardige zaak.
12. Bloedlijn I
Tijdens werkzaamheden op een bouwwerf wordt een lijk ontdekt. Het spoor leidt naar het farmaceutische bedrijf Houtteman-pharma, dat eigendom is en geleid wordt door de schoonvader van Witses chef, Peter Wijtinckx.
13. Bloedlijn II
Na de dramatische moord op de echtgenote van Witses chef, Peter Wijtinckx, wordt Witse van het onderzoek gehaald. Hij berust daar echter niet in en gaat koppig door met zijn onderzoek. Helaas isoleert hij zich hierdoor van zijn collega's op de Federale Recherche en wordt gedwongen de strijd op te geven.
Seizoen 7 (2010) 13 afleveringen
1. Pianissimo
De Amerikaanse pianist David Ingle wordt dood aangetroffen achter zijn vleugelpiano. De arrogante Ingle, in het land voor de Koningin Elisabethwedstrijd, blijkt tijdens zijn korte verblijf in recordtempo vijanden te hebben gemaakt. Toch is het vooral gastvrouw en muziekmecenas Mathilde Blève de Hainaut die Witse intrigeert: Een humeurige misantrope met een uitgesproken voorliefde voor stukken in mineur.
2. Game Over
Een zwangere jonge vrouw wordt vermoord in het bos. De verdenking valt op haar echtgenoot, die een tweede kindje niet zag zitten. Maar ook de zestienjarige Daan Luyten gedraagt zich vreemd. Volgens zijn ouders lijdt hij aan een trauma sinds hij een lijk ontdekte. Witse vermoedt echter dat er meer achter zit dan de bezorgdheid van twee modelouders voor hun tienerzoon.
3. Blufpoker
Een man wordt dood aangetroffen in zijn woning, nadat hij onder stroom werd gezet met een Taser-pistool. Heeft hij een inbreker betrapt? Of is er meer aan de hand? Witse ontdekt dat de man verslaafd was aan poker, en gaat op onderzoek uit in het gokmilieu. Maar dan wordt hij geconfronteerd met de dood van een oude bekende.
4. Klare Lijn
Danny Hoste en haar vijftienjarige zoon Jonas hebben na een tragische gebeurtenis in het verleden hun leven opnieuw op de rails gezet. Danny is een bed en breakfast begonnen, en Jonas volgt les op de tekenacademie. Tot Danny op een dag het lijk van een onbekende man vindt in een van haar gastenkamers. Dat lugubere feit confronteert hen en Witse met een pijnlijk verleden van leugens, schijn en onverwerkt verdriet.
5. Jelle
Het lijk van Jelle, een jongen met het syndroom van Down, wordt uit de stadsvijver gehaald. Het spoor leidt al snel naar circus Monelly. Jelle hing er vaak rond en had er enkele vrienden. Maar Witse komt te weten dat de jongen er niet door iedereen gewenst was. Wanneer ook de buurtbewoners zich met het onderzoek bemoeien, loopt de zaak uit de hand.
6. Rellen I
Op de parkeerplaats van een discotheek, wordt het lijk van een Turkse jongen gevonden. Hij had een relatie met een Koerdisch meisje uit een streng moslimmilieu, waardoor het vermoeden rijst dat het om eerwraak gaat. Door de moord op de jongen zou de familie van het meisje haar eer terugwinnen. De Koerdische gemeenschap voelt zich geviseerd en beschuldigt Witse van racisme.
7. Rellen II
Witse jaagt op de vermoedelijke dader van een dubbele eerwraak. Hij wordt geconfronteerd met felle tegenstand vanuit politieke hoek. De pers pakt hem zwaar aan over zijn vermeend racistisch gedrag. De situatie in de Koerdische wijk is explosief en stevent onherroepelijk op rellen af. Wanneer Witse de leider van een actiegroep oppakt, is het hek van de dam. De confrontatie met de ordehandhavers is hard en gewelddadig.
8. Hoofdzaak
Op het bureau van Witse staat de reconstructie van een hoofd waarvan de schedel in een vijver werd gevonden. Groot is de verbazing wanneer een slager zich komt melden die beweert dat het hoofd van zijn tweelingbroer is. De man heeft jaren geleden alle contact met de familie verbroken. Wanneer Witse de slager en zijn rebelse tienerdochter beter leert kennen, stuit hij op een familiegeheim.
9. Maskers
Halle maakt zich op voor de jaarlijkse carnavalsstoet wanneer de lokale televisie een alarmerend telefoontje ontvangt. Een onbekende beller kondigt de publieke executie aan van Prins Carnaval. Wanneer de arrogante Kevin De Meyer weigert om uit de stoet te stappen, start voor Witse en zijn team een race tegen de klok om de dader te vinden. De zoektocht lijkt onbegonnen werk. Want iedereen met een masker kan de moordenaar zijn.
10. Fleur
Witse wordt benaderd door een vrouw die hardnekkig beweert dat haar zoon iets ergs zal overkomen. Ze smeekt Witse om het te voorkomen. Wanneer Witse haar vraagt hoe ze dat weet, blijken ‘de kaarten’ het voorspeld te hebben. Witse wimpelt haar beleefd, maar kordaat af. Groot is zijn verrassing wanneer hij de volgende dag bij een lijk geroepen wordt. Het gaat om de zoon van de vrouw die om zijn hulp kwam vragen.
11. Tweestrijd
In het kanaal Brussel–Charleroi wordt een wagen gevonden met het lijk van een man. Hij werd met messteken om het leven gebracht. Witse ontdekt dat de man ooit betrokken was bij een dodelijk duikongeval, en vermoedt dat hij nu het slachtoffer is geworden van wraak. Maar wraak was lang niet de enige reden om hem te vermoorden.
12. Achter de Waarheid I
In het Hallerbos wordt het lijk van een knappe jonge vrouw gevonden. Witse verhoort haar adoptieouders en haar ex-vriend, maar zonder resultaat. Volgens hen was de jonge vrouw al ruim een maand spoorloos. Witse schakelt de hulp in van Rik Cuppens, een collega bij de Cel Vermiste Personen. Samen komen ze op het spoor van de ‘Veritas’, een geloofsbeweging met een sterke interesse in buitenaards leven.
13. Achter de Waarheid II
Nu de dader vermoord is teruggevonden, staat Witse voor een van zijn grootste mysteries in zijn carrière. Samen met zijn team bijt hij zich vast in de zaak, op zoek naar logische verklaringen. Maar dan verdwijnt opnieuw een van de Veritas-leden. Terwijl Annemie haar ultieme beslissing neemt, voert Witse een race tegen de klok.
Seizoen 8 (2010) 13 afleveringen
1. De Informant I
Een motorrijder crasht op een verlaten weg. Wat eerst een ongeval met vluchtmisdrijf lijkt, blijkt al snel uit te draaien op een moordzaak. Witse vermoedt dat het vastgoedproject Halle 2020 er iets mee te maken heeft. Wanneer zijn onderzoek een informant van de financiële recherche dreigt te ontmaskeren, krijgt hij niet alleen zware tegenkanting vanuit eigen rangen. Ook de politiek gaat zich met de zaak bemoeien.
2. De Informant II
Roel Haegemans, een informant van de financiële recherche, wordt vermoord. Bij het onderzoek komt Witse een grootschalige vastgoedfraude met vertakkingen tot in de hoogste politieke regionen op het spoor. Maar hij botst op een muur van stilzwijgen. Het lijkt onmogelijk om een verdachte met politieke onschendbaarheid het vuur aan de schenen te leggen. Hoeveel moet hij door de vingers zien in naam van het 'algemeen belang'?
3. Ongestoord Bezoek
Liesbeth Christiaens wordt 's nachts vermoord in haar woning. Witse gaat op onderzoek uit in de gevangenis waar Liesbeth werkte. Hij praat er met haar vriend en collega Richard Van Acker, en vermoedt dat Liesbeth hem bedroog. Richard is echter niet de enige verdachte. Bij Liesbeth worden sporen gevonden van Lars De Waele, een ex-gedetineerde die pas op vrije voeten is. Hem arresteren blijkt makkelijker gezegd dan gedaan.
4. Onder de Toren
In de struiken bij een middelbare school wordt een babylijkje gevonden, gedumpt in een plastic zak. Alles wijst op een ongewenste zwangerschap en een illegale abortus. Wanneer Witse de tienermoeder op het spoor komt, blijkt vooral haar omgeving het moeilijk te hebben met wat er is gebeurd. De ouders van het meisje hebben immers een heel specifieke levensstijl. Die dreigt nu voor een tweede slachtoffer te zorgen.
5. Vrije Slag
Witse's hart bezwijkt onder zijn chaotische levensstijl. Terwijl hun chef voor zijn leven vecht, wordt het team geconfronteerd met de moord op topzwemmer Sven De Pril. Verdachten zijn er in overvloed. De opmars van het jonge rastalent riep veel afgunst op. Tine, Van Deun en Dams komen terecht in een chaos van ambitie, jaloezie en doping.
6. Pest
Het lijk van Mike De Naeyer wordt uit het kanaal gevist. Het team komt al snel te weten dat Mike veel vijanden had in het bedrijf waar hij werkte. Iedereen wist dat hij een pestkop was die zijn collega's hard aanpakte. Het team weet echter niet wat de grootste opdracht is: De moordenaar vinden of hun chef intomen. Witse neemt zijn revalidatie absoluut niet ernstig en probeert het onderzoek naar zich toe te trekken.
7. Overdosis
De 24-jarige Tom Kempeneers liet iedereen in zijn omgeving geloven dat hij van de drugs af was. Toch is niemand verbaasd wanneer hij dood in zijn flat wordt aangetroffen en de doodsoorzaak een overdosis heroïne blijkt te zijn. Het is wetsdokter Stef die Witse aan het twijfelen brengt. Er is immers geen knelband naast het lijk gevonden. Iemand heeft dus bewust sporen gewist. Dat is genoeg voor Witse om zich in de zaak vast te bijten.
8. Paso Dramatico
Hector, een getalenteerd tangodanser en de eigenaar van een dansschool, wordt vermoord op de ochtend van zijn verjaardag. Op zijn gsm staat een geheimzinnige boodschap. Verschillende van zijn collega's en leerlingen van de dansschool blijken een motief te hebben om hem te vermoorden. Niet in het minst omdat ze, al dan niet in het geheim, verliefd op hem waren.
9. Verstikt
Wanneer Louis Selleslags dood wordt aangetroffen in zijn frituur, wijst alles op zelfmoord. Maar als Witse dieper graaft, stuit hij op ontwrichte gezinnen, familievetes en gefnuikte ambities. De zonen van Louis proberen al hun hele leven lang uit de schaduw van hun vader te treden. Een schaduw waar ook de concurrenten niet aan ontsnappen. Zeker Pieter Goeman niet. Hij aasde al jaren op de frituur van Louis.
10. Breekpunt
Midden in de velden wordt een verlaten touringcar gevonden. Achter het stuur zit de dode Ewout Staelens. De jonge buschauffeur werd met messteken om het leven gebracht. Terwijl Witse onderzoekt wie als laatste passagier op de bus zat, ontdekt hij dat Ewout plannen had om uit het leven te stappen. Het verleden van de jongen werpt een heel nieuw licht op de zaak.
11. Hondstrouw
Tijdens een begrafenis wordt een lijk ontdekt op een kerkhof. De echtgenote en de schoonmoeder van het slachtoffer bevinden zich onder de rouwenden, maar niemand blijkt veel over de man te weten. Hij reisde veel voor het werk en wanneer hij thuis was, zonderde hij zich af. Zijn vrouw berust in de dood van haar echtgenoot en wordt daarbij gesteund door haar moeder en haar vriendin. Tot er in haar huis een kluis ontdekt wordt met een verrassende inhoud.
12. Natuurlijke Selectie I
In een woning wordt het lijk gevonden van Fanny Jacobs, een jonge laborante. Ze was zwanger van haar tweede kind. Haar ex-man is echter onvruchtbaar, wat de vraag doet rijzen wie de vader van haar twee kinderen is. Witse ontdekt dat Fanny zwanger werd door kunstmatige inseminatie. Het onderzoek leidt naar het ziekenhuis waar zij behandeld werd, en dat maakt een aantal gereputeerde artsen erg zenuwachtig.
13. Natuurlijke Selectie II
Bij een aanslag in een ziekenhuis vallen twee slachtoffers, allebei gynaecologen. Alles wijst erop dat Steven Daelemans, de ex van Fanny Jacobs die vermoord werd en in het ziekenhuis werkte als laborante, de dader is. Maar Witse ontdekt dat er meer aan de hand is. De aanslag op de gynaecologen en de moord op Fanny Jacobs zijn een bewuste strategie om een veel grotere zaak toe te dekken.
Seizoen 9 (2012) 13 afleveringen
1. Tattoo Tim
Tatoeëerder Tim wordt vermoord in zijn eigen zaak. Onmiddellijk wijst een alerte buurman Rutger De Witte als dader aan, een agressieve klant van Tim. Maar het moordwapen, een skateboard, blijkt eigendom te zijn van Tims neef Dennis. Daarnaast lijken echtgenote Gwendoline en assistente Kaatje het voorval wel heel snel te verwerken.
2. Sans-Papiers
Langs de weg wordt het lijk van een Senegalees gevonden. Doodsoorzaak: een gebroken nek. Het slachtoffer heeft geen papieren en staat niet geregistreerd als asielzoeker. Toch komt Witse de nabestaanden op het spoor. Het slachtoffer bleek voor een glazenwasser te werken die het niet al te nauw nam met de veiligheidsvoorschriften.
3. Moederliefde
In een uitgebrand tuinhuis wordt het lijk gevonden van Sven Wouters, een sociaal assistent. Al snel blijkt de brand te zijn aangestoken om de moord op Sven te verdoezelen. Witse zoekt aanknopingspunten op het werk van Sven, een instelling voor recidive jongeren. Of moet het motief dichter bij huis gezocht worden? Of bij een jaloerse ex?
4. Babs
Schepen Vercammen wordt vermoord aangetroffen op een golfterrein en aan verdachten is geen gebrek. Zo zijn er een milieuactivist die tegen de geplande uitbreiding was, de voorzitster van de golfclub die door Vercammen opzij geschoven werd en ook nog Babs De Wulf, de enige overblijvende concurrente voor het voorzitterschap, die nu vrij spel heeft.
5. Blauwe Droom
Wanneer de 14-jarige Brecht Van Camp op school dood aangetroffen wordt, lijkt het alsof een wurgingsspelletje genaamd 'blauwe droom' haar fataal is afgelopen. Maar Brecht is vermoord. Witse beseft dat hij de dader pas zal vinden als hij erin slaagt zich in de leefwereld van de jongeren te verplaatsen. Een wereld vol pesterijen, drugs en webcamseks.
6. Prinses Nele
De 17-jarige Nele wordt aangereden op een afgelegen weg. Maar het ongeval is niet de doodsoorzaak: Nele werd vermoord. Witse ontdekt dat de spanningen in het gezin begonnen op te lopen nadat Neles oudere broer weer thuis was komen wonen. Ook de relatie met haar vriend zat in het slop. Was iemand Neles prinsessengedrag beu?
7. In de Vlucht
Walter Colpaert ligt dood in z'n duivenkot. Z'n lichaam is doorzeefd met hagel. Op het eerste zicht lijkt het zelfmoord: de man had ernstige gezondheidsproblemen. Maar tijdens het onderzoek leert Witse dat de strijd om de beste duif bijzonder hard kan zijn. Was de concurrentie jaloers? Of schuilt er meer achter Walters vreemde ziekte?
8. Vijf I
Mario Delargo wordt verstikt met een plastic zak. In de zak zit een speelkaart: klaveren tien. Een afrekening binnen het maffiamilieu? Het onderzoek spitst zich toe op de voortvluchtige Pieter Verbuere. Later valt er een tweede slachtoffer, en daarna een derde. Witse beseft dat Verbuere een reeks van vijf maakt: tien, boer, dame, heer en aas.
9. Vijf II
Witse zoekt het verband tussen de slachtoffers van Pieter Verbuere: een maffiosi, een psychiater en een travestiet. De speelkaarten lijken op speelschulden te wijzen, maar Pieter Verbuere is geen pokerspeler. Zijn vierde slachtoffer, de heer, etaleert Pieter bij zijn vader Walter in huis. De cirkel is rond. Witse vermoedt dat Walter de aas is.
10. Ademnood
Carla Oostkamp beweert dat advocaat Pascal Segers het slachtoffer werd van een moordcomplot. Hij was een fraudezaak op het spoor waarbij een rechter betrokken was. Witse is geïntrigeerd door de gedrevenheid van Carla. Zeker als hij ontdekt dat de rechter deelnam aan seksfeestjes. De theorie van Carla is opeens niet meer zo vergezocht.
11. Sister Morphine
Maria Wuyts, een terminale kankerpatiënte, wordt vermoord met een overdosis morfine. Witse heeft een meer dan gewone interesse in deze zaak. Maria was de vrouw van Ward, nu een dementerende grijsaard, maar ooit de leermeester van Witse op de politieschool. Bovendien had Maria een wilsverklaring voor euthanasie bij ondraaglijk lijden.
12. Radeloos
In het kanaal wordt het lichaam gevonden van Klaas Verbeke. Klaas bleek een heel gewone man te zijn, met een leuke baan en een gelukkig gezin. Ook de ruzie met zijn collega Manu lijkt op het eerste gezicht banaal. Wanneer er bij Klaas' weduwe een deurwaarder aanbelt, neemt het onderzoek een verrassende wending.
13. Zinloos
Op een speelplein wordt een aantal volwassenen neergeschoten. Het spoor leidt naar een losgeslagen tienerjongen en wapenfanaat. Wanneer Witse en Tine hem confronteren, slaat hij op de vlucht. Terwijl iedereen naar de jongen op zoek is, komt Witse erachter dat de volwassenen op het speelplein niet zijn eerste slachtoffers waren.
top cast
Daan Hugaert Romain Van Deun
Dirk Tuypens Peter Wytinckx
Els Olaerts Annemie Nachtegaele
Hubert Damen Werenfried Witse
Inge Paulussen Sam Deconinck
Mark Stroobants Rudy Dams
Tine Van den Brande Ilse Van de Casteele
Viv Van Dingenen Tine Smets
Wouter Hendrickx Dimitri Tersago
Fotogalerij
Video's
Weetjes

In de periode 2013-2017 werden enkele seizoenen van het programma in Nederland uitgezonden.

Aanvankelijk was de voornaam van Witse onbekend. In het laatste seizoen wordt uiteindelijk zijn voornaam onthuld: Werenfried.

In 2014 verscheen 'W. - Witse de Film', waarin Witse terugkeert naar zijn geboortestreek om er de moordenaar van zijn nichtje te zoeken. Hubert Damen is de enige die zijn rol uit de serie terug vertolkt.

Vanaf september 2008 bracht Radio 2 een radiofeuilleton getiteld 'Dams en Van Deun'. Eén verhaal telde vijf afleveringen, begon telkens op maandag en eindigde telkens op vrijdag. Witse zelf was niet te horen in de verhalen.

Aan het einde van sommige afleveringen rijdt Witse naar een boom te midden van een veld. Ook in de begingeneriek is deze te zien. Deze zomerlinde is te bewonderen aan de Puttenberg te Vlezenbeek in het Pajottenland. Door de populariteit van Witse wordt de boom ook de Witseboom genoemd.

In Halle kun je in de bidkapel onder de Westertoren van de Sint-Martinusbasiliek kijken naar 'Het mysterie van de bouwmeester', een filmpje van 25 minuten waarin Witse samen met Karel Breda, de architect die verantwoordelijk is voor de restauratie van de kerk, op zoek gaat naar de bouwmeester(s) van de basiliek.

© 2020-2023 VFDb.be
Wij gebruiken cookies voor een optimale surfervaring

Welke cookies gebruiken we en waarom?
We gebruiken cookies op vfdb.be. Sommige zijn noodzakelijk voor een optimale gebruikerservaring, andere leren ons hoe anonieme bezoekers de website gebruiken. Ten slotte zijn er marketing cookies om advertenties via Facebook en Google relevant te houden en om inhoud uit social media te tonen. De gemeten gegevens worden altijd anoniem verwerkt en nooit doorgegeven aan derden.
Wij gebruiken cookies voor een optimale surfervaring (stap 1/5)

Noodzakelijke cookies
Deze functionele cookies garanderen je een optimale surfervaring. Zonder deze cookies zou onze site niet goed werken.
Wij gebruiken cookies voor een optimale surfervaring

Analytische cookies (stap 2/5)
De analytische cookies laten ons toe om het surfgedrag van grote groepen (anonieme) bezoekers beter te begrijpen. Op basis hiervan maken we de informatie op onze website efficiënter en toegankelijker.
Belangrijk: we gebruiken de cookies van Google Analytics maar delen geen gegevens met Google!
Wij gebruiken cookies voor een optimale surfervaring

Advertentiecookies (stap 3/5)
Deze cookies zorgen ervoor dat advertenties voor jou geoptimaliseerd worden op basis van je surfgedrag. Als je deze cookies niet aanvaardt, krijg je nog steeds advertenties te zien. Alleen zullen deze niet aangepast zijn aan jouw surfgedrag.
Wij gebruiken cookies voor een optimale surfervaring

Cookies voor marketing (stap 4/5)
Cookies van YouTube, Instagram en Facebook zijn noodzakelijk om inhoud (zoals filmpjes) van deze social media te bekijken.
Wij gebruiken cookies voor een optimale surfervaring

Je cookies wijzigen? (stap 5/5)
Dat kan op elk moment. Klik onderaan op "Cookie instellingen" en pas je instellingen zo aan.
Toegevoegd aan uw favorieten!
Mijn favorieten
Toegevoegd aan uw kijklijst!
Mijn kijklijst