Series

Zone stad (2003 - 2013)

Mijn score:
+/- 50min | Actie, Drama, Misdaad
 Zone stad
(2003) on IMDb

De politiemensen van het wijkbureau Zone Stad in Antwerpen pakken de misdaad aan van het centrum tot in de haven. Maar onder de uniformen schuilen mensen van vlees en bloed met hun liefdes, hoop en verwachtingen, maar ook met hun problemen en ontgoochelingen en hun onderlinge strubbelingen.

Afleveringen
Seizoen 1 (2003) 13 afleveringen
1. Rosse John
Hoofdinspecteurs Tom Segers en Rob Biesemans zijn een drugsbende op het spoor. Als ze de kans zien om de dealers op heterdaad te betrappen, wachten ze niet op bijstand van de collega’s en dringen ze het pand binnen.
2. Hoederecht
Tom Segers en zijn nieuwe politiepartner Dani Wauters moeten een gescheiden vader opsporen, die na het bezoekrecht zijn twee kinderen niet heeft teruggebracht. De samenwerking tussen de hoofdinspecteurs verloopt niet bepaald vlot. Tom verdraagt geen commentaar en hij houdt niet in het minst rekening met Dani. Hierdoor verliezen ze kostbare tijd. Het onderzoek komt muurvast te zitten wanneer de man zelfmoord pleegt.
3. De Ramkraak
Tijdens een ramkraak op zijn zaak schiet een juwelier op de vluchtende gangsters. Hoewel een van de daders verwondingen oploopt, kunnen ze toch ontsnappen. Tom Segers en Dani Wauters starten een onderzoek en komen door de tip van Ruige Ronny de dieven op het spoor.
4. Vluchtmisdrijf
Onderweg naar school worden de dochtertjes van hoofdcommissaris An Teunen van de weg gereden. De roekeloze chauffeur pleegt vluchtmisdrijf. Saartje komt er met oppervlakkige verwondingen vanaf, maar de toestand van haar zus Maaike is kritiek. Dani en Tom zijn belast met het onderzoek en kunnen het merk van de wagen achterhalen.
5. De Antieke Kast
Tom is razend wanneer een deurwaarder beslag legt op zijn antieke kast, een erfstuk van zijn moeder, omdat hij de alimentatie voor zijn ex niet betaald heeft. Hij besluit de confrontatie met Melissa aan te gaan, maar ze woont niet meer op haar officiële adres.
6. De Huisjesmelker
Het team van “Zone Stad” valt in de vroege ochtend binnen in een vervallen woning om er een prostitutienetwerk op te rollen. Tot hun verbazing zit het huis vol met illegalen, die verplicht worden om in erbarmelijke omstandigheden te leven. Tijdens de huiszoeking ontdekt Tom ook een geheime kamer volgestouwd met gestolen goederen.
7. Moord in de Haven
Bij hun onderzoek naar de moord in de haven vallen Dani en Tom van de ene verbazing in de andere. Niets is wat het lijkt. Het kost hen dan ook heel wat moeite om alle intriges te ontrafelen en de leugens te ontmaskeren. Het uiteindelijke spoor leidt naar het dorpje Lillo. Daarmee is de kous voor hen niet af. Als er weer vier Oost-Europese meisjes worden opgepakt, besluit Tom hoog spel te spelen en hij laat Ruige Ronny infiltreren in het milieu.
8. De Roemeen
Tom en Dani onderzoeken de moord op een Oost-Europees meisje, wiens lichaam in het park is aan-getroffen. Pathologisch onderzoek wijst uit dat het slachtoffer zwaar mishandeld werd. Hoewel Ruige Ronny de naam van het meisje kent, kost het Tom en Dani flink wat moeite om te achterhalen wie er achter het misdrijf zit.
9. De Pedofiel
De negenjarige Charlotte wordt vermist. An Treunen voelt zich emotioneel betrokken in deze zaak en eist van Tom en Dani snel resultaten. Het vergt hen heel wat moeite om een doorbraak in dit pedofiliedossier te forceren.
10. Bescherming
In de haven van Antwerpen wordt een lijk aangetroffen. De man heeft een kogel in het hoofd, wat zelfmoord doet vermoeden. Tom gelooft dit echter niet en stelt een onderzoek in. De zaak gaat aan het rollen wanneer er een tweede vermeende zelfmoord gebeurt en een winkel ontploft.
11. De Carjacking
Dani en Tom moeten een carjacker, die verschillende dodelijke slachtoffers heeft gemaakt, in het buitenland ophalen. Tom baalt van deze opdracht en hij steekt zijn ongenoegen niet onder stoelen of banken. Bij de aankomst wordt hij echter onwel en laat hij noodgedwongen de arrestant over aan Dani. Maar zij wordt verrast en de carjacker kan ontsnappen.
12. Diamanten
Dankzij een tip van Ruige Ronny komt de politie een grootscheepse diamantensmokkel op het spoor. Alle manschappen worden ingezet om het circuit op te rollen. De achtervolging van een koerier leidt naar een villa in de Kempen, waar Wim de leiding neemt over de actie.
13. Wraak
Tom en Dani moeten een bankoverval ophelderen. De daders lieten zich opsluiten in het filiaal en overspoten de veiligheidscamera's met verf, waardoor de beelden waardeloos zijn. Toch hebben ze een belangrijk detail uit het oog verloren: Tom en Dani komen hen bijgevolg snel op het spoor.
Seizoen 2 (2005) 13 afleveringen
1. De Wijkagent
De aanslag op hoofdcommissaris Treunen, waarbij haar man om het leven kwam, blijft voor naschokken zorgen. Terwijl An thuis zit met een depressie, gaat de zoektocht naar de dader(s) onverminderd door. Hoofdverdachte is een Nederlandse diamantair.
2. Pikkepik
Inspecteurs Tom en Dani onderzoeken nog altijd de aanslag op de hoofdcommissaris. Een Afrikaanse moeder sterft voor de ogen van haar vijfjarig zoontje. Volgens de wetsdokter gaat het om een natuurlijke dood. Tom weigert dit te aanvaarden. Een verdwenen theekopje zorgt voor een onverwachte doorbraak in de zaak.
3. Moord in het Park
In een park wordt een jonge moeder doodgeslagen in het bijzijn van haar dochtertje. Het meisje ontsnapt op het nippertje aan de dood. Van de dader is geen spoor. De enige ooggetuige, het meisje, is in shock en kan daardoor niet meer praten.
4. De Ingenieur
Ruige Ronny is eindelijk vrij. Gelukkiger maakt hem dat niet, want Tom gebruikt hem als lokaas om in contact te komen met de man die mogelijk de aanslag op hoofdcommissaris Treunen heeft uitgevoerd. Er wordt een groots plan opgezet waarbij het hele korps is betrokken.
5. Verkracht
Hoofdcommissaris Treunen is terug aan het werk. Dat is niet naar de zin van haar adjunct Wim Jacobs, die niet langer de lakens kan uitdelen. Hij zoekt dan maar afleiding bij inspecteur Gwennie. Hun nachtje in het hotel eindigt in een ruzie en zij besluit te voet naar huis te gaan. Gwennie wordt echter achtervolgd door drie jonge mannen en zij spelen een sinister kat en muisspel met de inspecteur.
6. De Ammoniakaanslag
Een winkelier wordt overvallen en met ammoniak overgoten. Een jonge vrouw meldt de verdwijning van haar vriend. Bij een bushalte wordt een man van middelbare leeftijd gevonden. Hij is overvallen, maar wil geen aanklacht indienen. In een café wordt een klant bestolen. Al deze ogenschijnlijk los van elkaar staande zaken, zitten in het slop tot er een gemeenschappelijke noemer wordt gevonden.
7. De Perfecte Moord
Aan de universiteit wordt een meisje doodgeschoten door een sluipschutter. Hoofdverdachte is haar ex-vriendje. Maar ook de vader gedraagt zich zeer vreemd. Tom en Dani worden meegezogen in een carrousel van intriges en leugens. Tot ze ontdekken dat de dader een kat- en muisspel speelt met hen.
8. Het Biechtgeheim
Een priester geeft de laatste sacramenten aan een stervende man. De man wil biechten en vertelt dat hij twee kinderen heeft ontvoerd. Zij zitten opgesloten, maar de man slaagt er niet in om meer te zeggen. De priester licht de politie in maar wil de naam van de kidnapper niet onthullen omwille van het biechtgeheim.
9. De Ontsnapte Gevangene
De Antwerpse gevangenis wordt opgeschrikt door een spectaculaire ontsnapping. Bij dageraad bevrijden twee gemaskerde mannen hun kompaan uit zijn cel. Een ex-medeplichtige van de gevangene wil met zijn vroegere "vriend" niets meer te maken hebben en dreigt hem zelfs te vermoorden als hij zou opduiken. Maar de kerel duikt niet op, hij lijkt van de aardbodem verdwenen.
10. Heroïne
Ruige Ronny heeft nog altijd lange vingers. Zijn zakkenrollerij brengt hem in een zeer lastig parket wanneer hij een zakje heroïne van een drugskoerier steelt. Uiteindelijk moeten Tom en Dani hem uit de penarie helpen. Maar voor wat hoort wat en Ruige Ronny wordt verplicht met hen mee te werken.
11. De Engel des Doods
Een tijdje geleden heeft Ivo zijn echtgenote naar een tehuis gebracht. In dat tehuis is het aantal sterfgevallen sterk toegenomen. Dat wekt de nieuwsgierigheid van de speurders. Lichamen worden weer opgegraven, oude dossiers heropend.
12. Tess Vermist
Ruige Ronny is in alle staten. Zijn vriendin Tess is al meer dan een week verdwenen. Hij wil Tom en Dani inschakelen, maar die hebben geen tijd. Zij onderzoeken de brute moord op een jonge moeder. Uiteindelijk kan Ruige Ronny de speurder toch overtuigen een onderzoek in te stellen naar de onrustwekkende verdwijning van zijn "verloofde".
13. Het Huwelijk
Een jongeman wordt voor de ogen van zijn vriendin geschept door een auto. De chauffeur pleegt een vluchtmisdrijf. Een tweede autobestuurder stopt wel. Het meisje smeekt om hulp, maar de man weigert dit botweg. Hij filmt wel het hele gebeuren en de volgende dag is het filmpje op het internet te zien.
Seizoen 3 (2007) 13 afleveringen
1. Schijn Bedriegt
Jean Bellon en Gwennie moeten Koen Beeckman, de eigenaar van een petroleumbedrijf in de haven, inlichten over de dood van zijn echtgenote. Zij is met haar auto verongelukt.
2. De Nieuwe
Jean Bellon loopt er als een geslagen hond bij sinds hij een team vormt met Gwennie. Hij is dan ook opgelucht en blij wanneer de hoofdcommissaris hem een nieuwe partner geeft. Jimmy N'Tongo is een jonge agent, die een jaar bij Zone Noord heeft gewerkt en die niet op zijn mond is gevallen.
3. Babymoord
In de toiletten van een supermarkt is een babylijkje gevonden. Hoofdinspecteur Tom Segers vermoedt dat de moeder gewoon langs de kassa naar buiten is gewandeld en start zijn onderzoek met het bekijken van de beelden van de bewakingscamera's.
4. Wapensmokkel
Tom Segers en Dani Wauters zijn getipt over een gumballrace die door Antwerpen trekt en ze houden vanuit de politiehelikopter de wegen in het oog. Opeens merken ze een rode Ferrari op die veel te snel rijdt. Gwennie is nu al een week niet komen werken.
5. De Zegelring
In het appartement van Tom Segers wordt tevergeefs gezocht naar bewijzen in verband met de verdwijning van Gwennie. Het kruisverhoor van de hoofdinspecteur levert evenmin resultaat op.
6. De Doorbraak
Jean Bellon en Jimmy N'Tongo treden als getuigen op voor deurwaarder Van Der Elst, die beslag moet leggen op de inboedel van een zekere Vertongen. De routineklus krijgt een staartje wanneer de man vermoord wordt aangetroffen in zijn appartement.
7. De Ontvoering
Een rijke textielbaron wordt voor de ogen van z'n kinderen ontvoerd. Ondertussen zit de verplichte binnendienst van Tom erop en kan hij weer met Dani op onderzoek.
8. Verdwenen met de Noorderzon
Hoofdcommissaris An Treunen krijgt een reprimande van de korpschef. Haar team heeft immers nog geen gevolg gegeven aan de aangifte van Lea Vanacker. Zij meldde drie dagen geleden de verdwijning van haar echtgenoot Renaat.
9. Inbraakgolf
Een allochtone man roept de hulp in van de politie. Zijn gezin wordt al een tijdje bedreigd door een bende jongeren. Het onderzoek naar de verdwijning van Gwennie komt eindelijk in een stroomversnelling.
10. Lijk in het Bos
Wim Jacobs heeft zich laten overplaatsen naar Zone Kempen, hoewel de moord op Gwennie in zijn voordeel werd opgelost. Tot er een vervanger is gevonden, moet Tom Segers de functie van commissaris invullen. Bureauwerk is niet zijn ding en hij aarzelt dan ook geen seconde om de moord in het bos op te eisen.
11. Geïnfiltreerd
Jean Bellon en Jimmy N'Tongo onderzoeken de diefstal in de woning van Willem Poleunis, nachtwaker in het museum. Enkele uren later slaat de man alarm: zijn echtgenote Evelyne is verdwenen.
12. Manhunting
Ruige Ronny wordt nu al een week vermist. Tom is er zeker van dat meester Poortmans meer weet, maar zijn ondervraging levert niets op en de korpschef maakt kordaat een einde aan het schaduwen van de advocaat. Van Tom en Dani wordt geëist dat ze de verdwijning van Gracienne Van Herzele onderzoeken.
13. De Korpschef
Jean Bellon en Jimmy N'Tongo moeten uitrukken i.v.m. een ongeval met vluchtmisdrijf. Er zijn twee ooggetuigen en die leggen tegenstrijdige verklaringen af. Diezelfde dag moeten de agenten een huiselijke ruzie oplossen.
Seizoen 4 (2008) 13 afleveringen
1. Schuld en Boete
In de loods van de groendienst van Wilrijk wordt het lijk aangetroffen van Gerard Gijsbrechts. De kabelbinders die naast de machine liggen, doet Tom Segers vermoeden dat de man vermoord is. Zijn politiepartner Dani wil een ongeval of zelfmoord niet uitsluiten.
2. De Spijkermoord
Luc Geens is dood aangetroffen in het magazijn van zijn doe-het-zelfzaak. Zijn voorhoofd is doorboord met een spijkermachine en naast zijn lichaam wordt de afdruk gevonden van een sportschoen. Tom Segers heeft de leiding over het onder- zoek en dat zal zijn nieuwe politiepartner Fien geweten hebben.
3. Dubbel Spel
Dani maakt promotie en komt aan het hoofd van Zone Stad te staan. Haar vroegere politiepartner Tom moet nu een team vormen met de jonge Fien.
4. De Kleine Prinses
Op het Centraal Station is een baby in een kartonnen doos gevonden. Het meisje leeft nog en wordt meteen naar het ziekenhuis overgebracht. Tom Segers en Fien Bosvoorde zetten alles op alles om de moeder van het kind snel te lokaliseren, maar ze hebben nauwelijks aanknopingspunten.
5. Diamant
Tom Segers en Fien Bosvoorde onderzoeken de moord op Ariel Reuben, de joodse diamantair die in zijn zaak met een kogel in het hoofd en een kogel in de borst is vermoord. De korpschef verwacht dat het misdrijf snel wordt opgelost, maar in de winkel hangen er geen bewakingscamera's en de ondervraging van Reubens weduwe levert geen aanwijzing op.
6. Onzichtbaar
Aan het justitiepaleis is advocaat Maarten Timmermans doodgeschoten met een kogel in de hartstreek, die van dichtbij is afgevuurd. Nog geen twee uur later wordt op de Meir de 29-jarige bankdirecteur Geert Dehondt vermoord. Ook hij kreeg een kogel in de hartstreek. Tom Segers laat zich tijdens het onderzoek assisteren door planton Ivo. Zijn vaste politiepartner Fien moet immers een gastcollege geven aan de universiteit.
7. Horen, Zien en Zwijgen
In de straat waar Ludo zijn bar Black Out heeft, is het lijk aangetroffen van een hoertje. Mogelijk werd ze aangereden en pleegde de chauffeur vluchtmisdrijf. Tom Segers en Fien Bosvoorde starten hun onderzoek in de Black Out, waar het privéfeestje van de ingeweken Servo-Kroaat Joeratsjev aan de gang is. Ondertussen neemt het korps van Zone Stad afscheid van planton lvo en drijft wetsdokter Kathy de druk op Tom op om voor haar te kiezen.
8. De Brouwerij
De nachtwaker van brouwerij 'Het Anker' vindt de grote baas opgeknoopt in de gistingszaal. Alles wijst er op dat de 66-jarige Bob Debruyn zelfmoord heeft gepleegd. Hoofdinspecteur Tom voelt zich betrokken bij de zaak, omdat Bobs zoon Mark sinds jaar en dag een vriend van hem is. Tom kan moeilijk geloven dat het om zelfmoord gaat en zijn intuïtie wordt bevestigd door forensisch expert Lucas. Ondertussen maakt planton Els Buyens haar opwachting op het politiekantoor.
9. De Zondebok
Enkele dagen geleden is de veroordeelde pedofiel en moordenaar Dirk de Vulder met messteken in het ziekenhuis opgenomen. Vandaag heeft hij de twee agenten die de wacht bij hem hielden op brute wijze afgemaakt en is hij gevlucht. Voor het team van Zone Stad is het terugvinden van de crimineel prioritair en voor Tom Segers is het zelfs een persoonlijke missie.
10. Baba Polley
Op de bodem van de Schelde wordt een gruwelijke ontdekking gedaan. Drie Afrikanen zitten er onder water vastgeketend aan betonblokken. Onderzoek wijst uit dat ze door verstikking om het leven kwamen. Tom Segers is er zeker van dat het om slachtoffers van mensensmokkelaars gaat en zeker wanneer de sportschoen van een van de lijken wordt aangetroffen in een container uit Ghana, die de nacht ervoor werd opengebroken.
11. Oog om Oog
Lucas heeft een zalige nacht doorgebracht met Fien, maar bij het ontwaken krijgt hij een ijskoude douche. Zijn zoontjes, Emile en Louis, zijn immers weggelopen. Hij alarmeert meteen zijn echtgenote Kathy, die bij Tom is blijven slapen, en hij belt de ouders van hun vriendjes. Ondertussen wordt bij Kathy en Lucas thuis een pakje afgeleverd, met daarin het bewijs dat Emile en Louis ontvoerd zijn.
12. Full House
Tom Segers en Fien Bosvoorde krijgen van de korpschef het bevel om undercover te gaan in het Ramada Plaza Hotel. Daar is de Britse rockster Jeff Nash plots verdwenen en zijn er op de koop toe onverklaarbare klachten over geluidsoverlast. Tijdens het onderzoek moet Fien zich zien in te werken in het pokerspel van enkele bizarre hotelgasten.
13. Het Blijft in de Familie
De ochtend na een decadent feestje in de chique Antwerpse jachtclub Fevaca wordt gerant Mich Nelis vermoord teruggevonden. Ze kreeg verschillende messteken in de borst. De eigenaar van de club, Jan De Ridder, brengt de politie op het spoor van notaris Sanders. Op haar eerste werkdag na haar ziekenhuisopname verneemt Dani Wauters van de korpschef dat ze gepromoveerd wordt.
Seizoen 5 (2010) 13 afleveringen
1. De Gijzeling
Fien Bosvoorde en de korpschef Speltinckx geven in het stadhuis van Antwerpen een lezing aan drie Vlaamse burgemeesters. Net op dat moment vallen drie professionele gangsters het stadhuis binnen.De gangsters banen zich op koelbloedige wijze een weg tot in de vergaderzaal en gijzelen de aanwezige prominenten.
2. Welpen en Wolven
Een Antwerpse scoutinggroep wordt tijdens een dagtocht opgeschrikt door twee leiders die één van de jongeren, Bram, ontvoeren. Als nadien blijkt dat Bram echt verdwenen is, staan Tom en Fien voor een raadsel.
3. De laatste ronde
Jimmy heeft zich in geschreven in een boksclub. Tijdens een training wordt Didier door Mario knock-out geslagen. Didier blijft levenloos liggen. Tom en Fien constateren dat Jimmy informatie achterhoudt. Is hij medeplichtig aan moord?
4. Het schilderij
Een bekende chirurg rijdt zich te pletter. Tom en Fien vinden een abstract schilderij in de koffer van de wagen en ontdekken dat de identiteit van het slachtoffer verwisseld werd. Ze gaan op onderzoek en belanden in een medische wereld vol intriges en bedrog.
5. De Zwarte Madonna
Een waardevol Madonnabeeldje wordt uit de kerk gestolen. De buurtbewoners beschuldigen Dédé, een zwart jongetje van 8 jaar, van de diefstal en vermoeden dat de pastoor pedofiele neigingen heeft. Wanneer Dédé uit de kerktoren te pletter valt, is het voor het Zone Stad team duidelijk dat hier veel meer aan de hand is.
6. Koud geserveerd
Een onherkenbare pizzabezorger levert geen pizza's maar slaat op verschillende plaatsen genadeloos toe. Het Zone Stad team gaat op zoek naar deze wraakzuchtige pizzabezorger. De zoektocht blijkt ingewikkelder dan verwacht.
7. Ontsnapt
Met de hulp van twee handlangers kan een zware gangster uit een celwagen ontsnappen. Het Zone Stad team gaat op zoek naar de voortvluchtige en zijn kompanen.
8. Isoleercel
Tijdens het joggen wordt een onschuldig man hardhandig tegen de grond geslagen. De aanvaller steekt de jogger z'n ogen uit en verdwijnt in het niets. Tom en Fien worden op deze gruwelijke zaak gezet en ontdekken dat het om een wrede wraakactie gaat.
9. King of Skate
Twee rivaliserende skatebendes wedijveren voor de meest spectaculaire Youtube-filmpjes en halen daarvoor heel wat gevaarlijke toeren uit.
10. De Club
De korpschef is lid geworden van een mannenloge. Het gezin van zijn bevriende buurman en tevens lid van de loge wordt belaagd met enkele onrustwekkende pesterijen. Korpschef Speltinckx zet onmiddellijk zijn beste inspecteurs, Tom en Fien, op deze zaak.
11. De Stille Doder
Er komt een anoniem telefoontje binnen op het kantoor van Zone Stad. Tom en Fien zoeken dit uit en komen op het opgegeven adres toe. Daar vinden ze enkele seksattributen en in bed het lijk van een naakte, oudere man.
12. Vergeten
Wanneer Tom in de Fnac een nieuwe CD gaat kopen, wordt er onder zijn ogen het kind van rijke ouders ontvoerd. Tom voelt zich door zijn onoplettendheid betrokken en wil kost wat kost het kind terugvinden.
13. Verloren zonen
Vandaag trouwen Tom en Kathy. Maar is Tom wel zeker van zijn beslissing? Fien hoort al weken niets van haar undercover vriend, Brik, tot op het moment dat ze een onrustwekkend telefoontje van hem krijgt.
Seizoen 6 (2011) 13 afleveringen
1. Angel Tears
Twee tieners vinden een grote hoeveelheid drugs en besluiten om het in discotheken te verkopen. Zij weten niet dat de drugs een onderdeel zijn van een drugstransactie.
2. De Aanslag
Het bureau van Zone Stad is onder vuur genomen. Een jonge agent werd geraakt en met ernstige wonden overgebracht naar het ziekenhuis.
3. Left Side Army
Een wapenhandelaar wordt tijdens een overval neergeschoten. Op de plaats van de moord wordt de sleutelbos van Michael Dillis, een ex-crimineel, aangetroffen. Hij blijkt nu actief lid te zijn van een louche boksclub.
4. Vuur/water
Een jonge man vat vlam wanneer hij een sigaret opsteekt. Hij sterft aan zijn verwondingen. Als later blijkt dat het slachtoffer een brandweerman was en een vrouwelijke collega zwaar is aangeslagen, is het duidelijk dat dit geen toeval was.
5. Rube Goldberg
De gekende architect en verzamelaar Johan De Bruyn is vermoord met zijn eigen kruisboog. Segers en Bosvoorde verlaten dit spoor wanneer ze ontdekken dat zijn vrouw hem bedroog.
6. Kruisweg
Bankier Peter en zijn vrouw Chantal Mallieux melden een mislukte ontvoering van hun dochter uit hun tuin. De verdachte wordt geïdentificeerd als de vriend van hun oudste vervreemde dochter, prostituee Esther.
7. Afscheid
Tom waakt bij zijn moeder die in het ziekenhuis ligt, maar de dokter heeft geen goed nieuws voor de geschorste inspecteur. Fien loopt er een oud-lief tegen het lijf: paracommando Joris Kerkhofs.
8. Rigor Mortis
Een bestelwagen crasht op de snelweg met hoge snelheid tegen de auto voor hem. Op het eerste gezicht is het een ongeluk, maar het team van ’Zone Stad’ wordt ter plekke geroepen wanneer het lijk van een onbekende man in het wrak wordt ontdekt.
9. In het Duister
De 35-jarige An Decorte wordt 's nachts wakker van een geluid. Ze gaat naar beneden op onderzoek en daar ontdekt ze dat er werd ingebroken. Zonder dat ze het ziet aankomen wordt de vrouw neergeslagen met een golfclub en 's ochtends wordt ze gewurgd teruggevonden.
10. Fashion
Modeontwerper David Lemmens is in het holst van de nacht naarstig naar iets op zoek in een atelier. Wanneer hij betrapt wordt terwijl hij zich probeert te verbergen voor een indringer, krijgt hij een schaar in zijn rug geplant door een gemaskerde individu.
11. Moeders en Hoeren
Tom Segers en Fien Bosvoorde worden opgeroepen voor een nieuwe keldermoord. Tom is er rotsvast van overtuigd dat Maarten de Ryck achter de moord zit, maar Fien blijft in zijn onschuld geloven en start een onderzoek naar de echte dader.
12. Vriend of Vijand
Dimitri Alva wordt veroordeeld tot een gevangenisstraf van 15 jaar. Wanneer hij het gerechtsgebouw verlaat, wordt hij echter bevrijd door zijn kompanen. Hij is vastbesloten zich te wreken op Tom Segers, die een jaar geleden zijn vader Rodrigo Alva doodschoot.
13. Privé
Dimitri Alva wordt veroordeeld tot een gevangenisstraf van 15 jaar. Wanneer hij het gerechtsgebouw verlaat, wordt hij echter bevrijd door zijn kompanen. Hij is vastbesloten zich te wreken op Tom Segers, die een jaar geleden zijn vader Rodrigo Alva doodschoot.
Seizoen 7 (2012) 13 afleveringen
1. Black Mambas
Fien gaat langs bij Tom en vraagt hem om opnieuw aan de slag te gaan. Er is echter geen haar hoofd op zijn hoofd dat eraan denkt terug zijn activiteiten als hoofdinspecteur op te nemen, vooral niet nu Tom zich herinnert dat hij als kind zijn vader heeft neergeschoten.
2. Toffe Pol
De kleine Lode is op straat getuige van de moord op een hoertje en wordt 's ochtends op het politiebureau binnengebracht nadat hij in het holst van de nacht door een voorbijganger werd gevonden.
3. Myosotis
Dirk Van de Vijver wordt geblinddoekt gevangen gehouden in een gure kelder. Wanneer zijn zakenpartner Carl Verswyfelt een envelop ontvangt met daarin een vinger van Dirk en een brief met de vraag om 200.000 euro losgeld, worden Tom en Fien op de zaak gezet.
4. Old School
Tom en Fien ontdekken al snel dat Van de Vijver geld heeft verduisterd van verschillende cliënten en vragen zich af of iemand van hen op deze manier zijn of haar geld wil terugkrijgen.
5. Gouden Handschoen
Voetbaltrainer Franky De Maeyer wordt afgerost in de kleedkamer. De man overleeft de aanval maar ligt wel in coma. Fien staat er alleen voor wanneer ze wordt opgeroepen want Tom brengt zijn tijd liever met Inez door.
6. Game Over
Terwijl Marijke Wijnant onder de douche staat, wordt haar vriend Kris Vervecken brutaal afgeknald in hun woonkamer. Beiden werkten als officier in het leger en dus trekken Tom en Fien naar de kazerne, op zoek naar aan aanknopingspunt.
7. Smeergeld
Een man wordt gekneveld in een wagen, die opzettelijk verpulverd wordt door iemand die vanop afstand een kraan bestuurd. Tom en Fien ontdekken dat de auto de week ervoor werd gestolen in Kiev, maar hebben geen lauw idee wie het slachtoffer is en waarom deze persoon dood moest.
8. Parkour
Jimmy is getuige van een ongeluk, wanneer twee 'street jumpers' verwarring op de weg scheppen en daardoor een auto-ongeluk veroorzaken waarbij een alleenstaande mama het leven laat. Dani neemt een beslissing over haar relatie met Maxime.
9. Bruiloftsklokken
Nachtwaker Karel Verhoeven wordt in de haven doodgeschoten tijdens zijn ronde. Herman Arco, de werkgever van het slachtoffer, vertelt Tom en Fien dat zijn dochter Stephanie en haar verloofde Roel in een loft wonen op het terrein.
10. Wiedergutmachung
Dirk Sabbe, een nachtwaker in het Rubenshuis, achtervolgt een schilderijendief in de Antwerpse ruien, maar moet dat met zijn leven bekopen. Wanneer het toegetakelde lijk van de man een week later tussen de ratten wordt gevonden, trekken Tom en Fien op onderzoek uit.
11. Kermis
Lucas ontdekt dat Inez terug een relatie is begonnen met Tom. Deze laatste weet ondertussen van zijn partner Fien (Lien van de Kelder) dat Inez de zus en dochter is van de 2 monsters uit zijn verleden, en confronteert zijn grote liefde met haar echte identiteit, met alle gevolgen van dien.
12. Supervolle Maan I
Het lijk van een pater wordt uit de Schelde opgevist. Deze man blijkt gefolterd en doodgebloed. Niet veel later vindt de Antwerpse groendienst in het Middelheim park het lijk van een oude vrouw. Ook op dit lijk vindt de forensisch expert sporen van een foltering.
13. Supervolle Maan II
Fien is vermist. Ook al ligt het privéleven van Tom overhoop, toch zal hij samen met Dani en het hele Zone stad-team alles in het werk stellen om Fien te vinden. Lucas heeft zijn eigen verborgen agenda en heeft rechtstreeks contact met Seppe. Lucas en Seppe hebben een gemeenschappelijke vijand: Tom Segers. Seppe is medeverantwoordelijk voor de SM-moorden.
Seizoen 8 (2013) 13 afleveringen
1. Inch'Allah
Fien Bosvoorde is niet meer en de geliefde inspecteur wordt begraven. Niet veel later maakt hoofdinspecteur Tom Segers kennis met zijn nieuwe partner Esther Mathijs.
2. Fucking Clowns
Maandag 11 maart. Antwerpen wordt opgeschrikt door een verkrachter die het op zwarte vrouwen heeft gemunt. De man is taxichauffeur en pikt zijn slachtoffers op om hen in een loods te misbruiken, terwijl hij alles op tape vastlegt.
3. Baby Browning
Een jongeman strompelt met een schotwonde door de straten en kan nog net de hulpdiensten bellen voor hij in mekaar zakt. In het ziekenhuis blijkt dat de man geen papieren op zak had, en dus moeten Tom en Esther op zoek naar de identiteit van het slachtoffer.
4. Love Boat
Terwijl in een seksclub een orgie plaatsvindt, wordt in een van de kamers de 25-jarige Silke Degreef vermoord. Het Nederlandse meisje blijkt de dochter te zijn van Jaap Degreef, een van de grote mannen van de Antwerpse seksindustrie.
5. Suicide Is Easy
Tom staat gefrustreerd aan het bankloket aan te schuiven wanneer twee gemaskerde mannen de bank binnenvallen. Tom en Esther zetten een spectaculaire achtervolging in.
6. Onder Voorwendsel
Tom en Lucas proberen de dood van Kathy te verwerken. Tom en Esther staan voor een raadsel wanneer op zeer korte tijd op twee verschillende locaties twee welgestelde alleenstaande dames in hun huis worden neergeslagen. Getuigen kunnen hen iets meer vertellen.
7. Hartenjagen
Drugdealer Arno Impens wordt koelbloedig vermoord in de buurt van de Noxx. Dani denkt aan een persoonlijke afrekening, dus steken Tom en Esther hun licht op bij Quinten Peirsmans, de echtgenoot van het slachtoffer.
8. Final Countdown
Nina Marcelis, werkzaam bij het leger, wordt 's nachts verrast door een gemaskerde inbreker. Een dag later meldt ze zich op het politiekantoor van Zone Stad met een bom rond haar nek. Roel, die net op het punt stond te vertrekken nu Mike niet langer geschorst is, denkt dat het om een echte bom gaat want hij heeft nog bij de EOD gezeten in het leger. Wie heeft het op Nina gemunt, en waarom?
9. Oude Liefde
Esther krijgt thuis bezoek van Karel Ooms, de Brusselse onderzoeksrechter die samen met haar vrouwenhandelaar Didier achter slot en grendel heeft gekregen. Hij wordt gechanteerd en vertrouwt enkel Esther in deze delicate zaak.
10. Burgerwacht
Zone Stad krijgt melding van een inbraak in een elektronicazaak in Antwerpen Luchtbal. Tom en Esther komen ter plaatse en ontdekken dat Youssef, de uitbater, naakt is vastgebonden voor het raam.
11. Verrijzenis
Het kerkhof van Borgerhout, 4 uur 's nachts. Iemand graaft een kist uit en neemt die mee in de wagen. Op het politiekantoor wordt 's ochtends vergaderd over de staatsbegrafenis van oud-gouverneur Vandermeulen die de dag erna zal plaatsvinden. Wanneer iets later het lijk van Vandermeulen wordt ontvreemd uit het uitvaartcentrum, staat Zone Stad op zijn kop. Is er een verband met de andere lijkendiefstal?
12. Verlossing - deel 1
De rasechte psychopate Veerle Goderis helpt alweer een patiënte zelfmoord plegen. Het 'slachtoffer' is Ingrid Cortens. De vrouw liet een afscheidsbrief achter voor haar echtgenoot Herman. Tom en Esther zoeken de man op en hopen zo te achterhalen wat de beweegredenen waren van Ingrid om een einde te maken aan haar leven.
13. Verlossing - deel 2
Het team onderzoekt de dood van Paul Staes. Het lijkt op zelfmoord, maar Lathouwers ontdekt al snel dat Staes een injectie kreeg met een spierverslapper. Het gaat dus om moord.
top cast
An Vanderstighelen Els Buyens
George Arrendell Jimmy N'Tongo
Guy Van Sande Tom Segers
Ivan Pecnik Wim Jacobs
Katrien Vandendries Dani Wauters
Lien Van de Kelder Fien Bosvoorde
Peter Van Asbroeck Mike Van Peel
Rudi Delhem Ivo Celis
Tom Van Landuyt 'ruige' Ronny Nijs
Werner De Smedt Lucas Neefs
Fotogalerij
Video's
Weetjes

Nadat de hoofdrolspeler van de reeks, Guy Van Sande, veroordeeld werd voor een zedendelict, is VTM gestopt met het uitzenden van de serie. De reeks is ook niet meer beschikbaar via de online kanalen van deze zender.

De eerste drie seizoenen werden ook in Nederland uitgezonden. In 2012 zijn ook het vijfde en zesde seizoen uitgezonden, onder de naam 'Politie Antwerpen'. De eerste vijf afleveringen werden uitgezonden onder de naam 'Flikken Antwerpen', maar Eyeworks en Eén wilden dit aangepast zien, omdat de naam te veel deed denken aan hun 'Flikken'.

Er verschenen ook drie boeken van de reeks, geschreven door Bavo Dhooge: 'Schizo', 'Schone Schijn' en 'Souffleur Des Doods'.

Kim Hertogs, die in het achtste seizoen de rol van inspecteur Esther Mathijs speelt, was al eerder te zien in de reeks. In de aflevering 'Vergeten' uit het vijfde seizoen, speelde ze Annick Van Dijck, moeder van een ontvoerd kind.

© 2020-2022 VFDb.be
Wij gebruiken cookies voor een optimale surfervaring

Welke cookies gebruiken we en waarom?
We gebruiken cookies op vfdb.be. Sommige zijn noodzakelijk voor een optimale gebruikerservaring, andere leren ons hoe anonieme bezoekers de website gebruiken. Ten slotte zijn er marketing cookies om advertenties via Facebook en Google relevant te houden en om inhoud uit social media te tonen. De gemeten gegevens worden altijd anoniem verwerkt en nooit doorgegeven aan derden.
Wij gebruiken cookies voor een optimale surfervaring (stap 1/5)

Noodzakelijke cookies
Deze functionele cookies garanderen je een optimale surfervaring. Zonder deze cookies zou onze site niet goed werken.
Wij gebruiken cookies voor een optimale surfervaring

Analytische cookies (stap 2/5)
De analytische cookies laten ons toe om het surfgedrag van grote groepen (anonieme) bezoekers beter te begrijpen. Op basis hiervan maken we de informatie op onze website efficiënter en toegankelijker.
Belangrijk: we gebruiken de cookies van Google Analytics maar delen geen gegevens met Google!
Wij gebruiken cookies voor een optimale surfervaring

Advertentiecookies (stap 3/5)
Deze cookies zorgen ervoor dat advertenties voor jou geoptimaliseerd worden op basis van je surfgedrag. Als je deze cookies niet aanvaardt, krijg je nog steeds advertenties te zien. Alleen zullen deze niet aangepast zijn aan jouw surfgedrag.
Wij gebruiken cookies voor een optimale surfervaring

Cookies voor marketing (stap 4/5)
Cookies van YouTube, Instagram en Facebook zijn noodzakelijk om inhoud (zoals filmpjes) van deze social media te bekijken.
Wij gebruiken cookies voor een optimale surfervaring

Je cookies wijzigen? (stap 5/5)
Dat kan op elk moment. Klik onderaan op "Cookie instellingen" en pas je instellingen zo aan.
Toegevoegd aan uw favorieten!
Mijn favorieten
Toegevoegd aan uw kijklijst!
Mijn kijklijst